Beg u prirodu

  • 1
Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Utorak 10.07.2007, 23:31, Naslov: Beg u prirodu
Uspesna poduzeca se iz svakog poslovnog neuspeha podizu. Uvek zapocinju sa promenama u ponasanju zaposlenih. To moze biti i visednevni beg u prirodu.
To je prvinski team building dogadjaj, visednevni treking. Za kretanje koristimo razlicite varijante: hodanje, bajsiklanje, rafting kanuima po rekama ili moru, jahanje... Na treking idemo sa tacno odredjenim ciljem, sa sobom imamo svu potrebnu opremu i nacrt puta.
Dogadjaji na trekingu su cesto neponovljivi. Ucesnici su obicno iznenadjeni nad kretanjem, hranjenjem, bivanjem. Nebroj puta se trekingasi suoce sa situacijama, koje su doziveli u detinstvu.
Treking u prirodi sa suradnicima sluzi za dizanje stvaralacke i zivotne energije na racun intenzivnog razumevanja i dozivljavanja okoline i rada tima u nepoznatoj situaciji. Non-stop je prisutno iznenadjenje koje utice na tim kreativno. Individuum u timu dodaje svoj deo za homogenost i postizanje cilja koji je na kraju povratak u civilizaciju.

Namena: Treking u nepoznatoj okolini postize homogenost tima koja je uslov za ustvarenje cilja. Dakle, iznenadjenje, orientacija u okolini, prilagodjavanje
:arrow: kreativan tim :arrow: uspeh na radnom mestu.

Nekulturna okolina :arrow: uspeh u kulturnoj okolini Wink (ovo je za zedisa)

Preporucujem vodjama malih poduzeca i njihovim radnicima, One man band direktorima i menadzerima.

____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Sreda 11.07.2007, 00:04, Naslov:
Ovde cemo nesto dodati Wink

Svaki ucesnik mora imati u rancu sledecu opremu.
Sator, vrecu za spavanje, treking cipele, toplu odecu, treking pantalone, nepremocivu bundu, kapu, rukavice, vodu, donji ves, kratke pantalone, maje, naocare sa UV zastitom, sportske patike, nepremocivu torbicu za dokumente, baterijsku lampu, moze i fotoaparat, pribor za licnu higienu, zastitnu kremu za sunce, lekove (licni lekovi, lekovi protiv diareje (Seldiar ili Lineks), tablete protiv glavobolje, razne vitaminske tablete za dodatak vodi itd.
Od sudja preporucujem Markill set posudje iz Inoxa (1,5 l, 1 l, tiganj, mali loncic, pribor za jelo. Plin: MSR Whisperlite international 600.
Hrana: po licnoj proceni, barem jedan obrok dnevno mora biti topao, suho meso, ne zaboravite ni na so i biber.
Oprema je za treking ispod 1500 m.
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Sreda 11.07.2007, 01:57, Naslov:
I kada budete hodale po prirodi same ili sami, sa svojim porodicama ili bez,
razmisljajte i o svojim firmama. Kad se vratite u firmu uhvatite radnika kada nesto dobro radi. I pohvalite ga. Onda ga pitajte da li mu mozda nesto treba, mozda koji alat. Pa ce vam brzo odgovoriti da bi on mozda napravio nesto cak bolje ili brze ako vec ne bolje. Super! Sada ga pitajte za ono sto znate da loshe radi, pitajte u cemu je problem, sta predlaze? Jer:

"Ljudi, koji su zadovoljni sami sa sobom, davaju bolje rezultate!"

Nemojte biti samo autokrate ni samo demokrate. To je isto kao da ste polovni vođe. Dobra menedzerka ili direktorica zna voditi sebe i svoje radnike tako da je sa njima sama uspesna a i oni sa njom i usput napreduju svi pa i sama firma i posao. Dakle:

"Pomozite ljudima postici njihov puni potencial. Provalite ih kada nesto dobro rade."

Ovo su malo drugacija putovanja Wink

Sta mislite?

____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Sreda 11.07.2007, 14:38, Naslov:
Kod nas je to u zacecu. Nekoliko firmi (onih povecih), organizuje tako neke izlete u prirodu za svoje zaposlene, s tim sto imaju i neki program. Nije to samo setnja i suocavanje sa prirodom vec imaju i neke zadatke, nesto kao seminar.
Konkretno u mojoj firmi veze funkcionisu drugacije. U jednom sektoru vecina je zena, a u drugom sektoru dominira muska populacija. Kolege se organizuju, zakupe sportsku salu zimi i igraju kosarku ili fudbal, a leti cesto iskombinuju i pecanje ili gledanje utakmice.
Dok zene se druze, vise manje sve, zna se, uz shopping. Firma jednom godisnje oko Nove Godine organizuje zabavu u nekom lokalu. Ponekad se ode i negde dalje, na rostilijadu u Leskovac ili u Solun.
Nepisano pravilo u firmi je: da se casti kad se dobije resenje za stalno, kad se kupi auto ili za veridbu i sl. Na svadbe se organizujemo iz svakog sektora po nekoliko, kad se kupi stan, isto ide delegacija iz firme i kad se dobije dete. Posebnu novcanu stimulaciju od direktora firme ima za koleginice koje idu na trece dete.
Prosle godine komentar jednog poslovnog suradnika je bio:- Nikad niste bili trudniji (imali smo 4 trudne koleginice na poslu jos 2 su bile pri kraju sa trudnickim bolovanjem i jos dvoje kolega dobilo je decu.
Inace ja sam za BEG U PRIRODU, osim sto su cure malo svilenije, ali maja meseca sve hvata panika kako izgledaju, pa organizujemo se na Vodno. Neko ispruzi jezik jos na prvi km. Vrlo srecna

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Nedelja 15.07.2007, 22:57, Naslov:
@ Kalina
Citat:
Kod nas je to u zacecu.

To je dobro.
Citat:
Nije to samo setnja i suocavanje sa prirodom vec imaju i neke zadatke, nesto kao seminar.

To je odlicno.
Citat:
Kolege se organizuju, zakupe sportsku salu zimi i igraju kosarku ili fudbal, a leti cesto iskombinuju i pecanje ili gledanje utakmice.

To je odlicno.
Citat:
Firma jednom godisnje oko Nove Godine organizuje zabavu u nekom lokalu. Ponekad se ode i negde dalje, na rostilijadu u Leskovac ili u Solun.

To je lose.
Firma casti za svoju godisnjicu. Tada direktor cestita zaposlenima i upozna ih sa buducim planovima.
Pre Nove Godine da se novcana nagrada zaposlenima.
Novogodisnju zabavu placaju poslovni partneri u znak zahvale za uspesnu suradnju.
Citat:
Nepisano pravilo u firmi je: da se casti kad se dobije resenje za stalno, kad se kupi auto ili za veridbu

To je lose.
Resenje za stalno uz pratecu pohvalu da licno direktor u prisustvu radnikovih suradnika.
Auto nema nikakve veze sa firmom.
Za veridbu cestita vodja odelenja u svoje ime i u imenu suradnika. Ako je prisutan direktor mora cestitati u svom imenu.
Citat:
Na svadbe se organizujemo iz svakog sektora po nekoliko, kad se kupi stan, isto ide delegacija iz firme i kad se dobije dete.

To je dobro.
Citat:
Posebnu novcanu stimulaciju od direktora firme ima za koleginice koje idu na trece dete.

To je odlicno.
Citat:
Inace ja sam za BEG U PRIRODU, osim sto su cure malo svilenije, ali maja meseca sve hvata panika kako izgledaju, pa organizujemo se na Vodno. Neko ispruzi jezik jos na prvi km.

To je lose.
Fizicki lep izgled zaposlenih je ogledalo svake radne organizacije. Nema veze sa odmorom i letom.
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 02:48, Naslov:
DaRkDuDeCitat:
Fizicki lep izgled zaposlenih je ogledalo svake radne organizacije. Nema veze sa odmorom i letom.


Nema neke veze sa odmorom i letom ali je ipak zgodno baciti oko na lijepo tijelo :cool:
Gledala sam jednu emisiju o tim teamskim izletima u prirodu koji uz zabavan karakter imaju i karakter seminara.
Smisao tih izleta je da se ljudi povezu i druze izvan radnog mjesta, da se opuste i pokazu svom nadredjenom kakve su zapravo njihove psihofizicke sposobnosti. Kod takvih susreta obicno dolazi do razlicitih igara, a time i do takmicenja u dvije ekipe. Takva igra ubrzo pokaze ko ima voditeljske sposobnosti, ko izrazito organizacijske, a ko smisao za motivaciju. Citavo vrijeme stopericom se sve to biljezi, a psiholog koji je obicno dio tih teamskih izleta sve to vrijedno zapisuje.
Izgleda da cemo svi ubrzo preko igre postati dream timovi Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 14:09, Naslov:
Uh verovatno sam se lose izrazila, pa me Dark nije razumeo.
Casti sa tortom ili kolacima zaposlen koji je dobio resenje za stalno, za novi automobil casti zaposlen koji je kupio automobil. Kupovina automobila i te kako ima veze sa firmom. Svi koji su poceli da rade u ovoj firmi, ili su kupilisvoja prva nova kola ili su promenili stara. Bez sigurne plate nema sanse da se kupi nov automobil.
Cascavanje nije preveliki trosak, a uz to padne i poneki poljubacOsmeh, salim se. Kad bebu dobije neki zaposlen u firmi, obicno sutradan ocevi donose mekice-krofne. Przene mekice su neki obicaj u Makedoniji, kojise posebno posluzuju kad se rodi beba.
Novcani poklon za novorodenu bebu poklanja firma, a kolege posebno kupe jos nesto za bebu.
Sigurnost koju osecaju zaposleni u firmi, kako i zajednicka druzenja, mislim da pozitivno uticu na napredak same firme. Kako se kaze-u svakom zitu kukolja ima, ali mislim da se izlazi na kraj.
Kad se neki zaposlen useljava u stan, dolaze mu i kolege na pomoc. U mojoj firmi je uraden pokusaj i za sad odlicno funkcionira, da se povezu prednosti kapitalistickog i socijalistickog. Tvrdim da moze, samo da se postave jasne granice.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 14:37, Naslov:
Da, sada te bolje razumem.
Zaboravio sam na obicaje to isto stoji.
Moze se iskoristiti socijalisticko i kapitalisticko sigurno. Zbog toga sam namerno otvorio ovu temu da bi malo popricali i o tome, jer ovi novi menedzeri obicno zaborave upravo na to. Dok su najrazvijene kapitalisticke zemlje vec davno dosle do saznanja da je dobar radnik zadovoljan radnik, ovi nasi cesto se ponasaju kao bogovi i blago receno vezbaju strogocu.
Kad` sam otvorio ovu temu razmisljao sam o zenama koje su u vrhu hijerarhije poduzeca ili privatnice.
Ako si procitala knjigu The One Minute Manager, autora dr. Kenneth-a Blanchard-a i dr. Spencer-a Johnson-a, onda znas o cemu bi voleo pricati u ovoj temi Osmeh

Pronaci se u biznisu i biti uspesan je posebno putovanje Wink


To nije samo treking Wink

____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 15:42, Naslov:
Mene posebno interesuje pa bas taj treking koji spominjes. Dobila sam nedavno ponudu za tako nesto, videla sam da su neke veca firme u Makedoniji i bili na takvim timskim izletima. Medutim to su bile firme koje malo drugacije funkcionisu u odnosu na ovu u kojoj ja radim. To su firme sa velikim brojem radnika, gde se manaderi menjaju cesto i cak manaderi i ne poznaju radnike u svojim sektorima. U tim firmama takvi izleti su u cilju upoznavanja, kako je rekla Tara. neko na poslu zbog radnog zadatka nema sanse da pokaze za sta je sve sposoban ili nema ga ko primetiti-sve dok firma dobro funkcionise. Sve velike firme se tako sterilne u meduljudskim odnosima. Dok male i srednje firme jos uvek imaju sens za svoje radnike-da su ljudsks bica.
Moja firma(nije licno moja, ali je takvom smatram), raste i na granici je. Jos uvek balansiramo u tome da se ne pretvorimo u masinu za pare.
Nekoliko bitnih stvari koji jedan menader mora znati u vezi svojih radnika: koliko dece ima, imena dece i uzrast je pozeljno znati i s vremena na vreme pitati zaposlenog o porodici, deci. Ljudi posebno cene kad je pretpostavljen zainteresovan za njega kao coveka. Promena radnog zadatka radniku koji ima velikih porodicnih problema, u cilju privremenog rasterecenja,je isto tako preporucljivo.
Bas cu pokusati da nadjem tu knjigu, zainteresovalo me je.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 16:54, Naslov:
To je prva knjiga, a ima ih 6.
Autori su medjunarodno priznate osobe, profesori i savetnici najvecih svetskih firmi.
Blanchard, (kada su pisali knjigu) bio je (ili jos je) predsednik Blanchard Training and Development Inc., diplomirao je filozofiju i management na univerzi Cornell, magistrirao socijologiju i savetovanje na univerzi Colgate i doktorirao vodjenje i administraciju na univerzi Cornell.
Johnson, (kada su pisali knjigu) bio je (ili jos je) predsednik Candle Communications Corporation, je profesor i savetnik na podrucju komunikacija. Diplomirao je psihologiju na univerzitetu u Juzna Kalifornija, medicinu na Royal College of Surgeons u Irskoj i medicinska istrazivanja na Harvard Medical School i na klinici Mayo.

Najpametnije glave sveta su im dale kompliment recima: "Do kakvih sve promena bi doslo da svi procitaju njihove knjige i principe pretvore u svakidasnji zivot."

Tih 6 knjiga i saveti u njima mogu se upotrebiti kod velikih i malih poduzeca, korisno ih mogu upotrebiti privatnici, studenti, bezposleni... U njima je opisan put do Cilja, pa bilo kakav on bio. One su zapravo nacrt realizacije od pocetka do kraja.

Mnogi danas vide cilj u tome da se zaposle u nekoj firmi i to im je maxima. Zasto ne bi radije zaposlili sami sebe? Osmeh Kako ici po tim stepenicama? Sve to je napisano Osmeh


Garancija za svaki uspeh je homogen tim Wink
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 134
Koliko clanova ima idealna porodica?