Sta videti u vasem gradu/zemlji

  • 1
Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 16.07.2007, 20:15, Naslov: Koliko poznajete svoj grad/zemlju?
Ovu sam temu otvorila, kao nastavak teme "Za i protiv".
Mene interesuje, gde bi ste sve prosetali nekog stranca/gosta i da li ste dobro upoznati sa istorijom svoga grada? Sta preferirate, noviji deo grada ili kulturno-istorijske znamenitosti ili prirodne lepote?

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Niš
Broj postova: 21
Reg. datum: 10.07.2007
Datum unosa: Cetvrtak 19.07.2007, 18:45, Naslov:

Pokazao bih sve to, naravno ako ima vremena, znaci i kulturno istorijske spomenike, i sminku Niša, kao i izletista. Mislim da svako ko dodje u Niš bi trebalo da vidi Ćele-kulu, koji je jedinstveni spomenik u svetu (postoji jos jedan u Africi, ali sustina je sasvim druga). Proveo bih ga kroz nišku tvrdjavu, i naravno negde bi svratili na pivo Osmeh .
Sto se tice samog grada treba videti uzi centar, glavna ulica sa lokalima celom duzinom ne izgleda lose, kao ni par sporednih ulica tu ublizini, koja su onako fensi Wink naravno trzni centar u glavnoj ulici je takodje mesto okupljanja, ali nije bas po mom ukusu..... Sta jos? Izletista... E, palo bi kupanje na Nisavi, ali malo uzvodno, prema Sicevu ima nekoliko mnogo lepih mesta sa izuzetnom prirodom....
____________________
passenger

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 19.07.2007, 19:33, Naslov:
Svakako bi prvo pitao svog gosta da sam kaze sta bi posebno voleo videti.
Ovako u sali bi imao problem jer su svi gradovi moji Wink Eh, sad, kako da kazem, svog gosta ne bi smarao lokalima i nekim dugim setnjama po gradu, okolini ili prirodi. Sigurno ga ne bi vodio po muzejevima i kaficima, dovoljno bi bilo toliko da dobije mali uvid u grad u kojem zivim.
Prije bih organizirao dvo ili tro dnevan izlet da bi video sve pokrajine. Obisli bi Korosko, Stajersko, Dolenjsko, Notranjsko, Primorsko i Gorenjsko. Posto je svaka poznata po svojim specijalitetama i specificnim znamenitostima, pokusao bi mu to predociti kroz malo historije, pa bi na taj nacin opet dobio uvid u nesto vise.
Sigurno bi napravili panoramski let iznad Slo, koji traje dobrih pola sata, a na taj nacin bi moj gost upoznao planine i video vrh Triglava.
I sigurno bi jedno poslepodne preziveli i u Logarskoj dolini.

U slucaju da bi mi gost dosao za Novu godinu onda bi ga svakako vodio u Ljubljanu jer je za samu Novu carobna. Vecina stanovnika Novu doceka vani zajedno sa turistima iz citavog sveta, puna je novogodisnjih koncerata na otvorenoj sceni, zastupljeni su pevacice i pevaci iz citave ex-yu, sve je pripremljeno za sve uzraste i LJ tada u vise milijona malih i velikih sijalica stvarno izgleda kao u bajci.

Priblizno ovako, uz dodatna iznenadjenja, bi bilo Osmeh
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Niš
Broj postova: 21
Reg. datum: 10.07.2007
Datum unosa: Cetvrtak 19.07.2007, 19:59, Naslov:

Naravno da svaka zemlja ili grad ima svoje specificnosti, pa i nacin obilaska, meni bi za panoramsko razgledanje trebalo "malo" vise vremena, a mozda se gost bas i ne bi smorio toliko razgledanjem spomenika i obilaskom lokala, zavisi i od gosta....
____________________
passenger

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 19.07.2007, 20:03, Naslov:
Tarice, reci kamo bi ti vodila svog gosta, ako ti dodje u Slo?
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 19.07.2007, 20:13, Naslov:
Na grad Osmeh Odvela bi ga uspenjacom u nas dvorac koji izvana izgleda kao stara gradjevina. Unutrasnjost tog dvorca je preuredjena u modernom stilu. Uz dvoranu za vjencanja i slasticarnicu imaju i krasnu restauraciju u kojoj sam pila najbolji sorbet. Nakon tog osvjezenja i visinskog pogleda, odvela bi naseg gosta u stari dio grada koji se je scucurio u podnozju dvorca i rijekom Ljubljanicom. Taj dio je ljeti tako posjecen, a pogled iz lokalica koji se prostiru uzduz rijeke je upravo romantican, narocito kad se smraci. Posto si ti vec pokazao Logarsku dolinu, ja bi ih odvela na Bled i Bohinj. Usput bi se gondolom popeli na Vogel na kojem su zimi odlicni skijaski tereni, a pogled na Bohinjsko jezero prekrasan je u svim ljetnim dobima.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Hattersheim am Main
Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Petak 20.07.2007, 18:34, Naslov:
Sta ja da pisem rodjena u Pragu, sada zivim u Frankfurtu.

Ja bih najradije pisala o PRAGU. To je za mene najljepsi grad na svijetu. Tu sam osetila prve osecaje sreci i radosti.

Za Prag kazu "zlatni grad" i to je istina. Prag je poznat po svojim starim i lijepim istorijskim uspomenama. To je grad koji je pravljen u baroknom i renesansnom stilu.

Najpoznatije istorisjke uspomene su: KARLOV MOST, STARE MESTO, PRAZSKY HRAD....
To je grad sa dusom i koji zraci svojim ljepotama.Profil

Posaljite privatnu poruku

Hattersheim am Main
Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Petak 20.07.2007, 18:37, Naslov:
A ja zaboravih reci nesto o Frankfurtu. Frankfurt je za mene vestacki grad, nekako je pretrpan i ruzan. I ne volim novokompovane gradove. Svidja mi se jedino rijeka Majna donekle, ali linace su tanki sto se tice istorije i kulture.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Subotica
Broj postova: 8
Reg. datum: 12.02.2008
Datum unosa: Sreda 13.02.2008, 10:58, Naslov:
Hm.....
Pa prosetala bih ga kroz nash mali Korzo gde bi mogao da vidi Gradsku kucu-zastitni znak Subotice i zelenu fontanu-2. zastitni znak Subotice.....odvela bih ga na pizzu u Denis,na sladoled u Pelivan i u pozoriste (ako do tada zavrse renoviranje)....
Onda bih ga povela u Dudovu shumu i na Palic u zoo vrt i voznju jezerom....Vrlo srecna
____________________
***3 metra iznad neba***

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 140
Koliko clanova ima idealna porodica?