Sigurnost vaseg deteta

  • 1
Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 20.07.2007, 22:29, Naslov: Sigurnost vaseg deteta
Topli ljetni dani idealni su za kupanje u bazenima i u moru. Najsretnija su nasa djeca koja se u vodi osjecaju kao kod kuce. Zbog toga pobrinimo da im ti ljetni dani budu sto bezbrizniji. Cak i briga za male bebe bit ce suvisna uz kolut koji je specijalno napravljen za njih. Na zadnjem djelu je otvoren, a dijete cuvaju specijalni tregeri koji su obezbjedjeni sigurnosnim pojasom, tako da beba nikako ne moze ispasti. Ako svoj odmor provodite uz rijeku, upozorite dijete na sve opasnosti koje mu prijete. Najbolje je da su opremljeni sigurnosnim rukavima, da se neduzna igra ne bi lose zavrsila. Ako idete na izlet brodom ili manjim plovilima, stavite svom djetetu sigurnosni prsluk.
Kupajte se i uzivajte i ne zaboravite na fotoaparat.




Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 25
Reg. datum: 08.07.2007
Datum unosa: Sreda 25.07.2007, 20:54, Naslov:
Znaci ne dajte im da se kupaju u Moravi. Zbog podkopavanja obale.
Ne dajte im da se kupaju ni u drini bar ne duze od 5 minuta. Voda je ladna.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Sreda 25.07.2007, 21:37, Naslov:



Iako opremljeni raznim pomagalima, dečica liče na svemirce, dobro ih je zaštiti što bolje. Gume u obliku obruča ili rukava, prsluci, važni su dok se deca igraju u vodi. Čak i ako je dete proplivalo, ne bi ga u vodu trebalo puštati bez toga, osim ako odrasla osoba nije u neposrednoj blizini.
Dobro je da deca imaju šeširiće i naočari za sunce, da su zaštićeni adekvatnom kremom, pa čak i majicu da imaju na sebi, ako igra u plićaku ili u blizini vode traje duže. Oni su skloni graditi kule i neumorno se igrati u pesku...
Naočari za sunce obavezno moraju imati zaštitu od sunčevog zračenja. One plastične, koje se kupuju po pijaci ili u kineskim radnjama mogu biti više nego opasne za dečje oči, jer plastika rezana tako otprilike može čak imati i dioptriju, osim toga što umara oči, i ne štiti od zračenja.

Ni Drina nije kao što je bila... Juče je kod Loznice temperatura Drine iznosila 25 stepeni! Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Nedelja 05.08.2007, 17:32, Naslov:
Ako dijete ne zna plivati najbolje je da mu pri tome pomognemo igrom u plitkoj vodi. Najsigurnije ce se osjecati ako ga uhvatimo za ruke i pokusamo okupirati igrom, skakanjem, vrtenjem. Potrazimo mjesto gdje je voda toliko duboka da moze u njoj stajati, polako se udaljimo i pri tome ga bodrimo da nam se priblizi mahanjem rukama i nogama. U toj fazi je dobro da bez straha smoci glavu i pri tome pokusa zadrzati dah .
Naucite ga kako moze rukama napraviti krug u vodi vrteci se na mjestu. Uz rukavice neka pokusa plivati ledjno i prsno prema lopti i kada osjetite da je izgubio strah pred vodom, polako mu pustajte zrak iz rukavica.
Mali zracni jastucic pomoci ce djetetu da nauci upotrebljavati noge. Neka njima sprica, koristi ih ko skare ili pliva ko zabica. Nakon toga moze probati sam, bez pomagala doplivati do vas. Prvo budimo blizu da ga uhvatimo ako zatreba, a zatim se polako udaljavamo.
Neka vam ljeto bude zabavno i mokro Osmeh


Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 91
Reg. datum: 03.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 09.08.2007, 03:26, Naslov:
Ne pustajte decu samu,bez nadzora n i k a k o!Uvek budite blizu,ali bas blizu njih u toku plivanj,brckanja...

Profil

Posaljite privatnu poruku

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 283
Koliko clanova ima idealna porodica?