Jutranja mucnina i druge tegobe

Broj postova: 879
Reg. datum: 02.07.2009
Datum unosa: Petak 22.01.2010, 14:15, Naslov:
hvala drage, nema nista lepse od malog andjela!
____________________
Želiš li biti u skladu s drugima, najpre moraš biti u skladu sa samim sobom.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 879
Reg. datum: 02.07.2009
Datum unosa: Petak 22.01.2010, 14:40, Naslov:
sanjice i ja tebi cestitam (skroz sam se zanela Zid ) zelim ti laku trudnocu i jos laksi porodjaj uzivaj u trudnoci.
____________________
Želiš li biti u skladu s drugima, najpre moraš biti u skladu sa samim sobom.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 22.01.2010, 14:42, Naslov:
Hvala Angel...i ja tebi želim sve to!I naravno da bebac bude živko i zdravko!!!Poljubac
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Sreda 27.01.2010, 09:30, Naslov:
Mučnina/ povraćanje
Jutarnja mučnina može se pojaviti vrlo rano u trudnoći, čak i pre nego što primetite da ste u drugom stanju. Iako nosi ovaj naziv ona se može javljati u bilo koje doba dana ili može trajati non stop. Pomoć u borbi protiv ovakvog stanja mogu vam biti mali ali česti obroci.

Pojačano čulo mirisa i ukusa
Mnoge žene postanu osetljivije na svakodnevne mirise, a čulo ukusa se može tako drastično promeniti pa postoji mogućnost da vam se više neće jesti vaša omiljena hrana. Takođe, u ustima možete osećati ukus metala.

Učestalo mokrenje
Zbog povećavanja materice pritisak na bešiku će biti jači pa ćete verovatno češće nego što je to uobičajno ići u WC. Ukoliko vam je urin tamnije boje ii ma jači miris nego inače pobrinite se da pijete više vode.

Napetost u grudima
Često žene u ranom stadijumu trudnoće osete da su im se grudi povećale i postale izuzetno napete. Bradavice isto tako mogu narasti i postati jako osetljive, a boja im može potamniti. Isto tako vene vam mogu postati izraženije - sve u pripremi za dojenje.

Umor
Moguće je da će vas do prvog tromesečja pratiti osećaj iscrpljenosti, to se dešava zbog rasta hormona HCG i progesterone, a i zbog povišene telesne temperature.

Izostanak menstruacije, grčevi, bolovi u leđima i glavobolje
Prvih nekoliko nedelja možda ćete imati grčeve i osećaj kao da svakog momenta trebate da dobijete menstruaciju, grčeve često prati i bol u leđima. Trudnice mogu imati i češće glavobolje koje su rezultat velikih hormonskih poremećaja.

Lagano krvarenje
Oko 8 do 10 dana nakon ovulacije neke žene mogu imati lagano krvarenje, koje se može poklopiti sa vremenom kada bi vam uobičajeno počelo menstrualno krvarenje. Neke čak to mogu i zameniti za slabu menstruaciju. Ovo krvarenje može biti rezultat usađivanja oplođene jajne ćelije u matericu.

Vrtoglavica, nesvestica
Nizak šećer koji se javlja od izbegavanje hrane zbog mučnine i nizak pritisak nakon dužeg stajanja koji se javlja zbog pritiska materice na arterije u nogama, mogu izazvati vrtoglavice i nesvestice.

Nervoza
U ranom stadijumu trudnoće zbog promena u visini hormona trudnice mogu biti veoma osetljive.

Gorušica i zatvor
Hormoni trudnoće usporavaju metabolizam kako bi se apsorbovale sve hranljive materije koje su potrebne vašoj bebi za rast. Zbog ovog kiseline mogu uzrokovati nelagodu i mučninu.

Promene u tenu
Verovatno će vam zbog promena u visini hormona izaći bubuljice po licu, takođe zbog povećane pigmentacije mladeži vam mogu postati tamniji.

Pojačan sekret
Mnoge trudnice primete da imaju pojačani gusti beli sekret. Ovo je normalno u trudnoći. Ali ako primetite neobičan miris ili svrab, obavezno se javite svom doktoru.

Gubitak težine
Možda ćete se iznenaditi, ali tokom prvog tromesečja trudnoće možete izgubiti na težini. Ovo je rezultat smanjenog apetita, što je u ovom periodu normalno.
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 116
Koliko clanova ima idealna porodica?