Ženstvenost

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Nedelja 11.11.2007, 21:06, Naslov: Ženstvenost
Šta uopšte mislimo kad govorimo o ženstvenosti? Kako se do nje stiže, kako se manifestuje?
Kao autor teme, dala sam sebi za pravo da je stvaim u Zdrav duh, i time sam već nekako dala svoj sud o tome. Ne mora da znači da sam u pravu, mogla je ovo biti još jedna tema u okviru mode, stila, kozmetike...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Nedelja 11.11.2007, 21:52, Naslov:
Upravo podrucja koja si navela Darst - moda, kozmetika nisu faktori koji utjecu na zenstvenost, vec samo dodaci k svemu sto zena vec ima "ugradjeno" u sebi. Pod zenstvenoscu smatram zracenje miline, njeznostii, razuma, pa cak i osjecaj materinstva. Iako sam zena, znam da sve mi ne posjedujemo te osobine. Istina je da smo sve bile rodjene s tim ali sticajem razlicitih odgojnih metoda, te sposobnosti su ili nestale ili su prikrivene duboko u nama.
Osjecajem za modu i koriscenjem kozmetickih preparata mozemo samo istaknuti nasu unutrasnju ljepotu. Tek tada nasa kompletna licnost dobije jednu zaokruzenu cjelinu.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Nedelja 11.11.2007, 23:24, Naslov:
Mislim da se ženstvenost ne može naučiti -s tim se rodiš. Ja nekako kategorišem žene u tri tipa. Prvi tip su one ženstvene,. Savršeno hodaju u visokim štiklama, gracioznih pokreta, uvek savršeno doterane i našminkane sa onim finim manirima prave dame....
Drugi tip bi bil žene sportski tipovi. Najudobnije im je u patikama , farmericama, vole minimalnu šminku ,prirodnost, opuštenost, ne paze na svaki gest, pokret, savršenu odeću...Dok one ženstvene deluju kao da su od porcelana i leptirasto , sportski tip žene je žena koja ume da se obuče ali je energičnija čvršćeg koraka, pogleda i stavova.Bar tako deluje okolini...
Treći tip su žene koje se u prncipu loše osećaju u ženskoj koži-više im odgovara muška filozofija, način oblačenja, odsustvo i najmanje šminke.Nose cipele bez potpetica, preziru sve štoje uz telo, kosa je uglavnom kratka, neobojena...Unutrašnja lepota je zakamuflirana i izbija tek kad takva žena nekom otvori dušu.

Naravno, nema oštre granice izmedju ova tri tipa, Čak i jedna žena može da se transformiše više puta u toku jednog dana.

Ali za pravu ženstvenost treba se roditi. To je čitav filozofski pravac uz sve elemente mode i kozmetike! Od savršenih dugih noktiju do savršenog hoda u visokim potpeticama i stava prema svom telu , ponašanju .do stava koji pokazuju drugima .

Po meni nije toliko bitna ženstvenost koliko harizma koja obavija celu ženinu pojavu i pogled na svet! Vrlo srecna

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 322
Reg. datum: 30.10.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 01:05, Naslov:
Cujte, nemam ja nista protiv opustenosti. Samo apadrapa stil, pogrbljene ili neuredne zene stvarno ne volim. Kazes dama, maculi. To jeste filozofija. Moze se to cak i nauciti mislim, pokupiti iz knjiga ili uciti od dobrih primera iz okoline, ali ima to veze i sa genima, pa i sa inteligencijom. Ne mora zena da bude tip-top nasminkana i nataknuta na stikle dvanaestice da bi bila dama. Za mene je najvaznije kad vidim da zena u svakom trenutku zna sta radi, kako se ponasa i kako izgleda. Ali je vazno da to upravo i radi opusteno, a ne da pozira. Ko je zenstven bice to i u patikama i trenerci, i na stadionu, i u restoranu, i na poslu i kod kuce...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 01:14, Naslov:
Najviše me nerviraju žene pozerke.U jednoj situaciji se ponašaju na jedan način a kad primete da ih neko posmatra ,odmah se prebacuju na pozersku varijantu...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 01:14, Naslov:
zensrvenost je nesto sto se moze i nauciti, ali bolje je naslediti. to je u stvari ono po cemu se ralikujemo od muskaraca(kad obuku suknju)
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 06:17, Naslov:
Citat:
Maculi: Treći tip su žene koje se u prncipu loše osećaju u ženskoj koži-više im odgovara muška filozofija, način oblačenja, odsustvo i najmanje šminke.Nose cipele bez potpetica, preziru sve štoje uz telo, kosa je uglavnom kratka, neobojena...Unutrašnja lepota je zakamuflirana i izbija tek kad takva žena nekom otvori dušu.

Upravo to me je i inspirisalo da otvorim ovu temu. Gledam neke mlade devojke iz kojih izbija neka totalna nezainteresovanost za izgled, za to kako se ponašaju... Njih definitivno ne zanima stav okoline o njima, niti se trude da one tu okolinu uopšte registruju. Zamislite devojku koja na sebi ima razvezane duboke patike, izgužvane zelene pantalone, istegljen braon džemper, crn šal i na masnoj kosi rajf sa šljokicama, plus naočari za sunce. Svima se obraća sa ti. Psuje komotno. Izviče se na čoveka koji joj može biti otac zato jer je "nervozna"...
Devojka je inače fakultetski obrazovana, zaposlena i može sebi da priušti sve što se dobrog izgleda tiče. Potiče iz prosvetarske porodice.
Ona je samo jedan konkretan primer, ali ni slučajno usamljen. I to sve ne bi bilo čudno da se današnji momci prema njoj, i njoj sličnima, ne ophode sa nekim posebnim poštovanjem. Ona je "riba ortak". Tako kažu. Jako bih volela da ako neko ima kakvo suvislo objašnjenje ovog "pravca", "struje", ili "filozofije", da mi to objasni.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 06:39, Naslov:
Aha, to je danasnji moderan trend. Vec sam negdje pisala da smo dosli do takve faze u kojoj pokazivanje bilo kakvih osjecaja nije moderno. Nije u trendu. Tip djevojke koju si opisala negira samu sebe, jer je tako puno jednostavnije pribliziti se muskom drustvu. U odjeci skejtera ili revjera poistovjetis se s pravcem kojeg nekako simboliziras, a usput sakrijes sva licna obiljezja, od oblina dalje.
Sve vise sam uvjerena da su to tihi buntovnici, zapravo odraz otudjenosti u roditeljskom domu.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 322
Reg. datum: 30.10.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 06:49, Naslov:
E to i mene zanima. Imam u svojoj okolini bas takve primere. Trudio sam se ja da razumem, ali izgleda je poenta je valjda u tome da njih nije briga da li ih neko razume ili ne. Na pitanje zasto, dobio sam: zasto da ne?
Dozivljavam ih ko kornjace duboko uvucene u ruzne oklope. I bez obzira koliko su oklopi gadni i neprobojni mislim da se unutra ipak krije nesto usamljeno i ranjivo. Da nije tako sigurno ni oklopa ne bi bilo...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 15:32, Naslov:
<strong>Citat:</strong><div class="citat">tara:U odjeci skejtera ili revjera poistovjetis se s pravcem kojeg nekako simboliziras, a usput sakrijes sva licna obiljezja, od oblina dalje.
Sve vise sam uvjerena da su to tihi buntovnici, zapravo odraz otudjenosti u roditeljskom domu.

U svakoj generaciji je bilo buntovnika, omladine i dece koja je t.r. gradila neki svoj stil i stav prema zivotu koji se u velikoj meri razlikovao od stava njihovih roditelja. U filmovima Dzems Dina, pa Hipi pokret, pa Raperi, pa svi ovi zadnji. Svako od njih je pokusavao da se odupre pakovanju u stereotipe, na svoj nacin. Svi su zeleli da pokazu preko svoje gaderobe i ponasanja, da zele razmisljati svojom glavom, da zele biti drugaciji-svoji. Nemogu reci da mi se dopada, ali ih mogu razumeti. Osim sto mi nekulturan nacin ophodjenja smeta(ali to smatram propustom domaceg vaspitanja i vaspitanja u skoli), sve drugo se pokazalo kao prolazno.
Cerka moje prijateljice je bila metalka, oblacila se u crno, odrpanih zelenih pantalona, crnih ociju i lanaca sa svih strana. Nasuprot izgledu,zavrsila je srednju skolu medju najboljom decom, upisala jezicni fakultet. Sad je cetvrta godina na fakultetu, prosek joj je zavidan, recitost neverovatna,(govori 6 jezika) a garderoba joj se polako pripitomila(obukla je cak i suknju-jest dugacku, ali suknju Sokirana ).
Kad sam je jednom davno pitala zasto se tako oblaci, jednostavno je odgovorila: Nemam para da bi se oblacila kao Barbike u skoli, a ovo je nacin da se zastitis i njihovog praznoglavog uticaja, jednostavno te ostave na miru.Osmeh
Nemojte suditi po garderobi, vec po tome sta imaju da nam kazu preko garderobe.
------------------------------------
Po meni zenstvenost je refleksija zenskog sharma (kako se zena oseca u kozi zene) na ostale ljude.
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 16:07, Naslov:
U pravu si, Divan. Mogu da shvatim i pobunu, i potrebu da se odećom i stavom kaže nešto više... Toga je oduvek bilo.
U trendu je neka samodovoljnost valjda. To je super kada se pogleda koliko se sveta do sad napatilo robujući potrebi za dopadanjem. Pitam se zašto nema srednjeg puta. Zašto sve mora u krajnost? Poništiti svaki detalj koji bi govorio o socijalnosti je prilično radikalan način života. Pretpostavljam da je ženstvenost na udaru baš zato da bi se lupila kontra masovnom jeftinom imidžu radodajki koje će učiniti sve da bi na sebe skrenule pažnju makar to bio goli poziv na seks. Takve se pumpaju silikonima i oblače u što golišavije fensi krpice... Postoji tu još jedna kategorija "udaću se podhitno i narađati decu", verujem da se i protiv toga bore devojke o kojima pričamo. Zato možda ubijaju svaki trag svoje ženstvenosti. Ali znate šta meni tu najviše smeta? Što je to samo pokazatelj onog što "nisam", a ne onog što "jesam".
To se valjda zove krajnost u inatu - e sad neću ni kako ja hoću...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Dubai
Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 18:13, Naslov:
Zena koja je zenstvena je nezna, decentno zavodljiva, nikako vulgarna...Zena moze biti zenstvena i sa bubi frizurom i u famerkama. Takodje mislim da se za zenstvenoscu radja...

Darstellerina
Citat:
Pretpostavljam da je ženstvenost na udaru baš zato da bi se lupila kontra masovnom jeftinom imidžu radodajki koje će učiniti sve da bi na sebe skrenule pažnju makar to bio goli poziv na seks. Takve se pumpaju silikonima i oblače u što golišavije fensi krpice... Postoji tu još jedna kategorija "udaću se podhitno i narađati decu", verujem da se i protiv toga bore devojke o kojima pričamo[


Sa ovim se slazem...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 21:05, Naslov:
Gledam ja jednu svoju poznanicu. Kad bih vežbala da sa takvim stilom i prefinjenošću prekrstim noge, sednem na stolicu, dohvatim čašu, nežnim skoro promišljenim pokretom prinosim je usnama...opet to ne bih mogla da uradim kao ona! A ne mogu baš reći za sebe da sam baš totalno neženstvena. Ona se rodila s tim! Sve je tako prirodno i spontano! Kao leptirica. Ali ne daj bože da treba da zapliva, udari loptu, potrči...A onda se ja utešim! Vrlo srecna

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Subota 17.11.2007, 16:37, Naslov:
Maniri su potrebni, i mogu se u pristojnoj meri savladati. Mada ne volim krajnosti ni u tome. Pozerstvo je vid folirancije, a bahatost u ponašanju pitanje kulture.
Ženstvenost ide iznutra, ono je odraz onoga kako se postavljamo prema sebi i okolini svesno, a i po genetskim predispozicijama. Postavlja se pitanje koliko je to u današnje vreme uopšte bitno, koliko su devalvirale te neke osnovne karakteristike ženstvenosti, i gracioznost, i elegancija, i ženstvenost u službi materinstva, uopšte imidža o sebi kao ženi...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 322
Reg. datum: 30.10.2007
Datum unosa: Nedelja 25.11.2007, 08:47, Naslov:
Darst:
Citat:
Pretpostavljam da je ženstvenost na udaru baš zato da bi se lupila kontra masovnom jeftinom imidžu radodajki koje će učiniti sve da bi na sebe skrenule pažnju makar to bio goli poziv na seks. Takve se pumpaju silikonima i oblače u što golišavije fensi krpice... Postoji tu još jedna kategorija "udaću se podhitno i narađati decu", verujem da se i protiv toga bore devojke o kojima pričamo

Veceras sam bas bio na nekom skupu. Strasno je sto sam video samo te dve kategorije, one golisave i one haljkave. Brate mili ne mozes videti normalnu zenu, normalno obucenu. Posipam se pepelom jer moje normalno je mozda aut, ali tacno znam sta mislim kad to kazem.
E zao mi je sto nisam slikao to ko paparaco, hehehe..pa da to ilustrujem Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Nedelja 25.11.2007, 09:38, Naslov:
Devojke rade samo copu -paste ono što vide na televiziji u emisijama gde se pevačice u nedostatku glasovnih mogućnosti obnažuju do neukusa. Modni stil im serviraju šou grand emisije ili žuta štampa sa fotkama njihovih idola. One druge, haljkave protestvuju nekim čudnim protestom protiv takvog stila ,i idu u drugu krajnost : apa-trapa oblačenje i masna kosa. Ženstvenost treba ponovo vratiti da se devojke,žene ponovo dopadnu same sebi i muškarcima...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Nedelja 25.11.2007, 10:33, Naslov:
E, kad smo kod razgolićenosti... Ja sama imam jednu dilemu. Zašto je recimo način na koji je Madona bila razgolićena bio meni i revolucionaran i ženstven, pa čak i dok je pevala Henky Penky, a takav stajling mi je negledljiv na našim pevačicama? U čemu je moj problem?

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Nedelja 25.11.2007, 17:55, Naslov:
Interesantno pitanje...
Možda to neki umeju da "nose" a na nekim ženama sve odiše vulgarnošću....
Ili imamo blaže kriterijume prema onom šta nam zapad servira?Recimo Byonce deluje spektakularno , seksi i moćno u minimalnoj haljinici( a uz to je i lepa ) a istu takvu haljinu kad bi obukla neka naša grand pevačica...verovatno bi delovala jeftino.Ovde ne razmatram pevanje jer ne slušam ni nju a ni narodnjake grand produkcije.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Nedelja 25.11.2007, 18:56, Naslov:
Tvoj problem je u tome Darst da znas razlikovati umjetnost od "umjetnosti". Ne mora se cak raditi ni o umjetnosti, u glavama nam je obicno velicina covijeka kojega gledamo pred sobom. Neki cak i kad su samo u donjim gacama imaju svoje dostojanstvo. Znaju svoj posao i prezentiraju ga na nacin koji im odgovara, bez laznog srama i moraliziranja. Predstavljaju sebe, a ne ono sto ljudi od njih ocekuju i cemu obicno aplaudiraju.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 322
Reg. datum: 30.10.2007
Datum unosa: Nedelja 25.11.2007, 20:04, Naslov:
Pa da, to s Madonom je upravo razlika kad razgolicenost ima vecu funkciju od obicnog pokazivanja gaca. Nase pevaljke skidanjem nadoknadjuju nedostatke svog muziciranja, a ona time samo ilustruje neku jacu poruku. A funkcionalnost Madoninog skidanja tumacim kao misiju moderne zene koja je u isto vreme i seksi, i ima sta da kaze, a sve to je praceno dobrim zvukom. Njeni nastupi su predstave sa porukom - garantujem da si ti to prepoznala pa je to ono sto ti se svidja, Darst.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 260
Koliko clanova ima idealna porodica?