Mini pite s jabukama

Americka pita s jabukama u obliku mini pita, cini mi se jos bolja i ukusnija verzija

12 osoba
90 min

Sastojci

1jaje
250 gbrasna
125 gmaslaca
prstohvatsoli
1 kasikasecera
3-4 kasikehladne vode
4 jabuke
100 goraha
kasikacimeta
kesicavanil seceera
kesicapudinga od vanile
5 kasikasecera

Postupak pripreme

  1. Pripremiti testo od brasna, hladnog maslaca (moze i margarin, moze i da se pomesa) isecenog na listice, jajeta, kasike secera i malo soli. Najbolje je uraditi u multiprkatiku pomocunastavka za testo ili mikserom pomocu mesalica za testo.
  2. Kada dobijete mrvicastu strukturu, dodajte par kasika vode tek toliko da se testo poveze u kompaktnu loptu. Istresti teso na radnu povrsinu i dodatno obraditi rukama. Uviti u prozirnu foliju i ostaviti u frizideru bar pola sata.
  3. Za nadev oguliti jabuke i iseci na kockice. Po zelji se moze dodati i sok od jednog limuna. Umesati seckane orahe, cimet, secer i puding u prahu iz kesice (umesto pudinga se moze staviti 2-3 kasike brasna).
  4. Rernu ukljuciti na 250. Izvaditi testo iz frizidera i tanko razvaljati oklagijom po pobrasnjenoj povrsini. Kalup za mafine podmazati hladnim margarinom. Vaditi krugove testa i stavljati u kalupe. Testo lepo utisnuti uz krajeve svake korpice. Svaku korpicu napuniti filom.
  5. Preostalo testo iseci na trakice i redjati trakice testa preko svake korpice fromirajuci resetke ili kako vec zelite.
  6. Staviti u rernu i peci na 200 stepeni oko 30 minuta.
Napomena: U zavisnosti od rerne i debljine testa, vreme pecenja moze biti i malo duze, u svakom slucaju nakon 20-25 minuta proverite da li je pocelo da blago rumeni i onda prema tome produzite ili skratite vreme pecenja. Treba da porumene ali sasvim blago, nikako d

Tagovi

mini-pita(1), pita(1),

Komentari

  • Mogu samo da kazem da su odlicne :)
    (Emir)
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati

morate se registrovati



Obaveštenje: Komentari nisu zvanični stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja naših posetioca. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Novi recepti
recepti, kolaci i torte
Top kuvarice
Članica Broj
anna_75377
The Teacher293
Danka21160
TatjanaK47
amandica22
leki18
Ljuba_V17
Angela17
zveka14
markovic12
Koliko clanova ima idealna porodica?
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 168