„Noć muzeja“ u 60 gradova Srbije

06.04.2011, 18:50
Aktuelna desavanja - „Noć muzeja“ u 60 gradova Srbije
BEOGRAD - Umetničko-produkcijska grupa „Noć muzeja" probudiće Srbiju u noći 14. maja i osmi put zaredom oživeti prostore muzeja, galerija i izložbenih prostora.
U isto vreme u 40 zemalja u Evropi, u 60 mesta u Srbiji i na 65 lokacija u Beogradu odigraće se posebna noć šetnje po muzejima, koja će publici ponuditi drugačije sadržaje i mnoštvo iznenađenja u saradnji sa više od 160 kulturnih institucija.

Crna mačka, simbol osme po redu „Noći muzeja", razbija predrasude o tome da su muzeji zaboravljeni i prašnjavi i pokreće večnu i nepresušnu umetničku inspiraciju.

Svi oni koji se u ovoj magičnoj noći budu našli u Beogradu, Novom Sadu, Kikindi, Knjaževcu, Kragujevcu, Kraljevu, Loznici, Nišu, Novom Pazaru, Pančevu, Požarevcu, Šapcu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Užicu, Valjevu, Vršcu, Zrenjaninu i drugim mestima širom Srbije imaće priliku da uđu u prostore, vide dela i predmete koji se ne viđaju u običnoj ponudi i standardnoj poseti muzejima.
Prošlogodišnja kiša i loše vreme nisu sprečili sve znatiželjnike da budu deo osmočasovne avanture koja je uključivala 400 programa na više od 150 lokacija u 53 grada širom Srbije. Rezultat zanimljivih i atraktivnih programa u noći kada je Srbiju tresla muzejska groznica jeste 450.000 zabeleženih poseta.

Tradicija dobre saradnje s kompanijom MTS nastavlja se i ove godine, iz čije kreativne radionice takođe stižu brojna iznenađenja za ljubitelje umetnosti i dobre zabave.

 

Izvor: blic.rs

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 131
    Koliko clanova ima idealna porodica?