Bračna rutina

31.10.2008, 03:38
Brak - Bračna rutina

Čini se da se bračna idila, u kojoj se trudimo da zadovoljimo partnera i budemo savršeni, završava posle dve godine, šest meseci i 25 dana nakon „sudbonosnog da", pokazuju najnovija istraživanja.

Naime, tada se oba partnera već osećaju poprilično sigurno, ulenje se i počnu da zapostavljaju jedno drugo. Sedam od deset muškaraca tako će početi da ostavlja čarape i pantalone po celoj kući, a čak 79 odsto će ostavljati toaletnu dasku podignutu. I žene se takođe lako uljuljkaju u sigurnu rutinu. Posle dve godine više se ne sređuju kako bi zadivile muža, a 54 odsto njih više se ne zamara šminkanjem. Štaviše, čak 61 odsto žena priznalo je da kada dođe s posla, prvo se presvuče u prijatnu trenerku ili pidžamu.

- Parovi se još vole, ali postaju opušteniji - kaže Džon Sjuel koji je sprovodio studiju.

Međutim, čini se i da postaju malo sebičniji. Čak 75 odsto bračnih parova ne bi prepustilo daljinski upravljač ni da ih onaj drugi lepo zamoli. Takođe, parovi u prvim mesecima pokazuju i više nežnosti. Naime, 83 odsto parova na početku braka u javnosti se drži za ruke, kasnije to čini samo njih 38 odsto. U prvoj godini braka više se i maze, u proseku osam puta dnevno, kasnije ta brojka padne na pet. Jedno drugo zovu nadimcima i drugim rečima odmila poput „dušice" i „ljubavi", dok s dužim bračnim stažom upotrebljavaju njihova prava imena.

S brakom, čini se, nestaje i romantika. Čak 60 odsto parova nije u prvoj godini braka otišlo na romantičnu večeru, a do druge godišnjice nestali su i ostali maniri, pridržavanje vrata i kupovina cveća. Ipak, nije sve izgubljeno. Uprkos tome što su se prepustili rutini, 61 odsto ispitanika reklo je da se vrlo jasno seća trenutka kada su prvi put ugledali partnera.

Izvor: Press

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 3 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
  • luxeen_001@yahoo.co.uk Hello dear Greetings to you,My name is luxeen, i view about you in this site and i decide to communicate with you, it will be my pleasure to be your friend, i wish if you will respond to my mail box so that i will tell you more about my self, i hope to hear from you. yours luxeen. Здраво драги Поздрављам вас, Моје име је луксеен, ја мишљење о вама у овом сајту и ја одлучили да комуницира са вама, биће ми задовољство да буде Ваш пријатељ, желим ли ће одговорити на мој поштански сандучић тако да ћу ти рећи више о мојим себе, надам се да чујемо од вас. Ваш луксеен. luxeen_001@yahoo.co.uk
    (lux001)
  • kod nas je rutina mozda u nekoj manjoj kolicini, godinama vec se pronalazimo na nov nacin, mozda je u tome resenje...
    (Andemona)
  • nazalost ali zaista je tako!sve se pretvori u naviku i rutinu!mada ,,mogla bih dodati da, da ipak i ta rutina ima svoju magiju i car! nakon duzeg perioda u braku ljudi nemoraju gubiti vreme na dokazzivanje,nego se mogu zaista prepstiti svojski istinitom toku i uzivati opusteno u njima!jer na kraju krajeva,svi smo mi ipak samo obicni ljudi,zar ne!? pozz :)
    (dragana099)
Vezane vesti
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 160
Koliko clanova ima idealna porodica?