Sajber seks u braku - prevara ili ne?

22.06.2015, 01:40
Brak - Sajber seks u braku - prevara ili ne?

Šta je sajber seks?
Sajber seks je sve popularniji, a neki od razloga su što ne postoji rizik od trudnoće, polno prenosivih bolesti, a stalni partner vas teško može uhvatiti u tome. Ukoliko vas i otkrije ne može vas optužiti za prevaru. Vi sedate kod kuće udobno zavaljeni u fotelju i dopisujete se sa nekim…

Postoji li sajber prevara?
Pravo pitanje jeste da li uopšte postoji sajber prevara? Sve se odigrava u vašoj kući za tastaturom, međutim u mašti je to neki vama znan prostor, niko se fizički ne dodiruje (sem tastature ) i nema nikakvih tragova preljube. Vi možda čak i ne znate kako osoba sa druge strane izgleda zaista i kako se zove. Bitno je da radi mašta.

Ipak postoji ali
Postoji mišljenje da je prevara u mašti i glavi gora od fizičke, a dilema da li je neprimerenije maštati i lagati ili povremeno napraviti izlet, stara je koliko i čovečanstvo. Tako bi se i virtuelni seks mogao posmatrati dvojako - kao video igrica dve nepoznate osobe,  ali i kao preljuba  ili bar kao uvod u pravu prevaru.

Danas sajber seks opasniji nego pre nekoliko godina
Svake godine tehnika sve više napreduje, a sa njom i komunikacija preko interneta. Zato sajber seks postaje sve realniji, jer sem dopisivanja, možete koristiti kamericu, slušalice i mikrofon za verbalnu komunikaciju sa virtuelnim partnerom. U virtuelnom svetu nema fizičkih dodira, ali zato mašta i pisanje odnosno pričanje bludnih rečenica mnoge uzbuđuje više od samog seksualnog čina. Ukoliko vas partner  uhvati "na delu" uvek se možete vaditi na to da je sajber seks isto kao da ste sanjali da imate seksualne odnose sa kolegom, koleginicom, komšijom, doktorom… Međutim, nije to baš tako jednostavno. Dokazano je da ljudi koji nemaju ispunjen ljubavni život češće sede za kompjuterom i tako beže od stvarnosti, a sve to dovodi do otuđenja i narušavanja odnose. Zato se nemojte lako prepustiti slučaju.

Partner je često za kompjuterom
Ako primetite da vaš partner često sedi kraj kompjutera nemojte kupovati parfeme, seksi donji veš ili novu kamaricu da biste mu skrenuli pažnju, već ozbiljno razgovarajte o problemu. A ako vas ubeđuje da je to sve samo igra i da vas ne vara, zapitajte ga da li možda tako vara sebe? 

Izvor: bebac.com

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 75
    Koliko clanova ima idealna porodica?