Autori filma Jesen samuraja prezadovoljni prijemom

16.10.2016, 17:36
Film - Autori filma Jesen samuraja prezadovoljni prijemom

Autori filma "Jesen samuraja" izjavili su da su prezadovoljni odzivom i reakcijom publike na njihovo delo i veruju da on može i da pomogne promociji borilaèkih veština.
Film je premijerno prikazan 3. oktobra i do danas ga je pogledalo 55.000 ljudi. Reakcije publike i kritike su vrlo pozitivne.

"Ja sam prezadovoljan kako je publika prihvatila film, prezadovoljan sam i gledanošèu, aplauzima nakon projekcija, komentarima u medijima i na internetu. Imamo gledaoce i od 60 i 70 godina i klince od 10 i 15, što govori da film funkcioniše za sve uzraste", rekao je agenciji Beta reditelj Danilo Beækoviæ.

Beækoviæ, scenarista Dimitrije Vojnov, kao i deo glumaèke ekipe i producenti filma, zatim predstavnici srpskog saveza mešovitih borilaèkih veština (MMA) i predstavnici nacionalnog saveza družili su se danas u Beogradu s predstavnicima medija na panelu o promociji sporta i borilaèkih veština.

"Teško je proceniti da li æe film pokrenuti trend, ali je važno baviti se sportom. I dobro i važno. Ja sam kao dete tri meseca trenirao karate pošto sam gledao 'Karate kida'. Verujem da su mnogi posle 'Montevidea' krenuli na fudbal. Mislim da ovaj film dobro funkcioniše kao promoter sporta", rekao je Beækoviæ.

Scenarista filma Dimitrije Vojnov rekao je da mu je drago što je publika prihvatila "Jesen samuraja" i preneo je odakle mu inspiracija da napiše scenario za film o borilaèkim veštinama.

"Mislim da æe se ovaj film gledati više puta. Za moju generaciju je bilo prelomno televizijsko prikazivanje filma 'U zmajevom gnezdu'. Posle toga je došao (Žan Klod) Van Dam, od koga su na mene posebno uticali 'Osveta blizanaca' i 'Neopravdano odsutan', kome smo odali omaž u filmu... Sada mi se posebno dopada kako se radi u Južnoj Koreji. Tamo koreografija nije spektakularna kao u Hong Kongu, ali ima tu posebnu energiju i delimièno smo to probali da prenesemo na film", rekao je Vojnov.

On je kazao da su autori i glumci vredno radili i poklonili mnogo pažnje borilaèkim scenama.

"Naš film je dosta blizak novoj generaciji borilaèkih filmova i glumaca kao što su Skot Etkins i Majkl Džej Vajt. Mi smo radili sa ljudima koji rade sa Etkinsom. Tu je (glavni glumac Petar) Strugar uradio fantastièan posao, jer sve što radi (glavni lik) Vladica, radi i on. S tim tipovima se radi dosta tvrdo i to je dobro", rekao je Vojnov.

Scenarista je istakao da je "Jesen samuraja" donekle vraæanje duga srpske kinematografije srpskom sportu.

"Borilaèki sportovi regrutuju svoje borce kroz filmove i video igre, tako da verujem da æe ovaj film naterati dosta klinaca da se upišu na borilaèke sportove. Mi smo na Olimpijskim igrama ove godine osvojili dve medalje u borilaèkim sportovima, rvanju i tekvondu, tako da je ovaj film i jedno malo vraæanje duga borilaèkom sportu i naèin da navede decu sa bave sportom", rekao je Vojnov.

Izvor: beta

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti

    Ko je online

    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 60

    Anketa

    Koliko clanova ima idealna porodica?