Žene provedu deset godina života na dijeti

28.05.2008, 05:04
Fitness - Žene provedu deset godina života na dijeti
U nameri da dostignu idealnu telesnu težinu, žene u proseku provedu deset godina života na dijeti, otkriva jedno naučno istraživanje, a prenosi Dejli Telegraf.

Istraživanje otkriva da prosečna žena drži dve dijete godišnje, a svaka dijeta traje po pet nedelja. To iznosi 104 dijete između 18. i 70. godine života, što je ukupno deset godina razmatranja šta da se unese u organizam.
Međutim, četvrtina žena ne izgubi na kilaži, a i sama činjenica da se žene podvrgavaju tolikim dijetama svedoči da su one najčešće neuspešne. Istraživanje je takođe pokazalo da jedna od deset žena provede 25 godina ili više na strogom režimu ishrane.
Dr Glen Vilson, profesor sa Instituta za psihijatriju koledža Kings kaže: "Istraživanje je pokazalo da žene mnogo brinu o svojoj težini, a rezultati istraživanja govore da postoji veliki pritisak društva na žene da ostanu u formi i dobro izgledaju".
"Kilaža žene varira u zavisnosti od bitnih promena u njenom životu, kao što su rađanje dece, kao i od promena u emotivnom stanju zbog ličnih odnosa i posla kojim se bavi", dodaje Vilson.
"Zdravlje i dobra forma dovode do generalnog blagostanja i sreće. Međutim, mnoge žene se muče da bi dostigle idealnu figuru, a 25 odsto priznaje da bi se podvrglo i hiruršim intervencijama kako bi se otarasile viška kilograma".
U istraživanju je učestvovalo 4.000 žena, od kojih tri četvrtine veruje da imaju višak kilograma. Trećina žena kaže da je na prvu dijetu otišla sa 16 godina, a 44 odsto žena priznaje da ne mogu da oslabe, "šta god da učine".
Izvor: blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 271
    Koliko clanova ima idealna porodica?