Kivi je novo super voće

18.05.2011, 23:58
Ishrana - Kivi je novo super voće
Egzotično voće kivi je proglašeno za super zdravu namirnicu u borbi protiv raznih bolesti nakon istraživanja koje su sproveli japanski naučnici.

Kivi je bogat antioksidansom polifenolom koga sadrži u mnogo većoj količini od narandži, mandarina ili jabuka, te samim tim ima blagotvorne efekte na zdravlje.

Naučnici sa Univerziteta "Teikio" u Tokiju radili su istraživanje u kome su zaključili da polifenoli iz kivija imaju snažnu antioksidativnu aktivnost, a zbog specifične biološke aktivnosti štite srce i krvne sudove.

Kivi sprečava razvoj bolesti uzrokovanih oksidativnim stresom,kao i oštećenja uzrokovana bolestima poput arterioskleroze, srčanog zastoja, Alchajmera, raka i Parkinsove bolesti.

 

Izvor: blic.rs

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 1 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
  • Kivi se koristi i kao maska za lice, mnogi ne znaju da se koristi i kao sastojak kreme protiv celulita. Osim vitamina koje poseduje, žene ga koriste u dijeti za èišæenje organizma i mršavljenje. :-)
    (Jovanica)
Vezane vesti
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 147
Koliko clanova ima idealna porodica?