Crveno-beli laptop iz Samsunga

05.05.2007, 05:10
It - Crveno-beli laptop iz Samsunga
samsungMožete li odoleti superkompaktnom laptopu u dve atraktivne boje - crvenoj (ženskim jezikom rečeno, više ciklama) i beloj? Sa sasvim solidnim performansama i mogućnostima, ovaj uređaj je pri tom lagan i izuzetno zgodan za nošenje. Atrakciju ove vrste ponudila je najpoznatija kompanija iz Južne Koreje - Samsung, pod imenom Sens Q40. Dimenzije ovog atraktivnog Samsung-ovog modela su 52,5 x 205 x 21 mm, a težina 1,15 kg. Elegantan je i tanak, a otvaranjem poklopca do izražaja dolazi widescreen ekran dijagonale 12,1 inč, s kvalitetnim bojama i WXGA rezolucijom. Tehnologija izrade ovog Samsung-ovog ekrana (kao i u drugim najnovijim modelima laptopova ovog proizvođača) naziva se Super Clear Display. Kvalitetu slike, pored samog ekrana, doprinosi i kvalitetna grafika. Uređaj se napaja litijum-jonskim baterijama, koje se mogu dopunjavati i koje mu obezbeđuju tri sata potpune autonomije rada.

Ako se pogledaju komponente unutar ovog prelepog laptopa, pažnju najpre privlači njegova "motorna snaga" - procesor Intel Core Solo ULV 1400 s brzinom 1,2 gigaherca. RAM memorija (DDR II tipa) ponuđena je sa 512 megabajta ili s jednim gigabajtom, dok je hard disk kapaciteta 60 gigabajta. Raspolaže video memorijom od 128 megabajta (grafička kartica je Intel DVMB Max) i sa dva megabajta keš memorije). Komunikacija procesora s ostalim komponentama obavlja se brzinom od 533 megaherca (FSB interfejs).

Ove karakteristike ukazuju na sasvim solidnu računarsku konfiguraciju prenosivog računara. Međutim, optički uređaj za zapisivanje sadržaja na CD i DVD nije ugrađen, što je kompromis radi postizanja manje debljine i težine uređaja. Umesto toga ponuđen je eksterni uređaj - External DVD Super Multi Write s brzinom čitanja i zapisivanja CD-a 24 puta i i brzinom čitanja DVD-a osam puta. Softver Samsung-ovog Sens Q40 laptopa baziran je na Microsoft-ovom operativnom sistemu Windows XP Professional.

Laptop bez mogućnosti povezivanja s najrazličitijim uređajima i u svim uslovima gubi svoju prioritetnu ulogu mobilnosti (uz koju istovremeno treba da pokriva i sve funkcije klasičnog stonog računara). U slučaju Samsung Sens Q40 laptopa postoji mogućnost bežičnog priključivanja Bluetooth i FireWire (standard 802.11a/b/g) tehnologijama i dva USB 2.0 porta. Ima ugrađen DMB (Digital Media Broadcasting) tjuner za prijem TV programa i čitač memorijskih kartica za sve aktuelne formate. Uz sve ove atraktivne karakteristike ide i odgovarajuća cena - oko 2.300 dolara.

Izvor: krstarica

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 94
    Koliko clanova ima idealna porodica?