Loše navike su zarazne?

02.02.2011, 07:24
Iz Vašeg ugla - Loše navike su zarazne?

Pojedine partnerove mane su "zarazne" i mogu da budu pogubne i za vaše zdravlje. Naučno je potvrđeno da kada su u dugogodišnjoj vezi, parovi, pored ljubavi i zajedničkih interesovanja, često dele i iste bolesti.

Ukoliko živite sa osobom koja pati od visokog pritiska, imate 32 odsto više šansi da i vi obolite od hipertenzije, a ukoliko ste vi skloni depresiji, šansa da i vaš partner zapadne u mračno raspoloženje se udvostručuje. Ovu pojavu britanski naučnici tumače kao posledicu izuzetno bliskog odnosa između dve osobe koje se vole.


ON SEDI, VI SE GOJITE
On se slabo kreće, a vi ste počeli da se gojite. Naučno je dokazano da se većina parova tokom prve dve godine zajedničkog života u proseku ugoji najmanje dva i po kilograma. Da biste to izbegli, naterajte partnera da se svakog dana zajedno šetate. Najmanje pola sata.

MASNA HRANA, POVIŠEN HOLESTEROL
Podstaknite ga da vam što češće pomaže u kuhinji, pa će, s vremenom, i sam početi da posvećuje veću pažnju pripremi zdravih obroka. Uz to, saradnja u kuhinji još više će vas zbližiti, naterati vas da se više smejete, a smeh, poznato je, jača imunitet.

I STRES SE DELI?
Empatija je važan element svake uspešne veze. Kada dve osobe žive zajedno, važno je da pokazuju saosećanje, ali u tome ne treba preterivati. Ako je vaš partner napet i zabrinut jer ima problema na poslu, vaši nesebični pokušaji da ga utešite mogu pogoršati stvari. Ponekad je potrebno da se čovek sam izbori sa sopstvenim lošim raspoloženjem.

 

 

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 82
    Koliko clanova ima idealna porodica?