Zašto muškarci flertuju na poslu?

22.07.2011, 19:31
Karijera - Zašto muškarci flertuju na poslu?
Osmeh kolege i bezbrižno čavrljanje uz aparat za vodu ili u redu za kafu shvatate kao kompliment, ali možda grešite. Naučnici sa Univerzitea u Surreyju su zaključili da muškarci koji flertuju na radnom mestu ne rade to jer ste im privlačni već zato što im je - dosadno.

U ispitivanju je utvrđeno da su žene koje su flertovale bile jednako zadovoljne poslom kao i one koje su sa svojim kolegama imale čisto poslovne odnose. Međutim, muškarci koji su flertovali bili su puno nezadovoljniji svojim radnim pozicijama.
- Ranija istraživanja pokazala su da flertuju zbog raznih razloga koji uključuju i podizanje nivoa samopouzdanja, zbog zabave ili ljubavi. Ako muškarci osećaju nezadovoljstvo zbog posla, onda su skloniji flertu jer to razbija dosadu. Iako flert može da ima i svojih dobrih strana, pojačano flertovanje na poslu ukazuje na poslovnu monotoniju - kaže psiholog Chadi Moussa.

On navodi i da njegova saznanja ne navode ničime na zaključak da su zaposleni koji flertuju zadovoljniji ili da bolje rade.

 

 

Izvor: zena blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 150
    Koliko clanova ima idealna porodica?