Pripremite lice za proleće!

07.03.2009, 20:36
Kozmetika - Pripremite lice za proleće!

Dolazak proleća je pravo vreme da poklonite svom licu novi look. Tople boje, šarenilo sjenila, nežne nijanse na usnama i blago rumenilo će osvežiti lice i pomoći vam da zablistate s prvim tragom toplijeg vremena. Formula je jednostavna - ova sezona traži prirodne boje koje će naglasiti vaše lice.

Make up proizvode koristimo kako bi postigli ljepši i ženstveniji izgled koji će nam pružiti osjećaj samopouzdanja. Šminkom možemo sakriti ono što ne volimo na licu i poigrati se onime što volimo i želimo istaknuti.

Prije nanošenja make up-a pripremite kožu lica tako što ćete napraviti blagi piling pomoću kojeg ćete s lica odstraniti tragove koje je na njemu ostavila zima i hladno vrijeme. Hidratantna maska će povratiti sjaj koži. Možete odabrati kupovnu ili sami napraviti masku od meda i maslinovog ulja poslije koje će lice izgledati odmorno i svježe.

Pažljivo odaberite puder. Važno je da se potpuno stapa s kožom kako bi postigli potpuno prirodan izgled. Kupujete li novi puder boju ćete najbolje isprobati na vratu ili liniji čeljusti i to na prirodnom svjetlu. Uz odabir prave nijanse važno je i da odgovara vašem tipu kože.

Suha koža traži kremasti puder te sastojke koji će koži pružiti dovoljno vlage tijekom dana. Puder u prahu dodatno će naglasiti dehidriranu kožu pa je takav bolje izbjegavati.

Masna koža zahtjeva nemasni puder koji će svojim sastojcima licu pružiti mat izgled. Kako bi zadržali svjež izgled tijekom cijelog dana prije nanošenja pudera na T zonu lica nanesite proizvod za masnu kožu.

Puder ćete najlakše nanijeti uz pomoć prstiju ili ravnog kista. Izbjegavajte pretjerano nanošenje oko očiju jer će samo još više istaknuti sitne bore. Pripazite na količinu pudera jer će, ukoliko ga bogato nanesete izgledati kao maska. Ukoliko želite na lice možete nanijeti puder u prahu velikim kistom. I tu pripazite prilikom odabira boje, žučkasti tonovi odlično odgovaraju svim nijansama kože.

Ukoliko želite zadržati svjež izgled tijekom dana ispod pudera možete nanijeti bazu za lice Instant Light Complexion Perfector. Nanosi se samostalno ili u kombinaciji s puderom, a dolazi u dvije nijanse brončanoj i boji šampanjca.

Inspiraciju za boje make up-a ovog je proljeća najbolje potražiti u prirodi. U trendu su ljubičasta, zelena i nježno roza sjenila koja će osvježiti i naglasiti oči. Nećete pogriješiti i ukoliko odaberete nježne zemljane tonove te unutrašnjost oka naglasite olovkama u boji prirode.

Tople nijanse smeđe odlično će pristajati svakom tipu, a za one hrabrije predlažemo ljubičastu i zelenu olovku koja će vašem izgledu podariti zavodljiv i seksi izgled.

Ne zaboravite na maskaru. Uz pomoć laganih poteza četkicom nanesite je u dva sloja. Rezultat će biti lijepe i duge trepavice, a odaberete li Clarins Wonder Volume Mascaru osigurat ćete si dugotrajan i svjež izgled.

Rumenilo nanesite poslije tekućeg pudera i to tako da se nasmijete i širokim kistom nanesete rumenilo na jagodične kosti. Prije samog postupka otpuhnite višak rumenila s kista kako bi izbjegli stvaranje grudica na licu.

Posebnu pažnju poklonite usnama. I one zaslužuju blagi piling. Clarins vam nudi savršen proizvod Clarins Extra Firming Age - Control Lip & Contour koji njeguje i prirodno štiti vaše usne. Odmah nakon aplikacije na usne možete nanjeti ruž, a poželite li da zablistaju poput usana supermodela odaberite jednu od boja iz palete Dior Addict koji odišu glamurom i sjajem.

Dobro je poznata stvar kako se ruž najlakše nanosi tankim kistom. Odaberet li ruž iz najnovije kolekcije Clarins u jednom proizvodu ćete dobiti prekrasnu boju i zaštitu. Ruževi iz nove kolekcije Jolie Rouge Brillant sadrže ekstrakt manga, vitamin E i poseben sastojke koji stvaraju dojam punijih usana.
Ukoliko volite prirodnu boju na usnama isprobajte Clarins Instant Gloss. Bezbojno sjajilo će istaknuti prirodnu boju, nahraniti usne i podariti im blagi roza sjaj.

 

Izvor: Dnevnik.hr

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 245
    Koliko clanova ima idealna porodica?