Ovako cete sacuvati bronzanu boju po dolasku s mora

18.08.2015, 02:51
Kozmetika - Ovako cete sacuvati bronzanu boju po dolasku s mora

Mukotrpno ste se trudili da dobijete bronzani ten i brinete da će boja brzo spasti po dolasku kući. Evo nekoliko saveta za vas:

Bili ste na moru i svaki dan ste se "čvarili" na suncu od devet do 20 časova, pa vam je sada žao da tako dobru boju koju ste dobili takvim trudom, izgubite 
 
Nudimo vam nekoliko trikova kako da sačuvate svoj bronzani ten i u kasnu jesen.Prvenstveno je važno da pijete vodu, jer kako se koža isušuje iznutra tako se ranije gubi boja. Trudite se da vam koža ostane hidrirana.

S druge strane, radite pilinge jednom u dve nedelje. Dosta izumrlih ćelija se nalazi na našem gornjem delu kože, a kako biste ih uklonili piling je idealan. On će omogućiti vašem tamnom tenu da dođe do izražaja.

Potrudite se da boja potraje 

Mažite mleko za telo jer, osim što negujete kožu iznutra, negujte je i spolja. Ne morate ga nanositi posle svakog tuširanja, već dva do tri puta nedeljno.
 
Jedite najviše ćuretinu, belance, sir, losos, soju, bademe i avokado jer su bogati tirozinom, sastojkom koji je neophodan za proizvodnju melanina, koji je zaslužan za naš bronzani ten.
 
Nije na odmet i da umesto gela za tuširanje, koristite ulje koje će ujedno očistiti ali i više negovati kožu, od gela.

Izvor: vesti.net

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 123
    Koliko clanova ima idealna porodica?