Zdravko Čolić završio novu ploču

20.11.2006, 06:44
Kultura - Zdravko Čolić završio novu ploču

Sredinom nedelje koja izmiče Zdravko Čolić završio rad na svom dvanaestom studijskom albumu. Naime, u utorak, u 16 sati po londonskom vremenu, slavni majstor masteringa Stiv Ruk, poznat po "završnom dodiru" na pločama grupa Bitlsa, Teksasa, NJu ordera, Franc Ferdinanda, Status kvo, Kjur, UB 40 i imena poput Dejvida Eseksa, Pola Mekartnija, Džona Lenona, Vangelisa, predao je Zdravku Čoliću prvu PMCD kopiju novog albuma.

Na albumu su pesme: "Mangupska", "Merak mi je", "Zavičaj", "Sve što meni prija", "Bembaša", "Haj'mo negdje nasamo", "Kao moja mati", "Vrijeme", "Nevjera", "Sto puta", "Tamo-amo, polagano", "Svadbarskom ulicom", "Sačuvaj me, Bože, njene ljubavi" i "Anđela", koje su nastale tokom proleća i leta. Snimane su u GOGO, SKY i studijima RTS u Beogradu i RSL studiju u Novom Mestu u Sloveniji, miksane u Real NJorld studijima Pitera Gebrijela, a postprodukciju i mastering doživele u Abbey Roadu, spremne za diskofraski život!

Većinu muzike za ploču napravio je sam Zdravko Čolić, a kao kompletni autori pojavljuju se i Đorđe Balašević i Dino Merlin. U pisanju tekstova pomogli su Arsen Dedić, Đorđe Balašević, Marina Tucaković, Momčilo Bajagić, Dejan Pejović i Leontina Vukomanović. Producenti su Voja Aralica i Nikša Bratoš. Autor fotografija za omot je Brijan Branislav Rašić

Ploča će se pojaviti u ponedeljak, 11. decembra, u prvom tiražu od 300.000 primeraka! Tokom decembra ploča će biti objavljena u svim novonastalim državama na teritoriji bivše Jugoslavije.

Izvor: Internet

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 222
    Koliko clanova ima idealna porodica?