U Vroclavu otvorena isključivo ženska građevinska firma

26.01.2008, 12:30
Kultura - U Vroclavu otvorena isključivo ženska građevinska firma

U Vroclavu u Poljskoj su našli zanimljiv lek za hronični nedostatak zidara i drugih građevinskih radnika koji muči celu Srednju Evropu, tako što je osnovano preduzeće koje zapošljava isključivo žene.

Preduzeće REDAM ili Remontna ekipa dama obavlja finalne građevinske radove, a tek što je osnovano i obavilo prvih nekoliko radova zasuto je narudžbinama sve do avgusta naredne godine, iako nema nijednog jedinog muškarca.
"Zašto? Zato što kod nas nema alkohola na poslu, nema zabušavanja ili odlaganja termina. Jednostavno, bolje smo od muškaraca", rekla je listu "Polska" vlasnica neobičnog građevinskog preduzeća Alicja Smuk.
Ona je zajedno sa prijateljicom Irenom Kuharskom došla na pomisao da okupi dame u remontnu ekipu, pošto su dugo bezuspešno tražile posao.
Građevinski bum u Vroclavu zahvaljujući velikim stranim ulaganjima, nedostatak radnika, a istovremeno i činjenica da je među nezaposlenima u Poljskoj 60 odsto žena, naveli su ih da osnuju svoje žensko preduzeće. koje ovih dana ubrzano prima nove radnice.
Međutim one su ipak priznale da su ih za posao obučili poznanici, naravno.

Izvor: blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 2 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
  • Steta sto je poljska daleko i meni treba posao, ja sam gradjevinski tehnicar.
    (a.vesna)
  • Napred žene!!! Samo tako! Pokažimo da smo dobre i u "muškim" poslovima.
    (myma980)
Vezane vesti
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 192
Koliko clanova ima idealna porodica?