Deca iz 20 zemalja gosti Beograda

01.10.2009, 23:10
Kultura - Deca iz 20 zemalja gosti Beograda
Manifestacija „Radost Evrope'', koja će ove godine u Beogradu okupiti decu iz čak 20 evropskih zemalja, započeće danas u podne u Dečjem kulturnom centru Beograd otvaranjem izložbe 11. međunarodnog likovnog konkursa za decu.

Prvog dana manifestacije „Radost Evrope" svi učesnici manifestacije učestvovaće u karnevalu „S putnikom kroz vasionu i vekove", a povorka će od 17 časova prodefilovati Beogradskom tvrđavom i Knez Mihailovom ulicom. Nastup dece domaćina, kao i Ansambla perkusionista MŠ „Stanković", zakazan je za 18.30 časova na Trgu Republike.

Na istom mestu će se sutra tokom celog dana održavati koncert „Susreti prijateljstva", na kojem će svoja umeća pokazati deca kompozitori iz Srbije, a svoju kulturu predstaviti deca Hrvatske, Slovačke, Makedonije, Bugarske, Mađarske, BiH, Belorusije, Rumunije, Poljske, Ukrajine, Švedske, Slovenije, Kipra, Italije, Velike Britanije, Turske. Kao specijalni gosti sa drugog kontinenta predstaviće se deca iz Kine.

Praški balet mladih izvešće sutra od 19 sati u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić" baletsku predstavu „Kako postati igrač", a dan kasnije i „Ples prašume". U Dečjem kulturnom centru Beograd će 3. oktobra biti obeležavano 40 godina manifestacije i 100 godina od rođenja Ljubice Marić, a svečani koncert 34. susreta dece Evrope biće održan 4. oktobra na Trgu Republike.

 

Izvor: blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 262
    Koliko clanova ima idealna porodica?