Da li se suprotnosti zaista privlače?

25.11.2014, 00:43
Ljubav - Da li se suprotnosti zaista privlače?
Suprotnosti se privlače - to ste verovatno čuli bezbroj puta. Ali, da li je stvarno tako?

 

Ni stručnjaci nemaju jasan i jedinstven odgovor na ovo pitanje, i on glasi „i da i ne".

 

PRIVLAČE SE....

 

Kad je reč o ličnosti - posedovati iste crte ličnosti kao partner može značiti ozbiljne sukobe. Postoje osobe koje vole da su u centru pažnje, i one teško mogu biti sa nekim ko isto to želi.

 

Takođe, dve stidljive i povučene osobe, takođe, ne bi mogle dobro da funkcionišu zajedno.

 

Kad je reč o izgledu - pravilo privlačenja suprotnosti takođe važi. Tamnoputi muškarci obično „padaju" na plavuše, kao što svetlokose žene vole crnokose muškarce. Prema istraživanju Univerziteta Kolumbija parovi koji izuzetno liče jedan na drugog, i kad je reč o ličnosti i o spoljašnjem izgledu imaju male šanse da ostvare dugu vezu.

 

Kad je reč o interesovanjima - možda će vas ovo iznenaditi, ali nije dobro ni kad oboje imaju ista interesovanja. Obično tražimo partnera koji deli slične vrednosti, koji potiče iz slične sredine, ima slične hobije - golf, tenis, skijanje, putovanja, čitanje... Dešava se da pronađu takvu osobu, ali tu često nedostaje hemija i strast. Ako osoba koja je sa vama ima drugačija interesovanja, to vas može još više vezati za nju!

 

SUPROTNOSTI SE NE PRIVLAČE...

 

Kad je reč o nekim bitnim aspektima života, kao što su životni ciljevi, karijera, odnos prema novcu... tu je već bitno da imate slične stavove.

 

Ako je jedan od partnera radoholičar, a drugi mrzi da bude toliko sam, to već ne valja. Ukoliko oboje dosta vremena posvećuju karijeri, pre će naći zajednički jezik i međusobno razumevanje. Takođe je bitno da vam se podudaraju i religijski, pa i politički pogledi, da biste mogli da ostvarite dugoročnu vezu.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 269
    Koliko clanova ima idealna porodica?