Kako da stopala sprijateljite sa novim čizmama

10.12.2012, 22:09
Moda - Kako da stopala sprijateljite sa novim čizmama
Ako ste te sreće da ste sebi ove zime mogli da priuštite novi par čizmica, moguće je da trenutno muku mučite sa žuljevima i bolnim stopalima. Vreme je da se vaše nove čizme i vaša stopala, pa makar i prisilno, sprijatelje i da vi bez bolnog osmeha, ponosno i uzdignute glave gazite sneg, bljuzgu, led i blato u novim čizmicama.

1. NOSITE ČIZME PO KUĆI
Ovaj savet znamo svi, još iz detinjstva. Čizme je najbolje nositi po kući s dodatnim parom čarapa. Taj će vas dodatni par čarapa zaštititi od žuljeva i ubrzaće proces prilagođavanja čizmica i stopala. Dakle, usisavač u ruke, čizmice na noge i akcija!

2. NAPUNITE ČIZME PEŠKIRIMA
Zvuči čudno, ali deluje. Kada ne nosite čizme, stavite u njih po zamotani peškir kako bi se rastegle. Ovo je takođe odličan način da sačuvate oblik čizmica. Jer nakon nekog vremena, čizmice se opuste i više ne stoje uspravno kao onog dana kada ste ih ugledale u izlogu, a uz ovaj će savet biti kao nove.

3. POPRSKAJTE ČIZME DOMAĆOM MEŠAVINOM
Napunite bocu za prskanje mešavinom alkohola i vode, u odnosu 1:1, a zatim lagano poprskajte unutrašnjost svojih čizama. Možete iskoristiti bocu za prskanje cveća ili od sredstva za čišćenje (ali dobro ih operite). Ovo je ista formula koju proizvođači obuće koriste da bi rastegnuli i opustili kožu. Postoje još i razni sprejevi za spoljašnji deo čizama, tj. za njihovu zaštitu i očuvanje, pa zavisno od materijala od kog su napravljene vaše čizmice pronađite i upotrebljavajte onaj koji im najviše odgovara.

4. PREPUSTITE PROFESIONALCU DA ČIZME RASTEGNE ZA VAS
Pravi obućar je mnogo više od čoveka koji popravlja odvaljene pete ili menja izlizane đonove i flekice. On zna tajne velikih majstora, jer je i sam veliki majstor. Ako još nemate svog obućara, vreme je da ga nađete. On vam može rastegnuti čizmice za manje od pola sata, brzo i bezbolno.

Ako imate problema s nekom od ovih tehnika rastezanja čizama, imajte na umu da različite čizme zahtevaju različito vreme prilagođavanja vašim nogama. Sve zavisi od materijala od kog su napravljene. Većinu čizama ćete morati da nosite najmanje mesec dana, pre nego što ćete se osećati potpuno udobno u njima, piše Female.

Izvor: S Media

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 110
    Koliko clanova ima idealna porodica?