Kako da porastete još koji centimetar

10.06.2011, 23:48
Modni detalji - Kako da porastete još koji centimetar
Niste zadovoljni svojom visinom? Ne brinite, pomoću nekoliko jednostavnih trikova izgledaćete viši nego što zaista jeste.

Ispravite držanje


Pravilno držanje će vam doneti mnoge fizičke, ali i psihološke prednosti. Osim toga, ono je bitna komponenta za zdravlje vaših leđa. Ključna stvar je disciplina - dok hodate ili sedite uvek imajte na umu da leđa treba da budu ispravljena, a ne pogrbljena. Uz malo vežbe, to će postati rutina, a vi ćete sigurno izgledati viši.

Birajte garderobu sa vertikalnim prugama

Odeća sa horizontalnim linijama učiniće vas vizuelno nižim nego što jeste, pa je bolje da je uklonite iz svog ormara. Izbegavajte karirani dezen, široku odeću i teške materijale. Umesto toga birajte garderobu sa tankim vertikalnim prugama, vidljivim šavovima, interesantim dugmićima i kopčama koje su u kontrastu sa ostalom odećom. Izgledaćete viši u laganim, blago strukiranim haljinama i suknjama, a dobar izbor su i kraće pantalone. Duže jakne kombinujte sa kratkim suknjama i obrnuto.

Sve je u nijansama

Odaberite odeću sličnih nijansi - tamno zelenu majicu i malo svetlije zelene pantalone, na primer. To je još jedan od trikova koji će vas vizuelno izdužiti.

Štikle - da, ali ne previsoke

Poznato je da obuća sa visokim platformama i vrtoglavim potpeticama izdužuje. Međutim, takva obuća nije baš udobna, a ukoliko ste zaista niski, previsoke štikle mogu na vama izgledati smešno. Umesto toga, izaberite one sa nižim, kockastim ili višeslojnim potpeticama.

Vežite kosu u rep

Pravilno odabrana frizura pomoći će vam da izgledate viši. Podignite šiške, a sa strane kosu zaližite. Utisak visine možete postići i tako što ćete kosu pokupiti visoko u konjski rep. Treba da izbegavate natapiranu ili afro frizuru, jer će vas „progutati".

 

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 231
    Koliko clanova ima idealna porodica?