Jednodelni kupaći su ponovo u modi

31.05.2011, 15:47
Modni trendovi - Jednodelni kupaći su ponovo u modi
Mesecima čekamo letovanje, dragocene trenutke lenjosti, a onda pritisak sa svih strana. Dovesti telo u red za nekoliko dana ili nedelja i naći dobar kupaći kostim. Pretpostavljamo da Žizel Bundšen uživa u nabavci novog bikinija. Za većinu nas, taj čin je više mučenje nego radost.

Dolazimo do dobre vesti. Ovogodišnji modeli kupaćih kostima su manji izazov nego oni koji su mogli da se vide u izlozima nekoliko prethodnih godina. Već nekoliko leta, plažnom estetikom su dominirala tri dominirajuća stila: minimalni bikiniji sa donjim delom sa trakicama koje se vezuju i gornjim delom u obliku malih trouglova. U ponudi su bili i slatki mali kupaći sa karnerima, na kvadratiće, koji su asocirali na detinjstvo. I na kraju tu su izrezani kupaći, sa prorezima na sve strane, obično jednodelni, uz koje su išle zlatne sandale, velike minđuše i kompletna frizura i šminka.
ije lako kupiti i obući kupaći kostim. Modna industrija već dugo nameće savršeno oblikovana tela i šik stil življenja. Kada u kabini probate bikini koji vam se sviđa, suočite se sa nešto drugačijom slikom. Realno je da imate mali šlauf oko struka, da vam jedino dobro stoji puš-ap gornji deo i da niste model. U krajnjem slučaju, kupaći kostim je napravljen od manje materijala nego podmetač za sto. Ipak, imamo dobre vesti.

Ova godina je opuštena, ali sa dozom finog glamura. To znači dobro krojen dvodelni kupaći ili elegantniji modeli za dame u godinama. Povratak jednodelnih modela koji nemaju proreze i rupe je takođe dobra vest, ali ipak pazite! Oni ne stoje dobro svakoj ženi. Nemojte da napravite grešku i pomešate komad koji vam dobro stoji sa onim koji vas dobro prekrije. Nemojte se pokrivati, napravite strategiju. Isprobajte mnogo kostima i odvojite dovoljno vremena za to. Nemoguće je da dobro procenite ako žurite. Model je ono što pomaže, ne materijal.

Jednodelni kupaći sa drapiranim srednjim delom je najefektivniji ako imate samopouzdanje kada je izgled vašeg stomaka u pitanju. Ipak, dobro skrojen bikini će vam bolje stajati čak i ako oko struka imate višak, nego jednodelni model koji stegne stomak. Izbegavajte "tankinije" (jednodelni kupaći koji je zapravo bikini povezan trakama). Provešćete dane na plaži pokušavajući da ga namestite, vući ćete ga ceo dan i pokvariti sebi letovanje.

Gornji deo sa korpama u stilu 50-ih godina prošlog veka i dubok donji deo su mnogo elegatniji izbor sa prikrivanje stomaka. Dodajte šešir i koktel i najvažnije - opustite se.

Izaberite model prema građi

Jabuka

beli kupaci

•Jabuka znači građu koja podrazumeva šira ramena, jake grudi i uže bokove, ali ne i manju zadnjicu.
•Model: Ako volite dvodelni kupaći, neka bude bikini s jednobojnim gornjim delom (koji će ublažiti širinu ramena i optički smanjiti grudi) i dezeniranim gaćicama. Ako više volite jednodelne modele, trebalo bi da se vezuju oko vrata.
•Izbegavajte: Kupaće kostime sa V izrezom i male bikini gaćice.

Velike grudi

 big

  • Najbolji izbor su bikiniji koji se vezuju oko vrata i podupiru grudi. Jednodelni kupaći kostimi s jačom “podrškom” za grudi ili sportski modeli, odlično stoje ovako građenim ženama.
  • Izbegavajte: Gornji deo kupaćeg kostima bez naramenica ili male bikinije u obliku trougla, koji minimalno pokrivaju grudi.

Male grudi

small

•Da biste vizuelno povećali manje grudi, nosite bikini top koji se vezuje oko vrata. Manje grudi ćete naglasiti i perlama, trakama i sličnim ukrasima na gornjem delu kupaćeg kostima.
•Izbegavajte: Gornji deo kupaćeg kostima koji vam je veliki i koji je poluprazan.

Kruška

kruska

•Za telo u obliku kruške karakteristični su širi kukovi i uža ramena. Jednodelni kupaći kostim koji na stomaku ima neki dezen stvara iluziju linije struka. Baš ovako građene žene treba da naglase struk. Ako volite dvodelne kostime, pazite da izaberete model sa tamnijim donjim delom i šarenim gornjim.
•Izbegavajte: Bokserice i gornje delove - trougliće.

Krupnija građa

krupno

•Dobar izrez na kupaćem kostimu ili duboki V izrez može vam potpuno promeniti izgled. Tamne i hladne boje, kao i V izrez vam dobro stoje.
•Izbegavajte: Previše tkanine. Budite umereni, ali nemojte se previše prekrivati. Izbegavajte belo, jake, izražajne boje i drapirane tkanine.

Kratke noge ili trup

•Vizuelno izdužite figuru kupaćim kostimom koji ima visok izrez na bokovima. Tako će vam noge izgledati znatno duže. Uz to će vam dobro stajati i jednodelni kostim s dubokim izrezom.
•Izbegavajte: Kupaće kostime sa šorts donjim delom ili bikini sa suknjicom, koji odvlače pažnju na donji deo tela.

 

Izvor: blic.rs

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 249
    Koliko clanova ima idealna porodica?