Zlatno i crveno za novu sezonu

02.03.2012, 05:55
Modni trendovi - Zlatno i crveno za novu sezonu
Svetski modni dizajneri predstavili su svoje kolekcije na nedavno održanim nedeljama mode, a ukoliko ste sledbenica modnih trendova, neki od ovih diktata sigurno će se naći u vašem ormaru.
Ono što dodatno ističe vašu ličnost svakako je stil oblačenja, a ukoliko dobro iskombinujete svoj ukus i pravila dizajnera za ovu godinu, bićete obučeni prema poslednjoj modi, a nećete izgledati uniformisano. Modni dizajner Stevica Ponorac podelio je sa čitateljkama trendove koji će vladati ove sezone.


SEKSI CRVENA
Holivudske dame vole ovu boju jer ističe ženstvenost na pravi način, ali od presudnog značaja je da pronađete crvenu haljinu koja će vam stajati kao salivena.
- Uprkos tome što je ova boja smela i zahtevna, crvenu je ove sezone nemoguće izbeći. Viđamo je na svim materijalima, od teksasa do kože, kao i u svim nijansama. Po mom mišljenju, zaista je boja sezone i svakako je treba imati. Samo oprez prilikom kobinacije crvenog ruža sa odevnim predmetom u istoj boji - napominje Stevica Ponorac.

CVETNO
Na premijeri svog filma u Parizu Andželina Žoli je nosila belu haljinu do poda sa ušivenim velikim cvetom na ramenu. Zašto i vi ne biste pokušali da je iskopirate?
- Umesto dosadašnjeg floralnog printa ponesite top sa našivenim cvetovima. Ono na šta treba da obratite pažnju jeste da ne preterate jer ovo ipak nije trend namenjen za popodnevnu šetnju gradom - savetuje Stevica.

goldenRASKOŠNA ZLATNA
Izrazito svetla zlatna boja asocira na sedamdesete i na holivudsko zlatno doba, a idealna je za koktel haljinice sa dugim rukavom i izraženim dekolteom. U takvom odevnom komadu, nikoga nećete ostaviti ravnodušnim. Osim na garderobi, stilisti preporučuju kupaće kostime u zlatnoj boji, a šminkeri zlatne i bakarne nijanse senki i rumenila uz pomoć kojih ćete svuda zasijati.


PASTELNE BOJE
Kremasto roze, pastelna zelena i puderaste boje su kraljice ovogodišnje palete boja. Bela lanena bluza uz pastelno roze suknju i bež baletanke i torbu, izgledaće vrlo prefinjeno i ženstveno, a ujedno ćete imati i dašak romantike koja je ideal ovog proleća.

SMELA ŽUTA
S obzirom na to da je žuta veoma smela, ništa poput nje ne daje posebnost vašem stilu kao odevni predmet ili detalj u toj boji. Ovaj trend može da se kombinuje sa bež bojom ili, za potpunu suprotnost, sa komadom u ružičastoj boji što će vam svakako doneti dodatne bodove.

ULTRA DUGE I ULTRA KRATKE HALJINE
Kako se u modi sve vrti oko ekstrema, izaberite haljinu koja će biti vaš favorit: skroz kratka ili duga do poda, a možete se odlučiti i za obe, pa jedan dan šokirajte ljude upečatljivom mini haljinom, a sledeći ih oduševite cvetnom maksi haljinom.
- Kako su haljine duge do peta hit ove sezone i podsećaju na hipi doba, vodite računa o dužini. Izazvaćete kontraefekat ukoliko njena dužina bude do iznad čukljeva, zato pažljivo birajte - upozorava Ponorac.

DVODELNI KOMPLETI
To što radite i morate da se oblačite po dres kodu ne znači da ne možete da pratite modne trendove. Ove sezone dizajneri su favorizovali dvodelne komplete, ženstvenu kombinaciju "olovka" suknje i stukiranog sakoa.
- Uska suknja je komad garderobe koji svaka devojka treba da poseduje. Ovakav tip suknje odlično stoji i nižim damama, ali to ne znači da visoke devojke ne mogu da izgledaju zavodljivo i seksi u takvim suknjama - kaže dizajner.

 

 

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 145
    Koliko clanova ima idealna porodica?