Opasan trend se nastavlja: Zbog mršavih zvezda devojèice misle da su debele

04.07.2014, 14:04
Modni trendovi - Opasan trend se nastavlja: Zbog mršavih zvezda devojèice misle da su debele
Jedno vreme je trend mršavosti utihnuo, onda se, uprkos prièama o posledicama mršavosti, ponovo desila njegova eksplozija. Pored toga što ugrožavaju svoje zdravlje, mršave zvezde negativno utièu i na veliki broj devojaka kojima su one najveæi uzori.

Trend mršavosti devojakama postaje primamljiv jer ga povezuju sa slavom, glamurom i uspehom. Društvene mreže poslužile su kao najbrži i najdostupniji kanal promovisanja holivudskog života  na visokoj nozi.

Nedavno održan "Serpentine Summer" zabava u Londonu lièila je na promociju mršavih manekenki i glumica.

Uspeh u šoubiznisu je u direktnoj, obrnutoj  vezi sa brojem kilograma, manje kilograma više uspeha. Najmršavije devojke dizajneri biraju za svoja zaštitna lica, a èasopisi ih biraju za naslovnice. One najbrže postanu prototip lepote i ženstvenosti.

Plasiranje njihovih fotografija je takvo da mršavo izgleda "tako kul". Da bi dostigle izgled svojih idola, devojke, ne obaziruæi se na svoju graðu, genetiku i zdravlje, izbacuju hranu iz svog života, a brojanje kalorija postaje opsesija.

- Ništa nije tako dobro kao oseæaj mršavosti- rekla je Kejt Mos.

Težnja ka mršavim telom ostavlja fizièke, ali i emotivne posledice. Devojka, koja lišava sebe hrane, u potpunosti menja svoje ponašanje.

 

DEVOJÈICA U 11. GODINI SVESNA DA JE "DEBELA" 

 

Sara Vajn je svoju jednaestogodišnju æerku, koja boluje od alergija, odvela na redovan lekarski pregled. Na pitanje lekara da li zna koliko ima kilograma devojèica je odgovorila:

- Moja drugarica je mnogo mršavija, ali ja imam krupne mišiæe.

Vajn je takav odgovor zabrinuo, odmah je pomislila na to da su na njenu devojèicu previše i negativno uticale poznate liènosti.

Posebno je bila zabrinuta jer je i ona u adolescenciji držala razne dijete.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 1 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
  • Meni je apsurdno što i petogodišnje,šestogodišnje devojèice,dobijaju upute od svojih trenera gimnastike,baleta da smršaju ,a da pri tom izgledaju normalno uhranjeno.To je teror.Posebno za mladi organizam.
    (zverko)
Vezane vesti

Ko je online

Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 119

Anketa

Koliko clanova ima idealna porodica?