Najbolje namirnice protiv umora i malaksalosti

26.04.2011, 16:52
Namirnice - Najbolje namirnice protiv umora i malaksalosti
Promenljive vremenske prilike kod većine ljudi dovode do problema u krvotoku. Međutim, bečki profesor Hademar Bankhofer ima rešenje za uspostavljanje normalnog krvotoka, pod uslovom da se promeni način ishrane.
S obzirom na to da promenljivo vreme ljude često čini umornim i malaksalim, u jelovnik bi trebalo da uvrstite šolju supe od povrća ili mesa, jer to daje više snage nego šolja kafe, savetuje bečki stručnjak i u preporučuje da se na vašem dnevnom meniju obavezno nađe sveže voće i dinstano povrće.

"Krvotoku je potreban i mikroelement hrom, a to znači da treba jesti pečurke, jagodičasto voće, suvo grožđe i koštunjave plodove. Ženama je posebno potrebno gvožđe, a mogu ga naći u kaši od jabuka, peršunu, dinstanom grašku i semenkama bundeve", kaže Bankofer.

Na njujorškom Institutu za nutricionizam utvrđeno je da se krvotok može stabilizovati i ukoliko se jednom dnevno konzumira jedan kiseli krastavac ili parče integralnog hleba namazanog senfom.

Ustanovljeno je da mineralni sastojci iz krastavca i ulja iz senfa čoveka krepe i daju mu snagu. Isto deluju i gorki sastojci iz rukole ili radič salate, artičoke i brokolija.

Ali, najvažnije je da tokom dana unosite dovoljne količine tečnosti, sa nekoliko kapi soka od svežeg limuna.

Izvor: blic.rs

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 154
    Koliko clanova ima idealna porodica?