Četiri koraka do tela bez celulita

29.03.2011, 06:22
Nega - Četiri koraka do tela bez celulita
Celulit je problem s kojim se suočavaju pre svega žene, a u njegovom nastanku najveću ulogu ima ženski polni hormon estrogen, koji povećava propustljivost krvnih sudova, odnosno podstiče zadržavanje tečnosti.
Gojaznost nije neposredno vezana za celulit, s obzirom na to da se on javlja i kod mršavih osoba, ali činjenica je da se s povećanjem masnih naslaga celulit uvećava, objašnjava dr med. Ivana Filipović Marković, specijalista mezoterapije u ordinaciji „Delta estetika".
- Celulit je spor i trajan degenerativni proces, koji nastaje kao posledica loše mikrocirkulacije, povećanja masnih ćelija i slabljenja vezivnog tkiva. Zbog toga je neophodno da anticelulit program obuhvata, osim efikasne fizikalne procedure, ciljane vežbe, dijetu i limfnu drenažu ili masažu- napominje naša sagovornica.

Pojam mezoterapija podrazumeva potkožno ubrizgavanje tankim iglicama manje doze koktela sastavljenih od prirodnih ekstrakata, homeopatskih agenasa, lekova i vitamina na problematičnim delovima tela. Kokteli se ubacuju u sloj kože dubine od jednog do šest milimetara, a efekti se postižu farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom mikroiglama.

Uz mezoterapiju može da se kombinuje i lipoliza, ubrizgavanje koktela 13 milimetara pod kožu, što rešava problem lokalizovanih masnih naslaga. Lipoliza je malo agresivniji tretman od mezoterapije, a rezultat možete očekivati nakon četiri do osam nedelja.

Nakon vežbi istuširajte se toplom vodom uz trljanje lufa rukavicom. Nanesite na dlanove anticelulit ulje i preparat, najbolje neki koji sadrži bršljen, i lagano masirajte delove zahvaćene celulitom. Pokreti se moraju vršiti u pravcu srca i ne smeju ostavljati modrice.

Masaža ima za cilj da, stimulišući krvnu i limfnu cirkulaciju, omogući oslobađanje celulita i da ga putem organa za detoksifikaciju izbaci iz organizma.

Budući da je lociran od tri do pet milimetara ispod površine kože, u vezivnom tkivu, nema razloga za grubo pritiskanje. Ukoliko imate proširene vene, promene na koži (iritacije, ekceme, infekciju), visok krvni pritisak, ne primenjujte masažu.

Izvor: blic.rs, Gordana Golubovic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 115
    Koliko clanova ima idealna porodica?