Prirodni melemi za opekotine od sunca

13.07.2012, 16:27
Nega - Prirodni melemi za opekotine od sunca
Osim isprobanih recepata, stavljanja obloga od ledene vode, umirivanja kože uz pomoć aloja vere, jogurta, kamilice..., evo još nekih koji će vam pomoći da zalečite kožu.
Ako se crvenilo od sunca pojavilo na licu, krompir skuvan u kori ogulite, znječite i pomešajte sa kiselim mlekom. Smesu držite na licu 15-20 minuta. Na opekotinu možete da stavite i masku od jednog izrendanog sirovog krompira i da je držite oko pola sata. Lekovita je i sveža kora oguljenog krompira, jer ima antibakterijska svojstva. Natopite gazu uljem lavande, stavite je na ugroženu površinu. Postupak ponavljajte na nekoliko sati. Reč je o odličnom antiseptiku, koji će ublažiti bol.

- Tri kašike suvih cvetova kantariona prelijte sa 2 dl maslinovog ulja, ulijte u staklenu posudu, dobro je zatvorite i posle deset dana procedite kroz gazu, savetuju Novosti.


- Ako su opekotine blaže, pospite preko njih kukuruzno brašno i bol će se smiriti. Ili, od vode i kukuruznog brašna napravite testo i nanesite ga direktno na opekotine.

- Pomešajte šoljicu nemasnog mleka i četiri šoljice vode, dodajte u to nekoliko kockica leda. Obloge držite na koži 15-20 minuta i postupak ponavljajte na svaka tri sata.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 118
    Koliko clanova ima idealna porodica?