Tacni saveti nasih baka

04.09.2014, 15:18
Nega - Tacni saveti nasih baka
Neke stvari koje su nam govorile naše bake danas su naučno dokazane činjenice o zdravlju

Milion saveta koje ste dobili od vaših baka i danas imaju težinu. Donosimo vam sve narodne lekove i korisne savete koje ste dobijali od baka, a koje su i danas tačne.

Doručak - najvažniji obrok u danu
Ovaj obrok vam pokreće metabolizam, podiže nivo šećera u krvi do najzdravijeg niova, a i dokazano je da ljudi koji doručkuju duže žive.

Riba - hrana za mozak
Omega 3 i Omega 5 masne kiseline kojih ima u ribi veoma su blagotvorne za mozak i njegove funkcije.

Dugačak porođaj - dobićete dečaka
Ako 'nosite' dečaka veća je verovatnoća da će vam porođaj biti duži, tvrdile su to bake, a danas potvrđuje i statistika koja kaže da je time i veći rizik od komplikacija.

Ne valja gutati žvakaću gumu
Gutanje žvakaće gume može dovesti do blokade creva, ali i drugih komplikacija.

Vrela kupka umanjuje šanse da napravite dete
Ovo se odnosi na muškarce. Naime, kada previše vremena provedete u toploj vodi, smanjuje se broj spermatozoida.

Hladnoća izaziva prehladu
Istraživači su otkrili da je stajanje u hladnim prostorijama ključno za prehladu, najviše se to odnosi na kupatila, oni koji griju te prostorije manje su skloni prehladama.

Jabuka na dan
Ova voćka izuzetno je zdrava za borbu protiv raznih bolesti, a korisna je i za one koji boluju od raka tako da ovu bakinu mudrost valja svakodnevno primenjivati.

Šargarepa za oči
Naravno, šargarepa ne može izlečiti slepilo, ali zato beta karoten umanjuje rizik od slobljenja vida u starosti.

Pileća supa
Ima anti-upalno svojstvo, umiruje upale respiratornih organa i zato su bake bile u pravu kada su vam govorile da je odlična u borbi sa virusima koji izazivaju prehladu.

Ne plivaj punog stomaka
Kada jedete, krv se spusti u želudac, a kada vežbate ona teče, a to može izazvati grčeve.

Izvor: bebac.com

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 1 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
  • Nepravilna ishrana, kao i ishrana nedovoljno kvalitetnim namirnicama (genetski modifikovane namirnice, preterana upotreba pesticida, herbicida. . . ), zivot pod konstantnim stresom, ubrzan naèin zivota, zivot na asfaltu, izloženost konstantnom elektromagnetnom, radioaktivnom kao i pojaèenom sunèevom zraèenju i nedovoljna fizièka aktivnost doveli su nas do toga da naš organizam više nije u stanju da se sam izbori ni sa najobiènijom prehladom. Posledica ovakvog svakodnevnog naèina života dovodi do slabljenja i poremeæaja našeg imunog sistema. Naš organizam postaje podlozan razvoju raznih hroniènih bolesti. Sada kad ovo znamo, sasvim je jasno da se odgovori za mnogobrojne hroniène bolesti nalaze baš u odbrambenom sistemu jer on je upravo zato stvoren da nas štiti. www.alojavera.wordpress.com
    (aradovic)
Vezane vesti

Ko je online

Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 107

Anketa

Koliko clanova ima idealna porodica?