Pouzdan tablet računar za koji vam ne treba bogatstvo

06.04.2011, 18:22
Poslovna žena - Pouzdan tablet računar za koji vam ne treba bogatstvo
Tekuća godina prema svim prognozama biće godina tablet računara na čijem čelu se i dalje nalazi iPad sa udelom od preko 80 odsto u prodaji. Šta onda preostaje ostalim proizvođama? Logično, sasvim solidnih 20 odsto, koji mogu biti veoma interesantni ukoliko imate pravo rešenje u rukama.
Kompanija ViewSonic sa svojim ViewPad 10s modelom je trenutno najozbiljniji kandidat da ostatak kolača prisvoji za sebe ili bar njegovu većinu, pošto su slična rešenja dosta skuplja.

Cela priča oko ViewPad 10s tableta se vrti oko NVIDIA Tegra 250 čipa, koji u kombinaciji sa 512MB radne memorije čini da aplikacije na njemu prosto lete.

Grafika je identična onoj koju smo videli na iPadu, što je dobrim delom zasluga sjajnog 10-inčnog displeja rezolucije 1024×600 piksela. Isti je osetljiv na dodir i prsti po njemu fino klize, bez nekog većeg otpora. Filmovi i multimedijalni sadržaji izgledaju odlično, dok je kvalitet zvuka za nijansu lošiji od Samsungovog rešenja.

Android (u verziji 2.2) je bio logičan izbor kada je noseća platforma u pitanju, ali za razliku od ViewPad 10 tableta ovde ne zatičemo dual boot opciju, odnosno mogućnost svičovanja na Win OS, što ima dve prednosti: kao prvo ne zauzima dodatni prostor na fleš storidžu, a kao drugo čini Android daleko bržim.

Izvor: blic.rs

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 262
    Koliko clanova ima idealna porodica?