8 poslova za koje ne angažuju žene

14.06.2011, 16:39
Poslovna žena - 8 poslova za koje ne angažuju žene
Iako su muški i ženski pol danas mnogo bliži izjednačenim pozicijama nego što je to bio slučaj u prošlosti, čini se da jednakost na profesionalnom polju još uvek nije postignuta - bez obzira na svoje obrazovanje i sposobnosti, žene se gotovo nikad ne angažuju za određenu vrstu poslova. Pogledajte među kojim profesijama bi se teško mogla naći neka žena.

ŠEF KUHINJE
Dok ženama često pripadaju uloge pomoćnih kuvarica ili čistačica u kuhinji, gotovo nijedan veliki restoran nema žensku osobu na mestu šefa kuhinje.

REŽISER
Među režiserima holivudskih filmskih hitova nalazi se tek poneka žena. Ketrin Bigelou ("Hurt Locker") i Sofija Kopola ("Lost In Translation") dokazuju da i pripadnice lepšeg pola znaju da naprave dobar film.

VRATAR
Prva žena vratar u Njujorku je zaposlena pre dvadeset godina, a od tada do danas nije ostvaren veliki pomak. Obično su muškarci zaduženi da isprate gosta do auta, pridržavajući mu kišobran.

VATROGASAC
Uprkos činjenici da su žene potpuno sposobne da se bave ovim poslom, među vatrogascima se ne može naći baš mnogo njih. Najčešći razlozi koji se navode su nedostatak fizičke spremnosti i manjak snage.

FUDBALER
Iako postoje ženski fudbalski klubovi, najčešće im se ne poklanja velika pažnja, a njihove utakmice muškarci uglavnom prate da bi gledali gomilu žena u dresovima i navijali za to da izbije tuča.

GLAVNI DIZAJNER U AUTOMOBILSKOJ KOMPANIJI
Nijedna žena nikada nije bila na ovoj poziciji.

GENERALNI SEKRETAR UN
Do sada je na mestu generalnog sekretara Ujedinjenih nacija bilo devet muškaraca, ali nijedna žena.

MAĐIONIČAR
Uloga glavnog mađioničara uglavnom je rezervisana za muškarca, dok ženi obično pripadne uloga njegove pomoćnice.

 

 

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 104
    Koliko clanova ima idealna porodica?