Ključ komunikacije sa teškim ljudima

30.01.2012, 18:36
Poslovna žena - Ključ komunikacije sa teškim ljudima
Stresne situacije u kontaktu s osobama s kojima ne možete da pronađete zajednički jezik uspećete da prevaziđete samo ako ojačate socijalnu inteligenciju. Evo kako ćete to postići.
Džordž Bernard Šou, irski nobelovac, jednom je rekao: „Jedini čovek koji se ponaša razumno jeste moj šnajder. On mi svaki put uzima meru iznova kada me vidi, dok svi ostali uvek primenjuju mere od ranije, misleći da i danas odgovaraju".
Upamtite pouku iz ove izreke. Ljudi se menjaju i zato uskladite ponašanje prema situaciji u kojoj se nalazite.


Ne oblikujte druge


Galileo Galilej je rekao: „Čoveka ne možete da naučite nečemu, već samo da mu pomognete da to otkrije u sebi". Razvijte u sebi volju da ne potcenjujete nekoga zbog neke njegove osobine. Suzbijte u sebi želju da druge oblikujete po svojoj meri.


Poštujte druge

Uvek svakome dajte mogućnost da sačuva svoj obraz. To znači, poštujete njegovo dostojanstvo.
Ophođenje prema ljudima s poštovanjem i dostojanstvom, kao i obavljanje bilo kog posla i zadatka sa potpunom iskrenošću i integritetom, samo su neki od načina koji doprinose pozitivnoj radnoj klimi.


Izbegavajte provokaciju

U razgovoru s drugima koristite reči poput „shvatam", „to je važno za vas", „dajte da zajedno potražimo rešenje"... To su čarobne reči. Potrudite se da izbegavate negativne izjave, kao što su „to ne ide zato što smo to uvek radili ovako".

Izvor: zena blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 123
    Koliko clanova ima idealna porodica?