Plan za popravljanje ocena

05.05.2007, 05:30
Školarci - Plan za popravljanje ocena

kidsŠkolski uspeh je uvek važan, ali postoje periodi kad postaje glavna tema u mnogim porodicama koje imaju školsku decu - to je period pred sam kraj školske godine.
- Prolećni raspust je prošao, a sa njim i prilika za opuštanje - kaže Gordana Ačić, dečji psiholog. - Ako imate dete kome je škola mora, naoružajte se strpljenjem. Biće vam potrebno u komunikaciji između vas i deteta, njegovih školskih, ali i privatnih nastavnika.
Ukoliko vaše dete ima problema sa nekim predmetom, najčešće su to matematika ili fizika, a vi još niste našli privatnog nastavnika, krajnje je vreme da to učinite.
- Zahtevi u našim školama su veoma ozbiljni i prevazilaze pitanje inteligencije vašeg deteta - objašnjava Gordana Ačić. - Svakom detetu može biti potrebna pomoć iz nekog predmeta, a ako vaše dete već ima slabe ocene - utoliko pre.
Daleko od toga da se zalažemo da se teret školovanja prenese na privatne časove. Ali, i najveći entuzijasti među roditeljima slažu se da su oni potrebni, pre svega, za one predmete za koje dete nema sklonosti i za one u kojima im vi, svojim znanjem iz struke, ne možete pomoći. U pitanju je i vreme. Naravno, potrebno je pre svega poznavati svoje dete i njegove vrline i mane. Ako želite da vaše dete bude dobar učenik, morate mu pomoći.
- Nije potrebno, a ni korisno da dete provodi sate i sate nad knjigom - ističe Gordana Ačić. - Ako se to dešava, nešto nije u redu sa njegovom strategijom učenja.
Ako su loše ocene već tu, ne vredi praviti scene. Suočite se, zajedno sa detetom, sa količinom propuštenog gradiva i napravite strategiju „preživljavanja“. Ključna tačka je organizacija. Isplanirajte vreme do kraja godine tako da pokrijete kritične tačke. Zatim isplanirajte način - da li ćete u pojedinim oblastima pomagati vi sami, neki rođak ili privatni nastavnik. Shvatite ozbiljno ovu vrstu planiranja. Ono je neophodno ako želite da izbegnete nerviranje, a ipak postignete cilj - da vaše dete prođe bez slabih ocena. Ako naredne godine primenite planski pristup školovanju vašeg deteta, loših ocena neće biti.

Izvor: blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 1 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
  • luxeen_001@yahoo.co.uk Hello dear Greetings to you,My name is luxeen, i view about you in this site and i decide to communicate with you, it will be my pleasure to be your friend, i wish if you will respond to my mail box so that i will tell you more about my self, i hope to hear from you. yours luxeen. Здраво драги Поздрављам вас, Моје име је луксеен, ја мишљење о вама у овом сајту и ја одлучили да комуницира са вама, биће ми задовољство да буде Ваш пријатељ, желим ли ће одговорити на мој поштански сандучић тако да ћу ти рећи више о мојим себе, надам се да чујемо од вас. Ваш луксеен. luxeen_001@yahoo.co.uk
    (lux001)
Vezane vesti
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 247
Koliko clanova ima idealna porodica?