Trudnice koje vežbaju rađaju lakše bebe

02.04.2011, 05:10
Trudnoca i porodjaj - Trudnice koje vežbaju rađaju lakše bebe
Žene koje u trudnoći rade vežbe rađaju lakše bebe koje su kasnije manje sklone gojaznosti, pokazalo je nedavno istraživanje čije rezultate prenosi časopis Klinička endokrinologija i metabolizam.

Grupa američkih i novozelandskih naučnika ustanovila je da žene koje se tokom trudnoće bave fitnesom rađaju lakše bebe od žena koje ne rade nikakve fizičke vežbe.

Premda manje telesne težine, bebe fizički aktivnih trudnica ne zaostaju po dužini od ostalih beba, niti pokazaju znake neuhranjenosti.

Dr Pol Hofman sa Univerziteta u Oklandu ističe da redovne vežbe, kao što je lagana vožnja na trenažnom biciklu, menjaju okruženje u materici, vršeći uticaj na budući metabolizam deteta.

On je naveo da su bebe rođene sa povišenom telesnom težinom sklonije gojaznosti u kasnijem dobu, pa je preporučio trudnicama da redovno vežbaju kad god je to moguće ne samo da se ne bi ugojile, već i da bi zaštitile zdravlje svog deteta.

Izvor: blic

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 238
    Koliko clanova ima idealna porodica?