Osvežite kupatilo u par jednostavnih koraka

12.02.2012, 01:54
Uredjenje - Osvežite kupatilo u par jednostavnih koraka
Renoviranje kupatila je skup poduhvat, ali postoje sitnice koje ne koštaju mnogo i koje će primetno osvežiti vaš kutak za opuštanje.

Ukrasite pločice aplikacijama

Ukoliko su vam pločice dotrajale, nabavite aplikatore koji se lepe na njih, a ima ih u prodavnicama keramičkih materijala i radnjama specijalizovanim za prodaju kupatilske opreme. Pravi efekat postići ćete ako izaberete aplikatore koji su tek neznatno svetliji ili tamniji od boje vaših pločica. Ako vam koji aplikator preostane, nalepite ga na ogledalo ili neku drugu ravnu površinu.

Promenite zavesu za kadu

Nova zavesa za kadu ne košta mnogo, a uneće veliku promenu u vaše kupatilo. Zavese se prodaju u raznolikim desenima, pa vam neće biti teško da odaberete neki po vašem ukusu. Idealan izbor za mala kupatila su jednobojne, svetle zavese, dok veća dobro podnose i malo tamniju nijansu. Zavese se lako prljaju i po njima ostaju fleke od kamenca, pa izaberite onu koju možete da perete u veš-mašini.

Promenite detalje

Ako ne možete ništa drugo, onda bar promenite detalje u kupatilu. S novim ručkama na ormarićima i fiokama, novim držačima za sapun ili kukama za ogrtače vaše kupatilo dobiće potpuno nov izgled.

Uramite ogledalo

Veliku promenu u kupatilu uneće i nov ram na ogledalu. Ukoliko ste malo veštiji, sami napravite drveni ram i zalepite ga tečnim lepkom. Dobar učinak biće i ako postojeći ram prefarbate u drugu boju. Pri tom pazite da se nova boja ipak uklopi s postojećim koloritom.

Stavite cveće u kupatilo

Cveće će sigurno ulepšati svaku prostoriju, pa i kupatilo.

Nađite mu pravo mesto, ali vodite računa o tome da ste odabrali vrstu pogodnu za gajenje u kupatilu.

Nećete pogrešiti ako se opredelite za bambus, begoniju, difenbahije ili orhideje.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 176
    Koliko clanova ima idealna porodica?