Bez žurbe s izjavom ljubavi

19.04.2007, 19:12
Usponi i padovi - Bez žurbe s izjavom ljubavi
Kada vam se neki dečko ili devojka dopadnu, nije retkost da se smesta uspaničite i pomislite kako nema šanse da ikada skupite hrabrost da im izjavite ljubav. Ovakav način razmišljanja je pogrešan, jer s izjavom ljubavi uopšte ne treba žuriti.

girlOvo se naročito odnosi na situacije kada s osobom u koju ste zaljubljeni još uvek nemate nikakav izgrađen kontakt. Tačnije, vi ste tu osobu posmatrali, manje-više iz prikrajka, dok ona, sasvim moguće, čak i ne zna da vi postojite. Zaista je preuranjeno razmišljati o izjavama ljubavi u takvoj situaciji - kako biste se vi osećali da vam priđe neko koga ne poznajete i tek tako vam kaže da vas mnogo voli? Da li postoje makar teoretske šanse da takvu izjavu od potpunog neznanca shvatite ozbiljno (ili biste pre počeli da se okrećete i pitate gde je kamera)? Isto tako ni vi ne biste bili shvaćeni ozbiljno da iz neba pa u rebra nekome izjavite ljubav, čak i ako biste skupili hrabrost za to.

Umesto toga, bolje je razmišljati kako da toj osobi uopšte priđete. Probajte da se raspitate šta voli, šta ne, za šta se interesuje, kakva je kao osoba... Povremeni smešak kad vas ta osoba pogleda neće da smeta, naprotiv. Kad saznate ponešto o svojoj simpatiji, ako vam se i dalje dopada, možete pokušati ili da je osmehom navedete da vam priđe ili, ako se bojite da ćete se samo blesavo keziti, priđite vi - s nekom neutralnom temom za razgovor, pitanjem, komentarom... Koliko da vaš prvi razgovor počne.

A onda? Onda možete pokušati da nađete način da se sa simpatijom družite, kako biste je bolje upoznali ka osobu i kako bi ona bolje upoznala vas. Ukoliko se u toku druženja dopadnete jedno drugom, sasvim lako se može desiti da ljubav uopšte ne morate da izjavljujete, već da se spontano zbližite toliko da reči ne budu neophodne.

Izvor: krstarica

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 1 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
  • Ljubav.. i izjava ljubavi.. to j nesto sto te mnogo kosta poslije.. Sve je to lijpo, ali poslije.. ehhhhhhhhhhhh....... kada volis, a taj neko te ne primjeti, umije biti gadno.. A, sto je najgore, tamo neku sklj curu posmatra dodje ti da... :( A, prijatelja je malo... ne treba sve pricati, jer kada im otkrivamo svoja osjecanja, oni nas smatraju nizim od sebe koliko god da su nam dobri.. jer na slabostima, covjek se upoznaje... A nikome ne treba dozvoliti da nam upozna tacke bolne, jer kada nesto nisi bas sa tim 'prijateljom-covjekom' malo ce te pecnuti mozda ne namjerno, ali zaboli... Tako da sta god radis radi sam.. :D :D LJUBAV, PRELIJEPO JE TO OSJECANJE SA COVJEKOM KOGA VOLIS I KOJI TE VOLI, AL' AKO JE IMALO DRUGACIJE OD OVOGA STO SAM REKLA TO JE ONDA JEDNO VELIKO NISTA I GUBLJENJE VREMENA... :(
    (Jecikaa)
Vezane vesti
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 99
Koliko clanova ima idealna porodica?