Ljubav koja je otpisanu devojku vratila iz mrtvih

08.03.2011, 20:23
Usponi i padovi - Ljubav koja je otpisanu devojku vratila iz mrtvih
U trenutku kada su svi lekari digli ruke od studentkinje Emili Gosijo, koja je doživela tešku saobraćajnu nesreću, poruka ljubavi njenog dečka Alana Lungarda ispisana na dlanu, vratila ju je u život.

Iako mnogi danas sumnjaju u pravu ljubav i njenu čudotvornu moć, potresna i emotivna priča o Emili Gosijo i Alanu Lungardu dokazuje suprotno.

emili

DRAMA

Sve je počelo kada je Emili, 21-godišnju studentkinju slikarstva udario ogromni kamion sa prikolicom, dok je vozila bicikl ulicama Bruklina u Njujorku. U bolnicu "Belvju" stigla je u katastrofalnom stanju sa višestrukim prelomima lobanje, karlice i leve noge. Na operacionom stolu doživela je moždani udar, a njeno srce nije radilo ceo minut. Lekari joj nisu davali gotovo nikakve šanse za oporavak. Jedna od medicinskih sestara je čak drugog dana nakon nesreće prišla njenoj majci Suzan i upitala je da li su razmišljali o doniranju Emilinih organa. Pet nedelja kasnije stanje joj se stabilizovalo, ali su lekari insistirali da nije kognitivno spremna za rehabilitacioni tretman, te da je iz bolnice treba prebaciti u drugu instituciju u kojoj bi mogli da se brinu o njoj.

emili i decko

OPORAVAK

Međutim, Emilin dečko Alan Lungard, sa kojim je bila godinu dana u vezi, nije bio spreman da tako lako digne ruke od svoje devojke. Njih dvoje su se prvi put upoznali na letnjem kampu u Koloradu još 2006., ali su svoju vezu započeli tek kada su se ponovo sreli na fakultetu. Nakon nesreće, Alan je dani i noći provodio pored Emilinog bolničkog kreveta, pokušavajući na sve načine da dopre do nje i natera je da reaguje. Okolnost koja je dodatno otežavala komunikaciju sa njom bila je i ta što je Emili od detinjstva nosila slušni aparat, a od posledica udesa njena porodica kao i Alan sumnjali su i da je oslepela.

DODIR LJUBAVI

Imajući sve ovo u vidu, Alan je počeo da čita knjigu slepe i gluve spisateljice Helen Keler, u kojoj je opisala kako joj je njena učiteljica Eni Salivan, pomogla da komuniciraju tako što joj je prstima ispisivala poruke na dlanu. Jedne večeri Alan je rešio da isproba ovu tehniku i svojim prstima, slovo po slovo, napisao "Volim te", na Emilinom dlanu.

"O, voliš me? To je tako slatko. Hvala ti", odgovorila mu je Emili na njegovo iznenađenje i oduševljenje.

"To čak nije bio ni razgovor, već samo jedna razmena poruka, koja mi je dokazala da ona nema tolika oštećenja da neće moći da se oporavi", ispričao je Alan kasnije. Alan je nastavio da ispisuje poruke svojoj devojci svakodnevno, a nešto kasnije Emili je dobila i novi slušni aparat, koji je za nju značio da ponovo može da čuje drage ljude.

NADA

Iako se ispostavilo da njena memorija i kognitivne funkcije nisu pretrpeli nikakva oštećenja, slutnje njene porodice i dečka su se obistinile jer je Emili od posledica traume mozga oslepela.

Emili je na terapiji i dana danas, ali od kako su saznali da postoji mala šansa da joj se vrati vid ona i njen dečko Alan pokušavaju na sve načine da tu šansu ostvare. Uprkos svemu, Emili je srećna što je živa i sigurna je da će diplomirati, dok Alan u međuvremenu pokušava da sakupi 200.000 dolara koliko ukupno košta njeno lečenje. Kako bi podstakli ljude da daju sredstva za njeno lečenje, napravili su i internet stranicu www.emiliegossiaux.com, na kojoj posetioci mogu da vide neka od njenih dela i da ih kupe, a sve kako bi ovoj hrabroj devojci pomogli da vrati stari sjaj u očima.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 260
    Koliko clanova ima idealna porodica?