Bizarne stvari zbog kojih raskidamo vezu

10.03.2013, 04:44
Usponi i padovi - Bizarne stvari zbog kojih raskidamo vezu
Nedavno istraživanje pokazalo je da nedostatak sna utiče na izražavanje emocija u vezi, ali to nije jedino što vam može zadavati muke. Postoji još nekoliko stvari, koje poprilično utiču na vezu ili brak. Pogledajte šest čudnih faktora koji u velikoj meri mogu da utiču na nečiji ljubavni odnos.

TEŽINA

Pomatrajući 200 parova naučnici sa Univerziteta u Tenesiju otkrili su da su muškarci i žene u vezi ili u braku srećniji ako bolja polovina ima manji indeks telesne mase od partnera.


PARTNEROVI RODITELJI
Prema studiji sprovedenoj na Univerzitetu za društvena istraživanja u Mičigenu, parovi imaju 20 odsto veće šanse za prekid ako je partnerka u jako dobrom odnosu sa njegovim roditeljima.


ZASTOJI U SAOBRAĆAJU
Gužve u saobraćaju i stres koje izazivaju mogu dosta da štete vašoj ljubavnoj vezi, potvrdilo je jedno švedsko istraživanje. U tom slučaju rizik od prekida se povećava za čak 40 odsto.


TABLETE ZA KONTRACEPCIJU
Osim što sprečavaju trudnoću, navodno sprečavaju i raskid. Barem tako tvrdi jedno istraživanje, žene koje su na tabletama u trenutku upoznavanja partnera imaju veće izglede da ostanu sa njim nego one koje nisu. Istraživanja su pokazala da su one manje sklone površnom procenjivanju partnera.


MOBILNI TELEFON
Ako pišete mami poruku dok vam on sa oduševljenjem prepričava kako je proveo dan, trebalo bi da se zapitate zašto vam odnos nije dobar. Univerzitet Eseks je svojim istraživanjem dokazalo da su smartfon telefoni prave ubice veze jer zbog njih mnogi zapostavljaju partnera.


PAS
Britansko istraživanje je pokazalo da kućni ljubimac ima veze sa ljubavnim životom. Čak 28 odsto ljudi nikada ne bi uplovilo u vezu sa osobom koja ima psa.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 285
    Koliko clanova ima idealna porodica?