Pitaj mamu: majke dnevno odgovore na 228 dečjih pitanja

14.05.2015, 06:21
Vaše dete i vi - Pitaj mamu: majke dnevno odgovore na 228 dečjih pitanja

Studija je utvrdila da kada imaju neku nedoumicu 82 odsto dece se prvo obrati majci

Majke u proseku odgovore na neverovatnih 228 pitanja na dan koja im postave njihova deca. Većina dece se za sve nedoumice obraća majkama, jer od oca skoro uvek dobiju odgovor ,,pitaj mamu“.

Istraživanje, koje je obuhvatilo 1.000 majki sa djecom između 2 i 10 godina, ispitivalo je prosečan dan kada je majka sama kući sa decom i kada mora sama da bude izvor informacija.


Od doručka do večere, prosečna majka izdrži u proseku 12,5 sati ispitivanja, to jest odgovori na jedno pitanje svaka 2 minuta i 36 sekunde.


Najviše pitanja se postavi za vreme obroka, u proseku 11. Na drugom mestu su odlasci do prodavnice sa prosečnih 10 pitanja.

Studija je utvrdila da kada imaju neku nedoumicu 82 odsto dece se prvo obrati majci, a 24 posto njih je reklo da to radi jer im tata obično kaže ,,pitaj mamu”.

Prostom matematikom se dođe do računice da jedna majka godišnje odgovori na 105.120 dečjih pitanja.

Istraživanje je utvrdilo da broj pitanja koja deca postavljaju zavisi od godišta i pola deteta, te da najviše zapitkuju 4-godišnje devojčice sa 390 pitanja na dan, a najmanje 9-godišnji dečaci sa ,,samo” 144 pitanja na dan.

Iako se odrastanjem broj pitanja smanji, ona tada postaju samo teža, tako da je 82 posto majki priznalo da ne zna odgovor na sva pitanja koja im djeca postavljaju nakon 9 godine.


Najčešća pitanja radoznale dece

- Zašto je voda mokra?
- Gde se završava nebo?
- Od čega su napravljene senke?
- Zašto je nebo plavo?
- Kako ribe dišu u vodi?

Izvor: economy.rs

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 37
    Koliko clanova ima idealna porodica?