Kućni tretmani koji brišu sve tragove umora

05.01.2013, 00:16
Zdravlje - Kućni tretmani koji brišu sve tragove umora
Priznajte! Poslednje dve nedelje ste padale s nogu i sada se osećate iscrpljeno i isceđeno. Pred doček Nove godine jurcale ste po prodavnicama, vukle kese s namirnicama i poklonima, kuvale, postavljale, dočekivale i ispraćale. Niste stigle ni da predahnete, a već je stigao Božić, pa sve ispočetka. Juri, kupuj, kuvaj...E sad je stvarno vreme da zastanete i posvetite makar jedan dan sebi.

Ne tražite izgovore jer nema razloga za to. Ne trebaju vam nikakvi posebni rekviziti i preparati, niti novac, već samo malo dobre volje i vremena.

Pošaljite ukućane u šetnju, kod rodbine ili u bioskop, isključite telefone i pripremite sve što vam je potrebno za temeljnu negu lica i tela i jedno dobro opuštanje. Mleko za telo, kremu za lice i pribor za nokte sigurno imate, a s ostalim potrepštinama improvizujte.

Prijaće vam, a rezultat će, nakon ovog malog kućnog tretmana, biti fantastičan. Osećaćete se rasterećeno, lepo, negovano i samouvereno, a vaši ukućani će biti oduševljeni.

SREDITE NOKTE NATENANE
Zimi je rukama potrebna dodatna nega, naročito posle praznika, kada većina žena opere tone sudova. Dok držite stopala u kupki, sredite nokte na rukama.
Prvo pažljivo uklonite zanoktice, a zatim skratite i oblikujte nokte tako da izgledaju uredno i negovano. Ako želite, namažite lak, najbolje neke neutralne boje, a kad se nokti osuše, na ruke nanesite deblji sloj kreme s glicerinom koja štiti i neguje kožu.


MASAŽA DIŽE IZ MRTVIH

Ako i vi imate hiljadu prečih stvari za koje biste pre dali novac nego za profesionalnu masažu, ne uskraćujte sebi ovo zadovoljstvo jer pruža osećaj momentalne relaksacije. Za to vam je potrebno samo pola sata.
Namažite lice kremom, pa je utrljavajte laganim kružnim pokretima, a na kraju nežno ištipkajte kožu. To ubrzava cirkulaciju.
Na zadnjicu i butine nanesite losion za telo ili kremu protiv celulita, pa snažnim pokretima masirajte makar 20 minuta.

NE PRESKAČITE PEDIKIR
Da biste omekšali kožu stopala, potopite ih na 15-20 minuta u mlaku vodu u koju ste stavili šaku morske soli, pa turpijom uklonite zadebljanja, posebno ona na petama. Skratite i isturpijajte nokte, namažite stopala debljim slojem hranljive kreme, obujte pamučne sokne i izvalite se na trosed. Uživajte u knjizi ili omiljenoj seriji. Pre spavanja, ako želite, možete i da nalakirate nokte.
Napunite kadu toplom vodom (37-39 stepeni), pa uronite u kupku. Predlažemo vam tri različite, a vi izaberite onu koja vam se najviše dopada. Opustite se i uživajte u svakom trenutku.


ZA ZATEZANJE

Mleko i ovas učvršćuju kožu, vraćaju joj svežinu i sjaj. Ako vaša koža deluje beživotno, prelijte 100 g ovsa sa 200 ml vrelog mleka i ostavite da odstoji najmanje pola sata, procedite, pomešajte s tri kašike maslinovog ulja i sipajte u kadu s vodom. Brčkajte se najmanje 20 minuta, pa se tuširajte naizmenično toplom i hladnom vodom. Nakon ove kupke imaćete snage da pomerite planinu.


ZA SVILENKASTU KOŽU
U toplu vodu ubacite 250 g sušenih ružinih latica i 250 g sode bikarbone i izležavajte se 15-20 minuta. Koža će vam biti kao svila, a vi preporođeni. Ova kupka je i odličan lek protiv nesanice, premora, razdražljivosti i stresa.

ZA PODMLAĐIVANJE
Napunite kadu toplom vodom, dodajte litar toplog mleka, 2 dl slatke pavlake, dve kašike rastopljenog meda, dve kašike bademovog, maslinovog ili ružinog ulja. Ostanite u kadi oko pola sata, pa se istuširajte mlakom vodom. Ne morate da mažete mleko za telo jer ova kupka podmlađuje kožu i podiže raspoloženje.


UKLONITE TRAGOVE UMORA
Na očišćenu kožu nanesite masku od banane koja koži vraća svežinu, a istovremeno rešava problem naduvenog lica i otečenih kapaka. Izgnječite bananu viljuškom i nanesite smesu na lice. Lezite na udoban jastuk, opustite se i ostavite masku da deluje 15 minuta, pa je uklonite mlakom vodom. Nakon toga možete da nanesete kremu.

Izvor: blic zena

Komentari

Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. ZenskiSvet.com nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.
Trenutno ima 0 komentara
Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati
    Vezane vesti
    Ko je online
    Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
    Gosti: 233
    Koliko clanova ima idealna porodica?