Horoskop...

Broj postova: 2015
Reg. datum: 14.05.2009
Datum unosa: Utorak 30.03.2010, 11:19, Naslov:
Ja sam lav u podznaku!!! Mislim, sta reci...
____________________
Pazi sta zelis, mozda ti se i ostvari.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Utorak 30.03.2010, 11:21, Naslov:
a ja ovan/skorpija....leleeee!!!Vrlo srecna
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Utorak 30.03.2010, 11:25, Naslov:
Ma vas dve ste super!!!

a ja kazem: kako reche da se zovesh ? Vrlo srecna
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Novi Sad
Broj postova: 4192
Reg. datum: 02.10.2008
Datum unosa: Utorak 30.03.2010, 11:44, Naslov:
lav a podznak ne znam jer sam odrasla bez roditelja pa mi nema ko reci sat rodjenja....ali bitno da znam znak
____________________
Ne cini drugima ono sto ne zelis da tebi drugi cine

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 4
Reg. datum: 30.03.2010
Datum unosa: Utorak 30.03.2010, 21:44, Naslov:
Ja sam rodjena u znaku Ribe, sa podznakom u Skorpiji i mesecom u Vagi. Posedujem osobine sva tri znaka Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Sarajevo
Broj postova: 3954
Reg. datum: 26.04.2009
Datum unosa: Sreda 31.03.2010, 08:53, Naslov:
Draga tini, tebi to i ne treba da znas. Evo ja cu da ti kazem: imas sve najbolje osobine svih znakova jer si zaista predivna osoba. Poljubac
____________________
''NEMOGUÆE''-reèe ponos,''OPASNO'' -reèe iskustvo,''BESKOSRISNO''-reèe razum..''PROBAJ'' -šapnu srce! :))

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Sreda 31.03.2010, 08:56, Naslov:
Slazem se sa Bambinom Wub
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 09:41, Naslov:
Evo ja malo da se pozabavim horoskopima,pa se pronadjite....naravno ovo su samo uopstena objasnjenja.Kao sto je vec pomenuto,svaka natalna karta je razlicita.....pa da krenemo od prvog znaka....(mene...Vrlo srecna...)

Astro-Profil *Ovan*

(21.mart – 20.april)




Ime: Aries- latinsko ime dolazi od Aresa, rimskog boga rata, a znači Ovan.

Moto: Ja sam

Planeta: Mars

Boja: Crvena

Životinja: Ovan


Metal: Željezo

Drago kamenje: Dijamant, krvavi kamen i crveno kamenje

Biljke: Rotkvica, rabarbara, čičak

Zanimanje: Političar, inžinjer, advokat, komičar, vojnik, hemičar, astronom, hirurg, mesar, berberin.

Mana:Arogantan, nepromišljen

Najnepravednija izreka o Ovnu: “Ovan je sebična životinja. Ovan želi rezultate sada. Kakva korist od toga što je tempirana bomba, kada nikada neće biti aktivirana.”

____________________________________________________________

Uopšteno:

Dinamičan i nestrpljiv, Ovan nije skromna „šumska ljubičica“, on voli akciju, po mogućnosti onu u kojoj vodi glavnu reč. Polet, optimizam, impulsivnost, ali i nestrpljivost odgovaraju vatrenom elementu ovog znaka a njegov uobičajeni odnos „Ja prvi“ kao da izvire iz činjenice da Zodijak započinje tim znakom.

Ovan je svestan jedino samog sebe. On je kao novorođena beba, zaokupljen jedino sobom, ne vodeći ponekad računa čak ni o svojim najbližima. Ono što želi to mora i da dobije. Cena ne igra nikakvu ulogu. Naročito ako je plaća drugi. Ostali svet ga interesuje samo u onoj meri u kojoj ima veze sa njim. Ali, i pored svega, teško da ćete ikada reći za njega da je sebičan. Nevinost koja lebdi oko njega ublažava njegovu agresivnost i egocentrizam. U njegovom karakteru nema nimalo zlobe, tako da mu se lakše može oprostiti što nema ni takta.

Bezazlenost koja razoružava je ono što Ovna čini neustrašivim. Kao dete, on se ne plaši nikoga i ničega, sve dok se ne opeče. U njemu nema ni trunke lukavosti, i takav ostaje čitavog života. Uvek veruje svim srcem, posrćući i izdižući se, da bi pokušao sve iznova. Ovan se može menjati od danas do sutra, može ispredati neverovatne priče, ali nikada nemojte pomisliti da laže. Onakvog kakvog ga vidite – takav je. U njemu nema ničeg skrivenog niti komplikovanog. On je ranjiv kao beba, i isto tako bespomoćan. Kada mu se nešto oduzme ili ga na nešto prisile, on pravi takvu galamu i zbrku, da je jedino moguće od svega odustati i tako postići mir.

Za ljude pod uticajem planete Mars obično se kaže da imaju tešku narav. To je tačno. Ali, oni su savršeno nesposobni da istraju u svojoj ljutnji, i kada prigovori jednom prestanu, to je zaista zauvek zaboravljeno. Ovan će se izviniti čak i svom najljućem neprijatelju, bez obzira na užasne pretnje koje je u trenutku emocionalnih muka izgovorio. Realista, a ipak odlučni idealista, Ovan se često suprostavlja emocionalnom prikazivanju. Malo je onih koji su sposobni za takvu sentimentalnost, i koji sa takvom čežnjivom naivnošću veruju u čuda. Nove sklonosti i pothvati, i novi prijatelji privlače njegovu pažnju, a za to vreme ono „staro“ može i pričekati. Ali treba priznati da Ovan ima neobičnu sposobnost da „pokupi“ svoju prijateljsku ili ljubavnu vezu tamo gde ju je ostavio – kao da uopšte nije bilo nikakve stanke.

U ljubavi Ovan je romantičan i strastven, ali su prepreke i teškoće ono što daje žar njegovoj ljubavnoj igri: „potera je neuporedivo slađa od ulovljenog plena“. Ipak, nije se rodio Ovan koji nije spreman dati sve za svoju ljubav, dok traje naravno. Da biste ga privukli nikada ne smete pokazati interes. Držite se po strani, nezavisni, i uvek pomalo prkosni. Morate deliti njegovo mišljenje ili će vas smatrati nelojalnim. On će se truditi da gospodari vama od momenta kada vas sretne pa do samrtnog časa. Ako želite da ga zadržite nikada nemojte dozvoliti da pomisli da vas ima u svojoj vlasti. Tada ste izgubljeni, jer on će lako otići tražeći novi izazov.

U poslu pokazuje najbolje osobine ako radi nezavisno jer ima dovoljno slobodnog prostora za svoje ideje – i barem nekoga, ko će obaviti za njega dosadne rutinske poslove i detalje. Šta ne valja kod njega? Možda to što on istinski veruje da je bolji i zanimljiviji od drugih i što se izvrsno zabavlja pričajuci isključivo o sebi sve vreme. I na kraju, što je dovoljno da mu pokažete prst pa da uđe u bitku. Srećom, glava mu je tvrda i može podneti mnoge udarce…

Karakteristike

Ovo je prvi vatreni znak i prvi od dvanaest znakova. Jedan je njegov omiljeni broj. S razlogom, i pokretom i razvijenom zastavom, Ovan voli da uđe u borbu, da potuče ale i voli da pomogne svakome ko izgleda malo jadno. S tako puno fizike energije Ovnu je potrebno puno prostora za svoju razigranost i buku. Sve je dobro dok se stvari kreću. Ovaj znak je previše nestrpljiv da bi besposleno cekao nečije dopuštenje i previše je samostalan da bi to za njega bilo važno.

Ovan je preduzimljiv, odvažan, impulsivan, svojeglav, dinamičan. Ima najjaču energiju, ali nema istrajnu volju. Poseduje fizičku lepotu. Vodi večitu bitku i u konstantnoj je aktivnosti. Voli sport i sve vrste fizičkih aktivnosti.

Ljubav

Ovnove mogu poželeti mnoge žene, ne samo zbog izgleda, lepih manira, već i zbog temperamenta. Nažalost mnogima ostaje nedostupan. Kao što mnogo traži od sebe, tako mnogo traži i od partnerke. U društvu treba da je dama, u kuhinji kuvarica, a u krevetu ljubavnica.Žene Ovnovi od muškaraca traže da im odgovara i fizički i duhovno. U seksu su nestrpljivi, agresivni. Sve hoće sad i odmah, pa i seks. Osvajaju pogledom, brzim spontanim nastupom, pozom. Vole seks bez predigre, ekscentricne poze. Ljubav ne pokazuju rečima, vec delima.

Prijateljstvo

Ovan se uvek bori za pravdu i poštenu igru. Ne razume onoga koji ima dugotrajne probleme, a ne želi da se menja i deluje na njih.Voli biti u društvu sa živahnim ljudima, punim duha, bas onakvima kakav je i sam. Ovan je inspiracija za druge i sviđa mu se kada vidi da njegovi prijatelji postaju odlučniji i jači posmatrajući kako on upravlja sa svojim životom.

Posao

Idealan posao za Ovnove je onaj u kojem mogu biti samostalni, čak i unutar nekog preduzeća i posao koji uvek nudi nove izazove. Zanimanja za Ovna su: političar, advokat, inženjer, komičar, vojnik, hemičar, astronom, hirurg, frizer, mesar…

Garderoba:

Odeća i obuća koja omogućava slobodno kretanje, ali lepog izgleda. Sitni detalji ga očaravaju, voli žive boje, a omiljena mu je crvena.

Slavni Ovnovi

Eddie Murphy – Diana Ross – Ayrton Senna – Hans Christian Andersen – Marlon Brando – Charles Chaplin – Casanova – Doris Day – Aretha Franklin – Vincent van Gogh – Harry Houdini – Billie Holiday – Thomas Jefferson – Gregory Peck – Elton John – Sarah Jessica Parker – Quentin Tarantino – Mariah Carey – Celine Dion – Eric Clapton – Ewan McGregor – Robert Downey, Jr. – Francis Ford Coppola – Billie Holiday – Russell Crowe – Steven Segal – Leonardo da Vinci – Emma Thompson
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 09:44, Naslov:
Ljubavni Profil – Ovan
Osobe rodjene u ovom znaku vec na prvi pogled, odnosno prilikom prvog susreta, umeju da se nametnu i ostavljaju utisak na okolinu. Njihov fizicki izgled, ponasanje i stil izrazavanja su glavni aduti koje Ovan cesto koristiti prilikom susreta sa razlicitim osobama. Medjutim, treba naglasiti da oni to uglavnom cine spontano i nesvesno, kao i bez odredjene ili smisljene strategije. Odnosno, tipican predstavnik ovog znaka ponasa se vrlo spontano,

iskreno, culno i shodno svom primarnom impulsu. Naime, poznato je da Ovnovi poseduju veoma strastvenu prirodu i skoro „neukrotivu cud“.

Ovan tezi culnom zadovoljstvu, strastvenim vezama i potrebi za dominacijom, bilo da je rec o ljubavnom partneru ili o nekoj drugoj osobi prema kojoj osecaju emotivnu naklonost. Njihove strasti se razbuktavaju vrlo burno, lako i ubrzano, tako da je veoma vazan onaj pocetni impuls, prvi utisak ili samo „fluid“ i elektricitet koji prasti u vazduhu. Naravno, zbog toga oni najcesce deluju veoma nestrpljivo i ubrzano, ili cak i „nasrtljivo“ u drustvu osobe koja im se dopada.

Ovan ima dovoljno hrabrosti i smelosti da slobodno izrazi svoja osecanja bez ustrucavanja i laznih obzira. Pri tome, na veoma direktan i otvoren nacin izrazava i svoje simpatije ili antipatije prema odredjenim osobama. Znaci, svojoj okolini otvoreno daje do znanja ko mu se dopada a, narocito, ko mu se ne dopada.

Postoji sjajna anegdota koja ilustruje njegov psiholoski profil i karakter, zatim stil izrazavanja, cud i ponasanje. Nakon dugogodisnjeg zajednickog zivota sa jednim Ovnom, zena objasnjava prijateljici svoje impresije i fascinaciju: „Znas, On (Ovan) je vrlo muzevan, ali je istovremeno i vrlo infantilan. On ume da bude veliki zastitinik, ali je i veliko dete. I ono sto je najvaznije — On me voli ‘do bola’, ‘do poslednjeg daha!’ U poredjenju sa njim, svi drugi su tako bledunjavi i prozracni“.

Zaista, njihovom prirodom, kao i njihovim emocijama gospodare veoma jake strasti — to je ono prvo ili osnovno potkrepljenje koje oni treba da osete kod osobe koja im se dopada . Ukoliko neko ne pokrece njihove strasti i ne uzburkava njihove vrele emocije vec na samom startu, onda nema ni govora o ljubavnoj prici. Ovan doista mozete biti veoma romantican, interesantan, duhovit, sarmantan, nezan, cak i tip sanjalice, ali samo nakon culnog potkrepljenja.

ONA

Zena OVAN je extremno nezavisna osoba i zbog toga mnogima moze izgledati kao da mrzi suprotni pol, medjutim, nista ne moze biti dalje od istine nego ta optuzba. Ona je dominantna i ima nonsalantno ponasanje. Veoma je energicna i moze biti sexualno agresivna i gruba. Voli da vodi ljubav na divlje nacine. Sa puno buke i agresije, ona je kao divlja zver u spavacoj sobi – zaigrana, vibrantna i naustrasiva. Prilicno je atleticna i voli da koristi svoje telo za aktivnosti, ne samo ljubavne, vec i sportske. Inace, g’dja OVAN je romanticar, zaljubljena u ljubav. Ona smatra ljubav za zivotno zadovoljstvo, slobodna je dusa, uvek u potrazi za ljubavnikom, ne za „ocem“ ili „predvodnikom“. Extremno je idealisticki nastrojena, prati one stvari koje je interesuju i veoma retko priznaje „NE“ za odgovor. Gospodja OVAN nema problema da privuce paznju suprotnog pola, jer ona je uvek tamo gde se nesto dogadja i u centru akcije. Obicno ima problema sa financiskom stednjom, jer novac joj lako klizi iz ruku. To isto moze predstavljati problem za muskarca koji snjom stupi pred maticara. Ali, ona nece tolerisati da joj iko sefuje nad glavom, ne podnosi upade u njenu privatnost i cesto se ljuti ako partner zakasni na sastanak. Voli kada je drugi pitaju za savet, to joj daje osecaj znacajnosti. Ona nikada nece zastati i sacekati na svog partnera, bez obzira o cemu se radilo. On mora suztizati njen tempo zivota, u suprotnom, ona ce ga ostaviti daleko iza sebe. To moze biti veliki problem za zenu Ovna koja voli da se konstantno i u svemu nadmece sa svojim partnerom i pokusava da kormilo osvoji za sebe. Ona nema velikih interesa ine ulaze velika napore da bude dobra domacica, ipak igra veoma vaznu i extremno dobru ulogu majke svojoj deci. Emocionalno je jaka, strastvena i moze biti extremno verna dok god u svom partneru vidi jaku i potencijalnu osobu. Ona prosto boluje od manije da miri i zblizava druge, cesto u porodici igra ulogu neutralnog mirovnjaka, ali ako je naljute, cesto mirovnjacku ulogu zna da zameni ratnickom, ponekad samo da bi dobila malo vise paznje ili da bi se oslobodila frustracije. Ume da bude agresivna, impulsivna, dominantna, energicna i neumorna kada se radi o ljubavi.

ON
Muskarac OVAN je uvek u potrazi za jakom partnerkom kojia ima dovoljno potenciala da ga izazove i mentalno i fizicki. Kada dodje do ljubavi, on je agresivan, dominantan, impulsivan i neumoran. On vazi za dinamicnog mahera, niko ne moze predvideti sta ce uraditi sledece. On partnerku ume da izvede iz takta ako nije navikla na njegova visoko energicna uzbudjenja i ushicenja. Ipak, bice prijatno iznenadjena njegovim osecajnim prilazom, koji nije znak njegove slabosti vec jednostavno reakcija strastvenog intensiteta njegove naklonosti. OVAN voli da experimentise i dovodi ljubavne i sexualne situacije do limita – ovom muskarcu je Kama Sutra u malom prstu! On je u potraznji za spontanom i imaginativnom partnerom koji ce deliti njegove interese i biti u stanju da ga prati u korak u njegovoj zivotnoj zurbi. Gospodin OVAN zna i te kako da explodita ako posumnja u svoju ljubavnicu, ipak njegov explozivni temperament nije dugog veka. Veoma je ljubomoran i potreban mu je konstantan dokaz partnerove ljubavi da bi se osecao sigurno u vezi. Agresivan je i pun kreativne energije i entuzijazma, pa mu te osobine dozvoljavaju da cesto uvodi promene u svoj zivot. Njegov nagon i nestrpljenje ga cesto navode da radi nesto pre nego sto o tome razmisli, cime samom sebi ume da postane neprijatelj. Cesto ima problema da prihvati autoritet drugih, ne trpi naredjenja i prosto ne ume da poslusa dobar savet. Ipak, jako je kompetentan i uziva u fizickim i psihickim bitima zivota. Ovaj covek je rodjen da bude predvodnik, ne pratioc. Slicno i u ljubavi: on je motivator i voli da kontrolise. Od partnerke trazi priznanje za svoja dela. Pri problemima je cesce agresivan nego diplomatski nastrojen, da bi dosao do zeljenog cilja. Njegov uspeh cesto dolazi kroz konstantno neprihvatanje neuspeha i nesposobnosti da prihvati poraz. Ipak, gospodin OVAN ume da bude ekselentan prijatelj u dobru i zlu, i spreman je da cvrsto stoji na strani svojih prijatelja.

NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU OVNA

Pre svega, ljubavna igra ili zavodjenje mora biti vrlo iskreno, otvoreno i spontano. Ali, najvaznije pravilo glasi: dozvolite Ovnu da se udvara Vama, ili ukoliko ste dovoljno vesti i lukavi, onda navedite i zavedite Ovna, da se on udvara Vama! Poenta je u tome da Vi uvek morate biti „ljubavni plen“, a Ovan je uvek „ljubavni osvajac“, bez obzira da li je rec o muskarcu ili o zeni.

STA JE ONO STO PARTNER OSOBE RODJENE U ZNAKU OVNA OBAVEZNO MORA DA ZNA


Vi ste veoma strasni, vrlo ljubomorni, i u izvesnom smislu, infantilni ili posesivni. Vama ne treba prkositi i, narocito, ne treba iskusavati Vasu toleranciju. Vazno upozorenje je: obavezno treba izbegavati razlicite obracune, jer Ovan u naletu niskih strasti rusi sve ispred sebe, a uz to, ukoliko mu se nametnete kao „protivnik“ ili rival, onda morate znati da Ovan ne mari mnogo za slabijeg od sebe.Uostalom, cucete odgovor: „da ono sto ste trazili — to ste i dobili“.

Ovnu treba prepustiti dominantnu ulogu, a to pravilo narocito vazi pred spoljasnjim svetom. Dakle, vazno je da neprekidno inspirisete svog Ovna na razlicite izazove i uzbudljive zabave ili na ljubavne igre, kao i da pokrecete njegove strasti. Problem koji Vama svakako zadaje veliku glavobolju je to sto Vaseg Ovna najvise uzbudjuje pocetak ljubavne romanse, car neodoljivog izazova ili strast u kombinaciji sa nekim novim iskustvom, kao i neke „zabranjene ljubavne igre“.
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 09:47, Naslov:
Unakrsni Ljubavni Profil – Ovan
Pocetak proleca obelezava start novog zodijackog kruga, na cijem celu se nalazi OVAN, podanik mocnog Marsa – gospodara rata. Oni koji su rodjeni u ovom horoskopskom znaku vaze za impulzivne, ambiciozne individue. Puni su entuzijazma i energije i uvek zeljni pustolovina. Nezavisno od starosti, Ovan je naklonjen akciji, otvoren ka novim idejama i voli slobodu. Ovan voli izazove i jedino ga s puta ka cilju moze skrenuti sopstvena nestrpljivost,

koja se javlja ako ne dobije brze rezultate svog napora. Ovan je uvek prepun ideja, sema i planova za osvajanje sveta, jer izlazece sunce u ovom horoskopskom znaku zraci snagom i vitalnoscu. Osobe rodjene u znaku Ovna vaze za veoma dobre organizatore, mada obicno oskudevaju na disciplini i kapacitetu da istraju u svom trudu. Poseduju jaku intuiciju i imaju vitruoznu moc izrazavanja, sto cesto inspirise druge, pogotovo pri projektima koji imaju jasne ciljeve i ne zahtevaju dugotrajno vodjstvo jedne osobe. Amblem ovog horoskopskog znaka je zivotinja Ovan – odlucan borac i mocni protivnik, ciji nagon za dokazivanjem prelazi sve granice izdrzljivosti. Neizmerna energija ljudi rodjenih u ovom znaku, cini ih agresivne i nemirne, poprilicno argumentativne i temperamentne. Cesto i lako se osecaju napadnuti i uvek imaju dovoljno hrabrosti da gordo stanu pred protivnika i bore se za svoja prava i ideale. Smisao njihove existencije bazira na temi „zapoceti nesto i biti predvodnik“. U svojim privatnim drustvenim krugovima, Ovnovi su jednostavni, direktni i otvoreni, kao prijatelji plemeniti i puni entuzijazma. Poznati su po jakom sexualnom nagonu i vaze za strastvene ljubavnike sa visokim zahtevima. Intenzitet njihove strasti cesto nailazi na divljenje i priznanje kod suprotnog pola, sto Ovna moze navesti na brzo i nepromisljeno sklapanje braka u ranoj mladosti. Ovakvi slucajevi cesto se zavrsavaju katastrofalno, pri prvim znacima Ovnove teske ljubomore. Ovnove iritira ogranicenost i konzervativnost drugih ljudi, pa iako sami veoma osetljivi, vole da izazivaju i ismejavaju osetljivost drugih osoba. Kao roditelj, Ovan ume da bude veoma naklonjen svojoj deci, ponekad i do te mere, da je u stanju da zrtvuje sve ideale sopstvene existencije za napredak i blagostanje potomstva.

Kako se Ovan slaze sa ostalim znacima
Ovan & Ovan

Kada se dva kardinalna, vatrena znaka sretnu u ljubavnom zanosu, sevanje varnica se vidi nadaleko. Dva Ovna se jednostavno ne srecu i zaljubljuju – oni bukvalno explozivno upadnu u zivote jedan drugome. Ovde je rec o susretu Vatre s Vatrom. Ovan je sklon akcijama stvorenim u erupcijama entuzijazma, tako da su dva Ovna cak sklona tome da se vec posle prvog sastanka nadju pred maticarem (ili barem u krevetu) i to sve u najkracem vremenu, koje bi drugim parovima tek bilo dovoljno da jedno drugome zapamte puno ime i prezime. Ovnovi znaju veoma dobro da izraze svoja ljubavna osecanja, a isto tako i svoj bes – i ako onaj ko je prvi izazvao tu bes ne promeni situaciju ili se povuce s bojnog polja, u ovoj kombinaciji Ovan-Ovan moze se ocekivati jos puno ljutine i kritike. Susret dva Ovna moze znaciti fascinantnu igru ljubavnika, ali isto tako i borbu velikih konkurenata. Kada ukrste rogove na bojnom polju, da dokazu jedno drugome ko je bolji, samo ih romantika i ljubav mogu spasti od katastrofe i pomoci im u resavanju problema kroz medjusobnu komunikaciju. Zaljubljeni Ovnovi deluju jako privlacno jedan na drugoga, mada je ta privlacnost obicno samo sexualne prirode i ne duboka i dusevna. Nazalost, ta je divlja privlacnost izmedju njih obicno kratkog veka i izvetri vrlo brzo. Oboje su skloni impulzivnom ponasanju i umeju biti veoma sebicni, cesto prenoseci tu osobinu i na njihov sexualni zivot. Obicno imaju problema sa cinjenicom da trebaju ziveti samo s jednim partnerom, pa ih moguce kritike i prekomerni argumenti u zajednickoj svakodnevnici mogu navesti na beg u tudji zagrljaj i postelju. Ne valja biti vodjen entuzijazmom ako svako vuce na svoju stranu i ka suprotnom smeru. Ako zele da im veza uspe, moraju jedno drugome pruziti vise prostora i paznje. Sebicnost je osobina veoma poznata Ovnovima, pa se i nje moraju cuvati i pokusati da se ne zaslepljuju sopstvenim brigama do tih mera, da od njih ne primecuju sta se desava s partnerom. Gubitak respekta prema partneru nije mala stvar za Ovnovu licnost! Kombinacija Ovan-Ovan bas nije stvorena u raju, ali moze funkcionisati ako se partneri vole dovoljno jako da bi bili spremni da zrtvuju deo sebe i svog ponosa u ime respekta prema partnerovim osecanjima. Poslovni odnos kombinacije Ovan-Ovan ce retko prosperirati, jer oba ucesnika teze ka tome da budu sefovi, pa i najsuptilnije ideje i projekti retko budu sprovedeni u delo, upravo zbog tvrdoglavosti poslovnih partnera… Ovnovi teze ka bezbriznosti u zivotu, ljubavi i sa novcem, popustajuci momentalnom impulsu i ludim snovima – paznja: previse takvog zanosa i nece imati ni osnovnu gredu za izgradnju zajednickog zivota, i ljubavni odnosi ce se ohladiti pre nego sto dobiju sansu za razvitak. Oba partnera moraju uciti da budu izdrzljivi u svojim namerama i njihovom sprovodjenju u dela, inace postoji opasnost da im se zivot sastoji od hrpe neuspelih pokusaja koji ne vode nicemu, sta lako dovodi Ovnove u situaciju da jedan s drugim kolidiraju…

Ovan & Bik

Na prvi pogled kombinacija Bika i Ovna izgleda fenomenalna… Ovna treba uhvatiti na brzinu, namamiti ga novim idejama – dok ista solucija ne vazi i za Bika. U ovoj kombinaciji, mocni Mars – vladar Ovna, susrece neznu Veneru – gospodarku Bikova. Sve izgleda kao da imaju dosta toga zajednickog – odlucnost, direktnu iskrenost i apetit za zivot i njegove uzitke. Ipak, velike razlike ce vrlo brzo isplivati na povrsinu. Ovnova odlucnost je puna inicijative i direktno vodi ka zavrsavanju projekata, dok Biku treba izvesno vreme da zavrsi poslove i tvrdoglavo ce se suprodstaviti svakom pokusaju zbrzavanja. Bik svoj svet zasniva na logici, konzervativan je i ne voli ni za sta biti pozurivan, sto Ovna cesto ume da izbaci iz takta. Bik isto ume da bude ljubomoran i posesivan, pogotovo ako je Ovan zauzet i zainteresovan drugim stvarima, pa ne nalazi vremena da partneru Biku posveti malo paznje koja mu je potrebna da bude bezbrizan i srecan. Ovan placira sex iznad svega i ima velike zahteve. U susretu Vatre i Zemlje, cista radoznalost plamena moze biti vodic na putu ka postelji, sta cesto moze rezultirati konfliktima. Ako Ovan pozuruje svog partnera Bika, izlaze se opasnosti da otkrije moc jacu od njegove sopstvene, jer Bik je gospodar otpora. Ovan je posesivan i moze cak biti i ljubomoran s partnerom kao sto je Bik, dok Ovnove nove ideje i akcije Bika cesto drze u stanju ljubomorne, pasivne zbunjenosti. Ovan, za razliku od Bika, mora biti aktivan u drustvenom zivotu, po mogucstvu uspesno zonglirajuci privatni zivot i karijeru, da bi svoju kondiciju odrzavao na nivou, inace sex sa partnerom postaje dosadan i Ovan ce se dati u potragu za novim partnerom u zelji da svoj zivot odrzi zanimljivim. U zajednickoj postelji, Ovan i Bik su kreature strasti i fond telesnih i dusevnih zadovoljstava. U svakom slucaju, kada nesigurno upoznavanje prodje i ljubavni odnosi uplove u mirnije luke, Bik ce se predati uzivanju, a Ovnove erupcije gneva ce se reducirati na momente (ceste momente, ali ipak samo momente)… Ovan je vatreni a Bik zemljani znak Zodijaka. Ovan zeli da preuzme odgovornost za sudbinu zivota, dok Bik prvo treba da se uveri u sigurnost i stabilnost pre nego sto se za ista odluci. Sudar jakih karaktera i licnosti moze ih navesti i na vise od samo bezazlenih argumenata, sta cak moze rezultirati i fizickim obracunima, obicno startovanim od strane Ovna. Uzimajuci to u obzir, kombinacija Bika i Ovna nije bas preporucljiva kao najpametnije resenje za miran zajednicki zivot. Ali, medjusobni odnosi ova dva znaka na striktno poslovnom planu imaju velike sanse za uspeh, jer kao prijatelji ova dva znaka fenomenalno saradjuju. Vatreni Ovan je jako delotvoran u izvrsavanju planova i akcija, dok je Bik promisljen i oprezan u kovanju planova za zajednicku poslovnu buducnost.

Ovan & Blizanci

Pri ovoj kombinaciji sledi susret Vazduha i Vatre i visoki plamenovi se mogu videti nadaleko! Marsov podanik Ovan nalazi sposobnog i uklopljivog partnera – Markurovog podanika u znaku Blizanaca. Atrakcija je instantna, jer oboje vole da rade sve na brzinu i da reaguju impulsivno. Sposobnost Blizanaca na rad s ljudima je veoma vredan aspekt, dok Ovnova sposobnost da podeli uzbudjenje generira jak i zanimljiv zajednicki ljubavni zivot. Entuzijazam i bezbrizna hrabrost Ovna ostavlja jak utisak na nemirnog i radoznalog Blizanca. Ovan momentalno oseca privlacnost prema socialno-amizantnom Blizancu, mada njegova potreba da dominira ljude i situacije tezi da probudi buntovnicku stranu Blizanca, koja uvek cuci i ceka ispod nemirne povrsine Blizancevog karaktera. Svadje i raspravke mogu uslediti ako Ovan Blizanceve flert-igrice sa strane shvati ozbiljno ili ako Blizanac smatra da ga Ovan previse kontrolise. Blizanci i Ovan su dobra kombinacija, ipak: Ovan zeli da iskusi sve stvari a Blizanac bi radje da diskutuje o njima. Zajednickim snagama mogu doci do novih otkrica koja bi inace propustili da su usamljeni. Blizancima je potrebna zabava i mentalna stimulacija; rutina ih ubija i svaki pokusaj da se ove osobe navedu na vise opreznosti s novcem i zdravljem, mora se izvesti veoma pazljivo i promisljeno. Oboje, i Blizanac i Ovan, brzo zaboravljaju svoje besove i ljutnje, i nijedan nije zlopamtilo. Ni jedan ni drugi ne bi trebali skakati nestrpljivo po idejama partnera. Moraju znati saslusati jedan drugoga i nauciti da sve planiraju zajedno, jer zajedno imaju sansu na veliki uspeh u zivotu i poslu. Ovo bas i nije rajska kombinacija, ali sudeci po polozaju njihovih zvezda, s ljubavlju i razumevanjem s obe strane, sposobni su da medjusobna neslaganja smanje na najnizi stupanj. Blizanac ce, ako zaista voli, biti veran dok god Ovan ne zahteva da bude fokusni centar njegovog zivota. Umeju se slagati tako dobro da okolina pocinje da veruje u perfektnu ljubav. Oboje s lakocom traze i nalaze nove ideje, jer oboje uzivaju u izazovu novog i drugacijeg. Kada se njihov medjusobni odnos stabilizuje i ucvrsti, oboje bi trebali da se smire i ispolje zahvalnost sto imaju jedan drugoga. Poslovni odnosi izmedju Blizanca i Ovna mogu veoma dobro da funkcionisu, pod uslovom da je partner u znaku Blizanaca mentalno jak, sa talentom za mehanicke sposobnoti, marketing i slicno – sve to ukrsteno sa Ovnovom sposobnoscu saradnje sa javnoscu, moze doneti veoma blagorodne poslovne odnose. Kada se Blizanac dvoumi, Ovan moze pomoci u donosenju odluka, mada mora obratiti paznju da ne narusi Blizancev intelektualni prostor i ne pokaze previse posesivnosti. Zbog drugacijih prilaza poslu, Blizanac i Ovan dobro funkcionisu kao tim – imaju sposobnost da svoje interese prosire u razlicitim pravcima. Cesto mogu imati usijane raspravke, jer ono sto Blizanac radi za zabavu i intelektualni izazov, Ovan prihvata vise ozbiljno. I Blizanac i Ovan moraju nauciti koliko intenzivno partner njihove reci uzima k srcu i biti pazljiviji sa ostrim izjavama, da bi izbegli teze sukobe.

Ovan & Rak

Susret izmedju Marsovog podanika Ovna, vatrenog znaka, i Mesecevog podanika Raka, vodenog znaka, spada u izazove. Mogu biti nominirani za nagrade za medjusobnu trpeljivost, ali put kojim su zajedno krenuli zahteva totalnu akceptancu njhovih razlikosti. Ovan ce verovatno imati puno problema pokusavajuci da probije zastitni oklop Raka (Rak voli da sakriva svoja osecanja i predstavlja se kao neosecajni debelokozac). Eventualno, ako Ovan uspe da probije Rakov zastitni oklop, ustanovice da pred sobom u stvari ima veoma senzitivnu osobu sa lako povredljivim osecanjima… Na pocetku, privlacnost izmedju Ovna i Raka je intenzivna, mada ce oboje shvatiti da se ta intenzivnost bazira na stvarima koje jedno kod drugoga ne razumeju. Mix Vatre i Vode kreira vrelu paru! Sex deluje jako privlacno na oboje, mada ce grubi i vatreni Ovan brzo navesti Raka na povlacenje i zahtevanje neznosti i romantike. Ali posto zahtevi i rec „neznost“ generalno ne dopiru do Ovnovog razuma, njegovo neodgovaranje na Rakove zahteve moze dovesti do abruptnog kraja veze. Ovan ima svoje dnevne uspone i padove koji lako mogu kolidirati sa Rakovim promenljivim raspolozenjima. Tesko onom Ovnu koji pokuca na Rakova vrata, dok je na njimae okacena tabla „Ne uznemiravaj“! Raka privlaci Ovan svojom jakom licnoscu, ali shvatice uskoro koliko su im razlicita vrednosna shvatanja; Rakove ljubavne fantazije, promene raspolozenja i laka povredljivost koja ga moze navesti da se povuce u svoj oklop i ne izlazi iz njega danima, ne slaze se dobro sa direktnim i energicnim Ovnom, koji svoje sposobnosti i osecanja razvija na aktivnostima i novim pocetcima. Rak je zabrinut, cesto dugo vaga svoje odluke i najvise mrzi da bude zbrzavan u tome i guran u akciju. Onaj ko posmatra Ovna pri poslu, moze ga opisati kao „lako odlucog“, dok je za razliku od Ovna, Rakov moto „sigurnost na prvom mestu“. Rak je domacinski tipi i sanja o velikoj i harmonicnoj porodici, dok Ovan bas nece odmah biti spreman na sve to, sto Raka moze navesti da izgubi interes za sex, jer Rak na sex gleda kao na „proceduru razmnozavanja“. U tom slucaju, Ovan ce brzo doci na ideju da pokrene proces razvoda braka i zavrsi u tudjem zagrljaju. Ovan voli da trosi novac, dok Rak grcevito cuva svaku paru i stedi za „bolje sutra“. Dogovori oko uspesnog vodjanja domacinstva su neophodni. Bas ti dogovori mogu biti spasioci bracnih i ljubavnih odnosa izmedju ova dva znaka. Ovan i Rak moraju otvoreno razgovarati o svemu da bi u zajednickom zivotu postigli balans. Samo ako se Ovan i Rak razumeju i ako saradjuju, Ovnova energija i Rakov oprez mogu sagraditi bazu za uspeh. Sto se poslovnih odnosa izmedju Ovna i Raka tice, retko ce uspevati jer na duge staze Ovan nece biti u stanju da izdrzi konstantne kritike i negativna raspolozenja Raka, koji ce teziti da provodi puno vremena u ljutnji i negodovanju, ako mu se ne ukaze prilika da igra ulogu neustrasivog vodje.

Ovan & Lav

Ovaj spoj je zasnovan na vatrenim strastima, dominaciji i na tome ko je u vodjstvu – i kada! Oboje mogu biti nestrpljivi i ponosni, Ovnu cak mogu zasmetati Lavovi flertovi sa strane, ali ova veza nikada nije dosadna. Vatra s vatrom i kombinacija Lav -Ovan je jaka, i moze funkcionisati do perfekcije, pod uslovom da Ovan postuje dva jednostavna pravila. Pravilo prvo: ako Ovan namerava na kontestu jake volje da pobedi Lava, monarha Zodijaka – neka o tome promisli jos jednom. Pravilo drugo: Ovan ne sme zaboraviti prvo pravilo! Privlacnost izmedju ova dva znaka moze biti jaka, vatrena i neposredna. Lavova potreba da bude smatran uzvisenim i njegova potreba za konstantnom paznjom moze izazvati puno svadja sa prirodno nedemonstrativnim Ovnom, ciji egoizam rivalise sa Lavovim. Lavova potreba za konstantnim laskanjem moze naici na neodobravanje i negodovanje, jer Ovan veruje da je jednom izrecen kompliment dovoljan svakome. Ipak, puno stvari ukazuju na to da je ovo idealna kombinacija. Oboje pripadaju vatrenim znacima, dakle neposredni su i inspirativni u njihovim stilovima. Sem toga, dele jaku odlucnost i volju u dostizanju njihovih ciljeva. Isto tako, nisu uplaseni pred strastvenim ili teskim poslom. Lavova odlucnost moze se idealno dopunjavati sa Ovnovim vetropirskim duhom. Isto tako, Ovnova misaona nezavisnost i akcija, moze prosiriti i pojacati Lavovu usresredjenost. I veoma vazno: moraju znati saslusati jedno drugoga ! Zbog cestih harmonicnih odnosa Marsa i Venere, sexualni zivot im moze biti jako zanimljiv, dok god oboje postuju dogovore o podeli vlasti i pravilima dominantnosti. Ovnu su isto potrebna pravila kada se radi o dovrsavanju bilo kakvog zapocetog projekta, jer Ovan inace vazi za osobu koja retko kad nesto zapoceto zavrsi. Cinjenica da su Lav i Ovan na sexualnom polju tako jako slicni, moze biti jedan od veoma vaznih faktora koji ih drzi vezane i posvecene svojim odgovornostima. Ako su jedno prema drugom takticni, puni razumevanja i obazrivi na emocionalne potrebe partnera, pruza im se velika sansa za stvaranje srecne zajednice, dovoljno jake da potraje citav zivot. Njihova zajednicka ljubav i fascinacija prema kondiciji moze prerasti u veliku posvecenost sportu i rekreacionim aktivnostima. Vatreni horoskopski znaci imaju potrebu da telom iskazu svoju prirodnu energiju. Ovan (kardinalni znak) tezi uvek ka novim disciplinama, dok je Lav (fixni znak) u stanju da se pozabavi jednom jedinom, dok ne postigne zeljene rezultate. U zajednici Ovna i Lava se uvek nesto desava – ovaj ljubavni odnos tezi ka tome da bude veoma uzaren i strastven. Kada je sve dobro – dobro je, ali kada je lose, obicno se sve svodi na bucne argumente i povredjene ponose. U ovom spoju je uvek prisutan osecaj konkurencije i pitanje ko je gazda. Iako cesto nisu istog misljenja, rasprave oko toga ne traju dugo – Ovan je prezauzet prelaskom na nove izazove da bi se inatio i negodovao, a Lav sebi ne bi trebao dozvoliti da bude zlopamtilo, ako mu Ovan ne pokazuje uvek dovoljno respekta. Poslovni odnosi izmedju Lava i Ovna nemaju bas puno sanse za uspeh, zbog previse slicnih karaktera ova dva znaka – posao bi postao zrtv a rata dveju licnosti i ubrzo bi propao.

Ovan & Devica

Kada se Devica i Ovan sretnu, strast je u vazduhu -oboje su fascinirani misterioznom kreaturom ispred sebe. Devicina ostrina zapazanja i sakrivene dubine bice od strane Ovna smatrane atrakcijom. Devica je misaona osoba koja postupa vise promisljeno nego intuitivno, dok je Ovan osvajac pun akcije koji ne voli trositi previse vremena na jednom mestu, dok citavi svetovi cekaju da budu otkriveni i istrazeni. Ako Devica i Ovana razviju zajednicke hobije i navike, imace dobru gredu za izgradnju zajednice, dok bez takvih zajednickih aktivnosti, veza tezi da postane nesnosna za oboje. Veza se do te mere moze pogorsati da, umesto da se medjusobno saslusaju, bezuslovno odbijaju i ponizavaju partnerove ideje za poboljsanje veze. Ako na vreme ne prepoznaju svoju teznju inatu i ne rade na njenom suzbijanju, ova veza nece imati sanse za uspeh. Devica voli higijenu i pedanteriju, pa Ovan mora uloziti puno energije i paznje u domacinske poslove. Nemarnost i do pola uradjeni poslovi izazvace Devicu da upotrebi svoj ostar kriticarski jezik i tada se svasta moze dogoditi, jer Ovan ne podnosi kritiku bas najbolje. Devicina ponizavanja i obeshrabrenja mogu Ovna dovesti do ludosti! Svaki Ovan koji misli da moze jednostavno ignorisati Devicine zakone kucne higijene, neka se dobro pripremi na Devicine verbalne napade. Devica ne voli da u svojim poslovima bude nadzirana i proveravana, ali to ne znaci da svoj posao ne obavlja savesno i korektno. Isto tako, Devica nece uzivati u konstantnoj drami koju vatreni znak zna da napravi. Analizirace svaki rizik koji Ovan tako olako prihvata, ali nece reagovati mirno u slucaju materijalnog ili financiskog gubitka zbog Ovnove olake odluke na rizicnu pustolovinu. Devica je sexualno vise nego spremna da zadovolji Ovna, ispunjavajuci mu svaku zelju i prihvatajuci svaku njegovu ideju, ali Ovan bi zeleo da poneka zelja ili ideja dodje od Device, i u nedostatku toga tezi da postane sexualno neveran… Ovan, koji inace voli da sefuje, nece mirno podnositi Devicine kritike, cak i ako su dobronamerne, jer one ga koce i osporavaju u njegovim zivotnim otkricima i bacaju ga u depresiju. Ako su zvezdani aspekti u harmoniji, zajednica izmedju Device i Ovna bi mogla da funkcionise, mada bi se oboje morali potruditi i koncentrisati na uspeh. Poslovni odnosi izmedju Device i Ovna imaju lepe sanse za uspeh, sa ulogom Devicine logike koja konstantno kalkulira najbolje poslovne poteze i Ovnove volje na tezak rad. Ovan ce rado saradjivati dok god mu se pusti na volju da upravlja svojim dogovorenim odgovornostima. Najbolji aspekt veze Devica – Ovan je njihova timska efektivnost – kako u poslovnim, tako i u privatnim odnosima. Metaforicno kao i literalno, Ovan dobija paznju i respekt za obavljanje teskih poslova, dok Devica radi iza kulisa, balansira knjigovodjstvo i brine se o ostalim vaznim detaljima za koje Ovan nije zainteresovan.

Ovan & Vaga

Atrakcija i privlacnost izmedju Ovna i Vage je cesta, ali nazalost ne uvek i trajna. Ovo je spoj dva razlicita karaktera sa jako razlicitim licnostima. Venera je planeta lepote i romanse a Mars planeta strasti romanse. Ovan veruje u ravnopravnost polova i ravnopravnost bracnih partnera, i u pocetku ce biti amiziran Vaginim pokusajima da dominira vezu. Ali, prava borba pocinje kada Ovan napokon shvati da je Vaga totalno ozbiljna sto se toga tice. Ovan (vatreni znak) i Vaga (vazdusni znak) su oboje idealisti i romanticari, ali brzine njihovih delovanja su veoma razlicite. Vazduh hrani vatru – Vaga se divi Ovnovoj nezavisnosti i tezi odlucujucim akcijama, dok Ovna privlaci Vagin stil i ljubav prema kooperaciji. Oba znaka su talentovana za dramu i strastvene situacije, pa je veza na pocetku veoma uzbudljiva. U svakom slucaju, impulzivne Ovnove akcije ce se ubrzo sudariti sa Vaginom tendencijom da sve dobro odvaga. Vaga uziva u momentima promisljenosti, u kojima Ovan cesto gubi strpljenje. Ovan nikada nece moci da razume agoniju neodlucnosti Vage, a Vaga ce Ovnovu brzopletost uvek smatrati teskom za podneti. Pri nedostatku razumevanja, gadjace se argumentima kao grudvama. Cinjenica da oboje poseduju impulsivnu prirodu i temperament, moze biti odlucni aspekt njihove medjusobne privlacnosti na pocetku veze. Vaga je uvek rada i spremna da koliko god moze pomogne onima koji su u nevolji, dok Ovan takve akcije smatra gubljenjem vremena, pogotovo ako oseca da je osoba u nevolji sposobna za samostalni opstanak. Ljubav Vage prema harmoniji se projicira i na okollinu, gde aljkavi i neorganizovani Ovan zna da izgleda kao mrlja na panorami. Njihov medjusoban trud za harmoniju u domacinstvu bice esencialan. Vaga voli strastvene debate ali nema interes za otvorene konflikte. Kombinacija ova dva znaka ce biti u najboljem stanju ako se bazira na zajednickim interesima, bilo na bazi vere ili kreativnih projekata. Ovaj spoj omogucice i jednom i drugom da vide vrednost partnerovog misjenja, njegove stavove i poglede na razlicite situacije. Bez poverenja i vere u oslonac, spoj Vatre i Vazduha bi bio samo vruuca para koja se brzo raspline i nestane. Oboje moraju nauciti kako da se oslone i da veruju jedno drugome. Sto se posla tice, Vaga je veoma sposobna za marketing a Ovan zna kako privuci i zadrzati musterije. Uzimajuci u obzir susret ove dve licnosti, ovo ne bi bio preporucljiv tim za zajednicke poslove, ali uzimajuci u obzir sve ostale aspekte i sposobnosti oba partnera – poslovni odnos bi mogao biti uspesan ako bazira i na jakom prijateljstvu i respektu prema partnerovim idejama i poslu. Najbolji aspekt ovog spoja je harmonija rezultirana od unije Venere i Marsa. Odrzavanje ravnoteze izmedju licnih stvari i stvari partnera je veliki aspekt iskustva za oboje.

Ovan & Skorpija

Kada se Ovan i Skorpion sretnu, moze se raditi o tako jakoj vezi, gde ce se oboje zapitati kako su samo do tada uspeli ziveti jedno bez drugoga. Oba partnera u ovoj kombinaciji vole moc, i ako nauce da rade zajedno a ne jedan protiv drugog, moci ce dosegnuti sve ciljeve koje pozele. Skorpion je vise fokusiran i odlucniji od Ovna, dok Ovan ume da zapocne skoro svaki posao na nacin koji oba partnera visoko cene. Iako Ovan moze da bude strasno odan i veran, Skorpion ispoljava dublju i komplexniju posvecenost ljubavnom spoju. Ovan i Skorpion su mocan par ali i prilicno tezak mix, fascinantna kombinacija kojoj je potrebno dosta posvecenosti od oba partnera. Tradicionalno, Mars (planeta ratnika) vlada i nad Ovnom (vatreni znak) i nad Skorpionom (vodeni znak). Ipak, intenzitet ratnickog duha varira kod oba partnera. Kada se ovo dvoje sretnu, nestrpljivi Ovan je u stanju da „igra“ oko misterioznog i naizgled strpljivog Skorpiona neko vreme, ali fascinacija je obicno obostrana i duboka. Kada Skorpion napokon dozvoli Ovnu da napravi prvi korak, predstoji vatromet u postelji, jer vatreni Mars susrece svoju strastvenu stranu, pogotovo ako i ostali astroloski aspekti harmoniziraju u ovoj kombinaciji. Skorpionov miran izgled ne treba biti poremecen. Skorpion je kao duboka voda sa mirnom povrsinom. Ako Ovan zeli da upozna dubine, ne bi trebao da se brcka u plicaku. Pregovaranja bi trebala da pocnu odmah, mada u Ovnovom recniku ne postoji rec „pregovaranje“ – cinjenica koja cesto kreira razocarenje jer se stvari ne odvijaju dovoljno brzo kako bi to Ovan zeleo. Skorpion moze nauciti Ovna kako da napreduje i prosudjuje druge ljude, ako to ovaj dozvoli. U protivnom, Ovan je explozivan, ali Skorpion je eruptivan! Ova mixtura Vatre i Vode je u stanju da kreira dovoljno vrele pare da pokrene turbinu! Ova veza tezi da bude jako strastvena i cesto argumentativna, jer oba partnera poseduju veliku dozu ljubomore. Skorpion tezi da bude vise strpljiv, ali i vise posesivan nego Ovan. Ali, zanemarujuci njihove razlikosti, oba partnera vole rizik i usudjuju se na dosta toga; ova veza nikada nije dosadna! Ovnov temperament je legendaran – slicno detetu, Ovan se brzo naljuti, ali brzo i zaboravlja, dok Skorpion zna veoma dugo da pamti, jer spada u fixne znakove zodijaka – tesko onom Ovnu koji naljuti ovog ponosnog, tajanstvenog stvora sa otrovnom zaokom. Ako Ovan nauci kako pravilno da pridje Skorpionu – sva strast i puno toga vise otvorice se pred njim u dubokim vodama Skorpionovog karaktera. Gde je Ovan inspirativan, Skorpion je promisljen. Jedan drugog trebaju drzati na dugom lancu i podariti slobodu. Ovan moze nauciti tajne moderiranja i Skorpion moze biti lakse dokuciv – ali ni jedan ni drugi se nece zaista promeniti! Ako Ovan gura i pozuruje Skorpiona, treba se pribojavati Skorpionovog otrovnog uboda. Ako posesivan, kontrolirjuci Skorpion pokusa da sveze i zauzda vatrenog Ovna, riskira da ga dovede u stanje panicnog bega, u pravcu tudjeg zagrljaja i postelje. Oba partnera u ovom spoju mogu biti jako ljubomorni i posesivni. A rec „posesivnost“ ima poseban stupanj znacenja u Skorpionovom recniku – prevaren Skorpion je spreman na ozbiljne konsekvence. Ovan i Skorpion mogu biti nepobitan par, spreman na osvajanje sveta – ako potpisu privatni pakt jedno s drugim. Sto se poslovnih odnosa tice, Ovan i Skorpion kao partneri nisu bas dicni uspehu, osim ako posluju u razlicitim drzavama, daleko jedan od drugoga. U protivnom, vatreni Ovan nikada nebi bio zadovoljan sa lakim poslicima, a Skorpion bi konstantno pokusavao da ugusi Ovnov entuzijazam.

Ovan & Strelac

U puno slucajeva Ovan i Strelac cine idealnu kombinaciju, jer su oboje vatreni znaci puni entuzijazma. Ovan je stvoren da bude vodja, a Strelac je slobodna dusa i ne oseca potrebu da u predvodnickom redu Ovnu pravi konkurenciju. Sva pitanja moci i kontrole mogu lako biti razresena i na sve spremni Ovan nalazi pravog saputnika u optimisti Strelcu. Oboje pripadaju energicnim vatrenim znakovima i dele ljubav prema putovanjima, fizickim aktivnostima i zajednickim interesima. Iz tog razloga se medju njima obicno stvara instantna atrakcija koja je u stanju da traje jako dugo, mada Ovan nije bas uvak siguran u Strelcevu sposobnost da uspe u dugotrajnim vezama i odgovornostima, a Strelac tezi da veruje da je Ovan idealan partner samo ako ovaj akceptira Strelcevu predstavu o slobodi. Ako Ovan pocne da se ponasa suvise visokonoso, Strelac ce upotrebiti svoje otrovne strelice i verbalno ugusiti svaki znak prepotencije. Oboje su idealisti i obicno veruju u iste stvari, koje postaju ciljevi ka kojima teze. Mars daje Ovnu sposobnost da predvodi u istraznji novih teritorija, dok Jupiter daje Strelcu filozofski temperament, zajedno sa velikim odusevljenjem za putovanja i rizik. Strelac bi mogao sugerirati dobre solucije i strategije, ako bi Ovan bio spreman da ga saslusa, dok Ovan poseduje sposobnost da Strelca navede da se vise potrudi, ako njegovo interesovanje za nesto opadne. Strelac cesto misli da bi Ovan svoju ljubomoru trebao da suzbija, kada se radi o situacijama koje Strelac naziva „bezopasni flertovi“, dok Ovan zeli Strelcevu iskrenost da bi mu zauzvrat pruzio respekt. Mozda tek kasnije u zivotu Strelac ce zavoleti toplinu i prednosti domace atmosfere, mada se Ovan na tu cinjenicu ne bi trebao potpuno osloniti. Nezavisno od starosti, Strelac ce uvek biti spreman da stavi svoj zivot i ljubav na kocku – cinjenica koja Ovna ljuti celo vreme. Ovan je senzitivniji od veselog i opustenog Strelca, koji bi ipak trebao da promisli pre nego sto izgovori nesto sto bi Ovna moglo da povredi. Ali cak i ako imaju problema, Ovan i Strelac su spremni da oproste i brzo zaborave medjusobno nanete boli. Brzo prelaze i preko svadja i ni jedan od njih nije zlopamtilo. Zivot sa Strelcem nikada nece biti dosadan, ako Ovan ima dovoljno jake nerve da izdrzi takav stres i haos. Strelac po prirodi nije bas veran i oseca se najbolje kada zonglira nekoliko afera odjednom. Posto Ovan poseduje puno istih osobina kao i Strelac, smatrace zivot sa Strelcem interesantnom propozicijom. Strelca je tesko ubrojiti medju porodicne osobe: za razliku od Ovna, provodice manje vremena sa potomstvom zbog svojih obaveza koje ga vuku na drugu stranu. Sve u svemu, sa malo truda od oba partnera, ovo moze biti veoma dobra kombinacija i srecan spoj. Posto su im temperamenti i raspolozenja suvise slicni, ovo dvoje nemaju puno sansi za uspeh kao poslovni partneri, ali kao sastavni deo nekog tima mogu biti veoma uspesni i sposobni za jako i dugovecno medjusobno prijateljstvo.

Ovan & Jarac

Ovo je spoj Zemlje i Vatre. Zodijacka mladalacka naivnost u Ovnu pod Marsom, susrece Jarca pod Saturnom, iskusnim mudracem vremena. Na pocetku je prisutna velika zainteresovanost sa obe strane. Ovnova inicijativa i energija fasciniraju Jarca, dok su Jarceva stalozenost i samokontrola za Ovna nepristupacni i visoki planinski vrhovi. Za vreme svog retkog prakticnog raspolozenja, Ovan sebe moze uhvatiti u romanticnom sanjarenju o Jarcu, koji ispoljava ambiciozne misli i nezavisnost koja se podudara sa Ovnovom. Jarca ce privuci vitalnost i karakterna snaga energicnog Ovna, cija ce toplota ponasanja Jarcu izgledati uzviseno. Oboje uzivaju u izazovima i odgovornostima i oboje rade da bi nesto stekli i ostvarili. Imaju iste namere u dostizanju ciljeva, mada su im metode razlicite. Jarac nije bas obozavaoc rizika i krece se sporije i sigurnije, ali i izdrzljivije na putu ka uspehu. Oba partnera se sigurno krecu ka cilju, ali razlicitim stazama! Pored puno toga zajednickog, otkrice medju sobom i misticne razlike. Nestrpljivi Ovan bezglavo jurisa tamo gde Jarac koraca oprezno i promisljeno. Ovan se treba prilagoditi toj opreznosti, ili sasvim odustati od ovog spoja sa Jarcem – treca solucija ne postoji. Oboje ih jako moze povrediti cinjenica da vreme koje Jarac trosi na svoje poslove i ambicije, kod Ovna zna da izazove nekarakteristicne erupcije ljubomore, na koje Jarac nije pripremljen. Ovnovo misljenje je da u zivotu postoje i mnoge druge vazne stvari osim konstantnih poslovnih angazmana, sednica, mitinga, itd…i vrlo brzo ce svoja osecanja dati Jarcu do znanja. Jarac je obicna i jednostavna dusa, dok Ovan svojim komplikovanim karaktrom moze delovati previse extravagantno – u stanju je da se upusti u razne rizike i uziva u njima, dok bi se Jarac na iste te rizike uplaseno jezio. Veoma grube kavge mogu eruptirati iz tih razloga, kao i zbog mnogih drugih konflikata na osnovu razlika licnosti ove dve individue. Ovnu se nece svideti pesimisticki napadi i ponizavnja koja ce Jarac biti spreman da upotrebi u suzbijanju entuzijazma. Jarac i Ovan oboje pripadaju kardinalnim znacima, dakle trebaju uciti kako da zajedno dodju do sporazuma. Jarac ce terati Ovna da raspravlja o razlicitim situacijama ili da opravda neke svoje akcije, i ako Ovan ne poseduje dovoljno strpljenja za to, Jarac ce izgubiti respekt i taktiku… Jarac poseduje planove iz kojih bi Ovan puno toga mogao da nauci i zato bi bilo pametno naci kompromis u zajednickom zivotu. Na kraju, Ovan se mora naviknuti na rad uz Jarcev tempo, mada i Jarac mora trcati Ovnovom brzinom – i jedan i drugi su previse jaki da se drze kompromisa bez kompromisa ponudjenog zauzvrat. U zajednickoj postelji mogu vladati harmonije Marsa i Venere, mada ce se i tu suociti sa istim argumentima i raspravkama kao i na drugim poljima. Ako se dogovore ko je gazda i kada, njihov spoj se moze nazvati kombinacijom sa medjusobnim respektom. Ako se ne nauce dogovarati, ukrstace rogove dok lanac ljubavi jednom iznenada ne pukne… Spoj ova dva jaka karaktera je isuvise komplexan i za uspesne poslovne odnose – ukrstace rogove i oko najmanjih i najzanemarljivijih detalja – definitivno losi izgledi za bilo kakve poslovne odnose…

Ovan & Vodolija

Vatra i Vazduh se obicno slazu jako dobro, mada ne u ovom slucaju, gde se radi o susretu dveju tako samovoljnih osoba, da argumenti lako moguce pocinju odmah na dan njihovog susreta. Vodolija je privucen neobicnim, cudnim i ponekad veoma excentricnim ljudima, pa bi Ovan na to trebao da se navikne i bude ne samo ljubavnik vec i prijatelj Vodoliji. Ovan inace daje prednost prijateljstvima sa uspesnim i vestim, osmisljenim i usavrsenim tipovima ljudi, dok takvi Vodoliju samo dovode do ludila. Ovnova Vatra i Vodolijin Vazduh znaju da naprave velike, svetle ljubavne plamenove. Ovnov entuzijazam i mladalacki duh ce se veoma dobro sloziti sa radoznalim i nekonvencionalnim Vodolijom. Uvek ce imati gde da odu, koga da sretnu i puno zajednickih interesa da podele. Oboje vole velike krugove prijatelja i poznanika, tako da u socialnim aktivnostima mogu uzivati zajedno. Izuzetno nezavisni Vodolija ne dozvoljava da mu se ista uskrati – nikada nece dozvoliti Ovnu pristup svojim privatnim mislima i jedva nekako pristup u svoj privatni zivot! Gledano iz Ovnovog ugla, ova akcija izgleda vise tajanstveno nego nezavisno tajnovita. Oboje uzivaju u razmenama ideja, mada se Ovan brzo uzruja i trebao bi da drzi svoj temperamenat pod kontrolom za vreme bilo kakve debate o njihovim medjusobnim razlikama ili razlicitim misljenjima. Na kraju se ipak sve zavrsi time sto Vodolija amizantno posmatra Ovnovu erupciju besa i ljutine, koju i on sam par trenutaka kasnije, kada se razljuti – zaboravi. Vodolija nije tako sexualno aktivan kako bi to Ova zeleo, pa ponekad bude opisan i kao sebicni ljubavnik. Ipak, u zajednickoj postelji im moze biti veoma zanimljivo i uzbudljivo, u slucaju da uz Mars i Veneru harmoniziraju i ostali aspekti njihovih zodijackih znakova. Ovan je strastven a Vodolija varljiv i zainteresovan za skoro sve i svasta. Ipak, ako se ljubomora i posesivnost usele u njihove glave, letece sasvim drugacije varnice! Vodolija poseduje stimulativni intelekt i veran je, ali ne dozvoljava da ga iko poseduje. Kreativni, kardinalni Ovan uvek trazi nove izazove gde Vodolija postaje jako radoznao. Ovan rado podleze strascu i osecanjima tamo gde Vodolija ispoljava otudjenost i samokontrolu. Nepredvidiv Vodolija je veoma nezavistan i voli da provodi vreme u samoci, pa se Ovan ponekad moze osecati odbaceno i nesigurno. Poslovni odnosi bi mogli i da funkcionisu izmedju ovo dvoje, ako se dogovore da ne ogradjuju jedan drugog, ili ako njihovi personalni zvezdani statusi pokazuju pozivitnije okolnosti nego generalizovani. Vatreni znak Ovan iz inspiracionalne grupe i vazdusni znak Vodolija iz mentalne marketing grupe znace da sagrade dobru gredu za poslovne aktivnosti, mada je manje verovatno da ce njihovi poslopvni odnosi dugo potrajati, kao sto ni njihovi prijateljski odnosi obicno ne traju dugo…

Ovan & Ribe

Vatra i Voda se ne mogu pomesati jedno s drugim, pa zato i ljubavni odosi izmedju Ovna i Riba predstavljaju komplexne spojeve. Ribama je potrebna Ovnova snaga i sposobnost komforta, u trenucima kada se oseca umorno ili trezveno i samo sto se Ovan navikne na zavisnost Riba, one se odjednom promene i postanu sasvim nezavisne i slobodnog duha (ali samo na kratko vreme). Riba poseduje tajanstvenu intuiciju koja joj pomaze da bude u toku sa Ovnovim idejama i emocijama. U nekim slucajevima, ovaj spoj se moze nazvati najcudnijom kombinacijom znakova Zodijaka. Kao da ne postoje dva vise razlicita bica u prirodi nego sto su energicni Ovan i sanjar Ribe. Ovan je dete Zodijaka i prvi u redu horoskopskih simbola, a Ribe su pripadnici finalnog stadiuma zvezdane evolucije, koja je markirana mustrama horoskopskih znakova. Ipak, strast i romansa ce i ovo dvoje zbliziti, jer su oboje duboko strastveni (mada na razlicite nacine) i sposobni da vode jako zadovoljavajucu sexualnu vezu. Ponekad ce se partner u znaku Riba povlaciti u svoj tajanstveni i misticni svet da bi razradio neki problem, a to Ovna moze totalno izbaciti iz prvog plana zajednickog zivota. Ovan (vladan strastvenim Marsom) je Vatreni znak, dok su Ribe (nad kojima vlada lekoviti Jupiter i sanjar Neptun) vodeni znak, pa spoj ova dva elementa moze stvoriti velike kolicine vrele pare. Da bi ostali zajedno i posle medenog meseca, moraju oboje uloziti vreme i trud u medjusobno razumevanje. Partner u znaku Riba ce vecinu odluka prepustiti partneru u znaku Ovna, osim ako su njegovi licni planovi ugrozeni – u tom slucaju ce jednostavno ignorisati partnerove odluke. Ovan ce citav zivot provesti u odbrani, zastiti i argumentiranju na strani svog partnera u znaku Ribe, dok ovaj nikada nece izgledati svestan toga i retko kada ce biti spreman da odgovori istom merom. Riba ne oseca ni najmanju potrebu da promeni vatrenog Ovna, sta kod kod Ovna moze izazvati odusevljenje i zelju da sagradi citav svoj svet oko svog pasivnog i nezahtevajuceg partnera. Kardinalni Ovan je istrazivac i vodja, a mutirajuce Ribe posezu za nedokucivim, pa ovaj spoj moze biti i spiritualnog ili verskog karaktera. Ovan ponekad zna bezglavo da juri napred dok Ribe pasivno vole da se prepuste i budu nosene tom razornom energijom. Ako Ovnova herojska nastojanja nisu hvaljena i podrzavana od strane partnera, ljubav se brzo moze ugasiti. Ovan ume da donese odluku u delicu sekunde, cemu se Ribe mogu samo cuditi ili diviti danima. Partner u znaku Riba je senzitivan i sexualno prilagodljiv, mada totalno nesposoban da akceptira kritike sto se sexualne umetnosti tice. On tezi (ako se radi o muskarcu u znaku Ribe), da provodi puno vremena sa svojim muskim drustvom, sto lose utice na njegove sexualne odnose sa partnerkom i daje joj osecaj frustracije i iskoriscenosti. S vremenom, strpljenjem i razumevanjem, ova se veza moze razviti u najcudniju trajnu vezu medju znakovima Zodijaka, dok bez razumevanja i strpljenja sa obe strane – ova veza tezi raspadu. Poslovni odnosi izmedju Ovna i Riba mogu biti jako dobri, jer Ribe znaju da istraju uz inspiracione ideje Ovna. Ribi nece smetati sto Ovan zeli da gazduje, ali…i ovo je velika stvar: Voda ce gusiti Vatru i ideje cesto nece istrajati dovoljno dugo da bi bile transformisane u dela… sto se moze odnositi i na poslovni neuspeh.
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 09:51, Naslov:
Znak/Podznak Profil – Ovan
Ovan / Ovan:

U ovoj kombinaciji, bilo da je reč o intelektualnim i kreativnim snagama koje daruje Sunce ili onim fizičkim i psihičkim koje potiču od podznaka, sve to pripada znaku Ovna, što samo uvećava osobine onoga što nazivamo „suštinom Ovna“. Tako imamo pred sobom ličnost osuđenu da uvek ide direktno ka cilju s duhom istraživača,

koji rizikuje sve i ne brine ništa.

Ovaj vatreni temperament sposoban je da lako zarazi entuzijazmom osobe u svojoj blizini, u blizini njegove strasti, zdrave i preduzimljive hrabrosti i želje za pobedom, koja gotovo uvek uspeva da sruši prepreke bilo kakve prirode. Osveta i kukavičluk, nemaju mesta u njegovom srcu, dok duh ovakve osobe instinktivno beži od psiholoških komplikacija i konfuznih ideja…

- Vaše celovito i impulsivno biće ističe se nad onima čiji je karakter ublažen drugim zodijačkim uticajima. Ovan – Ovan javlja se kao oduševljeni rob svojih osećanja i utisaka, udarajući glavom u sve što ometa njegove želje i bez razmičljanja napada utvrđenja drugih. Njegovoj hrabrosti ravna je samo njegova nesposobnost da proceni opasnosti.

Takva ličnost će se bacati glavom bez obzira u najrazličitije pustolovine, odlučna da pobedi ili propadne, improvizovaće svoje poteze u poslednjem trenutku, puštaće na volju svom besu zbog najmanjeg povoda, mešaće svoje snove sa stvarnošću. Njena uvek budna intuicija biće joj jedini vodič. Ne gubeći vreme u odmeravanju razloga, ona će jurišati tvrdoglavo samo zato što je nešto, negde oko nje ili u dubinama njene podsvesti zadrhtalo i podstaklo želju da krene u akciju…

Romantični, plemeniti, revnosni, strastveni, Vi ste osoba koja je spremna da sa sebe skine košulju kako bi je dala drugome jer ste nesposobni da pružite otpor onome ko gane Vaše srce. Puni ste snage, prepuni energije i uvek spremni za akciju. Možete iscrpsti svoje prijatelje ili rođake koji pokušavaju da drže korak sa Vama, a nisu to u stanju. Imate borbenu narav i često se upustite u borbu samo da biste druge postavili na svoje mesto. U osnovi ste nemirni, Vaš pristup svetu je neposredan, pre nego diplomatski.

Izgledi su da nikada ništa ne radite sporo – nestrpljenje je karakteristično za Vas. Neumereni u onome što osećate i preduzimate, stalno ste na ivici eksplozije i samouništenja. Takvoj prirodi, takvoj zapaljivoj naravi, koja uvek ide do kraja, potrebni su snažni, uravnotežujući i udopunjavajući elementi da bi ublažili svoje nagone, zanos i ljubav prema akciji. Lako rob svojih želja i osećanja, često dopuštate da Vas ponesu ne brinući o posledicama. Odatle niz opasnih avantura. Obično lako započinjete posao, ali teškoće nastaju kada treba završiti započeto, jer Vam sve brzo dosadi i prelazite na nesto drugo.

Potrebno Vam je da negujete doslednost. Pravi Ovan je osvajač. Njegova Ahilova peta je u njegovom neznanju o prirodi prepreka koje su pred njim. Očaran tvrdoglavo određenim ciljem, on će se upropastiti više puta pre nego što ga dostigne. Srećom ovakva zodijačka kombinacija podstiče i umnožava njegove vrline: iskrenost i hrabrost. Tako on postaje hiperaktivno, uzburkano i večito mlado biće…
Ovan / Bik:

U ovom spoju postoji bez sumnje pozitivan uticaj Bika u odnosu sa Ovnom jer zemlja, simbol Bika, ublažuje i konkretizuje element vatre u Ovnu. Vitalni instinkt je izuzetne snage, uprkos vezi dve potpuno različite prirode: munjevitosti Ovna i sporosti Bika. Jedna teži miru i trajnosti, dok je druga borbena, energična, nemirna. Tako neustrašivost Ovna dobija u postojanosti jer se rađa sa osećajem mere, ličnost postaje razumnija i koncentrisanija. S druge strane, priroda Bika, u osnovi odbrambenog karaktera, vezana za materijalna dobra, postaje spontanija, poprimajući više poverenja i preduzimljivosti.

Rezultat kombinacije ova dva znaka je, tako, ličnost koja uliva poverenje drugima, sigurna u sebe i ljubitelj je svake aktivnosti; pouzdana osoba, koja mrzi inertnost, nepoštenje, nasilje i ne gubi vreme u misaonim komplikacijama: njena inteligencija je praktična u punom smislu te reči. U najboljem slučaju to je osoba koja se bori i osvaja, ali i nastoji da zadrži stečeno; u najgorem, nastaje kočenje u spoljnjem delovanju, pa se energija akumulira i izbija u nekontrolisanim provalama…

- Potrebno Vam je izvesno vreme da primite utiske i naučite nešto novo. Vaš imidž – čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete. Više volite dugoročne odnose, duboke i iskrene, bez obzira koliko oni bili blještavi. Bolje se razvijate u čvrstoj kući, sa obilato nameštenom i opremljenom kuhinjom, kao u šatoru ili karavanu. Kada se jednom vežete za mesto, teško se prepuštate odvajanju ukoliko to okolnosti zahtevaju.

Zaljubljeni u stabilnosti, voleći prirodu i istinske, jednostavne stvari, Vi ste jedna od onih osoba koje istinski uživaju u životnim zadovoljstvima. Večito ste u potrazi za nekom vrednošću i na kraju ćete pronaci šta je prava vrednost u životu i uporno i nepokolebljivo ćete je slediti.

Temperament Vam je živ, velikodušan, topao i probojan. Posedujete mnogo skrivenih snaga i energije. Pokazujete izvesnu svojeglavost u želji da živite na način koji ste izabrali. Ipak, kada pređete u akciju, sposobni ste da sve prevrnete na svom putu, uklanjajući one koji Vam stvaraju smetnje. Ovaj princip samoodbrane ima jednu relativno ograničenu teritoriju i spremni ste na sve da bi obezbedili sigurnost na tom području koje Vam pripada.

Vaša neiscrpna energija omogućava Vam da potvrdite svoju volju u tvrdoglavoj potrazi za ciljem, jer znate da svoju sudbinu kujete i udarcima pesnice. Ipak, Vaše raspoloženje je bolje nego kod ostalih Ovnova, a narav manje borbena. Vaša senzualna životnost izražava se bez prepreka.

Posedujete magnetizam i sposobni ste da svojim prisustvom delujete na svoju okolinu. Lako zavodite i vrlo dobro znate čemu težite i, s vremenom, to i dobijete. Tolerantni ste i prijatni sve dok Vas neko ne isprovocira, ali „besni kao bik“ kada Vam neko stane na žulj. Ne treba se previše prepustiti veri u Vaš izgled staložene osobe. Vatra potajno tinja i kada se vulkan probudi, zemlja se trese! U životu ćete retko šta ostvariti bez strasti i potpune spontanosti
Ovan/Blizanci

Spoj vatrene prirode Ovna i hladne, objektivne prirode Blizanaca donosi Blizancima dar entuzijazma kojeg su inače lišeni, iskru vitalnosti i životni elan, radost zdravog uživanja u svim dobrima ovog sveta. Ali i Blizanci imaju nešto da podare Ovnu, a to je intelektualna kontrola akcija ove ličnosti, sposobnost da uvek nađe nove puteve ka savladavanju svih prepreka i, na kraju, neophodnu diplomatiju u odnosima koja pomaže da se prevaziđu sukobi i neprijateljstva. Rađa se dakle ličnost koja voli dinamičnu aktivnost koliko i intelektualnu i koja ne podnosi bezosećajnost.

Kombinacija Merkura i Marsa trebalo bi da ovakvoj osobi omogući snagu za životni napredak. Živost njenog duha čini je sličnom permanentnom obdarenom adolescentu: sve je zanima, uz rizik da se raspe jer je stalno privlače novi centri interesovanja. Pre svega je impulsivna i otvorena pa često pokušava da miri suprotnosti na intelektualnom planu. Ali, njeno shvatanje sveta nije uvek odmereno, a nestrpljenje joj ometa put smirene vedrine, tim pre što nema dovoljno promišljenosti, opreznosti i zrelosti. Čak i kada ima odgovornosti, ona izgleda površna i stalno nekud žuri, pa joj se događa da donosi nagle odluke iz čista mira. Njena stalna pažnja za sve što je novo često je vodi u originalne stavove i rizike, sto bi moglo da uplaši one koji žele da sa njom sarađuju.

Oportunista je i ume da improvizuje u teškoj situaciji koja se drugima cini nerešivom. Osnovne vrline pomoću kojih ovaj tip Ovna ipak uspeva da ostvari svoje ciljeve su inventivnost, rečitost, intuicija i ta neukrotiva sposobnost da večno ostane mlad i da se ne boji udaraca sudbine. Neumoran je optimista i ne okleva da ide van utabanih staza, i da iznenađuje druge načinom na koji prevladava okolnosti spektakularnim gestovima…

Imate izvanrednu inteligenciju i razvijen kritički duh – odlikuje Vas stalna potreba da nešto shvatite, upoznate, naučite. Nestrpljivi i nervozni lucidniji ste od većine Ovnova. Vrlo ste prilagodljivi i promenljivih raspoloženja; promenljivost Vam zavisi od naknadnog, često mudrijeg razmišljanja. Vaš optimizam i dar za improvizaciju Vas čine inventivnim, elokventnim, neumornim, intuitivnim.

Lutajući van utabanih staza obožavate sve ono što je spektakularno, sa divljom sposobnošću da večno ostanete mladi. Stalno tražite originalna rešenja na granici konformizma. Raznovrsni ste, ali morate da naučite da se koncentrišete a da ne delujete impulsivno. Pripazite da ne rasipate energiju obavljajući više stvari istovremeno i da ne obećavate više nego što možete da uradite.

Ascendent Blizanci Vam daje dar govorništva i prirodnu sposobnost koordinacije. Vi ste društvena osoba koja uživa da bude tamo gde se nešto dešava. Ali, to Vas cini ranjivim i zavisnim od drugih. Bez njih Vi ne biste postojali: da ste sami ugasili biste se. Uticaj ljudi koji Vas okružuju može biti odlučujući za Vas. Oni mogu da Vam pomognu da sazrite i da Vas snabdeju izvesnom emotivnom sigurnošću, ali teško da će biti u stanju da kanališu Vašu stalnu potrebu za promenama…
Ako niste znali istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Jean Paul Belmondo. On Vam, u neku ruku, dođe kao „Astrološki blizanac“…
Ovan / Rak:

Ima li nešto teže nego ostvariti u životu velike snove detinjstva, pogotovo ako već postoji unutrašnji sukob između ravnodušnosti i akcije, nepokretnosti i poleta, postojanosti i eruptivnosti? Potreba za poniranjem u fantastičan, vilinski svet ne slaže se baš sa radošću življenja. Rak je sav osećanje i senzibilnost; najdominantnija osobina Ovna je snaga volje. Sjedinjeni, ova dva tako različita i protivrečna znaka često daju utočište prirodi koja je u neprestanom sukobu sa samom sobom.

Ovan – Rak je kao otvorena rana, oseća se lično pogođen svime što se događa u njegovoj bližoj okolini i rastrzan je između želje da se umeša, da izmeni tok događaja ili da utiče na ljude, i želje da se povuče, da se skloni u sebe samog, kako ne bi preterano patio zbog sukoba koje zapaža, ako se već smatra nemoćnim da ih razreši. Preosetljiv, on često ima utisak da ga progoni zla kob, dok strpljivo tka, često i ne sluteći to, mrežu što ga zarobljava. Može da pronađe neku svoju ravnotežu samo ako vodi veoma aktivan profesionalni život, uporedo stvarajući sebi postojano ognjište, mesto kao stvoreno da oslobađa njegova osećanja.

Pun topline, Ovan – Rak predstavlja izvanrednu tačku oslonca, privlačnu u nedrima porodice. Kad je suočen sa potrebom donošenja važnih odluka uspeva da pobedi nesvesnu želju za odustajanjem. On može da obezbedi osećanje moralne sigurnosti svojima i nastoji da im pomogne da se odupru iskušenjima kojima su izloženi. Nije potrebno mnogo pa da se razviju pozitivne vrednosti ove kombinacije: na primer, preduzimljiv duh Ovna, udružen sa senzibilnošću i maštom Raka. Ali, i ovde su moguće krajnosti tako da ovu astrološku kombinaciju nikada nije moguće unapred oceniti kao pozitivnu ili negativnu, jer su uvek moguće promene i preobražaji…

- Kao što i sami vidite veza Vašeg znaka i podznaka obiluje suprotnostima. Ovan i Rak su Kardinalni (vladajući) znaci horoskopa i svaki od njih ima različite poglede na život i svet. Ovan želi da oblikuje spoljni svet, a Rak teži tome da se povuče u svoj sopstveni i da tamo neguje svoje malene i velike osetljivosti. Kako povezati i pomiriti strast za borbom i želju za mirom, potrebu za delovanjem i pasivnošću? Pa ipak, između ova dva udaljena sveta postoji jedna veza: spontanost i srce.

Vaša egzistencija je u velikoj meri pod uticajem porodičnih slika i porodičnog života. Vi ste senzitivniji nego tipični Ovan i veoma Vam je važno kućno i porodično okruženje. Važni su Vam tradicija i rodoljublje; volite da se vraćate u prošlost. Raspoloženje Vam je puno uspona i padova i dešava Vam se da se zapletete u nekim emocionalnim situacijama.

Skloni ste neujednačenom, skokovitom ponašanju i unutrašnjem nezadovoljstvu, jer Vam se uvek čini da jednu stranu svog bića niste zadovoljili. Iako Vam nekad nedostaje zrelosti u nekim postupcima, idete hrabro napred. Mašta Vam je bogata ali ono što želite nije uvek realno. Izbegavajte da svoje želje smatrate stvarnošću, da imate iluzije o sebi ali i o drugima. Treba znati pobediti sopstvene tajne, strahove i bojazni…

Ovan / Lav:

Ovo je kombinacija dva znaka Vatre koji sjedinjuju svoje snage u harmonično i obostrano razumevanje. Ova dva temperamenta su u savršenom skladu. Ovan je znak primitivne materije, divlje i sirove snage; Lav je bolje organizovan, sposoban za strategije i za sistematične planove, ima globalnu viziju sveta i sintetički duh.

Pridaje više značaja hijerarhiji, upravljanju i prestižu. Njegov individualizam je ambiciozniji, opštiji nego Ovnov, egocentričniji. Snage Ovna Lav ovde preobražava u kontrolisane i upregnute moći koje će biti upotrebljene na svestan način da bi se zadovoljile sopstvene ambicije. I baš zahvaljujući uticaju Lava, impulsivni Ovan će se preobratiti u prefinjenu ličnost i pravog diplomatu.

Kombinacija Ovan – Lav je neprevaziđena u akciji, snazi, hrabrosti i organizaciji. To je sam model heroja i društvenog uspeha. Njegov entuzijazam, njegovo milosrđe ga predodređuju da se istakne u bilo kom domenu. Njegov prirodni autoritet i njegovo dostojanstveno držanje zadivljuju i drže u vlasti. Zahvaljujući njegovoj energiji, njegovom neoklevanju, većina se slaže s njim.

Ovde je obično osiguran lični uspeh – ovakva ličnost vremenom postaje darežljivi pobednik i mrzi svom snagom bedu, nedostatak hrabrosti i svaki oblik servilnosti. Od ovakve prirode naročito zrači nešto nadmoćno, nešto pobedonosno; u svakom slučaju težiće ka autoritetu, društvenom položaju i karijeri. Tople velikodušnosti, ne podnosi prevaru i podvalu, izdajstvo, ali može i da prevrši meru i da ne bude svesna do koje granice može da ide.

U pozitivnom obliku veličina, samosavlađivanje, životna snaga, prilagodljivi dinamizam, osetljivost koju uzdiže lepota, strast i spektakularna ekstravertnost, sigurnost u sebe i poverenje – vrline su koje se skupljaju i čine snažnu ličnost koje je u stanju da kanališe sve otpore i da iz njih izvuče korist za ostvarenje svojih ambicija…

- Jaka ste ličnost i bez muke dominirate nad drugima. Iskreni ste i direktni, romantični i idealista, pa ipak, ako niste savladali lekciju iz velikodušnosti, ponekad možete biti egoistični, tvrdoglavi i nedisciplinovani. Po prirodi egocentrični i ponosni, umete da se plasirate, društveni ste, esteta, jednom rečju kreativac.

Veoma ste probirljivi o bilo kojim izborima da se radi. Zahtevate puno i negujete izvesne principe, a osrednjost Vas prilično rastužuje. Ambiciozni ste, Vaši ciljevi moraju da budu uzvišeni. Vaše prisustvo se oseća u svakoj situaciji, u svemu što radite ste dramatični i volite da se projektujete na publiku. Vaša negativna osobina: loše postavljen i upravljen ponos.

Imate stav, magnetizam, zahtevate mnogo od drugih, ali i od sebe. Normalno, u životu Vam neće baš sve ići glatko; neke se teškoće ne mogu izbeći. Povedite računa o svojoj gordosti koja će Vas nagovarati da ubedite sebe da ste nepobedivi. Veoma ste plemeniti, bez da nešto tražite za uzvrat, ali reagujete bolno kada Vas razočaraju i prevare oni kojima ste pružili svo svoje razumevanje i podršku…

Ovan / Devica:

Veza ova dva znaka je prilično kontradiktorna. U ovoj kombinaciji prinuđene su da žive jedna pored druge dve suprotne prirode koje će se teško stopiti u jedinstvenu prirodu. Ono što je tipično za Devicu, a to je odbijanje da se prepusti svojim nagonima, ovde se protivi razuzdanosti Ovnove životinjske duše.

Rezervisana, stidljiva i trezvena Devica ne zna kako da se prilagodi varvarskom poletu koji napada i nagriza tvrđavu njenih dobrih namera. Zamislite dostojanstvenu osobu, pristojno obučenu, kako se tetura sa flašom u ruci i dere se…

Uredan i pragmatičan um iscrpljuje se u pokušajima da obuzda energične i agresivne ispade. Prirodno, i ovde vatreni Ovan neće škrtariti sa obilnošću snaga i uspeće da ostvari svoj karakteristični pečat, ali mora prethodno da prevaziđe unutrašnje barijere koje njegova strana Device nesvesno konstruiše protiv njegove žestine i silovitosti – a ličnost rascepljena između navaljivanja i povlačenja često se dugo traži pre nego što se pronađe.

Ovan – Devica je, u zavisnosti od situacije, ambiciozan i štedljiv, ekscentričan i konformista, ekstrovertan i introvertan, pobunjen i disciplinovan, instinktivan i promišljen, oduševljen i skeptičan… Ako ove dve prirode stalno protivreče jedna drugoj, lako se može desiti da se takva ličnost povuče u sebe, opterećena različitim osećanjima kao što su: krivica, stalna sumnja, nezadovoljstvo. Tako se stvara temperament pun obzira, na opsesivan način, koji se graniči sa neefikasnošću i nervozom.

Ako ličnost, zahvaljujući povoljnom razvoju, uspe da u sebi uravnoteži uticaje oba znaka, metodičnost, strogost, mera, realizam i inteligencija postaće dragocena sredstva za razvoj novatorskih ideja Ovna, koji izlazi savršeniji iz ovog spoja jer postaje uredniji, oprezniji, kontrolisaniji, obdaren kritičkim smislom i sposoban za praktično ostvarenje svojih ideala. Njegove pustolovine će se odvijati u izvesnoj bezbednosti, a potreba za slobodom postaće traženje unutrašnjeg sklada van anarhije i u zaklonu od haosa. Ličnost će biti odmerena i istrajna i naučiće da vlada svojom energijom da bi njeni poleti bili plodni a impulsi blagotvorni…

- Vi ste mešavina instinkta i razmišljanja. Imate zdrav razum i osoba ste od inicijative. Vlastite stavove branite vrlo argumentovano, uredni ste i organizovani, ali imate sklonost da se iscrpljujete nevažnim detaljima. Vi znate tajnu večne mladosti, a posedujete i sposobnost da uočite slabosti drugih i da od toga izvlačite korist. To ćete obično raditi diplomatski i sa taktom; druge osobe često nisu ni svesne tog Vašeg talenta.

Podznak Device Vam daje dašak kritičnosti, pa se ne može poreći da ste ponekad cepidlaka. Sa vrućom naravi Ovna možete biti prilično nestrpljivi i tvrdoglavi. Volite da se zalećete glavom kroz zid i zbog toga su neke krize u Vašem životu neizbežne. Njihov broj i način ispoljavanja zavisiće od toga u kolikoj meri Sunce okupira Vašu osmu kuću horoskopa, koja se još naziva i sudbinskom. Ali, budući da Vam je glava tvrda i može podneti mnoge udarce, za Vas u životu nikad nije kasno da ostvarite ono što ste naumili…

Ovan / Vaga:

Ovakva psihološka dvostrukost često se teško doživljava. U ovom spoju se ravnoteža i osećanje mere sukobljavaju sa neograničenim, ali često haotičnim snagama Ovna; uspaljeno, ekspanzivno, impulsivno i borbeno biće mora da koegzistira sa bićem čija je osetljivost nežna, probirljiva i sklona diplomatiji.

U prvom slučaju ličnost može da okleva pre nego što krene u nekom pravcu koji je, uostalom, s mukom odabrala. Preti nestabilnost i gubitak vremena u premišljanjima, preokretima, rasipanjima što vodi nesposobnosti da čovek dovede do kraja posao koji je sam započeo, čime se može diskreditovati u očima drugih. Njegova društvenost će od toga teško patiti, a neutoljene želje izazvaće jako osećanje frustracije što može da ga odvede u neku vrstu neprijatne opsednutosti porazom.

U drugom slučaju ličnost je gladna životnih radosti, da se ostvari pred svima, u trijumfu sentimentalnosti – „svetlost u svom bljesku poništava sve linije i polutonove sumraka“. U društvenom smislu, takva ličnost može da se nametne drugima životnom snagom koja je istovremeno prodorna, dominantna, ali mudra i ume da razlikuje. Subjektivnost se briše u korist pomirljivosti i elastične umerenosti koja vodi razumevanju.

Na opštiji način ova dvostruka priroda ostvaruje svoju sintezu samo ako svesno savlada svoje unutrašnje sukobe i pomiri energiju i preduzimljivost, krutost i spontanost – što su impulsi Ovna – sa sposobnošću prilagođavanja i odmerenim nastupom – čemu naginje Vaga.

Ovan – Vaga teži sve da proba – i suprotno – kako bi bolje razumeo svoje mnogobrojne motivacije. Stalna crta njegovog temperamenta je živa sentimentalnost, spontana i gladna osećajnost koja ga gura da mnogo očekuje od drugih, čuvajući istovremeno svoju nezavisnost…

- Vrlo često prevarite druge sa Vašim podznakom, koji je čista suprotnost Sunčevom znaku Ovna. Vi razmislite pre nego što krenete glavom kroz zid. Vrlo ste komunikativni, taktični, imate osećaj za pravdu, za razvoj odnosa sa drugim ljudima… Podznak u Vagi Vas .čini većim diplomatom, emotivnijim i senzibilnijim nego što su ostali Ovnovi. Imate autoritet ali umete da ga sprovedete ne „gazeći po tuđim nogama“. Vaš šarm se širi iako se Vi baš nešto posebno i ne trudite. Imate smisla za profinjene gestove, za moralnu eleganciju koju sprovodite toliko da u ponekim slučajevima možete dospeti i do mazohizma.

Imate mnogo da ponudite, i da mnogo, bez ikakvog računa, poklonite. Često ćete izazivati ljubomoru, ali ćete ipak imati veliki krug prijatelja. Da biste zaista nešto ostvarili, potrebno Vam je partnerstvo. Iznad svega volite harmoničnu atmosferu, nesposobni ste da živite sami i morate stalno da se potvrđujete pred drugima. Šarmantni ste, želite da se dopadnete i uvek pokušavate da i mentalno i emotivno na neki način izbalansirate stvari. Elegantni i prefinjeni, volite da budete okruženi lepim stvarima i lepotom uopšte. U afektivnom izboru, na Vas mnogo utiče ličnost Vašeg oca…

Ovan / Škorpija:

Dve su osobine koje sjedinjuju Vatru Ovna s Vodom Škorpije: strastveni temperament i dinamičnost, iz kojih izrasta agresivna priroda, nesalomiva volja i impulsivnost. Ove karakteristike, zato, stvaraju temperament sklon ekstremima, sa malo discipline u sebi, pristrasnih shvatanja, oštrih reakcija, istovremeno konstruktivan i destruktivan, i, iznad svega, osvetoljubiv.

Sve to začinjeno je određenom dozom iskrenosti, koja potiče od mladalačkih snaga Ovna, čija se otvorena i prilično jednostavna priroda, ne vezuje baš najbolje s kompleksnom ličnošću Škorpije, zbog čega ćete naginjati krajnostima i biti tesko shvatljivi svojoj okolini.

- Kod Vas se spajaju ofanzivan i defanzivan Mars, što govori o tome da ste osoba koja je jednako efikasna i u navali i u odbrani. Na Vašu ličnost je dosta teško uticati, jer se pokazujete kao sam svoj gospodar, kako u dobrim tako i u lošim situacijama u životu, a uz to ste i obdareni velikom moći i uplivom na druge.

Nasilni, hrabri i uporni Vi širite čudesnu energiju koja može da služi i dobru i zlu. To znači da sve svoje snage možete da usmerite ka nekom plemenitom delu, ka nekom Vašem bližnjem, ili nekoj altruističkoj aktivnosti – ali i da te svoje snage znate da okrenete protiv sebe, upadajući time u razne neprijatnosti, što znači da je ta energija pogrešno iskorišćena. Neprekidno se trudite da kontrolišete svaku situaciju.

Nije Vas nimalo lako upoznati, jer mnogo toga leži prikriveno ispod površine. Često delujete kao veoma spokojna i jednostavna osoba, a u suštini ste izuzetno komplikovano ljudsko biće, daleko osetljivije nego što to pokazujete. Imate snažnu volju, pomalo rezervisani, drugima ulivate poštovanje i skloni ste da stvari sagledavate u celosti, do samog dna. Morate se, međutim, neprekidno čuvati svog sarkastičnog jezika.

Kombinacija Vaših znakova je snažno obojena aktivnom, prodornom i preduzimljivom seksualnošću, što daje impulsivno, strasno i dominirajuće biće, često sklonije vlasti nego opraštanju i opuštenosti. Kritički smisao je uvek budan što Vam dopušta da uspešno ostvarujete projekte i potvrđujete svoju ličnost, ali duhovna nezavisnost može da Vas odvede u pobunu, prosečnost, nesvršenost.

Sukobe osećate žestoko i često reagujete silovito. Kada Vam se nešto ne sviđa nimalo se ne ustručavate da to kažete i ne oklevate da upotrebite sva sredstva da bi razrešili neki problem. Kada Vas proždire neka strast, ne provodite mesece razmišljajući o tome kako ćete da živite, vec prelazite u akciju fenomenalnom brzinom, uklanjajući prepreke sa puta, zajedno sa onima koji ih postavljaju.

Imate bogatu i snažnu prirodu, nadahnutu životom, neprijatelj ste rutine i imate neiscrpnu energiju. Vaš život se neće odvijati bez opasnosti jer su Vam iskušenja prilika da se ispraznite. Nestrpljivi ste, uvek želite brze rezultate i postajete frustrirani ukoliko ljudi ili okolnosti remete Vaš napredak. Vaša snaga sastoji se u mešavini hrabrosti i inteligencije koja Vam pomaže da uvek budete lucidni i svesni onoga što činite a obdareni ste i neverovatnim elanom koji će Vam biti od velike pomoći u životnim krizama…

Ovan / Strelac:

Snažna volja, velika radna sposobnost i maksimalno angažovanje u ostvarenju svojih zadataka: eto upadljivih osobina ove kombinacije dva Vatrena znaka. Pošto je duboko zadojen Jupiterovskim vrednostima, Strelac je sklon razumu, koherenciji, pokretu i prestižu. Istovremeno je i nezavisan, čak pobunjenički nastrojen. U kombinaciji sa eksplozivnim i idealističkim temperamentom Ovna dobija se neka vrsta avanturiste za veliku stvar koji se izražava u istovremeno deliričnom i tragičnom entuzijazmu.

Treba dodati i sposobnost stvaranja veoma razvijenih projekata, moć održavanja vrlo širokih društvenih veza i prijateljstava, duboko poznavanje ljudske duše i individualnih mogućnosti. Pred nama je energična i neumorna ličnost, koja dobro poznaje samu sebe i druge ljude i entuzijasta je u ostvarivanju svojih ciljeva, bez obzira da li su realni, i praktični, ili intelektualni i duhovni. Svakodnevnica je ubija a stvarnost je čini deprimiranom; nemoguće je stimuliše a prepreke raspaljuju njenu strast.

Osecanje za pravdu je elemenat koji daje pečat njenom načinu razmišljanja i delovanja, i zbog toga je ovakva osoba spremna da se upusti u svaku borbu, dajući sve od sebe a istovremeno ističući svoju ličnost. Njena želja za nezavisnošću do te mere je izražena da je ponekad navodi na zauzimanje čisto idealističkih pozicija. Ljubitelj dalekih svetova i putovanja, ona uvek traži nešto što će joj omogućiti da proširi svoje vidike i pruži duhovno nadahnuće; kao posledica toga javlja se snažan prezir prema svemu što je nisko, surovo i nečisto. Takva ličnost može živeti za visoke ideale i posvetiti čitavu sebe nekoj pravednoj stvari s optimizmom i odanošću koji ne znaju za poraz…

- Vaša ključna reč je sloboda – sloboda misli, govora, akcije. Volite slobodu i nezavisnost i nikome nećete dopustiti da Vam se meša u život ili u poslove. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilično nemirni, međutim, kako ste intuitivni i idealista, često Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Darežljivi ste i hrabri, pričljivi, lako se uzbudite, smejete se na način koji pleni pažnju, tako da ste osoba kojoj se retko može dogoditi da ostane neprimećena u gomili. Ništa ne može da uništi Vašu strast i veliki elan koji Vam daje snagu.

Ascendent u Strelcu Vam daruje dobar, zdrav humor i nonšalantno ponašanje. Imate smisla za inicijativu i osećate se prijatno u gotovo svim sredinama. Vaše prirodno, veselo držanje osvaja svakoga. Borite se za uzvišene i pravedne stvari i preuzimate rizik zato što u to za šta se borite verujete. Vaš idealizam je moćan i često proističe iz preokupacije za duhovnim redom. Verujete da treba da kažete ono što mislite. Uprkos tome znate kako treba privući simpatije okoline. Posesivni ste i intuitivni, naročito u ljubavi. Imate apsolutnu potrebu da o sebi posedujete visoko mišljenje pa možete i da se opečete ako tako uvek ne bude potvrđeno. Zbog toga morate da se čuvate narcisoidnosti…

Ovan / Jarac:

Ova dva znaka je teško kombinovati; ovde se pomalo radi o sukobu između vatre i leda. Vreli Ovan je strastvena, ekstrovertna osoba koju proždire potreba da dela, odlikuje je ljubav prema riziku i avanturama, dok Jarac teško može da se oslobodi svoje hladnoće, svoje ljušture sramežljivosti, strogosti i melanholičnosti.

Ova dva rogata stvorenja stalno vode psihološki rat toplog i hladnog unutar jedne ličnosti koja je svesna svojih problema i pati ako ne uspe da ih razreši. Istovremeno je emotivna i odsutna, okleva da se opusti u strahu da se ne izgubi. Često mora da se suoči sa pravom duhovnom olujom, goreći od želja i mučena dubokom hladnoćom koja je sprečava da svoju strast saopšti sa potrebnom snagom uverenja.

Ovakva osoba ponekad je provokativna, ponekad stidljiva, pruža se ili povlači a da to nije igra zavođenja. Zbunjuje svoju okolinu protivrečnim ponašanjem: bezbrižna je, impulsivna, zrači osećanja i toplinu, a odmah zatim postaje rezervisana, nepokretna, hladni posmatrač. Nema ničeg težeg od takvih smenjivanja žestokih strasti i hladnog razmišljanja, izražavanja sebe i povlačenja u sebe, naglosti i stidljivosti, težnji zemaljskom raju i potrage za stabilnim, čak manastirskim životom. Nesrećna je jer hoće da živi, a sebe u tome sprečava; privlači je leto, a vezana je za zimu…

S druge strane, ako pobedi svoje unutrašnje sukobe, pošto nije naklonjen sanjarenju ili nonšalantnosti, ovaj mešani tip je hrabar borac, nesklon površnim stvarima, kadar da ostvari svoje ambicije i pritom veran u osećanjima. Svoj put vidi više kao put koji treba preći nego kao niz trenutaka koje treba što intenzivnije proživeti. Tako on svoju sadašnjost gradi kao funkciju budućnosti koju tek treba da stvori, bilo da je reš o karijeri ili njegovom razvoju kao pojedinca…

- Mnogima izgledate ukočeniji nego što ste u suštini. Unutrašnju ravnotežu postižete vremenom, ne odmah. Ona zavisi umnogome od onoga što je u detinjstvu izgrađeno, odnosno uništeno u Vašoj ličnosti. U mladosti Vam verovatno nije bilo lako; čini se da nikada niste dovoljno mladi, nikada niste onaj vetropirasti tinejdžer. Mežutim, isto tako lepo starite – podznak Jarac utiče na to da sa godinama izgledate sve bolje. Vaša vezanost za porodicu je primordijalna, primitivna. Orijentisani ste na uspeh, autoritet i osećate potrebu da se osvedočite u konkretne rezultate svojih napora – važno Vam je da postignete uspeh na materijalnom planu i da se dokažete.

Dostojanstveni ste, strpljivi i istrajni, ali možete biti preterano jednostrani, gotovo prenaglašeno disciplinovani, pa zato možete delovati rezervisano i hladno. Izgledate promišljeno, ozbiljniji ste i organizovaniji, ali i usamljeniji i tvrdoglaviji, nego što je to prototip Vašeg Sunčanog znaka Ovna. Ukratko, nećete nikad biti suviše omiljeni, ali tome i ne težite jer moć cenite mnogo više. Mora Vam se priznati da ste najčešće i prema sebi jednako tvrdi kao i prema drugima. Vaša potisnuta osećajnost Vas čini osetljivim: potrebna Vam je ljubavna podrška da ne bi postali „mašina za postizanje uspeha“…

Ovan / Vodolija:

Ovo jedinstvo Vatrenog i Vazdušnog znaka naglašava duboke težnje ka realizovanju reformatorskih i progresivnih ideja. Ove osobine nisu samo teorijske u sklopu takve ličnosti, jer Ovan nikako ne podnosi samo čistu teoriju, već se u praksi ogledaju u radosti stvaranja i želji za aktivnim učestvovanjem u životu.

Prelazeći sa individualnog plana na opšti, veza Ovan – Vodolija je izuzetno bogata, ali ne blista uvek efikasnošću. Osoba obdarena ovom dvostrukom zodijakalnom sintezom ima šanse da u sebi ostvari proces u kome se nastavljaju vibracije duha i tela, kao da talasi jednoga nose penu drugoga: ovo je Ovan koji galopira na eteričnim visinama. U njemu se spajaju originalnost, spontanost, ljubav prema životu, duhovnost i otvorenost duha, što daje idealistu koji je ponekad provokativan, ili bar inventivno, poletno i aktivno biće koje dosta često izgleda kao da je isključeno iz stvarnosti. Njegova ličnost često vrši povoljan uticaj na okolinu.

Nije uvek lako slediti ideje ovakve osobe, niti predvideti šta će učiniti i to često iznenađuje druge. Uglavnom ima potrebu da se bori za neki cilj, da omogući prolaz svojim idejama, da ih izloži pred najširom publikom. Ako i baca ponekad naivan pogled na svet i sebi slične, to nije samo nedostatak jer joj to dozvoljava da dokaže u velikom broju slučajeva jednu izuzetnu svežinu pogleda i da ne podlegne uticaju unapred stvorenih ideja svojih savremenika.

Nepokolebljiva je i sigurna u svoj identitet, uprkos zajedljivcima koji na nju ispaljuju strele svojih ogovaranja. Njen naglašeni altruizam omogućava joj da pothranjuje duboka prijateljska osećanja, ostajući daleko od svega što je banalno i vulgarno.

Iako se često prepušta utopističkim idealima koji nisu ostvarljivi, ovakva ličnost je odlučna da brani sopstvenu slobodu i ličnu nezavisnost. Rezultati aktivnosti kojoj se bude posvetila imaće za nju relativan značaj, ali daće ogromnu vrednost njenim kvalitetima. Reč je, bez sumnje, o fascinantnoj ličnosti, aktivnoj i plodnoj, izuzetno živog duha…

- Zahvaljujuci ovoj vezi Vaših znakova, imaćete interesovanje za sve. To je skladna kombinacija jer sposobnost za inicijativu dobro povezuje sa istrajnošću. Ova kombinacija je na dobrom glasu i zbog toga što ujedinjuje dva znaka koja su podjednako otvorena prema svetu, vezana za prijateljstvo i ljudsku slogu.

Volite nove stvari, verujete u srećnu sutrašnjicu, volite da ostvarujete kontakte i umnožavate iskustva. Vaš uspeh u komunikaciji je evidentan i Vi imate želju ali i način da u tome uspete. Istovremeno, vodite računa o nezavisnosti svoje ličnosti. U Vašoj glavi ključaju ideje, zamisli, planovi, koji su uprkos brojnosti, veoma originalni i koji nisu uvek i ostvareni, ali Vi do toga kao da mnogo i ne držite jer volite iznenađenja i izazove.

Vaš podznak Vodolija utiče na Vas da uživate da budete drugačiji, čak se ponosite svojim individualizmom. Žeđ za slobodom i pustolovinama, sklonost riziku i stremljenje idealima čine od Vas velikog preduzetnika, istraživača, tvrdoglavog prethodnika i rođenog pionira – uglavnom ste obdareni velikom pokretljivošću i nepomerivim samopouzdanjem.

Ovan / Ribe:

Ovo je tip Ovna bogat kontraverzijama i ozbiljnim suprotnostima. Ova kombinacija znaka i podznaka je veoma bogata psihološkim bojama: ona je složena mešavina radosti, ličnog oduševljenja, optimizma, socijalne moći, pasivnosti, subjektivnosti i brutalnih i ponekad neorganizovanih poleta.

Sinteza Ovan – Ribe pomalo obeležava susret smrti i ponovnog rađanja. Ribama koje se služe mimetizmom i osmozom, povlačeći time gubljenje pojedinca u velikom Svemu i njegovo ponovno vraćanje izvorima, Ovan donosi potvrđenu sopstvenu energiju.

Za ovu kombinaciju Astrolozi kazu da stvara čudna bića, koja su privučena bizarnim i koja, često, i sama postaju bizarna pod uticajem svojih sklonosti. Svoju okolinu iznenađuju smenama sanjarenja i munjevite akcije. Mogu dugo da ostanu zaronjena u misaona uživanja, naizgled odsutna, a zatim naglo, reagujući na primitivne i trenutne impulse, prelaze u akciju sa živahnošću i efikasnošću kojoj se niko nije nadao. Ipak, ovakva osoba je ponekad sklona da se preterano uzda u sopstvenu brzinu, jer joj se događa da zakasni zato što je htela duže da uživa u lepim trenucima.

Ogromna energija i snaga tipične za Ovna sjedinjuju se ovde sa neodlučnijim i pasivnijim sastavom Riba, koje koče isuviše brz način života i smiruju duh ovih ličnosti. Ova dva znaka naizgled tako udaljena mogu u stvari i da se odlično upotpunjavaju. Ako snaga nagona i veliko bogatstvo mašte mogu tu i tamo da dovedu Ovna – Ribe u preterivanja, one često daju i jedno strasno, romantično, velikodušno, čak nesebično biće, koje je u stanju i da se žrtvuje pomažući onima koje voli ili radi vernosti humanoj ideji sveta koje poseduje.

Mada ume žestoko da brani svoju ličnost ili da se ukloni pred opštim interesom, ono često nalazi ravnotežu u smenjivanju ova dva stava. Iz ove kombinacije, dakle, izrasta priroda koja, i pored velikih protivrečnosti volje i osećanja koje nosi u sebi, zna da povoljno uklopi u celinu svoju intuiciju i senzibilnost sa entuzijazmom i preduzimljivošću. Ovo je ličnost koja uspeva da ostvari samu sebe i da živi u skladu sa drugima…

- Iz ovoga i sami možete da zaključite da ste osoba koja je puna unutrašnjih suprotnosti. Aktivnost Ovna i pasivnost Riba teško stvaraju jednu kompaktnu celinu, pa se kolebate između jednog i drugog načela. Ova veza može da bude nestabilna iz prostog razloga što Vi nikada niste u potpunosti zadovoljni, što Vaš život nikada ne dotiče one vrhove o kojima sanjate. Novac Vam služi kao neophodno sredstvo da dođete do nekog cilja, ali kako ga brzo zaradite, tako će Vam brzo i iskliznuti iz ruku.

Osećaji i osetljivost kod Vas su veoma istaknuti, ali takođe i odnos prema vlastitom „ja“. Imaćete mnogo nejasnih i haotičnih odnosa sa drugima. Imate u sebi takođe suviše idealizma: ponekad postoji konflikt između Vaših mističnih pulsiranja i Vaše želje za materijalnim dobrima koja Vam daju sigurnost. Ići ćete do kraja u borbi između bića koje je razumsko i bića koje je maštovito i iracionalno. Takav ste tip ali brak bi mogao da Vas uravnoteži…
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 09:55, Naslov:
Dečiji Profil – Ovan

Vaše dete je rođeno između 21.marta i 20. aprila, u momentu kada Sunce ulazi u znak Ovna. Ovaj znak je pod jakim uticajem planete Marsa, koja simbolizuje početnu energiju, dinamizam i akciju i “gura” individuu u život. Ona joj daje i svu svoju strast, agresivnost, hrabrost, impulsivnost, borbenost, želju za takmičenjem i afirmacijom: ”Ja postojim”, “Ja sam “, “Ja živim”, … Te se osobine mogu manifestovati na dva načina:


1) u konstruktivnom cilju: dajući joj potrebnu snagu da dobije borbu, da stvori, gradi, pobedi, bude u službi nekog ideala;

2) u destruktivnom cilju: želeći sve ili ništa, ekstremnost, želju za konfliktima i kavgom, fanatizam, netolereanciju…

Eto, već vidite da vaš mali Ovan neće biti nežan, pasivan, romantičan…..

Vaše dete Ovan, na spontan način, angažuje svoje snage, oduševljava se, zanosi i za njega je sve to razlog za akciju. Čim dođe na neku ideju, ono juri za njom na “sva četiri točka”, nema mnogo vremena za razmišljanje.

Kada je u miru, umire od dosade, da bi se odjednom oduševilo nečim i ne tako važnim. To je manje cilj ili objekat koji ga fasciniraju, njega oduševljava sam početak, impuls. On je šampion početka, akcije. Ovan je tu uvek prvi, čim ima takmičenja, koliko na fizičkom, isto toliko i na intelektualnom planu. Jedini problem je u tome što on ipak retko stigne do cilja.

Pošto je predvodio druge, krenuo, započeo igru i akciju, on je, u međuvremenu, promenio putanju, očaran drugom idejom. On nije fasciniran realnošću, kompromisima, razlozima, efektima, ni praktičnim aspektima stvari. Uostalom, on kao da ne veruje u običan život, on je pionir, kreator, rođen za borbu. Ne tražite od njega da ekonomiše, planira budućnost, jer on živi u večnoj osmozi sa njom, što nije slučaj sa vama. Njegova je budućnost simbol jednog novog sveta, punog misija koje treba ispuniti, bilo da se radi o spasavanju ili nečijoj zaštiti. Vaš mali Ovan je mitsko biće, stvoreno da brani siromšne ili siroče, da se tuče (bilo muško ili žensko) zbog svog druga Koste ili drugarice Anđele.

Treba da znate da je vaše dete Ovan rođeno da komanduje, ne da sluša. Setite se: ono je prvo, ne svojom greškom, već stvoreno za to da bude predvodnik, ne iz lične ambicije ili želje za moći, već zbog ideala. Isto tako, deca Ovnovi nisu prvi iz oholosti, nego zato što žele i moraju da budu tu kad se nešto zbiva.

Dete Ovan obožava opasnost, avanturu, rat, to je dete „kamikaza Zodijaka“. Ne gurajte ga do kraja, jer je ono sposobno za preterivanja i nasilje kao nijedno drugo dete. Ako ne postigne ono što želi, uhvatiće ga homerski bes ili će se onesvestiti.

Pripremite maramice, mast za rane i flaster : vaše dete je često izloženo nesrećnim slučajevima, ono je – nesrećnik Zodijaka! Njegova je glava pravo bojno polje. Zahvaljujući svojim ožiljcima, ono će se uvek sećati svoga detinjstva.

INTELIGENCIJA

Kod deteta Ovna ona je prvobitna, primarna : ona nije refleksivna, već aktivna, instinktivna, intuitivna, kreativna i racionalna. Ono istovremeno shvata, prima i reaguje. Njegova intuicija mu daruje čak začuđujuće dobar njuh, on oseća situacije i instinkt mu pomaže tamo gde treba doneti brze odluke. Suočeno sa izuzetno delikatnim i zamršenim situacijama, ono prvo i odmah nalazi izlaz i rešenje. U tom slučaju njegov takmičarski duh dolazi do izražaja. Ono ulazi u posao, akciju i svi kažu kako ima sreće. To nije istina : ono dobija bitku zahvaljujući svome jurišu u rizik, kao i svojoj mašti i originalnosti, koje ga uzdižu iznad drugih koji su robovi svojih dubokih razmišljanja.

Dakle, njegov problem je da istraje u izboru i odluci koju donese. Trebalo bi mu samo pomoći da razvije svoj osećaj za istrajnost, razmišljanje, koncentraciju, strpljenje, kao i da shvati odnos između uzroka i posledica. Ono mora da shvati da napor i trud moraju uroditi plodom i prevazilaženjem svoje volje koju mora potčiniti pozitivnim rezultatima.

Vaša roditeljska uloga je da podržite, a ne gušite njegov čudesan entuzijazam, kao i potencijalne kvalitete njegove inteligencije, žive i istovremeno radosne. To vaše dete preduzima hiljadu stvari, a da nije ni svesno napora koji je pred njim u postizanju cilja.

Čim iskrsnu poteškoće, ono naglo menja mišljenje i stav pošto ne može da prizna poraz, koji ga obeshrabljuje. Vi ga ne smete dovesti u poziciju da o tome duže razmišlja, već mu pokažite kako bi najlakše došlo do cilja. Naučite ga da pronađe više rešenja i ostavite njemu da izabere najbolje: neka se zatim drži njega, jer tu se nalazi (leži) problem našeg Ovnića. Treba mu ostaviti utisak da može sam da stigne do cilja. Vi budite posmatrač (gledalac) koji aplaudira šampionu pre dolaska na cilj. On će tada biti ubeđen da je pobedio zahvaljujući svojim ličnim i jakim mogućnostima.

LJUBAV

Ljubav našeg malog Ovna je otvorena, strasna, topla, vedra. Samo ga pozovite, on će dotrčati na sastanak. On ili obožava ili mrzi, to se odmah vidi, zna, oseća. Ljudi koje on idealizuje postaju pravi mitovi.

Ono šarmira, zavodi, pobeđuje; njegova legendarna energija je pothranjena ljubavlju, što mu mnogo znači. Ljubav zahteva žrtve i ako želite da ga sledite, igrajte se sa njim, interesujte se za njegove probleme i snove. To dete ne može da zamisli da uz vašu ljubav i pomoć, neće preskočiti brda i planine! U ime te ljubavi, ono će vas naterati da delite njegovo mišljenje, bilo pravo ili ne.

Dete Ovan je prilično naivno, ranjivo, poverljivo, mada i agresivno, ne želeći ni trenutka drugačiju ljubav od one koja njemu odgovara. Često zaštitnički raspoloženo, ono ume prosto da vas uništi svojom strašću i prohtevima. Naučite ga nekakao da shvati da i drugi, uprkos ljubavi prema njemu, imaju pravo da normalno dišu i da ne bi trebalo da zbog njega-umru! Neka shvati da vi imate i drugih aspiracija i problema i da ne možete biti večno njegov magični, mitski objekat o kome sanja.

Deca oba pola ovaoga znaka ponašaju se na sličan način u ljubavi, znajući da budu i agresivni iz ljubomore. Zato ih ne smemo izazivati.

PRIJATELJSTVO

Izuzetno društveno, dete Ovan oseća ogromnu potrebu da svoje drugove uvlači u avanture da bi sa njima sanjalo o nekom mitskom svetu. Važno je znati da ono obožava romane čiji su heroji izvan svih zakona, lovce, pobednike, marginalne šarmere, bića koja žive na ivici zakonitosti, a da nisu amoralna.

Kao i njegovi omiljeni heroji, ono ima svoje vlastite zakone. Na primer: umesto Petra, koji je izvrstan učenik, ono više voli Pavla, lenjivca koji ume da potpaljuje vatru i prespava noć pod vedrim nebom.

Ne zaboravimo da ono ima neodoljivu potrebu za drugarima sa kojima bi izmenilo svet, pa često rizikuje da bude privučeno problematičnom decom, verovatno interesantnom, koja bi ga odvukla u razne avanture, čak i u kriminal i razne negativnosti. Vaš mali Ovan je čudesno naivan, za njega je ponekad „čitav svet lep, divan“. Zato pazite na njegove postupke i odnose, primajte njegove drugove, učestvujte u njihovim igrama, upoznajte ih, shvatite, da biste ipak svom detetu mogli da objasnite da Pavle koji vuče za kosu devojčice nije baš neki Supermen. On će onda shvatiti da ako neko želi biti gospodar, vođa u društvu, mora da poštuje i prava drugih.

Morate stvoriti takvu klimu poverenja da ono, iako napravi neki nepromišljen korak, može računati na vas; vi ćete mu pomoći svojim razumevanjem.

VASPITANJE

Dete Ovan želi, naravno, da od vas napravi jedinstvenog roditelja. Vi ste za njega najlepši, naveći, najjači; ono želi da vam se divi, da vas idealizuje.

Kada mu, vraćajući se sa posla umorni i nervozni prebacite što soba nije nameštena ili đubre izbačeno, morate biti vrlo oprezni i kontrolisati sebe.

Sa njim ne vredi preterivati u autoritetu tipa: „Ja ovde naređujem, ne želim nikakve diskusije, moraš uraditi ono što ti se kaže!“ Ne vredi ni fizička snaga, jer ćete ubrzo izgubiti poverenje i ono će vas smatrati kukavicom koja se plaši i slabijeg od sebe. Ako ga mnogo povredite, ono će samo maštati o tome kako će, rastući, što pre moći da vas napusti i osamostali se, da bi opstalo. Nikako neće prihvatiti da zavisi od vas u uslovima koji potpuno negiraju njegovu vlastitu slobodu.

Zato mu vi morate prikazati stvarnost u ružičastoj svetlosti, npr.: zamolite ga da vam pomogne da pripremite krompire za ručak ili bilo šta na brzinu, da bi ga svi u kući pohvalili, jer vi bez njega ne biste stigli da to uradite.

Naučite ga da se odmara, da bude svesno sebe i potreba organizma.

Vaspitanje bez okvira i isuviše blago kod njega bi dovelo do hronične nestabilnosti.

Vaspitanje prestrogo, dogmatsko, dovelo bi ga do toga da napusti kuću; ne zaboravite da u detetu Ovnu uvek živi bundžija koji drema, ne budite ga!

OBRAZOVANJE

Mali Ovan je prepun zahteva prema svome vasitaču. Treba imati u vidu njegovu veliku energiju, kao i njegovu nesposobnost da se koncetriše na jedan posao, naročito apstraktan. Sve mu se mora objašnjavati, na direktan i interesantan način, sa puno iskustva, i ubedljivo. Inače, on će se dosađivati, uspavati, ulenjiti. On mora shvatiti da će mu školovanje i obrazovanje omogućiti zaradu, lakši i lepši život, da će jednoga dana moći da pravi mostove, fabrike, bude direktor, lekar i dr.

Vaše dete ovoga znaka će želeti da uvek bude u prvom redu u razredu, da piše na tabli, da bude delegat ispred svojih drugova. Ako je profesor strog, čvrstog karaktera, kompetentan, pravičan, istovremeno i dobar, vaš će mu se Ovnić diviti. Ali, da biste ga privoleli da radi, da biste ga pokrenuli, treba mu samo objasniti suštinu predmeta, dozvoljavajući mu da i sam učestvuje u rešavanju problema, jer on voli akciju.

Njegov san je – škola – igra u kojoj se pobeđuje! Ne zahtevajte od njega nikada da bude sasvim mirno, da se ne pokrene, jer je to iznad njegovih snaga. Kada odraste, Ovan često bira neki vojnički poziv.

IGRE

Da biste maloga Ovna učinili strpljivijim, istrajnijim, promišljenijim, kupite mu neke mehaničke igračke: to će ga lepo smiriti i zabaviti. Da bi kanalisao svoju agresivnost i pravilno se utrošio, dajte mu ping-pong i druge igre koje će igrati sa svojim drugovima. Taj i takav tip igre odgovara Ovnu, ludom za brzinom i borbom, nadmetanjem i pobedom. Da biste probudili njegovu maštu, uveli ga u fascinantan i fantastičan svet njegovih snova, učinili da zadrhti od zadovoljstva pred opasnošću, pokažite mu i druge igre, obavezno grupne; on će se saživeti sa avanturama Marka Pola i njegovih kompanjona; on će „putovati“ morem i kopnom, vešto izbegavajući sve opasnosti, gusarske brodove i razbojnike. Njegovi omiljeni junaci su i Tom i Džeri, kao i svi hrabri i neustrašivi.

SPORTOVI

Dete Ovan ima potrebu za fizičkim trošenjem: to je neumorni igrač i sport će biti jedini ventil i spas za višak njegove energije. On voli opasne igre i fizičke obračune, obožava gužvu i bitke, možda ne uvek da nanese drugome bol koliko da se „isprazni“. Zato ga upišite na bilo koju disciplinu, kao i neke igre, koje bi mu omogućile da se slobodno eksponira. Organizujte izlaske na svež vazduh sa prijateljima, gde bi vaše dete igralo fudbal, ragbi, kao i ekipne igre u koja bi moglo da pobeđuje; ono bi tako svoj dinamizam stavilo u službu drugih, usmeravajući svoju agresivnost u pozitivnom smeru.

U mlađim godinama, ovo dete će voleti bicikl, rolšue, sve što ide brzo. Rastući, ono će se sve više približavati i učlanjivati u korisne omladinske organizacije, kao što su: vodiči, planinari, izviđači, vojnici, itd…..Tada ono može dati konkretan doprinos svojoj potrebi za idealom, akcijom i altruizmom: ono će pomagati slabije, hendikepirane, starije, postižući tako izvestan smisao za odgovornost.

ZDRAVLJE

Vođeno karakterističnom energijom, vaše dete često neće imati osećaj mere, ono je uvek pod pritiskom, užurbano, nervozno. Odmor ga iscrpljuje. To preterivanje će ga dovesti do perioda intezivnog fizičkog i mentalnog zamora. Njegovo telo uvek u službi njegovih ciljeva, ideja i akcija. To je objekat kojim se ono služi , ali na koji ne obraća mnogo pažnje.

Prema Čoveku-Zodijaku, Ovan, u astrologiji, odgovara glavi, što znači da mu je to slaba tačka. To dete rizika, koje juri kao istoimena životinja, pognute glave u sve što predstavlja prepreku njegovoj volji da ide napred. Ono ulazi i kroz zatvorena vrata, često ne obazirući se na posledice.

Obično pati od :

* migrena,

* sinusa,

* glavobolja,

* nerava,

* upala,

* groznica,

kao beba pati od zubića, zatim alergija, čiji je uzrok najčešće-emotivnost.

Hranite ga pravilno: puno fosfata, vitamina, povrća i voća (šargarepe, rotkve, jabuke, orasi i dr. )
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 09:58, Naslov:
Astro-Profil *Bik*
(21.april – 20.maj)




Ime: Taurus- na latinskom znaci Bik

Moto: Ja imam

Planeta: Venera

Boja: Plava, ružičasta, zelena

Životinja: Bik

Metal: Bakar


Drago kamenje: Dijamant, smaragd

Biljke: Ruža, ljiljan, slatkomirisno cveće i voće

Zanimanje: Umetnici, modni kreatori, cvećari, poslastičari, trgovci, ekonomisti, slikari, muzičari, vajari, naučnici.

Mana: Posesivan, lako prasne.

Najnepravednija izreka o Biku : “Bik je naporan. Bik ne uživa u promenama i treba mu puno vremena da se prilagodi svakoj novoj situaciji, kao i za učenje neke nove veštine.”

____________________________________________________________

Uopšteno

Ako je Bik ušao u vaš život, tamo namerava i da ostane. Malo koji znak je tako odan, veran i pouzdan kao on; jednom stvorena prijateljstva ne raskidaju se lako, barem ne s njegove strane, a ne bi bilo mudro ni da vi to učinite, jer u slučaju potrebe na njega možete sigurno računati. On je pouzdan, temeljan i odmeren, i ništa ne može da poremeti njegovu mirnoću. Jednom donesenu odluku ne menja lako, a njegovi su principi čvrsti, baš kao i zemlja po kojoj hodate. Držii svoju reč i obećanje, ne menja navike i čvrsto čuva ono što poseduje.

Ništa ne „klizi“ kroz njegove prste, a prepuštanje „životnim radostima“ obično nije njegov životni stil. Njegovi su standardi visoki, a vrednosti zdrave: udoban i dobar život! I to se ne menja, jer Bik veruje, razumno uostalom, da ono sto voliš treba ponavljati. Uvek i ponovo! Kada se jednom ukopa na mestu, Bika je teško uzdrmati. On želi da ga ne diraju, da ga ostave na miru. Tada je zadovoljan. Vršite li pritisak na njega, postaće svojeglav i uporan. Mesecima i godinama može trajati njegova savršena ravnoteža i kontrola, jer je u stanju da ignoriše svaki tračak nervoze u svojoj okolini. A onda, neočekivano, Bik koji nikada nije impulsivan, izgubi kontrolu i uništava sve što mu se ispreči na putu.

Takvi izlivi besa su retki. Možda svega nekoliko puta u životu. Ipak, bolje je imati na umu da se Bik nikada ne naljuti malo, jer ako je incident takav da može da uzdrma njegovo spokojstvo, onda možete računati na zaslepljeni bes, a ne običnu ljutnju. Istina je da je tvrdoglav koliko je to čovek u stanju da bude, a da se ne pretvori u mazgu.. Bik ne menja mišljenje. Nema nikakve koristi od ubedjivanja da je svojeglav i nepopustljiv. Uzaludno je žaliti se ili jadikovati. Po njegovom mišljenju on nije ni malo tvrdoglav, vec je strpljiv. To je pitanje semantike. Uvek je u čudu zašto ljudi tako nepravedno sude o njemu.

Bik je strpljiv kao vreme, dubok kao šuma, pouzdan kao planina. Ali, neosporna je činjenica da je pre svega tvrdoglav. U stanju je da godinama u tišini podnosi neki emocionalni ili psihički teret, a da se nikada ne požali. Što je teret veći, to više snage nalazi u sebi da bi sve podneo. Njegova odanost i privrženost porodici i prijateljima obično prelazi granice shvatljivog. I u ljubavi ima isti stil: pouzdan i odgovoran. Ljubav i posesivnost idu kod Bikova zajedno uz ljubomoru, tek toliko, začina radi. Pod pretpostavkom da ne nagaze na neki suviše „pokretljiv“ tip (npr: Blizanca ili Strelca), Bikovi obično imaju dugotrajne i skladne „bračne aranžmane“. To su porodični ljudi. Vole da uživaju u svom domu i da se osecaju komotno u porodičnoj sredini. Promene ih uznemiravaju. Oni čvrsto stoje na zemlji, za koju ih vezuje ljubav koja će na bilo koji način jednom biti izražena. Vezani su za prirodu, pa ako već moraju da žive u nekom soliteru u velegradu, imaće svakako komad zemlje koju će obrađivati, ili bar mnoštvo biljaka na svojoj terasi.

Bik je u poslu takođe pouzdan, kao i u svemu drugom, iako se baš ne bi moglo reći da uživa „ubijajući“ se od rada. Dobar život znači dobar život i ne uključuje teške napore, to je barem jasno. Ali on je odgovoran, postojan i vrlo odlučan da sebi i svojoj porodici omogući udoban život, a kako je uobičajeno da tome prethodi i malo posla, obično je onoliko vredan koliko je potrebno. Kada bi uspeli da ga nateramo da sedam večeri u nedelji ne sedi pred televizorom, odnosno da povremeno prihvati i neku novu ideju, i kad bi shvatio da novac nije zajednički naziv za sve životne radosti (i vrednosti), malo bi mu šta trebalo zameriti…

Karakteristike

Prvi zemljani znak. Blizak je kopnu i prirodi. Koliko je dugo vremena potrebno drvetu da izraste – toliko dugo Bik čeka ono što mu je stvarno važno. Može se to nazvati izvanrednom strpljivošću ili tvrdoglavšću… Ovaj znak voli zadovoljiti svoja čula dobrom hranom, slatkomirisnim cvećem, nežnim tkaninama i sve to sa puno, puno sjajnog novca.

Bik je vrlo blag dok ga ne izazivaju, ali tada je najbolje pobeći iza najbliže ograde. Deo tela povezan sa ovim znakom je vrat ali i područje grla; često ima prekrasan glas za pevanje ili govorenje. Bik je stabilan, strpljiv, istrajan i inertan. Ima izuzetno jaku volju.

Voli dom i porodicu. Sklon je materijalnom sticanju. Ne odustaje lako. Voli luksuzne predmete, nakit, finu odeću. Može biti izrazito lep ili ružan.

Ljubav

Bikovi, uzimaju od života sve radosti i čulne užitke, nesebično se trošeći. Njihova deviza je “posle mene potop”. Reč Ljubav pišu velikim slovom i traže partnera sa kojim mogu da ostvare bliskost. Za njih su jako vazni ljubljenje, predigra i seks. Vole poklone, intimnu atmosferu, padaju na muziku, piće.

Prijateljstvo

Bik ima otvorenu prirodu i to je najbolji poziv na prijateljstvo. Sve obavlja korak po korak, a kada nekome odluči da bude prijatelj, niko ga ne može odvući. Pouzdan je i veran, ali je i posesivan.Ne radi se o tome, da želi posedovati ljude, nego mu nije drago da oni nešto zanimljivo rade sa drugima, a da on nije deo toga.

Potrebni su mu ljudi na koje se može osloniti, a ne nepredvidljivi i čudni. Ako su mu prijatelji odani, pouzdani, topli, uvek ce biti uz njih.

Posao

Biku odgovara posao koji nudi stabilnost, ne beže od odgovornosti, ali posao mora doneti materijalnu stabilnost, jer Biku “biti dobro” znači imati mnogo para, te će iz tog razloga neprestano tragati za poslom koji će mu i doneti materijalnu sigurnost.

Zanimanja za Bika su: umetnik, modni kreator, cvećar, mehaničar, poslastičar, trgovac, ekonomista, slikar, muzičar, vajar, naučnik….

Garderoba

Odeća i obuća za Bika mora biti meka, od prirodnog materijala i lagana. Bitni su mu stil, komotnost i što je najvažnije cena. Cvetni uzorci, pamuk, svila i lan na njemu dobro izgledaju, a omiljene boje su zelena, ružičasta i plava.

Slavni Bikovi

Andre Agassi – Kraljica Elizabeta – Mishelle Pfeiffer – Villiam Shakespeare – Fred Astaire – Gary Cooper – Salvador Dali – Ella Fitzgerald – Adolf Hitler – Karl Marx – Machiavelli – Barbara Streisand – Harry S. Truman – Rudolph Valentino – Leonardo da Vinci – Jessica Lange – Andie MacDowell – Al Pacino – Renee Zellweger – Uma Thurman – Johannes Brahms – Peter Ilyitch Tchaikovsky – Dennis Rodman – Stevie Wonder – George Lucas, David Byrne – Brian Eno – Pierce Brosnan – Pope John Paul II
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 10:00, Naslov:
Ljubavni Profil – Bik
Osobu rodjenu u znaku Bika je lako prepoznati vec na prvi ili „blic“ pogled. U odnosu na ostale pripadnike zodijaka Bikovi se izdvajaju ili prepoznaju, po svojoj zavodljivoj i po malo cudljivoj prirodi.Dakle, oni se isticu po svome ponasanju ili temperamentu i narocito, na osnovu svog fizickog izgleda.
Bikovi deluju vrlo prijatno, srdacno i dopadljivo na siru okolinu. Zatim, Bikovi poseduju smisao za dobar ukus i naglasenu potrebu za uzivanjem

ili za komformizmom. To su osobe koje „kategoricno drze do svojih principa“, a oni ih cesto navode na raznovrsna zadovoljstva bilo da je rec o nekom culnom, estetskom ili o materijalnom potkrepljenju.

U osnovi osobe u znaku Bika poseduju senzualnu prirodu, koja ima velike prohteve u svemu onome sto pothranjuje njihova cula ili emocije. Medjutim, istovremeno treba naglasiti da su Bikovi po svojoj prirodi veoma podlozni i materijalnom carstvu – njihove aspiracije predstavljaju kombinaciju hedonistickih potreba i komformistickog uzitka. Naime, da bi jedan tipican Bik dosao do svog emotivnog zadovoljstva ili do vrhunca, potrebno je prethodno da oseti materijalnu sigurnost u prijatnom, lepom i udobnom okruzenju. Jer, Bik je konformista koji ume da uziva punim plucima i zbog toga pazljivo cuva svoje „malo-veliko carstvo“.

Poznato je da njihova odanost tradiciji ili porodicnom zivotu i narocito, privrzenost ljubavnom partneru predstavljaju velike vrline. Ipak, ne treba zaboraviti da je Bik prakticar koji – cvrsto i sa obe noge stoji na signurnom postolju. Takodje je vazno da to postolje mora biti veoma skupoceno, jer ukoliko je Bik okruzen sjajem i luksuzom i ukoliko uziva u raskosi – postoji i dobar preduslov za ljubavnim blagostanjem.

Zatim, prvi utisak o njima moze biti veoma varljiv – jer, prividno se cini da su njihova romanticnost, senzitivnost i izlivi emocija kontrolisane ili pravilno dozirane. Ipak, ne treba se zavaravati i zaboraviti na pravilo: da Bik „navodno“ sve drzi pod svojom kontrolom, dok u jednom trenutku ne izgubi svoju kontrolu i onda na povrsinu izbija njegova razorana energija, destruktivna crta ili ona rusilacka snaga. Sreca je sto se takve situacije ne desavaju cesto, kao i sto relativno brzo prolaze.

Uostalom, Bikovi poseduju inertnu prirodu i imaju naglasenu potrebu da se dopadaju drugima, zato oni ne preuzimaju inicijativu vec sebe predstavljaju i pokazuju u najlepsem svetlu. Zakljucak je da osobe u znaku Bika svesno ili nesvesno ocekuju od svoje okoline razlicite signale, poruke, udvaranje ili inicijativu. Oni zaista umeju da uzivaju u svemu sto je lepo i zbog toga sva njihova cula su veoma izrazena, a afiniteti, intersovanja ili apetiti su ponekad neumereni.

Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje – Covek (Bik) objasnjava prijatelju glavni razlog svog nedavnog ljubavnog brodoloma: „Znas, cim sam shvatio da Ona intenzivno razmislja o drugom muskarcu, tu je bio kraj svega. Pri tome, jos samo da je pomislila da me prevari, to bi bio „pokolj“, a tek da me je stvarno prevarila – onda bi bio „kraj sveta“, bar za nju“!

Dakle, vazne osobine koje odslikavaju njihov psiholoski profil su: naglasena emotivnost, ali i ljubomora, kao i posesivnost koju uvek izrazavaju – kada im neko ili nesto „pripada“. Ukoliko je rec o tipicnom predstavniku ovog znaka, savrseno Vam mora biti jasno da kod Bikova nema tolerancije na temu koketiranja ili emotivne i seksualne slobode. Znaci, nemojte se „igrati vatrom“ i nemojte ciniti nesto sto ce Vam biti zabranjeno cak i u mislima!
ONA

Zena BIK se cesto plasi odvajanja od situacija ili stvari koje su joj postale svakodnevne i poznate, cak i kada prestane da ih smatra interesantnim i aktuelnim. Ona ne mora biti opsednuta novcem, ali ce uvek teziti ka bogatstvu i komfortu. Ljubavne veze su za nju kao biznis: ona nece traciti vreme s partnerom koji ne razume znacenje odgovornosti i cvrste vernosti. Prilicno je tesko imponovati ovoj dami, ali ako partner uspe to da uradi sa skupim poklonima i bogatstvom, onda u to ljubavno zblizavanje treba ubaciti i malo romantike: vecera uz graciozni ambijent ce uvek doneti veliki plus, mada ce joj i lepo aranziran piknik nacrtati osmeh na lice. Ona poseduje duboka osecanja, ali intimnosti prilazi polako i oprezno. Gospodja BIK ne spada u osobe teskog karaktera i veoma je optimisticki nastrojena. Ipak, poseduje iskru karizme i zna da bude veoma tvrdoglava… Svaki gost koji ulazi u njen dom, osetice toplotu dobrodislice i domacu atmosferu. Ova zena oprezno bira svoje ljubavnike jer zeli biti sigurna u dobro vaspitanje coveka kojeg bude izabrala za zajednicki zivot. Njoj je potrebna solidna baza za ljubavnu aferu, zato retko koristi „zensko oruzje“ da bi kod muskarca probudila interesovanje. Paznju suprotnog pola pokusava da privuce na druge nacine. Zivot je prekratak da bi se tracio zamajavanjem i ona zato ljubavnu igru igra otvorenim kartama, otkrivajuci partneru sve svoje namere. Njen partner se mora dokazati kao pravi muskarac i ona nece imati nista protiv toga da on bude gazda domacinstva. Ili ce ga barem pustiti da veruje u to da je gazda domacinstva… U svakom slucaju, ona ponekad partnerove namere uzima previse ozbiljno, pa se ljubavna veza zna zavrsiti katastrofalno. Iako zna da voli svim svojim bicem, zena BIK to retko pokazuje. U skladu s njenom atraktivnoscu, zena BIK je kod suprotnog pola prilicno pozeljna i cesto ima puno obozavatelja. Ona obicno ne kuje planove za udaju pre nego sto upozna osobu sa svim pozeljnim kvalitetima – nekog ko ce se prema njoj ponasati onako kako ona to zeli i ko ce joj pruziti luxus koji ona zasluzuje. Veoma je verna i privrzena, tako da kada jednom kaze „DA“, spremna je da sa tim partnerom provede ostatak svog zivota. Ulozice puno truda da bude perfektna supruga, mada joj domacinski poslovi ne idu bas najbolje od ruke, jer tezi dezorganizaciji i nije pedantna. Maska njene stalozenosti moze obmanuti ceo svet, ali njen partner ce je smatrati osecajnom, pokornom i veoma uzbudljivom osobom…

ON
Po prirodi oprezan, muskarac BIK ne krece bezglavo u akciju pre nego sto dobro promisli o tome. Ispod svoje ponekad hladne rezervisanosti, muskarac BIK cuva duboka osecanja, toplinu, velikodusnost i duboku strast. On je obozavalac svih zadovoljstava koje zivot ume da pruzi, ipak se brine o financiskoj sigurnosti i veoma je fokusiran na profit svog truda. Kada je zaljubljen, veoma je veran i zastitnicki naklonjen – idealan partner za svakoga ko polaze vrednost na tradicionalnu vezu. Inace, on s lakocom osvaja „Oskara“ za tvrdoglavost, neflexibilnost i neumece da se otarasi nekih losih starih navika. Gospodin BIK voli ljubazno intelektualno drustvo, prijatan ambijent i domace kulinarske specijalitete. Brzo se uzbudi sexualno i jako je potentan, zato najvise mrzi da bude sexualno izazvan pa ostavljen. Iako je simbol ovog horoskopskog znaka zivotinja BIK, nijedna osoba suprotnog pola ga nece navesti na bezglavi „stampedo“ u pravcu ljubavne afere. Ovaj gospodin je miran, stalozen, praktican i cvrsto stoji obema nogama na zemlji. Svoje partnerke bira uz puno truda i promisljenosti. On voli da dobro ispita teren pre nego sto zakoraci, voli da dobro upozna izabranu osobu pre nego sto joj pokloni sebe. Prijateljima ne prica rado o svojim osecanjima, ali se ponekad zna da pohvali svojim jakin sexualnim nagonima. On ne mora da dokazuje svoju muskost, on je poseduje i to je za njega najnormalnija stvar na svetu. Donosenje prave odluke mu obicno zna da oduzme nesto vremena, ali kada se jednom odluci, onda sigurno grabi ka cilju. Svoju ljubav i privrzenost voli da iskaze buketom cveca. Ne, on svojoj izabranici ne obecava zvezde sneba – to nije njegov stil – ali on je romanticar i zasuce je poklonima, drzace je „kao malo vode na dlanu“. Temperamentna strast gospodina BIKa zahteva izvestan period „inkubacije“, ali kada uzavre – stalozena priroda ovog muskarca vise nije za prepoznati! U ljubavnim vezama i braku, on mora biti gazda – to je sve sto trazi zauzvrat, za svu ljubav i privrzenost koju daje. Ovaj muskarac u svojim zrelim godinama nece gubiti vreme na osobe za koje misli da nisu prikladne za „ljubav na duge staze“. Njegova osecanja prema izabranoj partnerki ce biti jaca sto duze veza traje. Kada se jednom odluci za taj korak, izabere partnerku i uplovi u bracne vode, gospodin BIK ce uciniti sve sto je u njegovoj moci da je usreci, zastiti i pruzi joj osecaj sigurnosti…

NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU BIKA

Ucinite to na neki diskretniji nacin, indirektno i suptilno. Pri tome, nemojte zaboraviti na razlicite poklone, kao i na brojna pravila o lepom ponasanju. Poenta je u tome da morate ostaviti veliki utisak, ali ne samo svojom pojavom vec i razlicitim manirima ili ukazanom paznjom. U tom smislu mozete biti sigurni da se Vasa paznja „meri“ – ne samo lepim recima, vec i kroz razlicite „vredne“ ili skupocene poklone, sitnice i darove.

STA JE ONO STO PARTNER OSOBE RODJENE U ZNAKU BIKA OBAVEZNO MORA DA ZNA

Za pocetak – Vi ste izuzetno pouzdana osoba, koja svoje emocije i strasti drzi pod strogom kontrolom. Uostalom, Vi posedujete kvalitete koji su veoma uocljivi vec na prvi pogled, tako da od svoje okoline ocekujete reakciju, signal ili iskrene komplimente. Uvek kada se nalazite u drustvu suprotnog pola, osoba koja Vam se udvara na indirektan nacin treba da Vam da do znanja – da joj se dopadate, kao i da Vam uputi neku ljubavnu poruku ili signal. Naravno uvek kada se nalazite u drustvu (ovo narocito vazi za muskarce) Vi imate dominantnu ulogu, a Vasa partnerka je ta koja pokorno i verno prati Vas korak. Zatim, Vi ste osoba koja izuzetno drzi do vernosti, do istine i do tradicionalnih uloga. Ukoliko neko ili nesto poljulja Vase poverenje u ljubavnog partnera, onda je to zaista veliki problem koji moze da dovede i do ljubavnog razlaza. Jedno od osnovnih pravila je: da su Bikovi veoma tradicionalni, kao i da im apsolutno nedostaje tolerancija ili sluh za „ljubavnu prevaru“. Odnosno, po tom pitanju muskarci cak, spadaju u najtezu kategoriju i zbog toga – morate strogo postovati njihov kodeks casti!
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 10:02, Naslov:
Znak/Podznak Profil – Bik
Bik / Ovan:

Ovo je kombinacija dva vrlo jaka znaka, bitno različitih karakteristika. Bik je znak pasivne snage, čvrst i statičan, a Ovan aktivne, eksplozivan, dinamičan i agresivan, pa rezultat neće biti baš previše skladna ličnost. U ovom spoju znakova, Bik koji je duboko ukorenjen u Zemlji, u materiji, konzervativnog i opreznog mentaliteta, pali se vatrom Ovna, progresivnog, neopreznog i punog vere u sebe.


- Temperament Vam je prodoran, topao, plemenit, priroda ustreptala i zemaljska, senzualnost direktna i topla. Sposobni ste za burne strasti, one koje dugo sazrevaju, ali i one neobuzdane, neočekivane. Posedujete čulnu vitalnost koja se neprekidno ispoljava. Dajete se, i uzimate u podjednakoj meri, imate istaknut smisao za telesne radosti, volite život i njegova zadovoljstva.

Osećate se rastrzani između dva protivrečna ritma, jednog dinamičnog, drugog sporog i s vremena na vreme potpadate pod uticaj jednog ili drugog. Zbog toga Vam je teško da birate između svojih jakih ljubavnih nagona i svoje pragmatične suštine: znate da u isto vreme budete i razumni, racionalni ali i tvrdoglavi, neobuzdani… To je i razlog zbog čega ponekad ne možete da uskladite svoj hod: jednom će prevagnuti slepa upornost Bika a drugi put tvrdoglavost Ovna. Zato je za Vas od presudne važnosti to što ćete pokušati da se potvrdite još u samom početku; imate i znanja za to, verujete u svoje sposobnosti, a umete i da manipulišete drugima što Vam neki ozbiljno zameraju.

Vaša snaga krije se i u tome što uspevate da pomirite svoje različitosti, što Vam omogućuje da ispoljite svoje izlive entuzijazma koji su trajni i ostvarljivi. Vaša, takoreći, neiscrpna energija, dozvoljava Vam da potvrdite svoju volju u tvrdoglavom traganju za ciljem. Uvek ste u blizini mesta na kojima se nešto značajno događa, a koja bi Vam kasnije mogla poslužiti kao odskočna daska. U svakom slučaju, ne nedostaje Vam energije, ali Vam je slabost to što ne podnosite proveravanja pa čak ni najmanje gubitke; nedostaje Vam osećaj za nijanse, znate da zaslepljeno jurite za svojim ciljevima, ponekad Vam manjka više opreznosti i diplomatije u odnosima sa drugim ljudima.

Iako ste u stanju da često osvajate simpatije okoline Vi u stvari pripadate onim ljudima koji relativno teže stvaraju prijatelje. U Vašem nastupu često ima nečega što miriše na oholost i suzdržljivost – čak i onda kada to ne želite. Na suprostavljanje reagujete krajnje osetljivo, Vaša je borbena taktika prečesto grublja no što je to potrebno, tako da kada naiđete na otpor ili se osetite u nečemu sprečeni, možete reagovati prilišno bezobzirno.

Pokušajte da ovladate eksplozijama svoje nagle ćudi. Ona se čak i ne mora manifestovati na neki agresivni način ali će Vam, u svakom slučaju prirediti dosta glavobolje u životu. Često se nalazite u rascepu nagomilanih naboja prema spolja i unutra i oni povremeno moraju da se oslobode, ispolje. Razlog je u tome što posedujete jak unutrašnji, osećajni život. Drugim rečima: često ne dopuštate da se pokažu Vaši duboki osećaji i skloni ste potiskivanju svojih emocija…

Bik / Bik:

Ovo je slučaj u kojem podznak i uticaj Sunca naglašavaju osnovne karakteristike Bika, izazivajući maksimalno naglašavanje vrlina i mana vezanih za ovaj znak. Tako vidimo kako se spokojstvo i postojanost Bika kod Vas često pretvara u zatvorenost, isključivu vezanost za materijalna dobra. Uvećava se ljubav za posedovanjem i pažnja u odnosu na sva materijalna pitanja. Rastu slično i dar strpljenja i razumevanja za bližnje i sve one koji imaju potrebu za Vama, ali se time ne umanjuje Vaša sklonost ka posesivnosti i ljubomori, kako na planu materijalnih uspeha, tako i na planu osećanja…

Ovde smo u oblasti trajnog, u oblasti potrebe da se gradi i da se uhvati koren kroz čvrste i nepromenjive strukture – ideje i planovi koji su dugo promišljani i obrađivani se teško menjaju. Onda kada se ponašanje konačno oformi, postoji opasnost da udarimo u neprobojni zid. Obdaren preteranom osećajnošću, uprkos prividne tromosti, Bik – Bik je u osnovi čulan i dobro se oseća u lepoti putene celokupnosti istovremeno teškoj i snažnoj…

- Imate tihu i mirnu prirodu, potrebno Vam je izvesno vreme da primite utiske i naučite novo; kad, međutim nešto naučite, retko to zaboravljate. Obazrivo izričete pohvale, niste skloni trošenju novca i nikad ne donosite brze zaključke. Vaš imidž – čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete. Više volite dugoročne odnose, duboke i iskrene, bez obzira koliko oni bili blještavi. Bolje se razvijate u čvrstoj kući, sa obilato nameštenom i opremljenom kuhinjom, kao u šatoru ili karavanu.

Kada se jednom vežete za mesto, teško se prepuštate odvajanju ukoliko to okolnosti zahtevaju. Zaljubljeni u stabilnosti, voleći prirodu i istinske, jednostavne stvari, Vi ste jedna od onih osoba koje istinski uživaju u životnim zadovoljstvima. Udobno smešteni u punoći svojih telesnih užitaka, Vi polako preživate svoje snove, mirno probavljate stvarnost a potom, progresivno ili sirovo oslobađate uskladištenu energiju.

Posedujete mnogo skrivenih snaga i energije. Pokazujete izvesnu svojeglavost u želji da živite na način koji ste izabrali. Ipak, kada pređete u akciju, sposobni ste da sve prevrnete na svom putu, uklanjajuci one koji Vam stvaraju smetnje. Ovaj princip samoodbrane ima jednu relativno ograničenu teritoriju i spremni ste na sve da bi obezbedili sigurnost na tom području koje Vam pripada…

Kao i uvek kada Sunce i podznak okupiraju isti znak, sklonosti se umnogome određuju i kroz suprotni znak: ovde je reč i o nekim elementima Škorpije. Čuvajte se agresivnih impulsa, instinkta koji je isuviše posesivan i destruktivan. Tvrdoglavi ste i jogunasti. Možete da se osećate savršeno zemaljski, čvrsto, ljubomorno, na jakim nogama, uspešnim u radu, da volite život, da imate u sebi snagu koja će Vas hraniti da istrajete. Stalno želite da se potvrdite i dokažete, u ljubavi i u poslu. Ali ponekad se događa i da Vaš drugi deo, koji pripada Veneri, prevagne i onda osećate snažnu potrebu da krenete u drugom pravcu, da budete zavedeni, nagovoreni, čak i na zlo. Poželjno je procišćenje!…

Bik / Blizanci:

Jasno izražena intelektualnost, rečitost, i snalažljivost koje u ovom spoju znaka i podznaka potiču od Blizanca, uglavnom pozitivno utiču na ekstremno realistički pogled na svet jednog Bika. Izvanredna kombinacija sveta čula i sveta intelekta proizvodi konstantno interesovanje za svet oko sebe i realno sagledavanje stvari i situacija. Ova priroda se obično ispoljava na tri načina:

Kada u horoskopu preovlađuje Bik, putovanja, lutanja i radosti života i ljubavi, draž povremenog odmaranja na nekom mestu ili pronalaženje porodičnog korenja ili sopstvene kuće, stvaraju harmoničnu osnovu u karakteru uravnoteženog Bika – Blizanca. Odisej koji se vraća Penelopi posle svog dugog i čudesnog putešestvija, ostavši za nju verno vezan, uprkos avanturističkom duhu, pošto je prebrodio bure muka i zadovoljstava.

Kada se radi o prilagođenom tipu Bik – Blizanci, koji zna da izvuče korist iz svojih psiholoških varijanti, on u društvu ostvaruje svoju mnogostranu ličnost, vešto krmani kroz hijerarhije i provlači se između pravila i zakona, da bi bolje osigurao situaciju i spokojstvo svoje porodice, mesto ispoljavanja njegovih osećanja i strasti. Sposoban je za čudesne zaokrete da bi izašao iz nezgoda i ne plaši se suočavanja sa najvećim opasnostima, na visini svojih osvajačkih ambicija.

Kada preovlađuju Blizanci, ovakve osobe su uhvaćene u dvostruku dilemu: težeći da se osećajno vežu, na mukama su zbog proždiruce čulnosti koja ih gura da uđu u „povlašćen“ odnos sa drugim polom, i zbog svoje posesivnosti ponekad isključive, koja ih sprečava da se lako otrgnu od sopstvene telesne strasti. Ove kontradiktorne potrebe ih osuđuju, na duže ili kraće vreme, na samoću ili na nezadovoljstvo. Oni koji ne uspeju da pronađu svoju ravnotežu u ljubavi, koja je istovremeno seksualna, fizički angažovana a intelektualno, mentalno odeljena, rizikuju da dugo vremena oklevaju između neženstva i života udvoje, i da prođu pored sređe kada se ona pojavi…

- Imate izvanrednu inteligenciju i razvijen kritički duh – odlikuje Vas stalna potreba da nešto shvatite i naučite. Imate veoma razvijeno osećanje za praktišno, vrlo ste prilagodljivi i znate kako se ugovara i pravi dobar posao. S obzirom da sve aktivnosti kojima se bavite utiču na Vaše nerve, bilo bi dobro kada biste odvojili neko vreme za odmor i opuštanje – često zračite nervoznom energijom. Raznovrsni ste, ali morate da naučite da ne rasipate energiju obavljajući više stvari istovremeno.

Vaša inteligencija ponekad Vas može sprečiti da reagujete na pravi način a promenljivost raspoloženja Vam zavisi od naknadnog, često mudrijeg razmišljanja. Vaš osnovni problem je u tome da sačuvate svoju sigurnost a istovremeno i svoju slobodu. Istovremeno tvrdoglavi i oportunista, dosta ste nepredvidljivi u oblasti afektivnog života, jer ste u stanju da se pokažete kao nezainteresovani, ravnodusni i … strastveno isključivi. Ta protivrečnost Vas često dovodi do izvesnog nezadovoljstva, jer se Vaše najdublje želje suprostavljaju Vašoj nezavisnosti…

Bik / Rak:

Spoj elementa Vode i elementa Zemlje daje u ovoj kombinaciji prevlast osećanja nad razumom. Ova dva znaka različite prirode imaju zajedničku pasivnu snagu, postojan karakter, promišljenost i upadljivu sposobnost čvrstine pred svakim događajem ili nepredviđenom promenom. Ipak, ovo su manje snažna bića. U ovom spoju, snaga volje jednog Bika i manje usklađen karakter, ali osećajnost i svet ideja Raka biće u stalnom previranju.

Kod ovih osoba preovlađuju smisao za udobnost, fizičku i moralnu, kao i potreba za materijalnom i afektivnom sigurnošću. Veoma srdačan, vezan za svoje i za dom kao puž za svoju kućicu, Bik – Rak sa velikom postojanošću ostaje veran onome što izabere. Za svoje bližnje on predstavlja neku vrstu stožera, čvrstog stuba, koji im omogućuje da se ne izgube kada treba proći kroz životne oluje. Osećanje odgovornosti ne dopušta mu da olako donosi odluke, naročito ako bi mogle da ugroze one koje voli. Retko se može videti kako beži pred teškoćama, ako mora da ih savlada da bi sačuvao ono što ima.

Narcisoidno potvrđivanje, jurenje za prestižom i društvenom ambicijom nisu za Bika – Raka naročito facinantne. Ipak, ovo je ličnost koja ima znatne praktične sposobnosti, umešna da odbrani svoje interese i poslove, sposobna da savršeno organizuje sebe i svoj život, i pored toga što živi pod jakim uticajem osećanja i čisto unutračnjih utisaka. Zato ovaj spoj često pokazuje bogatstvo duše i intelekta.

Kada u horoskopu preovlađuje Rak, život je za ovakvu osobu ogroman san, reka snova, u kojoj može da uživa koliko joj je drago, sa veoma maštovitom senzualnošću. Jer, njeni unutrašnji svetovi nisu predeli tišine: oni crpe iz detinjstva i iz intrauterine aktivnosti. Tu Bik – Rak stiče jednu ljudsku dimenziju koja ga često razlikuje od zajednice smrtnika, ali ga ne udaljava sasvim od materijalističkih iskušenja. Ipak, on nije njihov rob, budući da je njegov duhovni život obojen romantizmom i hedonizmom i da se izdiže iznad čulnih radosti, koje podvlače njegovu sklonost ka miru i zemaljskoj sreći. Porodica je njegov Zemaljski raj, a kuća njegov vrt…

- Vaša egzistencija je u velikoj meri pod uticajem porodičnih slika i porodičnog života. Vi ste mirniji, stidljiviji i osećajniji nego tipičan predstavnik Vašeg znaka i dajete prednost kućnom i porodičnom okruženju. Sanjarije Vas stalno vezuju za detinjstvo i vode Vaša osećanja i izbor. Rak u Vama budi sanjalaštvo, ali Vas Bik vraća u realnost, sa svim dobrim čulima. Veza ova dva znaka je ugodna za život. Volite jednostavne radosti, porodicu, kuću i imate autentični dar za življenje.

Iako ne delujete prodorno, sposobni ste da na svoj nenametljiv način dođete do materijalnog dobitka, ali i do duhovnog, jer imate mašte, ideale, sentiment. Spontani ste samo onda kada se osećate sigurno. Nadvladani osećanjima kojima ne možete da zagospodarite, potreban Vam je zaštitnički oklop, mekani omot koji Vam daje sigurnost. Ipak, iako ste biće bogato prelivima, sposobni ste da pomirite san i javu. Vaša vernost u prijateljstvu i ljubavi je više nego uočljiva i često Vam donosi sreću…

Bik / Lav:

Dve neshvatljive snage se susreću u ovoj kombinaciji, razdvajaju se i ponovo sjedinjuju u neprekidnom sukobu volje i samoljublja, ubeđenosti u svoju vrednost i nezavisnog duha, da bi na kraju stvorile prirodu sigurnu u svoju superiornost, imunu na komplekse i padove duha.

U spoju ova dva fiksna znaka se takođe krije stalna i vidljiva težnja za posedovanjem, za društvenim životom na visokoj nozi, želja da se uvek bude u centru zbivanja. Upornost je veoma istaknuta, pogotovo kada se ide ka nekom cilju. A cilj je najčešće viši socijalni status i materijalna sigurnost. Radna energija i žilavost su veliki, ali se nikad ne pokazuju kao agresija. Ipak, ovakvu osobu ne treba izazivati: tada postaje razjarena i osvetoljubiva.

Optimističan i skeptičan, ambiciozan i oprezan, ponekad nepoverljiv, posesivan i darežljiv, egocentričan i osećajan, nemaran i opsednut željom za moći, Bik – Lav se ne oseća uvek ugodno u sopstvenoj koži. Često pada u iskušenje sebičnosti, razdražljivosti, snobizma i prepušta se proganjanju, ljubomori i zloupotrebi samopouzdanja. U tom slučaju celokupni njegov karakter ga truje odsečnim i neopozivim stavovima i zamislima, zbog kojih ga mnogi mogu smatrati ograničenom osobom, bez samokritičnosti.

Ali, kada su rešeni njeni psihički problemi, snaga karaktera postaje najvažniji kvalitet ove ambiciozne, hrabre, impozantne osobe, koja veruje u svoje mogućnosti. Uglavnom je sposobna da dobro obavi projekte na koje se namerila i zna da osigura pozadinu, neophodnu za napredovanje. Porazi povređuju njen ponos, ali je ne čine naprasitom prema njenim bližnjim, sem ako je ovi ne obaspu kritikama i predoče joj njene greške.

Bik – Lav je stvoren za napore i često mu se dešava da pronađe prilično udobno mesto u krilu društva i da se u njemu zadrži. Dobrovoljno ga odbacuje zbog nekog boljeg položaja samo kad je siguran da to nije uzaludno. Njegova osećanja su retko uzrok kolebanju…

- Jaka ste ličnost i bez muke dominirate nad drugima. Vašoj burnoj emotivnoj prirodi je predpostavljena mentalna snaga tako da odajete utisak osobe koja zna šta hoće. Ipak, ponekad možete biti egoistični, tvrdoglavi i nedisciplinovani. Po prirodi egocentrični i ponosni, umete da se plasirate, društveni ste, esteta, jednom rečju kreativac.

Veoma ste probirljivi o bilo kojim izborima da se radi. Zahtevate puno i negujete izvesne principe, a osrednjost Vas prilično rastužuje. Volite sve zamke luksuza i prvoklasan tretman. Ambiciozni ste, imate retke kapacitete za rad: sve će to pre ili kasnije da donese plodove: garancija je za uspeh. Imate stav, magnetizam, zahtevate mnogo od drugih, ali i od sebe. Vaše prisustvo se oseća u svakoj situaciji, u svemu što radite ste dramatični i volite da se projektujete na publiku.

Vaša negativna osobina: loše postavljen i upravljen ponos. Povedite računa o svojoj gordosti koja će Vas nagovarati da ubedite sebe da ste nepobedivi. Veoma ste plemeniti, bez da nešto tražite za uzvrat, ali reagujete bolno kada Vas razočaraju i prevare oni kojima ste pružili svo svoje razumevanje i podršku…

Bik / Devica:

Kombinacija ova dva zemljana znaka oblikuje prirodu u kojoj pre svega preovlađuje egocentričnost, smisao za praktično i određeni nedostatak koncentracije koji Vam nikad ne dozvoljava da u potpunosti upoznate sopstveno unutrašnje Ja. Uredni i dobro organizovani, Vi ste od onih koji će započetu stvar dovršiti do kraja. Zbog toga cenite samo realnost stvarnih činjenica, praktične poduhvate i jasne situacije.

U ovom spoju, Vaš podznak Devica unosi svoj dar inteligencije formirane na bazi opažanja i iskustva, tako da niste previše kreativni ali ste izrazito kritički nastrojeni, analitički i racionalni. Samim tim, analizirate do najsitnijih detalja sve mogućnosti praktičnih i materijalnih realizacija.

Komplementarnost ova dva znaka zemlje, jednog Fiksnog, drugog Promenljivog, obično rađa jednu pozitivnu, praktičnu, sređenu prirodu, zanesenu stabilnošću. Zbog Vašeg pragmatičnog duha, posedujete jaku sklonost ka klasifikovanju, kategorizaciji objekata, bića i događaja, kao i oštar osećaj prilagodljivosti svakodnevnici. Naklonost prema jednostavnim stvarima, ljubav prema prirodi, zemlji, pomalo težak i suzdržljiv karakter nosi Vas u neprestanu osvajačku glad.

Težite ka samokontroli, opreznom i metodičkom delovanju i izbegavanju avantura. Takvo ponašanje Vas uglavnom drži dalje od opasnosti i teških udaraca, ali bi Vas moglo zatvoriti u jedan monoton život, tim pre što Vi ne pokazujete često želju da se menjate. Iako, sa svoje strane, Vaš znak Bik umanjuje hladnoću i odbojnost Device pomoću svoje topline i čulnog temperamenta, nesklad kod Vas nastaje na području osećanja, zbog čega ćete često trpeti razočaranja na emotivnom planu.

Prisustvo Sunca u devetom polju horoskopa donosi Vam spiritualno, izoštrene i produhovljene želje kao i potrebu da pobegnete iz zatvora svoga tela. Jer, i Vi takođe volite život, zadovoljstva, uživanja ali Vas neki unutrašnji glas stalno opominje da se zaustavite, da se „saberete“, da sačekate, da sve svoje utiske akumulirate, skupljajući ih do maksimuma… Tim glasom kod Vas upravlja Devica i ako Vam se ponekad učini da život prolazi pored Vas, ne dotičući Vas se previše, znajte da je i za to kriv uticaj Vašeg podznaka.

Morate se odupreti iskušenjima veličine i zadovoljiti se jednostavnom srećom. Vi poznajete svoje granice, pružajući sebi psihološka i materijalna sredstva zahvaljujući kojima sasvim dobro uživate u životu, daleko od prevelikih ambicija i borbi iz kojih imate malo šanse da izađete kao pobednik. Strpljivi, otporni, dobrovoljnog temperamenta, Vi ste šampion dugoročnih zadataka i pravilnosti.

Pošteni u svojim aktivnostima i društvenim odnosima, takvi ste i u ljubavi. Nošeni ka vernosti, kako u prijateljstvu tako i u ljubavi, Vi ste čvrst drugar na koga se može računati. Međutim, Vaša prevelika rezervisanost ponekad zbunjuje okolinu i izlaže Vas, tokom mladosti, ispadima i obazrivosti. Nevolje Vas često ohrabruju, ali postoji rizik da se zatvorite u sebe i da izbegavate druge…

Bik / Vaga:

Kombinacija ova dva Venerina znaka daje Vam kompleksnu strukturu ličnosti. U ovom slučaju Bik, znak Zemlje, daje čvrstinu i spokojstvo Vagi, koja je Vazdušni znak, dok Vaga istovremeno utiče na Bika svojom lakoćom i spontanošću.

Bik – Vaga nema onu selektivnu stranu koju ima dvostruka Vaga, te iako se ističe izvesnim materijalnim estetizmom, on ipak najčešće zadržava jednostavnost ponašanja i uzdržanost ukusa. Tako se rađa karakter obdaren izrazitim umetničkim osećanjem i ljubavlju prema lepim i skupocenim objektima, kao i sklonosti ka blistavom društvenom životu. Uticaj Bika umanjuje, sa svoje strane, raznolikost veza, ali uvećava težnju za fizičkom vezom. Javlja se, dakle, uvećana zainteresovanost za događaje u spoljnom svetu i iskreno ucešće u radostima i patnjama bližnjih…

- Taktični ste i miroljubivi, imate dara za mirenje i razvoj odnosa sa drugim ljudima. Da biste zaista nešto ostvarili, potrebno Vam je partnerstvo. U svakoj stvari vidite i ono što je pozitivno i ono što je negativno, pa Vam je teško da zauzmete stav; stoga delujete neodlučno. Veoma ste osetljivi, donekle mirni i imate prilično mnogo šarma koji čini između ostalog i Vaša iskrenost.

Društveni ste, raspoloživi, ali pomalo nepoverljivi, treba Vam vremena pre nego što se upustite u neku vezu. Kada je to već gotovo, tada je Vaša vernost pouzdana kao i Vaša iskrenost. Vi ste strastveni, pokazujete u mnogo slučajeva da su Vam emocije i raspoloženja intenzivni, ali u Vama postoji više zebnje nego što se to spolja vidi. Inače, Vaše jako životno pulsiranje, Vaša čulnost, povezani sa Vazdušnim senzibilitetom, stvaraju odličnu podršku Vašem instinktu konzervacije. Obično nezainteresovani, delujete kada Vas pokrenu sentimentalni ili estetski motivi. Za Vas se može reći da ste dionizijski tip zaljubljen u lepotu, zaljubljen u život…

Osobe sa ovom kombinacijom znaka i podznaka su uglavnom bića puna šarma, blagosti ali ponekad imaju problema u pronalaženju žrtve. Ne zato što imaju velike prohteve, već zbog toga što se često pokazuju neodlučni pri izboru, nestalnih su usmerenja, a velika društvenost im ne dozvoljava da uvek pokažu drugima svoje mogućnosti. Previše su pomirljive, suviše vole harmonične odnose sa okolinom (podrazumeva se i sa onom profesionalnom), da bi prihvatile aktivnu (čitajte – agresivnu) ulogu koja se od njih očekuje, za koju znaju da je moraju igrati ne bi li sebi obezbedili mesto pod Suncem.

Njihova agresivnost, koja se retko ogrešuje u beskrupuloznosti ili ispadima prostodušnosti, više drži do prijemčivosti, otvorenosti, želje za mirom i simpatijom. Ovakve karakterne crte teško da odgovaraju vođenju neke pobedonosne bitke u krilu savremenog društva, sem na planu javnih odnosa i umetničkog izražavanja… Ovu kombinaciju često srećemo kod umetnika i osoba koje naginju ka kreativnom izražavanju. Neke od ovih osoba pokazuju i smisao za organizaciju, izuzetni smisao i osećaj za poslove i vrlo veliku sposobnost da pronađu ono bitno, kako bi podrpuli kreativno, bilo koje vrste.

Bik / Škorpija:

Ovde se susreću Zemlja i Voda u dva čvrsta, izražena znaka: velika tvrdoglavost, dakle i velika strastvenost. Ovladan svojom seksualnom agresivnošću i obuzet velikom željom za razuzdanošću, osetljiv na svoje instinktivne pulsacije i želeći da upozna jednostavno čulno ispunjenje, relativno miroljubivo ali retko uzdržano, Bik – Škorpija osciluje između radosti i muke življenja.

Uklješten između morala i svojih erotskih snova, zaljubljen u prirodu i mučen nespokojstvom da treba da živi, da preuzme odgovornost za naredbe svojih osećanja, hteo bi istovremeno da maksimalno iskoristi svoj prolazak zemljom, da proba putene plodove postojanja, kroz način da se intenzivno živi, koji se odražava u stalnim aktivnostima, životu prepunom obaveza, što je sve neophodno Biku – Škorpiji da isprazni visak svoje energije i svojih osećanja u borbi da prevaziđe teškoće vezane za ostvarenje ideja u koje veruje, odbijajući sve vreme da prizna nesavršenost svoga tela i svoju slabost kao ljudskog bića.

Strastven, posesivan i ljubomoran, uvek je zabrinut u odbrani svojih materijalnih interesa i ima problema u prilagođavanju svojim destruktivnim pulsacijama. Ovo se objašnjava činjenicom da se sa još primitivnim, iskonskim karakterom Bika, koji je rukovođen elementarnim strastima, sjedinjuje složen i nemiran duh Škorpije. Ova dva znaka se suprostavljaju jedan drugome a ipak imaju u zajedništvu tajno saučesništvo. Dakle, ovo je složena i snažna ličnost, često neshvatljiva drugima, koja duboko doživljava stvarnost.

Tek ako uspe da razreši svoje bolne unutrašnje konflikte, Bik – Škorpija će sebi skovati jaku ličnost, relativno stabilnu, ambicioznu, ponekad netolerantnu i nestrpljivu, ali često lucidnu, ispitivačku, kritičnu, ingenioznu, efikasnu i upornu (čitajte – tvrdoglavu)…

- Vas nije nimalo lako poznavati, jer mnogo toga leži prikriveno ispod površine. Vi ste senzualista sa magnetnim šarmom i imate jednu od najseksepilnijih zodijačkih kombinacija. Puni ste snage i vitalnosti, produhovljene energije, sa željom da zavedete druge, da ih u „velikoj bitki“ osvojite, da na njima isprobavate svoju moć. Vašu poruku prima svako i gde god bili i šta god radili Vaše prisustvo se oseća i primećuje. Često delujete kao veoma spokojna i jednostavna osoba, a u suštini ste izuzetno komplikovano ljudsko biće, daleko osetljivije nego što to pokazujete.

Imate snažnu volju i rezervisani ste, drugima ulivate poštovanje i skloni ste da stvari sagledavate u celosti, do samog dna. Morate se, međutim čuvati svog, ponekad, sarkastičnog jezika, koji može odvratiti druge ljude od Vas. Jednom ste nogom u životu, drugom nogom ste u „smrti“, što Vam omogućava da uživate u životu nasilno i strastveno. Ali, time često reskirate da sebe uništite, da dostignete čak i neke sadomazohističke relacije. Možete uzdrmati svoju egzistenciju neprekidnim nizom divljih pobuna i nerešivih unutrašnjih sukoba.

Savet koji bi Vam se mogao dati: obratite pažnju na loše izbore u ljubavi! Ljubavna razočarenja se kod Vas vrlo teško podnose i dugo pamte…

Bik / Strelac:

Kombinacija ova dva znaka je podjednako zaljubljena u život: jedan, Bik, više je puten, čulan, više materijalan, opipljiv, više „rođen“, inkarniran; drugi, Strelac, više je kompleksan, „rastegnut“ između svojih težnji da zadovolji svoje fizičke potrebe, i čulne – naravno – ali i one koje su podjednako jake a koje se odnose na duhovno.

Težina i vezanost za materijalne stvari kod Bika, ublažene su idealističkim zanosima, uzvišenim principima i razumevanjem za unutrašnje probleme koji su tipični za Strelca. Uticaj Bika prepoznaje se po realističkom i egzaktnom načinu na koji rešava bilo koji problem. Volja za ostvarenjem svojih projekata biće, dakle, snažna i intenzivna, takve osobe nikad ne štede svoje snage i usmerene su ne samo na ostvarenje materijalnih već i duhovnih ciljeva…

- Vaša ključna reč je sloboda – sloboda misli, govora, akcije. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilično nemirni, međutim, kako ste intuitivni i idealista, često Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite. Istovremeno možete da budete i egoista ali i vrlo velikodušna i darežljiva osoba. Hrabri ste, pričljivi, lako se uzbudite, smejete se na način koji pleni pažnju, tako da ste zaista jedna od onih osoba kojoj se retko može dogoditi da ostanu neprimećene u gomili.

Posedujete snagu i upornost potrebnu za ostvarenje svojih ambicija. Trudite se da uspete ali da to ne bude po leđima Vaših bližnjih. Dobrovoljno izbegavate zaobilazne puteve za postizanje svoga cilja, jer se ne plašite suparništva. Povrh toga, Vaš moralni osećaj Vam zabranjuje kompromise i tajne puteve, osim kada je interes u pitanju! Skoro da uživate u naporu i fizičkom trošenju, kako u ljubavi, tako i na poslu. Volite da osvajate u napornim bitkama i da maksimalno živite svoj zivot.

Smeta Vam monotonija, a revoltira osrednjost. Potrebno Vam je kretanje, promena, usponi koje treba obeležiti, vrhovi koje treba osvojiti i raznolikost u avanturama; ali ova pokretnost ovde ne znači isto što i nestabilnost. Vi znate da sebi stvorite sredstva kojima ćete se ostvariti u punoj meri. Vaša društvena prilagodljivost i diplomatija uglavnom Vam obezbeđuje podršku okoline. Na stranu to što volite da se dopadnete i što umete da se prikažete u najboljem svetlu.

U ljubavi se, kod osoba sa ovom kombinacijom, često pojavljuju dve osnovne vrste ponašanja: ili se neopozivo predaju jednoj jedinoj osobi i ne prestaju da se prepuštaju svojoj mašti, kako bi učinili svoj život zanimljivijim, ili, ako ne pronađu idealističkog partnera kakvom teže, plove dionizijskim svemirom, koliko im to dozvoljavaju mentalni i fizički kapaciteti. Ne oklevaju da se bace i u najteže zahvate zavođenja, prelaze sa jednog izazova na drugi, umnožavajući svoje ljubavne veze. Iako ih samo osvajanje uzbuđuje, ne preziru ni povremeno uživanje u postignutim rezultatima… Bez obzira kojoj grupi pripadate, uvek se trudite da se ponašate dostojanstveno i retko pokazujete sitničavost…


Bik / Jarac:

Spoj ove dve prirode, dva znaka Zemlje, daje veoma hladan i realističan karakter. Ova kombinacija znaka i podznaka je najčistiji primer upornosti i istrajnosti. U njoj se koncentrišu snage koje nisu uvek lišene duhovnosti. Slučaj je redak, ali se ipak može naći tip koji razvija neku vrstu mistike ovozemaljskih stvari i predaje se meditiranju o telesnom. Međutim, ipak se mnogo češće sreće racionalista ubeđen da je strast iluzorna i da je smrt neopozivi kraj bića u celini.

Takva osoba postiže svoje ciljeve u životu zahvaljujući jakoj snazi volje koja je plod velike ambicije i izražene želje ka moći, zbog čega ne propušta nijednu od prilika koje joj život ponudi. Reč je dakle o prirodi sposobnoj da u sebi samoj nađe snage neophodne za stvaranje jednog života „po meri“. Jasno je, međutim, da je takav karakter, sav okrenut sopstvenim problemima i blokiran izuzetnom stidljivošću, sve drugo samo ne lak u odnosima sa drugima. Zatvoren u krugu porodice ili predavajući se samoći, prevazilazi životna nezadovoljstva tako što se sav predaje nekoj ambiciji, ili ih sublimira duhovnim odricanjem.

Ovde se suvišne želje potiskuju, ne prihvataju se čudesni ideali i izbegavaju fantastične avanture, da bi se najbolje iskoristio sopstveni potencijal volje, žestine, kako bi teškoće bile savladane i bio dostignut cilj – čak i ako se mora zbog toga, žrtvovati monotoniji i ugušiti nežne, tople, sladostrasne pulsacije nadahnute Venerom Bika. Ova priroda ne pokazuje neke preterane sklonosti ka strasti. U njoj ima previše ozbiljnosti da bi se mogla prepustiti fantaziji osećanja, jer ova imaju onu užasnu osobinu da se ne mogu kontrolisati.

Međutim, teško je dugo vremena potiskivati svoje instinkte. Ovakva osoba poznaje, takođe, i periode erotskih oluja, prolaznih groznica proždirucih pulsacija i sposobna je da ide podjednako daleko u orgiji kao i u askezi, kao da telo želi da se revanšira volji. Vatra Zemlje tinja pod ugašenim vulkanom i koristi najmanju pukotinu da započne topljenje hladnih stena koje je zatvaraju…

- Mnogima izgledate ukočeniji nego što ste u suštini. Teško pokazujete svoja osećanja i više ste okrenuti tradicionalnom stilu i konzervativnim vrednostima. Orijentisani ste na uspeh, autoritet, savesnost i osećate potrebu da se osvedočite u konkretne rezultate svojih napora – važno Vam je da postignete uspeh na materijalnom planu i da se dokažete.

Imate neutoljivu, gotovo detinjastu potrebu za emocijama, ali takođe i stalni strah da to neko ne zloupotrebi. Često shvatate da ste neshvaćeni jer zapravo sakrivate sopstvenu žeđ za pažnjom i nežnošću. Dostojanstveni ste, retko ćete nešto obećati ukoliko niste u stanju da obećanje i održite; strpljivi ste i istrajni, ali možete biti preterano jednostrani, gotovo prenaglašeno disciplinovani, pa zato možete delovati rezervisano i hladno. Vaša prevelika introvertnost može da učini da sreću upoznate dosta kasno, odnosno dosta sporo a želja za zaštitom koju tražite može dosta da Vam naudi. Oslobodite se malo i pokažite da i Vi umete da se radujete životu…

Bik / Vodolija:

Iz ovog spoja elementa Zemlje sa elementom Vazduha proizilazi statična priroda koja ponekad podleže lakom podsticaju Vazdušne prirode Vodolije, a ponekad melanholičnom, usporenom ali snažnom podsticaju Bika. Ova ličnost, istovremeno kompaktna i ležerna, čulna i duhovna, stalno osciluje između potrebe za stabilnom i bezbednom intimnošću i želje da se otvori, da se izmeša sa mnoštvom i različitostima.

Istovremeno, konzervativna i reformator, jako je vezana za tradicije, ali je neodoljivo privlači i sve što je novo. Vrlo društvena, ova priroda je obdarena jednom dimenzijom neosporne humanosti, iskazuje ogromnu sposobnost razumevanja, pomirenja i ponovnog sjedinjavanja. Ali, često se dešava da njen individualizam uleti u konflikt sa altruističkim težnjama, kada zatvoreno, intimističko biće ne prihvata uplitanje drugih u svoj privatni život. U tom slučaju ima teškoća u savladavanju svog samoodbrambenog refleksa i brzo se pokazuje brutalnom, namrgođenom.

Svesna svoje podložnosti uticajima, može postati nepoverljiva, sumnjičava i zaplesti se u sopstvenoj neodlučnosti. Podjednako joj se dešava da se pobuni protiv same sebe i da povede surovu unutrašnju borbu, da bi omogućila pobedu svoje potrebe za društvenom nezavisnošću ili afektivnim vezivanjem, već prema silini kojom se ispoljavaju ove dve težnje.

Ljubavni problemi kod ovakve osobe uglavnom nastaju zbog gubljenja iluzija u osećanjima. Primećuje se u stvari, da ona u ljubavi ne uspeva da razlikuje stvarnost od zamišljenog i da teži kristalisanju, ulepšavanju drugoga, kao i preteranom očekivanju. Njena posebna sklonost ka romantičnosti ne dozvoljava joj da uvek sačuva lucidnost potrebnu za razvijanje čulnog života i za uspeh u iskustvu zajedničkog života. Iako je privlačna i osećajna, lako joj se može dogoditi da se ponaša potpuno suprotno idejama koje zastupa…

- Vaše unutrašnje kontradikcije su tako velike i teške za život. Drugima možete izledati čudno jer dosta često menjate raspoloženja – kao da imate potrebu za „trajanjem u promeni“. Delujete samouvereno, a kada postanete zreli odišete atmosferom: „Ako Vam se dopadam, baš lepo – ako Vam se ne dopadam nema problema“. Međutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugačiji, čak se ponosite svojim individualizmom. Vrlo ste napredni u svojim razmišljanjima a dobra koncentracija Vam ide u prilog.

Iznenađujuće je kako ste Vi zapravo „ispravni“ i emotivni ispod onoga što pokazujete. Za Vas je možda veoma teško da otkrijete i pokažete svoja prava osećanja i sposobni ste za snažne strasti za koje niko i ne pretpostavlja da postoje. Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj ćete se izraziti, za bližnjima sa kojima ćete se identifikovati da bi ojačali svoju ličnost. Ukoliko u blizini imate bića koja Vas razumeju, vole i znaju šta znače odricanja, sve će ići kako treba. Ukoliko je suprotno (što je verovatnije), dobićete svoju slobodu uz mnogo lomova…

Bik / Ribe:

U ovoj kombinaciji Zemlje i Vode reč je o sintezi dva veoma interesantna karaktera. Bik, sa svojom čvrstom voljom i jasnoćom pogleda ovde je u spoju sa Ribama, znakom onih koji su uvek pomalo neodređeni, nepostojani i neodlučni, ali sposobni da obogate unutračnji život Bika, zahvaljujući svojim darovima intuicije, mašte i istančanom senzibilitetu.

Raširiti svoje telo u beskonačnost, zagrliti i voleti svemir sa hiljadu ruku, rasuti molekule svog tela i umnožavati osećanja da bi se osetio život u sred vrenja celog svemira: to bi mogla da budu glavna maštanja ovog bića zanetog opštenjem sa velikim Jednim. Ali, muči ga dvostruko iskušenje: kako da pomiri svoju senzualnu proždrljivost prema svetu – da bi ga posedovao – i svoju neodoljivu želju da se u njemu utopi bez prepreka ograničenja tela i ljudske sudbine? Ova osoba nema u sebi snage da se odrekne životnih zadovoljstava i ličnog užitka. Njen projekt suviše je širok da bi bio doživljen ako se ne pomiri samo sa svojim najtrezvenijim željama.

Srećom, sporost njenog razmišljanja, njena težnja za pasivnošću i odlaganjem odlučujuce akcije dopuštaju joj da umiri haotišne pokrete protivrečnosti. Tako nalazi snagu da bude strpljivija, skromnija. Velikodušan karakter, sklon žrtvama i nesebičnosti dopušta joj da malo po malo uči da postepeno umiruje svoju ličnost čuvajuci je od rasturanja i traćenja njenih sposobnosti. Bila bi šteta kad ne bi umela da se okoristi bogatstvom svoje osetljivosti u jednom svetu gde je sve klasifikovano, izmereno, pripremljeno.

Njena inventivnost, talenat za inovacije i dobra volja, mogu da budu veoma korisni društvu jer pomažu da se nađe izlaz iz stabilnih situacija gde ona vegetira i može da podstakne progres u zajedničkom životu i razumevanju medju ljudima…

- Ribe su dvostruki znak i postoje dva različita tipa. Prvi tip su delatni ljudi koji umeju da crpe energiju iz viših izvora, imaju dobru intuiciju, mirno i tiho rade, saosećajno i pomalo distancirano. Drugi tip čine sanjalice koje nisu u stanju da se suoče sa neuspehom pa onda neće ni pokušati da nešto učine, jer nisu sigurni u uspeh – teškoće ih teraju u rezignaciju i tada bivaju obeshrabrene…

Koji god da ste tip, veoma emotivno reagujete na život i saosećajniji ste, prilagodljiviji i elastičniji nego što je to tipičan predstavnik znaka Bika. U ovom Vašem dvojstvu ima i mnogo senzualnosti. Bićete čak i žrtva toga: dominirani ili manipulisani njome, potrebno Vam je da imate jednu jaku moralnu strukturu, jedno dobro Nad – Ja koje će usmeravati Vaš smisao za odgovornost i Vašu savest.

Realnost shvatate intuicijom i sjajnim instinktom koje možete sebi da iskoristite u prilog. Zaista znate kako se drugi osećaju i teško se može videti i otkriti Vaša unutrašnja snaga volje koju posedujete. Potrebno Vam je pre svega da se osetite u skladu sa bićima i stvarima: kada je taj uslov ispunjen, neizmerno ste talentovani. U suprotnom, potpuno ste odsutni i neefikasni. Ići ćete do kraja u borbi između bića koje je razumsko i bića koje je maštovito i iracionalno…
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 10:03, Naslov:
Dečiji Profil – Bik
Vaše dete rođeno u ovom znaku između 21. aprila i 22. maja simbolizuje svesnost ljudskog bića za potrebom materijalnog i senzualnog posedovanja. Pod uticajem je planete Venere koja mu prenosi ljubav za konkretna ovozemaljska „opipljiva“ uživanja, životne radosti, kao i sklonosti ka umetnosti kroz izvestan čulni odnos. Da bi uživao život, treba da raspolaže sa mnogo vremena, tišine i mira, potrebnih njegovoj volji i optimizmu.

To je fiksni znak: on nipošto ne dozvoljava deranžiranje bilo kakvim nepredviđenim događajima koji bi poremetili njegovu potrebu za komforom.

Vaše dete Bik je mirno i malo lenjo, ono ne želi da menja svet, ali mu se ipak prilagođava, u cilju svojih interesa. Kad odluči da nešto preduzme, onda je nemoguće uporno, tvrdoglavo i koncentrisano na cilj, od koga ga niko i ništa ne može odvojiti. To je njegova logika, što je i i razumljivo, jer se ono teško odlučuje da ga zatim niko ne može odvratiti sa određenog puta. Nezgoda je u tome što mu ponekad tvrdoglave odluke mogu da naškode.

Vaš mali Bik može se razgneviti samo ako dirnete u sigurnost njegovih osećanja, komfor, igračke i dr. vitalne elemente. On je realista, priče o vilama, magiji, misterije i mistika ga ne zanimaju. On dobro zna da bi se živelo, jelo i opstalo, ne može se osloniti na snove niti kakav magični štapić, već on od vas očekuje rad, upornost, novac.

Gurman je i veoma senzualan, obožava dobru hranu, piće, a i muziku, slikarstvo, pesmu, skupe tkanine i mirise. Da bi mami ili tati kupio cigarete ili lepu maramu, treba mu novac. On možda i nije toliko materijalista koliko je realista.

Ovo prilično pametno pribrano, strpljivo i nežno dete treba pomoći i razumeti, naučiti ga kako da, po potrebi, naviknete na neke novine i promene u životu.

INTELIGENCIJA

Detetu Biku treba dati vremena da o svemu dobro razmisli, analizira: ono se angažuje intelektualno tek pošto je konkretizovalo svoju misao i našlo za nju realan razlog. Ono je, dakle, sporo ali ima svoj ritam, svojstven samo njemu. Ono nije mnogo radoznalo niti se opterećuje apstrakcijama i metafizičkim problemima. Njegova inteligencija je čulna.

Vaše dete Bik može verovatno da izgleda vrlo tvrdoglavo. Njegova memorija je izvrsna, ono ide u dubinu, sa potrebom za produbljivanje stvari. Zato ga ne silite, ne navodite na takmičenja sa življom decom, kao Ovnom, jer ćete ga ozbiljno blokirati i povrediti. Uprkos tome, ono čini velike napore, dokazujući nemoguću istrtajnost, doslednost, upornost. Mali Bik je često posesivan, ljubomoran.

LJUBAV

Ovo dete traži sigurnost u roditeljskoj, porodičnoj ljubavi, vezano i previše za nju, svoj dom. Ono zahteva neizmernu i isključivu ljubav. Ono samo ne ispoljava svoju ljubav prema vama jutarnjom romansom ili večernjom serenadom. Za njega voleti znači biti pored vas, pažljiv i nežan, umiljat i osetljiv na svaku promenu raspoloženja i poglede upućene drugima. Ono se oseća odbačeno ako provocirate njegovu ljubomoru.

Mali Bik je vrlo posesivan i već ljubomoran, ne prihvata nikakvu podelu ljubavi sa mlađim bratom ili bilo kim. Njegove simpatije i antipatije su definitivne. On se često vezuje za osobe koje poseduju lepa materijalna dobra. No, tu bi morao da nauči da se ispod tih prividnih spoljnih efekata često skrivaju ljudi bez mnogo ljudskih kvaliteta. Dokažite mu svoju ljubav, posvećujući mu vreme, obasipajući ga poljupcima, ali ne previše da se ne bi uzbuđivalo. On je vrlo rano, čak još kao beba, preokupiran ljubavlju prema roditeljima, što kasnije razvija prema ženama, ako je dečak ili muškarcima ako je devojčica.

PRIJATELJSTVO

Posesivan i ljubomoran mali Bik je isključiv i u prijateljstvu. Ozbiljan je, te prijatelji mogu računati na njega. On otvara vrata svima, naročito onima se lepšim spoljnim izgledom, time je ozbiljno zaveden, jer smatra da mu to znači i izvesnu sigurnost. Njegovi drugari treba da poštuju njegovu potrebu za mirom i tišinom, da bi mogli sa njim da šetaju, ćute i dele ljubav prema prirodi i životinjama. Privučen ponekad decom vatrenih znakova (Ovnom, Lavom, Strelcem), on će biti fasciniran njihovom izuzetnom energijom, živošću, vitalnošću i vatrenim entuzijazmom, ali neće nikada prihvatiti žrtve za bilo kakvu ideologiju.

Ovo dete ima potrebu da bude korisno u nekoj trajnijoj stvari: npr. ono će poželeti da sa svojim drugarima napravi kućicu usred šume, na selu (sklon poljoprivredi) kao i niz drugih manuelnih usluga kod kuće, što savršeno odgovara njegovoj viziji stvarnost.

VASPITANJE

Vaše predrasude su i njegove, ako vi mrzite mačke i on će ih osuditi bez reči. Zato budite sa njim otvoreni, suočite ga sa raznovrsnim vrednostima vašim, da bi uvideo razliku među ljudima, što će biti u njegovom interesu. Pomozite mu da prevaziđe svoju tvrdokornost, jer će mu suptilnost i diplomatija mnogo vredeti u svim poteškoćama. Ne smatrajte ga egoistom, poštujte njegovo osećanja za posed, imanje, vlasništvo. Ne tražite od njega da svoju užinu ustupi drugu ili drugarici. Rizik je veliki dirnuti ga u srce. Naučite ga postepeno da ponudi bombonu, delić čokolade, papirić i zahvalite mu se uvek za tu plemenitost. On mrzi velike promene, a obožava prirodu.

OBRAZOVANJE

Vaspitač vašeg malog Bika treba da uvek ima u vidu njegov ritam: on je spor, potrebno mu je više vremena da promozga, premišlja i shvati. Ali, ono što je naučeno ostaće zauvek klasirano u njegovom sećanju. U učenju i savlađivanju školskog gradiva ne treba mu mnogo zamerati zbog nedostatka brzine već mu iznositi tuđe primere brzine i efikasnosti i tako ga podsticati.

Dete Bik mora još odmah da zna da će mu jedino škola omogućiti da bude koristan, da stvori solidnu budućnost, a sve na bazi ostvarenja trajnih, opipljivih akcija, koje će se konkretizovati sticanjem jednog prijatnog materijalnog komfora.

Izbegavajte grupni rad, jer ga takmičenje još više usporava. Izvedite ga na put tiho, strpljivo, nežno… I ne zaboravite: kad bude razumelo, njegova memorija, istrajnost, upornost, koncentracija biće izuzetne i snažne, tačne poput časovnika. Iznosite mu primere iz svakodnevnog života, ono će biti organizovanije, sigurnije. Razvijte mu što više maštu, objašnjavajući mu stvari sa puno humora, igrajući se sa njim da bi naučilo da uživa u igri, da se raduje, kako to ume Bik, jer školsko obrazovanje ne donosi uvek sreću, a ni obavezan uspeh u životu.

IGRE

Da biste razvili njegovu maštu, donesite mu poneku interesantnu igračku, pričajte mu priče o njoj, stvarajte razne situacije.

Da biste uvećali i pojačali njegovu brzinu u odlučivanju, igrajte sa njim karte, neke bitke (jer Bik voli vojsku, oružje i politiku), gde se traži spretnost i diplomatija. Takve igre donose materijalne dobitke, no u slučaju gubitka, ne zaboravite da ga podsetite da se radilo samo o igri. Bik ima, ipak i kreativnost: ne oklevajte da ga upišete na neki kurs skulpturu, šivenje kuvanje (naročito) pa i muzike, slikarstva ponekada.

SPORTOVI

Ovo dete nije sportski tip, ono obično ne voli veliki fizički napor, ali zato voli da se odmara i izležava. Trebalo bi da vežba da se kreće što više (bicikl, pešaćenje); iskoristite njegovu ljubav prema selu i polju radi pešaćenja i drugih aktivnosti. Neka pliva u bazenu ili moru, ali ga ne terajte na veće sportove i takmičenja.

Da biste malog Bika naučili da bude brži i aktivniji, da igra tenis, odbojku, budite strpljivi, on više voli npr. streljaštvo, pucanje, što zahteva tišinu i koncentraciju. Aktivna gimnastika uz zvuke muzike, svideće se devojčicama znaka, ali vi uvek morate biti blizu njih. Za oba pola igra uz muziku biće od koristi, budeći smisao za lepo u muzici.

ZDRAVLJE

Često su mali Bikovi jaki, robustni i solidne konstitucije.

Slabe tačke su:

* krajnici,

* uši,

* česte angine,

* upale, kao i

* spondiloza.

Oni su veliki gurmani i ne treba im dozvoliti da previše jedu, a kasnije i piju. Ako su „uvek gladni“ dajte im voće, povrće ali izbegavajte testo, slatkiše. Podržite ga u tom žrtvovanju i sami se žrtvujte, jer česta gojaznost može odvesti u bolest. Protiv zadržavanja veće količine tečnosti možete se boriti hranom: kupus, karfiol, rotkve, spanać … Najzad, za dobru funkciju tiroidne žlezde, dajte mu ribu i morsko voće.
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 10:05, Naslov:
Astro-Profil *Blizanci*
(21.maj – 20.jun)




Ime: Gemeni je latinski naziv za Blizance

Moto: Ja mislim

Planeta: Merkur

Boja: Golub siva, bledo žuta, ljubičasta

Metal: Živa


Drago kamenje: Beril, topaz, prugasto kamenje

Životinje: Majmuni, veverice i sve što leti,

posebno leptiri i papagaji

Zanimanje: Pravnik, ekonomista, matematičar, pisac, naučnik, šahista, košarkaš, umetnik, spiker, nastavnik, poštar, trgovac, službenik, zanatlija, izdavač.

Mana: Površan i nezahvalan.

Najnepravednija izreka o Blizancu: “Blizanci su dvolični.” Interesujući se za sve i svakoga odjednom, znači da ponekad moraju okrenuti leđa onome što ih je trenutak pre fasciniralo. Blizanci se stalno “okreću” u prostoru.

_____________________________________________________________

Uopšteno

Ako želite da budete sigurni da će se vaši prijatelji dobro zabavljati i da u društvu ni jednog trenutka neće biti dosadno, pozovite Blizanca (ili možda više njih). Na ovaj ili onaj način, oni će održavati razgovor živim i duhovitim, možda u polemičkom tonu, ali sa toliko znanja, duha, poslednjih vesti i šaljivog ogovaranja, da će svi biti oduševljeni.

Blizanac je vedar, nemiran, nervozan, radoznao i izvanredno obavešten o svemu. Ponekad mu zameraju da je površan i da nedostaje dubine njegovom zapažanju: istina je da on ne mari mnogo i nema strpljenja za detalje, ali niko kao on ne može tako brzo i tačno oceniti ono što je bitno u jednoj stvari.

Šala i vedrina koju pokazuje samo je deo njegove dvostruke prirode – „drugi Blizanac“ često plače, ali u samoći. Uvek morate imati na umu da je to dvojni znak, da su u pitanju dve različite, promenljive ličnosti. Izraz ovog znaka se tako brzo menja, da je ponekad teško ustanoviti gde završava realnost a gde počinje iluzija. Potrebno je često malo opreznosti i smotrenosti da biste znali gde da tražite ovo svestrano stvorenje. Jer, ono je danas ovde, a sutra ko zna gde. Blizanci menjaju svoju odeću, posao, ljubav svoga života, mesto boravka, isto onako brzo kao što menjaju svoje mišljenje, a to je zaista veoma brzo.

Blizanci imaju nezgodnu naviku da poslednju stranu knjige čitaju kao prvu. Bilo bi zanimljivo upoznati ma i jednog predstavnika ovog znaka koji je pročitao neku knjigu od prve do poslednje strane, bez preskakanja, a da mu to nije dosadilo na pola puta. On suviše brzo odbacuje dragoceno i staro radi neoprobanog i novog, a onda žali zbog trenutne odluke. I pored toga što je uvek okružen ljudima, najdublje emocije deli samo sa jednim stalnim pratiocem – svojim drugim Ja. Vazduh je njegov elemenat i njegov jedini pravi dom. On je na Zemlji stranac.

Pripadnici ovog znaka nemaju strpljenja sa konzervativcima i staromodnim ljudima, ili sa onima koji se teško odlučuju o određenim pitanjima. Blizanci znaju gde im je mesto i koje mišljenje zastupaju, bar u određenom trenutku. Prema Blizancima se obično osete trenutne simpatije, sklonost ka stvaranju prijateljstva. Velika je greška ako pokušate da prikujete Blizanca za jedno mesto ili jednu ideju. Napravićete veliku grešku i ako izazivate njegovu dovitljivost ili duhovitost. Sa najvećom lakćom će se izvući iz svake situacije.

Blizanci umeju da budu oštri satiričari, a slobodno se može reći da njihova inteligencija i domišljatost daleko nadmašuje sve ostale zodijačke znakove. Blizanac može nekada i da iznenadi. Naročito ako je zaljubljen. Tajna je u dvojnosti ovog znaka. On može da radi dve stvari u isto vreme sa manje napora nego što je drugima potrebno da bi uradili samo jednu stvar. Zbog toga je u ljubavi Blizanac cesto nepouzdan, iako vrlo romantičan, a njegova stalna želja za promenom i raznovrsnošću retko ga duže zadržava na jednom mestu.

Da biste ga osvojili morate pratiti njegov tempo. Nemojte se suviše obazirati na njegove želje, vec slobodno raspolažite svojim slobodnim vremenom. Morate biti u toku sa svim aktuelnim ludostima i morate se navići na nepredvidljivost. Ljubav za njega često više znači „dobar razgovor nego dobar seks“. Njemu je potrebna zanimljiva i pametna osoba. Jer, strast bi mogla zamagliti najvrednije što poseduje – zdrav razum. Kad naiđe na osobu koja mu potpuno odgovara Blizanac začudo može biti i veran – tek tada najzad shvata da je sve vreme „lutao svetom“ tražeći drugog Blizanca…

Karakteristike

Ovo je prvi vazdušni znak. Blizanci su radoznali, zaposleni i razgovorljivi. Uvek postoje stotine stvari koje iskaču iz njihovog uma. Rečenice tipične za Blizanca počinju rečima “Kako? Zašto? Gde?”. Ovaj znak uživa u dvostrukosti, tako da moze biti dvostruko aktivan, dvostruko pričljiv, dvostruko svestran.

Blizanac je brz, živahan, radoznao, komunikativan, društven, spretan. Radi više poslova istovremeno. Na licu ima masku. Voli znanje radi njega samog. Mladalačkog je izgleda i duha.

Ljubav

Blizanci se trude da svoje ideje plasiraju svuda, pa čak i u ljubavi. Stalno su u potrazi za najboljom varijantom. Na tom planu ostaju večno mladi do same starosti. Oni ne znaju da mrze, ali im ni ljubav nije duboka. Njih ne zanima eros vec površan flert i brzo su zadovoljeni. “Sve rade na brzinu, pa i one stvari”. Pravu ženu teško mogu da uzbude i zadovolje.

Prijateljstvo

Blizanac je brbrljiva društvena osoba, te se ljudi provodeći vreme s njim, izvrsno osećaju. Obožava imati puno prijatelja s kojima može podeliti misli.

Budući da živi u hladnoj, vazdušnoj zemlji uma, prijatelji su malo zbunjeni njegovim nedostatkom saosećanja. Ako ga zapitaju za savet, imaće puno dobrih ideja i predloga. Moze ćaskati bas sa svakim i pritom se zabavljati ( barem neko vreme) ali prijatelji s kojima želi biti duže moraju biti domišljati i zabavni, moraju prsiti idejama i ne sme nikada biti dosadno. Najsretniji je dok priča, pa tih, namrgođen prijatelj nema puno šanse. Ubrzo ce pobeći blistavim osobama i opet se pojaviti sa bezbroj fascinantnih zadataka koje treba odgonetnuti pre zore.

Posao

Posao iz snova mora Blizancu ponuditi promenljiv raspored. Potrebno mu je izlaženje i susretanje sa ljudima, učenje nove veštine i svakodnevno menjanje rutine.

Pomalo je površan sa novcem i on mu nikada nije u prvom planu. Za njega je najvažnije pronaći posao koji ga zaista stimuliše.

Pravnik, ekonomista, matematičar, pisac, naučnik, šahista, košarkaš, umetnik, spiker, nastavnik, poštar, trgovac, službenik, zanatlija, izdavač… su poslovi za Blizanca.

Garderoba

Želi se oblačiti malo drugačije od uobičajenog, ali u odeću i obuću koju ne treba posebno održavati, jer – tako si zaposlen. Odgovaraju mu prugaste, tačkaste, te tkanine sa sitnim uzorcima, a njegove su boje svetlosiva, ljubičasta i svetložuta.

Slavni Blizanci

Steffi Graff – John F. Kennedy – Merilyn Monroe – Prince – Sir Laurence Olivier – Naomi Campbell – Bob Dylan – George Washington – Miles Davis – Lenny Kravitz – Joseph Fiennes – John F. Kennedy – Brooke Shields – Clint Eastwood – Marilyn Monroe – Morgan Freeman – Alanis Morissette – Angelina Jolie – Prince – Johnny Depp – Michael J.Fox – Natalie Portman – Judy Garland – Elizabeth Hurley – Jacques Cousteau – Donald Trump – Ice Cube – Jim Belushi – Helen Hunt – Venus Williams – James Brown – John Wesley – Paul McCartney – Paula Abdul – Nicole Kidman – Jean Paul Sartre
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 10:06, Naslov:
Ljubavni Profil – Blizanci
Prvi susret sa osobom rodjenom u znaku Blizanaca ukazuje – da je rec o vrlo neobicnim, interesantnim, veoma duhovitim i sarmantim osobama. Dakle, epiteti koji idu uz njihovu pojavu, stas ili glas su: Blizanci poseduju zabavljacki karakter, izrazajnu elokvenciju, kao i to da su veoma vesti prilikom upotrebe razlicitih intelektualnih, mentalnih ili govornih strategija. Vazno je razumeti da je dubina njihovog bica ispunjena zeljom za promenom

i istrazivanjem i narocito, da je radoznalost – njihov glavni pokretac. Naravno, „radoznalost“ treba tumaciti kao njihovu zelju za neprekidnim otkrivanjem novog iskustva ili za saznanjem i upoznavanjem sveta oko sebe. Uostalom, ne treba zaboraviti da njihovim sazvezdjem upravlja Merkur te, da bi ste privukli njihovu paznju i podstakli njihove emocije potreban je odredjeni stimulans u vidu vizuenog podsticaja, a najbolji efekat se postize uvek kada zaintrigirate njihovu intelektualnu paznju. Ziveti sa osobom u znaku Blizanaca znaci, zaboraviti na one klasicne obrasce ponasanja i narocito, ne treba insistirati na nekim strogim, rigidnim ili krutim principima. Ukoliko kod Blizanaca postoji interesovanje za odredjenu osobu suprotnog pola, sigurno je rec o nekim „detaljima“ koje samo oni primecuju kod nje; kao i o atraktivnom izgledu te osobe ili o njenom pomalo „neobicom“ ponasanju; ali i o nekom novom iskustvu koje Blizanac zeli da „okusi“.

Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje. Covek pita svog prijatelja (Blizanca) za razlog njegovog nedavnog ljubavnog brodoloma, a Blizanac mu odgovora: „Znas ta veza je postala suvise monotona, jednolicna i opterecujuca. A onda, iznenada sam upoznao jednu novu i vrlo intreresantnu osobu“. Njegov prijatelj komentarise da je tako bilo i u nekim prethodnim slucajevima. Na to Blizanac odgovora: „Da, to me izgleda cesto prati u zivotu“?!

Obavezno treba imati na umu: osobu u znaku Blizanaca prvenstveno pokrece onaj vizuelni momenat i kognicija, a da emocije dolaze, tek u nekoj narednoj fazi. Uostalom, Blizanci svoje emocije drze pod strogom kontrolom, jer obicno ne uspevaju pravilno da doziraju odredjenu kolicinu emocija koju poklanjaju svom ljubavnom partneru ili osobi koja im se dopada. Ne treba zaboraviti: da izmedju osobe u znaku Blizanaca i njenog partnera postoji odredjena emotivna distanca, stit ili ograda, koju oni koristite iz samo njima znanih razloga. Uvazavajuci sve ovo potpuno je razumljiv njihov – emotivni profil, tj. njih ljubavni potresi, prekidi ili rastanci narocito ne pogadjaju, jer oni se ne uklapaju u tip „emotivnog pacenika“. Naime, od Blizanaca nikako ne treba ocekivati: ljubavnu dramu, srceparajuce scene, tugu, patnju ili suze zalosnice. Dakle, svi oni koji poznaju psiholoski profil Blizanaca racunaju sa tim da su njihovi osnovni aduti inteligencija, verbalne sposobnosti ili spekulacija, kao i fantasticna snalazljivost u razlicitim okolnostima. Ne treba zaboraviti da tipican Blizanac uvek u svojoj glavi ima razlicite afinitete i interesovanja kada je u pitanju ljubavna tema, odnosno u njihovim mislima gravitiraju razlicite osobe, a u njegovim dzepovima se nalaze neki „tajni spiskovi“, i u njihovom imeniku postoje neke „tajne sifre“. U svakom slucaju oni uvek imaju dobru alternativu, bez obzira da li je rec o ljubavnoj uvertiri ili o ljubavnom rastanku.
ONA

Zena BLIZANAC je zabavna, drustvena, magicna i provokativna. Ne zazire od upoznavanja novih ljudi i nije uobrazena, ali nema puno interesa za duge ljubavne veze. Nepredvidiva je i svoju drustvenu i ljubaznu masku vrlo brzo moze zameniti distanciranom i arogantnom. Od potencialnog partnera zahteva mentalnu kompatibilnost da bi bila zainteresovana, jer ova dama ne dozvoljava igru s njenim telom nekome ko nije sposoban da je izazove intelektualno. Ona uvek radi na pokusavanju da da menja stvari prema svojim potrebama i to cak pokusava i sa partnerom. Promena je veoma vazna za njen zivot i njen psihicki razvitak. Spremna je da upotrebi i sva „zenska oruzja“, svoj sarm i privlacnost, da bi dobila ono sto hoce. Ova dama se lako zaljubljuje i zato tezi ka tome da ima vise od jednog ljubavnika istovremeno. Jako je komunikativna, prepredena i u stanju da svojim sarmom opije svakog ko s njom stupi u razgovor. Romansa je za nju vrsta igre i ona ne namerava da se vezuje za samo jednu osobu dok god ne oseti da je za to spremna. Njen partner mora biti dobar slusalac i diskutant – ovu damu ce moci zadrzati samo toliko dugo koliko je spreman da sa njom diskutuje o svemu i svacemu. Mora je voleti, postovati i diviti se njenom intelektu. Ona je uvek dobro drustvo i pratnja, romanticna i zenstvena, ali nece biti cutljiva ako ima priliku da razgovara i nece se puno dvoumiti da ode ako nadje bolju priliku. Zena BLIZANAC je u stvari mesavina nekoliko zenskih karaktera. Svaki od njenih ljubavnika videce je u drugom svetlu. To nije njen trik, to je prirodna licnost osoba rodjenih u ovom horoskopskom znaku. Ona je kao sareni lepticic, uvek u pokretu i uvek interesantna i popularna. Oni koji je pokusaju vezati za sebe, ostaju slomljenog srca i svrstavaju je u losa iskustva, ali jedno je sigurno: ona svim pripadnicima suprotnog pola deluje privlacno. Njena aktivna masta cesto kreira sliku perfektnog partnera koju ona nosi u sebi, problem je u tome sto se u realnosti retko nadje neko ko odgovara toj slici. Ona sanja o tome da se totalno zaljubi, ali nikad u tome skroz ne uspeva. Njen partner ce imati osecaj da je u vezi sa haremom zena, jer ona je dama veoma promenljive prirode. Njena priroda je da diskutuje, argumentuje, istrazuje i trazi promene. Kao majka je dosta koncentrisana na uspeh svoje dece, pogotovo kad se radi o obrazovanju i kulturi. U svojim zrelijim godinama cesto je opsednuta histerijama i nezadovoljstvom, pa tu svoju nervozu ostrim jezikom prebacuje na svoje ukucane. To je doba kada joj se jednostavno ne moze ugoditi…

ON
Muskarac BLIZANAC je uvek u pokretu, cak i kada je zaljubljen. On ne podnosi raspored planova ili rutinu u bilo kom dobu svog zivota. On odbija da zivi po satu i pokusava da u svoju svakodnevnicu ugura sto vise razlicitih stvari, poslova i obaveza odjenom. Gospodin BLIZANAC je obicno veoma inteligentan, voli da komunicira i extremno je ucen i obrazovan. Dobar je i ubedljiv govornik i svojom pricom i talentom za komunikaciju moze privuci svaku zenu koja ga interesuje. Njegova vecito decacka priroda je atraktivna i interesantna mnogim zenama. Poznat je po svom optimistickom pogledu na zivot, po strastvenoj ljubavi prema zurkama, zabavama i komunikacijom, i njegovo vecito traganje za otkricem necega novog i uzbudljivog dosta doprinosi njegovom sarmu. Ovaj gospodin je veoma radoznao sto se suprotnog pola tice i obicno postaje zainteresovan ako je izazvan. Sa svojom voljom i snagom za ostanak u vezi, ovaj muskarac ne obara bas rekorde. Lako se umori i u stanju je da napusti partnerku ako mu postane dosadno. Muskarac BLIZANAC voli drustvo, a pogotovu voli zensko drustvo! Njegova atraktivna licnost ga pravi neodoljivim za suprotni pol i on je toga svestan. On nije bas veliki romanticar i nije mu puno vazan telesni kontakt , ali to ne znaci da je hladan u osecanjima. Radi se samo o tome da gospodin BLIZANAC ima malo problema da razume i pokaze svoja osecanja. Kod njega razum uvek ima prednost, emocije su na drugom mestu. U poznijim godinama, muskarac BLIZANAC postaje ozbiljniji i primetno verniji svojoj partnerki, ali cak i ako je veran on voli da flertuje sa strane. To je jace od njega i on to ne smatra nekim katastrofalnim prekrsajem. Razlog tome je njegova potreba za komunikacijom i zelja za raznolikoscu. Rutina ga ubija dosadom, cak i na poslovnom planu BLIZANAC mora da ostane u pokretu i stalno prolazi kroz promene. On postuje dobre argumente, voli da posmatra situacije i ljude iz razlicitih uglova i cesto, zbunjen time, ne nalazi sposobnost da se odluci. Zabavno je biti s njim: on je realista koji svoja ponasanja menja po potrebi i koji zivi za intelektualne izazove… Njegova izabrana pratilja mora akceptirati negovu promenljivu licnost.

NA KOJI NACIN SE TREBA UDVARATI OSOBI U ZNAKU BLIZANACA

Pozeljno je da to cinite na neobican i veoma originalan nacin, ali istovremeno da sacuvate iskrenost, spontanost i licni sarm. Vasa „velika prednost“ je – ako posedujete atraktivan izgled, ali to Vam sigurno nece biti dovoljno da zadrzite njihovu paznju.Uz super stas podrazumeva se da posedujete i „dobar glas“, a to znaci da se „strogo“ ocenjuje i Vas stil izrazavanja. Svakako od Vas se ocekuje i da posedujete dinamicnost, optimizam, leprsavo raspolozenje, kao i zabavljacki karakter, zatim sposobnost za intelektualnim pariranjem i spontanost u izrazavanju. Uostalom zapamtite dobro da kod Blizanaca vazi zlatno pravilo: „slican se slicnom raduje“!

STA JE ONO STO VAS PARTNER ILI OSOBA KOJA VAM SE UDVARA MORA OBAVEZNO DA ZNA O VAMA


Vi ste veoma dinamicna, sarmantna, snalazljiva, brza i pokretljiva osoba i ne dozvoljavate da Vas neko drzi na „zlatnoj uzici“. Bez obzira da li je rec o ljubavnoj prici ili o neformalnom odnosu, potrebna Vam je nezavisnost, i neki vid psiholoske ili emotivne slobode. Ukoliko Vam se pripisuju osobine kao sto su: neodgovornost, povrsnost, prevrtljivost, neverstvo i slicno, to kod Vas ne izaziva neku narocitu psiholosku patnju ili emotivnu moru, vec pre cudjenje, da taj neko jos uvek nije upoznao – Vas karakter i Vasu pravu prirodu. Ipak, gde se zaista krije „prava istina“ to je tesko utvrditi, jer kod Vas postoji „dvojnost prirode“ – tako da svaki Blizanac prica svoju pricu i pri tome, deluje veoma uverljivo. U tom smislu, vazno pravilo za Vaseg partnera glasi: „nemojte uzalud trositi svoju energiju u nameri da dokazujete istinu, a narocito nemojte ocekivati veliko priznanje i iskreno pokajanje od Blizanaca“. Uostalom, zasto bi ste se nadmudrivali sa Blizancima kada su oni vec na samom startu u „velikoj prednosti“?!
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 10:08, Naslov:
Unakrsni Ljubavni Profil – Blizanci
Krajem maja i velikom prvom polovinom juna, sunce (vladar prirode) zraci u znaku BlIZANACA. Rodjeni u znaku Blizanaca vole sve vrste komunikacija (pisanje, telefoniranje…) i jako su naklonjeni putovanjima. Poznati su kao veoma dobri govornici i omiljeni su u drustvu jer poseduju talenat da zabave druge. Zato su Blizanci obicno najvaznije osobe na zurkama i proslavama. Ovaj horoskopski znak spada u dualne (duple) znakove i obelezen je i svetlom

i tamnom stranom pirode. Blizanci su veoma zainteresovani za sve sto je novo i moderno, ali imaju i zdrav skepticizam koji im omogucava da uvek vide i dobru i losu stranu slike. Oni obozavaju sve vrste zabava i druzenja, mada vole i da sede po strani i analiziraju… Tipican Blizanac se lako moze prepoznati vec po tome sto je uvek u nekoj zurbi i nadmetanju s vremenom. Interesantno je da ovaj horoskopski znak poseduje vise slobodnjaka nego bilo koji drugi znak zodijaka – to izgleda kao da Blizanci u svojoj velikoj zivotnoj zurbi, ne nalaze vremena za bracni zivot. Ostroumnost i moc zapazanja su osobine kojima se Blizanci sluze u zivotu, mada ponekad znaju s time malo i da preteraju, a to neretko donosi probleme s potencialnim partnerom. Rodjeni u ovom horoskopskom znaku u stvarnosti imaju premalo poverenja u licne sposobnosti i to cesto umeju da zamaskiraju sarkazmom ili ironijom, mada su u stanju da svoje sposobnosti izostre do perfekcije. Dok god su aktivni nece imati problema sa telesnom tezinom, omiljeni sportovi su im gimnastika, plivanje, tenis i svi sportske igre koje zahtevaju komunikaciju sa ostalim igracima. Blizanci cesto imaju izrazen talenat za dizajn, dekor, likovnu umetnost, magiju i iluziju, rucni rad i muziku. Horoskopski Blizanci spadaju pod mutirajuce znakove i osobe rodjene pod ovim horoskopskim simbolom su veoma drustvene, vole izlaske i zabave, i najradje bi da imaju nekog jaceg od sebe ko ce biti u stanju da „na poziv“ bude tu i pruzi im oslonac u kriznim situacijama kada gube poverenje u okolinu.

Kako se Blizanci slaze sa ostalim znacima

Blizanci & Ovan

Pri ovoj kombinaciji sledi susret Vazduha i Vatre i visoki plamenovi se mogu videti nadaleko! Marsov podanik Ovan nalazi sposobnog i uklopljivog partnera – Markurovog podanika u znaku Blizanaca. Atrakcija je instantna, jer oboje vole da rade sve na brzinu i da reaguju impulsivno. Sposobnost Blizanaca na rad s ljudima je veoma vredan aspekt, dok Ovnova sposobnost da podeli uzbudjenje generira jak i zanimljiv zajednicki ljubavni zivot. Entuzijazam i bezbrizna hrabrost Ovna ostavlja jak utisak na nemirnog i radoznalog Blizanca. Ovan momentalno oseca privlacnost prema socialno-amizantnom Blizancu, mada njegova potreba da dominira ljude i situacije tezi da probudi buntovnicku stranu Blizanca, koja uvek cuci i ceka ispod nemirne povrsine Blizancevog karaktera. Svadje i raspravke mogu uslediti ako Ovan Blizanceve flert-igrice sa strane shvati ozbiljno ili ako Blizanac smatra da ga Ovan previse kontrolise. Blizanci i Ovan su dobra kombinacija, ipak: Ovan zeli da iskusi sve stvari a Blizanac bi radje da diskutuje o njima. Zajednickim snagama mogu doci do novih otkrica koja bi inace propustili da su usamljeni. Blizancima je potrebna zabava i mentalna stimulacija; rutina ih ubija i svaki pokusaj da se ove osobe navedu na vise opreznosti s novcem i zdravljem, mora se izvesti veoma pazljivo i promisljeno. Oboje, i Blizanac i Ovan, brzo zaboravljaju svoje besove i ljutnje, i nijedan nije zlopamtilo. Ni jedan ni drugi ne bi trebali skakati nestrpljivo po idejama partnera. Moraju znati saslusati jedan drugoga i nauciti da sve planiraju zajedno, jer zajedno imaju sansu na veliki uspeh u zivotu i poslu. Ovo bas i nije rajska kombinacija, ali sudeci po polozaju njihovih zvezda, s ljubavlju i razumevanjem s obe strane, sposobni su da medjusobna neslaganja smanje na najnizi stupanj. Blizanac ce, ako zaista voli, biti veran dok god Ovan ne zahteva da bude fokusni centar njegovog zivota. Umeju se slagati tako dobro da okolina pocinje da veruje u perfektnu ljubav. Oboje s lakocom traze i nalaze nove ideje, jer oboje uzivaju u izazovu novog i drugacijeg. Kada se njihov medjusobni odnos stabilizuje i ucvrsti, oboje bi trebali da se smire i ispolje zahvalnost sto imaju jedan drugoga. Poslovni odnosi izmedju Blizanca i Ovna mogu veoma dobro da funkcionisu, pod uslovom da je partner u znaku Blizanaca mentalno jak, sa talentom za mehanicke sposobnoti, marketing i slicno – sve to ukrsteno sa Ovnovom sposobnoscu saradnje sa javnoscu, moze doneti veoma blagorodne poslovne odnose. Kada se Blizanac dvoumi, Ovan moze pomoci u donosenju odluka, mada mora obratiti paznju da ne narusi Blizancev intelektualni prostor i ne pokaze previse posesivnosti. Zbog drugacijih prilaza poslu, Blizanac i Ovan dobro funkcionisu kao tim – imaju sposobnost da svoje interese prosire u razlicitim pravcima. Cesto mogu imati usijane raspravke, jer ono sto Blizanac radi za zabavu i intelektualni izazov, Ovan prihvata vise ozbiljno. I Blizanac i Ovan moraju nauciti koliko intenzivno partner njihove reci uzima k srcu i biti pazljiviji sa ostrim izjavama, da bi izbegli teze sukobe.

Blizanci & Bik

Kada Bik i Blizanci krenu zajednickim putem, jedan drugome moraju pruziti dovoljno vremena da nauce dinamiku te zajednicke veze. Bik ce biti zapanjen Blizancevim neosporivim sarmom, ali ce ipak razmisliti dva puta pre nego sto se zaljubi u Blizanca. Bikovi su uglavnom prirodno jako posesivni, a vazdusnog Blizanca niko ne moze da poseduje! Bik i Blizanci imaju totalno razlicite poglede na zivot. Zato sto je promenljive prirode, Blizanac nece razumeti Bikovu potrebu da se smiri, udomaci i generalno odbija promene. Po Blizancevom misljenju, biti slobodan od ogranicenja i istrazivati svetove svakog dana je isto sto i dosegnuti raj. Blizanac je intelektualan, dok je Bik vise miran, stalozen, praktican i voli kada se moze osloniti na regularnost, predvidljivost i pouzdanost svih stvari oko sebe. Biku nije potrebno da bude zaslepljen brilijantnoscu Blizanca, ali njemu je potreban pouzdan i senzualan partner. Za Blizanca, to je cista d-o-s-a-d-a. Naravno, Bikova bogata masta i kreativnost dokazuju njegove kvalitete, ali poletan Merkurov podanik Blizanac ponekad pomesa raznovrsnost i kvalitet. Sa miroljubivom Veneron kao vodjom, Bik se moze odluciti da ulozi puno strpljenja u vezu sa Blizancem, da bi mu dokazao da je on stvarno parter vredan da se s njim zasnuje domacinstvo. Mada ipak, moze se cak desiti i da Bik pomisli da pokusaj vezivanja Blizanca za sebe nije vredan tolikih briga i boli. Blizanceva licnost se moze pokazati kao previse nemirna za Bikovu prirodu. Ovo dvoje su emocionalno veoma razliciti. Blizanac voli variacije misljenja i sva mentalna zadovoljstva, dok je Bik vise zainteresovan za materijalne stvari u zivotu. Bikov jak sexualni nagon moze savladati sexualno slabijeg Blizanca. Zbog svoje posesivne prirode Bik nikada nece biti potpuno u stanju da se cvrsto veze za nemirnog Blizanca, koji voli promene koje Bik odbija. Blizanac je vazdusni znak, i promisljeni Bik koji obicno stoji obema nogama na zemlji, imace problema da shvati Blizancevu manje prakticnu prirodu. Vazno je za oboje razumeti urodjene temperamentalne razlike. Ako Blizanac respektuje Bikovu potrebu za sigurnoscu, i ako Bik respektuje Blizancevu potrebu za promenama, zajednicki zivot za ovo dvoje ce mozda cak i biti moguc. Ova kombinacija nije bas laka za bliske, personalne odnose, mada moze funkcionisati ako existiraju harmonicni aspekti izmedju personalnih planeta i Ascendenata. Mogu ponesto i nauciti jedno od drugoga, ali za uspesan zajednicki zivot potrebno je razumevanje i puno strpljenja od oba partnera! Kombinacija ova dva znaka cini dobro prijateljstvo, familiju ili poslovno orijentisane odnose, dok su za vise intimne odnose potrebni harmonicni aspekti izmedju Meseca i Ascendenata.

Blizanci & Blizanci

Spoj dva Blizanca je kao susret cetvoro ljudi, jer Blizanci reprezentuju dualni znak Zodijaka. Ova veza nikada nece biti dosadna i oba partnera ce deliti intelektualne interese i otvorene poglede na svet. Uzivace u divnim zajednickim vremenima, mada dva Blizanca retko ostaju zajedno, osim ako se sretnu u kasnijim godinama. U ovoj vezi nazalost nedostatak kontrole obicno preovlada, mada se ova kombinacija moze pokazati i kao kompatibilna, jer su partneri makar u stanju da razumeju njihove promenljive prirode. Sexualni zahtevi i potrebe bice obostrane. Nehajni i nezavisni, u stanju su da lako saradjuju i da jedno drugo sexualno zadovolje. Ljubomora skoro nikada nije problem, ipak svadje mogu lako eskalirati, zbog obostrane teznje flertu i potajnim prevarama. Brzo ce zaboraviti sve probleme i preci na sarkazam. Da li ce ovaj spoj producirati srecu ili tugu, zavisi od toga hoce li barem jedno od njih, barem ponekad obratiti paznju na zajednicki zivot i interes. Diskusije ce im biti zive, zivot brz, nemiran i promenljiv, i sve to zato sto oboje zele tako i nikako drugacije. Nece im biti dosadno, ipak ova kombinacija je previse nestabilna na duge staze. U stanju su da pricama vrte jedan drugog u krug celu noc! Oboje poseduju veliki komunikacioni talenat, pa bi cak jedno drugome bili prvi izbor za zajednicka dugotrajna putovanja. Merkur (ili Hermes – u grckoj mitologiji) je bio specijalista za putovanja, ali je Blizancima podario i ljubav prema razlicitim stvarima, mestima i idejama. Laskavi i prijatni ljudi i sitruacije lako i brzo dosade Blizancima, pa je jedan od vaznijih aspekata u ovom spoju naci humor i stimulaciju, za kojima oba partnera posezu u svim vrstama okolnosti. Blizanci imaju sklonost da postanu povrsni, nestabilni i jako hekticni. Najteza stvar u zajednickom zivotu dva Blizanca bi bila priznavanje velikih obaveza, pa vezi preti raspad ako oboje ne ostanu fokusirani na zajednicke ciljeve. Blizanci su podanici brilijantnog Merkura, magicnog izaslanika bogova, koji budi talenat za komunikaciju, konverzaciju i socijalne interakcije, zajedno sa blagom duhovitoscu i jakim interesom za sve novo. Ove zajednicke osobine cine ovaj par zanimljivim i zanosnim, uvek u centru socijalne scene. Oboje su fascinantni govornici, sa puno prijatelja koji se cesto sastaju, pa su njihove zabave i slavlja obelezena kao vazni dogadjaji na svacijem kalendaru. Znak Blizanci je mutirajuci (promenljiv)- pa su ovi partneri u stanju da se medjusobno lako sloze i najcesce ce biti u stanju da akceptiraju zelje jedno drugoga. Veza bez tamnih, zamagljenih pozuda – sve je izlozeno na videlo! Ova kombinacija na poslovnom planu poseduje potencijal za exelentnu saradnju u situacijama gde su stranke vezane za korespondentne profesije, kao sto su: pevac – kompozitor, autor – izdavac, itd.

Blizanci & Rak

Rak je kucno bice i moze smatrati nemirnog Blizanca tesko prilagodljivog za zajednicki zivot. Dok je Blizanac konstantno u potrazi za promenama, Rak je zadovoljan domacinstvom i porodicnim aktivnostima. Sa druge strane, Rakove promene raspolozenja mogu jako pritiskati i cak i oterati leprsavog Blizanca. Raku se treba prici sa velikodusnoscu i mekim recima, da bi oprezni Rak izasao iz svog zastitnog oklopa brze nego inace. Rak moze nauciti Blizanca kako da uspori svoj zivotni tempo i uziva i u delima drugih ljudi oko sebe. Problemi nastaju ako Rak dobije osecaj da je nepozeljan ili ignorisan od strane Blizanca… Nemirni Blizanac i senzibilni Rak su cesto privuceni jedno drugome, ali sve u svemu imaju malo zajednickih interesa. Rak je intrigantno emocionalan i strastven, spreman da zadovolji fizicke potrebe Blizanca, ali on obicno trazi vise posvecenosti nego sto je Blizanac spreman da pruzi, pogotovo u ranim ljubavnim etapama, gde su burne pozude zestoke. Blizanceve sklonosti flertu sa strane daju Raku osecaj nesigurnosti, pa je ovaj spoj sklon brzom hladjenju i prolaznoscu. Ipak, ako Blizanac odluci da smiri svoje burne dozivljaje i ljubav prema promenama, veza se moze pokazati i emocionalno zadovoljavajuca, jer Rak tezi da zastiti i snabde porodicu i svoje voljene. I dok je Rak obicno veoma oprezan i emocionalan, Blizancu ce biti tezak boravak na istom zivotnom nivou i upotrebice svoj ostar jezik za negodovanj i pobune – tako ce partnera Raka samo duboko uterati u njegov zastitnicki oklop. Blizanceva potreba za slobodom i nezavisnoscu moze biti jako ugrozavjuca za Raka, koji traga za vlasnistvom i posedstvom, sa stabilnoscu i sigurnoscu visoko na njegovoj listi potreba. Rak je vodjen emocijama i osecnjima i preferira rutinu. Blizanceva nezaustavljiva priroda ce se pokazati preaktivna za Raka. Osecjni Rak (vodeni znak) je podanik promenljivog Meseca, dok je nemirni Blizanac (vazdusni znak) i podanik komunikativnog, optimisticnog i entuzijazmom napojenog Merkura, koji ponaked moze biti i kritican i otresan, za razliku od Meseca koji je odgojen, povucen i orijentisan ka razvitku, ali ipak promenljive prirode i turoban. Ova dva znaka bi mogla biti u dobroj kombinaciji pod uslovom da saradjuju, koriste emocije i intelekt i da zajedno zavrsavaju poslove. Rak moze pomoci Blizancu da podgreje svoja osecanja i bude nezan, dok Blizanac zauzvrat Raka moze ohrabriti da napusti svoj zastitnicki oklop. Potrebno im je da dostignu zajednicke ciljeve i saradjuju na projektima koje mogu da dele medjusobno, tako da svoju energiju usmere ka poslu a ne ka ljubomori i nemirima. Pre nego sto ovo dvoj euplove u bracne vode, Blizanac treba dobro promisliti i biti siguran da sa partnerom Rakom zaista deli dovoljno interesa za dugotrajnu vezu i zajednicki zivot, jer Raku je potrebna sigurnost i dom, a Blizanac ne voli da bude svezan. Blizance, imas li dovoljno strpljenja da izadjes na kraj sa Rakovim regularnim dozama neraspolozenja? Veoma komplikovana kombinacija, cak i na poslovnom planu.

Blizanci & Lav

Dramaticni Lav i komunikativni Blizanac su veoma skloni instantnoj medjusobnoj privlacnosti. Ovde se prakticno radi o ljubavi na prvi pogled. Mesavina Vatre i Vazduha razbuktava pozude, Blizancev razigrani flert nailazi na brilijantni odziv Lava, koji je i inace srdacan i uzvratan. Oboje su sexualno prilicno otvoreni, i vreme provedeno u zajednickoj postelji bice zabavno i zadovoljavajuce. Dok Lav voli srcem, Blizanac voli pamecu i duhom. Kombinacija ova dva znaka donosi razigranu i visoko-duhovnu vezu. Puno je akcije i optimizma u ovom spoju. Lav poseduje kreativni duh, a Blizanac uziva u mentalnoj stimulaciji. Svadje i neredi mogu iskrsnuti ako Lav Blizanceve flertove sa strane shvati isuvise ozbiljno i ako Blizanac oseti da Lav tezi da preuzme totalnu kontrolu nad vezom. Ipak, povrsinski gledano – izmedju ovo dvoje postoji jaka medjusobna atrakcija. Oboje prirodno privlaci glamor, laskanje i svet dobrih drugarstava i oboje ce se zajednickim snagama zalagati za dostizanje tih ciljeva. Ali, kada se vrate kuci sa zabave, lakomisleni i strastveni Lav ce se sigurnosno sukobiti sa nerazumnim i neumerenim Blizancem. Naravno da ce se Blizanac pobuniti da Lav voli isuvise materijalisticno, posesivno i zapovednicki. Blizanac je pravi socijalni leptir i voli da cirkulise, ali pritom se mora pobrinuti da ponosnom i posesivnom Lavu ne servira razlog za ljubomoru. Blizancevo flert-ponasanje moze raniti Lavovu sujetu a to vec moze biti opasno! Lav je podanik svetlog Sunca a Blizanac mudrog Merkura. Sunce, centar naseg solarnog sistema, je gospodar srca, pa je i Lav, njegov podanik, lojalan i stvaran, i voli da bude u centru paznje. U ljubavnim umetnostima, Lav je zestok i voljan, iako ne bas puno kreativan. Vest Blizanac moze pokusati da doda malo boje i raznovrsnosti jednostavnim sugestijama, bez da osteti Lavov ponos. U ovoj kombinaciji postoji dobar razlog za optimizam, uprkos gore pomenutim problemima, ali pod uslovom da Lav shvati da Blizanac nece uvek biti u blizini da mu pruzi paznju koja mu je potrebna, a Blizanac mora razumeti Lavovu potrebu da vlada. Sve u svemu ovo moze biti dobra kombinacija Vatre i Vazduha. Blizancu je potreban jak i stabilan partner, a Lav mora biti otvoren prema vecem potencijalu. Iako Lav lako postaje posesivan, u stanju je da se slozi sa sirokim Blizancevim interesima i nema nista protiv Blizancevih novih ideja za ljubavnu umetnost, zabave i putovanja. U drustvu oboje pokusavaju da nadblistaju jedan drugog, ali u tome imaju i puno zabave. Zajedno mogu biti dobar tim, sa dobrim potencijalom za dugotrajnu vezu.

Blizanci & Devica

I Blizancima i Devicom upravlja Merkur: Blizance cini promisljenim i logicnim, Devicu kriticnom i zahtevnom. Blizanceva uvek prisutna zelja za promenama moze previse opteretiti realisticnu Devicu. Jedna tacka u kojoj se oboje slazu je zudnja za dobrom odecom, cistocom i visoko imtelektualnim drustvom sa umetnickim zanimanjima. Na ovakvim skupovima su formirane mnoge Blizanci-Devica kombinacije. Iako izmedju njih postoji puno razlika, njihova zajednicka ljubav reci i koncepata moze ih dovoljno zbliziti da zajednicku vezu naprave stabilnom. Blizanci i Devica imaju razlicite poglede na svet; Devica je vise pribrana i prakticna, a Blizanac je intelektualan. Bluzancu moze tesko pasti da akceptira trezvena, korisna razmisljanja Device, dok za Devicu moze biti tesko da akceptira Blizancevu poletnost i povremeni nedostatak prakticnosti. Ovo je jedna od onih kombinacija koja ce oba partnera kostati malo vise truda nego vecina drugih, ali nagrada za njihovu uzajamnu kooperaciju vredna je truda. Ako Devica moze preci preko naizgled sasavih Blizancevih sema, i ako Blizanac moze izdrzati Devicin kriticizam – ovaj bi spoj mogao i da funkcionise. Medjutim, cinjenica je da leprsavi Blizanac (vazdusni znak), nije bas zainteresovan za to da se skrasi na jednom mestu i uz jednu osobu, ili da se brine o prakticnim ili domacinskim poslovima – barem ne do svoje 30-te. Diskriminirajuca Devica (zemljani znak) je pragmaticna, ali veoma probirljiva – mnoge Device igraju igru dugog cekanja pre nego sto sebi izaberu partnera. Ova kombinacija ce zahtevati prilagodjavanje i strpljenje sa obe strane, i sticanje zajednicke zrelosti sa dodatkom osiguranja za dugovecnu ljubav i vezu. Devica i Blizanac su oboje mutirajuci znaci i oboje podanici brilijantnog Merkura koji im daje ljubav i potrebu prema komunikaciji. Devica je najvise zainteresovana za dobre i lose strane planova i organizacija, dok ej Blizanac vise zabrinut za koncepte i novosti – i traceve! Ovo dvoje moraju naci nacin da zajedno prodju kroz njihove razlicitosti i udruze njihove snage. Sex je uzbudljiv i delikatan. Oboje vole da analiziraju i proucavaju svaku sitnicu posle ljubavnog akta, mada Devici moze trebati malo laskanja i podrske u pocetku. Put do njenog srca vodi kroz prave reci i Blizanac, poznat kao najveci i najspretniji govornik Zodijaka, nebi trebao imati problema da tim putem prodje. Sa druge strane, Blizancevi legendarni flertovi sa strane mogu biti opasni i skodni po hladniju Devicu, koja je sklona ozbiljnosti kada se radi o pokazivanje svoje privrzenosti nekome. Moguc je nastanak i ratnih frontova u ovoj vezi, jer oboje imaju ostar jezik i akutna rezonovanja medjusobnih slabosti. Ipak, sa stabilnim Mesecom i Ascendentalnim pozicijama, cak i ova neobicna kombinacija moze biti zadovoljavajuca – kako na ljubavnom tako i na poslovnom planu.

Blizanci & Vaga

Smatra se da ova kombinacija poseduje dobar astroloski uticaj za dug i srecan zajednicki zivot. Vaga pod uticajem Venere i Blizanac pod uticajem Merkura cine veoma dobru planetarnu konfiguraciju. Oboje podrzavaju slicne promene interesa. U slucaju ove kombinacije, Vaga obicno preuzima ulogu sudije a Blizanac ulogu odgovorne porote bracne sudnice. Intelektualni i artisticki interesi su kompatibilni. Obe strane Blizanceve prirode naici ce razumevanje kod Vage. Vaga traga za zajednicom sa zudnjom i fascinacijom, ona zivi za ljubav – i stil! Blizanac je druzeljubiv, duhovit, komunikativan i voli raznovrsnost i promene. Njegov optimizam i znanje o svemu po malo, pravi ga zanimljivim i rado vidjenim. Vaga dobro razume tu odliku i cak zna da doda poneke veoma kreativne ideje u zajednicki mix, spakovane u stilski omotac. Vaga je naklonjena lepoti, harmoniji i balansu, ali i nema zaziranja od trosenja novca. Oboje su ljubazni i srdacni, vole zabavu, fond drustvenog zivota i putovanja. Mentalna komunikacija je na visokom nivou, jer su oboje stimulisani intelektualnim izlaganjima, kao i socijalnom interakcijom. Blizanac bi trebao kontrolisati svoj ostar jezik, jer nepromisljeni komentari bi mogli da povrede Vagina osecanja. Vaga je dobar diplomata i poseduje sposobnost da brzo umiri nategnutu situaciju. Oboje poseduju sposobnost oprastanja i zaboravljanja losih stvari. Oboje poseduju jaku mentalnu energiju, i ako saradjuju jedno s drugim mogu doci do fascinantnih ideja i opstih uspeha. Blizanac vise voli da stoji u pozadini i posmatra, nego da se nadje u samom centru paznje. Vaga zeli intelektualnu slobodu i sposobna je da svaki argument sagleda iz nekoliko razlicitih uglova i uoci Blizanceve razloge za donosenje nekih odluka. Kada Blizanac okleva i koleba se, Vaga mu moze pomoci oko stabilizacije odluka, mada isto tako mora biti oprezna – dozvoliti Blizancu intelektualni prostor i ne zahtevati od njega previse. Ovo je veoma stimulativna kombinacija – oni medjusobno laskaju jedno drugom i izmamljuju na videlo njihove najbolje osobine. Blizanac nece imati nikakvih problema da komunicira sa Vagom, koja ce uvek biti spremna da razmeni informacije i ideje. Vaga ce brzo imati nove ideje i nove povode za putovanja na jos nevidjena mesta – ali ce isto tako biti u stanju da promeni interese i iznenada promeni kurs svog kretanja. Blizanceva flexibilnost mu dozvoljava da se prilagodi tim Vaginim iznenadnim promenama. Vaga je veci romanticar od Blizanca, ali sexualna harmonija je zanosna, jer ni jedno ni drugo nikada nisu neopravdano ljubomorni ili zahtevni. Tolerantna Vaga voli da ugadja partneru i vidi ljubavni akt kao vrstu umetnosti u kojoj se naravno oboje isticu. Njihov jedini problem je taj sto oboje vole da se rasipaju s novcem, pa poslovni odnosi izmedju ova dva znaka nisu bas preporucljivi.

Blizanci & Skorpija

U ovoj kombinaciji Blizanac nailazi na partnera koji moze da prevazidje njegov licni podsticaj za akciju. Mentalno fenomenalan spoj, ali na fizickoj i sexualnoj strani, Blizanac je previse umeren za Skorpionove zahteve. Blizanceva zudnja za slobodom pokreta ce se kad-tad sudariti sa ljubomornom i posesivnom prirodom Skorpiona. Poneke Blizanci-Skorpion kombinacije mogu vrlo dobro da funkcionisu (zavisno od drugih prisutnih astroloskih aspekata), mada cisti spoj Blizanca i Skorpiona oslobadja toliko energije kao i atomska bomba. Vetropir Blizanac, vazduni znak, poseduje veliki spektrum interesa nad kojima voli slobodu izbora, prelazeci s lakocom s jednog na drugi. Blizanac poseduje i veliki krug prijatelja i veliki deo slobodnog vremena provodi na telefonu, jer voli da bude obavesten o svim lokalnim tracevima i dogadjanjima. U ljubavnoj vezi Blizanac daje prednost zabavi i raznolikosti razgovora, mada to ne treba da znaci da nije zainteresovn za sex. On uziva u igri misa i macke, i u diskusijama o intimnim detaljima, radje nego u opsesiji samog akta. Skorpion u drugu ruku cilja pravo u srce ove ljubavne veze, slaveci internalne oluje i pobude strasti. Ovo je spoj vazdusnog i vodenog znaka – imace poteskoca pri uporedjivanju njihovih priroda. Ipak, ljubav je u stanju sve da porazi i nadjaca… Mada i previse ljubavi moze ponekima da dosadi. Skorpion je fixni znak, pa se na neki nacin njegova stabilnost i snaga dopada Blizancima, sto znaci da ce Blizanac imati poteskoca da razume Skorpionove misterije i akceptira njegovu dusevnu rezervisanost za koju Blizanac nema pristupa. Skorpion moze da tinja danima pre nego sto explodira i eruptira kao vulkan, dok Blizanac na stvari koje ga ljute momentalno reaguje sarkasticno i ubrzo prelazi na drugu temu. Skorpion mora nauciti da Blizanca ne moze drzati kao pticu u kavezu. Skorpion je tajanstven, voli da manipulira druge i tako je nedostupno dubok! Ova kombinacija, zanemarujuci medjusobnu privlacnost, je jako komplikovana. Skorpion, vodeni znak, je podanik snaznog Marsa (bog ratnika) i tajanstvenog Plutona (bog podzemlja), dok je vazdusni Blizanac podanik komunikativnog Merkura (sveti kurir i glasonosa). Plamenovi pozude bukte na pocetku ove veze, ali Blizanac ubrzo shvata da sex nije jedina vazna stvar za kvalitetan zivot udvoje. Skorpion je kao ljubavnik jako senzualan, strastven, ljubomoran i neflexibilan. Blizanac sa druge strane je nepouzdan, lakomislen, hitar, povrsan, lako odusevljiv i promenljiv. Blizanac je drustveno bice dok Skorpion daje prednost privatnosti. Skorpion je nepoverljiv, osvetoljubiv i konstantno ce kritikovati Blizancevo razigrano ponasanje u ljubavi. Kod Skorpiona se sve desava ispod povrsine i tesko je otkriti o cemu se tu zapravo radi i taj nacin jednostavno ne prija Blizancu, koji zahteva i ocekuje potpuno i iskreno razotkrivanje svih tajni. Najbolji aspekt kombinacije ova dva znaka ( u ljubavi kao i u poslovnim odnosima) je snaga koju mogu razviti ako nauce da funkcionisu zajednicki, kao tim.

Blizanci & Strelac

Druzeljubivi Blizanac i zivahni Strelac cesto osecaju medjusobnu magicnu privlacnost i u stanju su da stvore fantasticnu kombinaciju, barem dok vatre pozude gore. Oboje su prilicno hekticni i nemirni, pustolovni, mastoviti i vole provod i zabavu. Obadvoje teze ka istim ciljem – sloboda kretanja i akcije. U vecini slucajeva je ovo jako kompatibilna kombinacija jer boje umeju biti iskreni i otvoreni, ioboje zele da sacuvaju posebnu kolicinu licne slobode i privatnosti samo za sebe. Nesaglasnosti su ceste ali i razresive medju ovim horoskopskim znakovima. Merkur je gospodar Blizanaca i upravlja njihovim mislima i namerama, dok Jupiter upravlja visljim, jace filozofskim mentalitetima i time gospodari Strelcevima. Blizanac je vazdusni a Strelac vatreni znak, sto otkriva njihovu medjusobnu intelektualnu i psihicki visoku komunikaciju. Strelcevu vatru raspiruje zivahan povetarac Blizancevog vazduha. Strelac voli putovanja i tezi ka fizickoj nezavisnosti, dok Blizancu treba mentalna sloboda – esencijalne vibracije su skoro iste. Vatromet u spavacoj sobi na pocetku je deo svakodnevnice, ali nazalost tezi da bude kratkog trajanja. Oboje teze da donose zivotne odluke sa izvesnom hladnokrvnoscu. U zajednickom zivotu ova dva znaka, desavace se nesporazumi i letece perje, mada oba partnera tretiraju svadje kao neku vrstu zabave, vise nego vrstu rata. Blizanac ima ostar jezik i moze biti jako sarkastican, mada je Strelac na takve stvari skoro neosetljiv i spreman da oprosti i zaboravi. Kad im ide dobro – dobro je, ali kad ide lose, raspravke su zestoke i bucne i povredjena osecanja su cesta pojava. Ponekad se radi i o rivalitetu, cija se rec vise postuje i cije je misljenje vaznije. Oboje pripadaju explozivnim i energicnim tipovima i zajednicka veza moze biti prilicno klimava jer oboje pripadaju promenljivim znacima, koji inace vole izlaske, druzenja i flert, i generalno jakog partnera pored sebe, na kojeg se mogu osloniti u kriznim situacijama koje su u njihovim zivotima ceste. Ljubomora je retko problem u kombinaciji Blizanac-Strelac, ali oboje imaju poteskoce da zadrze fokus i interesovanje na duze vreme, zato se moraju pobrinuti za puno zabave i razonode u zajednickom zivotu, jer se u suprotnom moze desiti da jedan ili cak oba partnera krenu u vanbracne eskapade. I Blizanci i Strelci vaze za veoma dobre prijatelje, kao i za dobre ljubavnike. Jedno drugome umeju da pokazu ljubav na pravi nacin i oboje gledaju na zivot i svet sa velikim optimizmom i entuzijazmom. Veliki medjusobni problemi su retki, ali cak i kada naidju, oba partnera su sposobna da lako oproste i zaborave. Svadje i raspravke su brzo zaboravljenje i ni jedan od partnera nije zlopamtilo. Ova veza isto moze biti dobro prijateljstvo i na poslovnom planu, mada su za dugovecnu saradnju i uspeh potrebni mnogi zajenicki externi interesi.

Blizanci & Jarac

Kada se Blizanac i Jarac sretnu, moraju biti sigurni da su njihove energije usmerene ka istom, zajednickom cilju, jer se njhovi individualni pogledi na svet razlikuju kao dan i noc. I mada tako razliciti, nerazmrsivo su povezani nekim stvarima, kojih cesto nisu ni svesni. Saturnov podanik Jarac ima malu prednost nad Merkurovim podanikom Blizancem: strpljenje je sposobnost i vrlina Jarca ali ne i Blizanca, i ako Blizanac ne poseduje volju da zaustavi svoj tempo zivota i poslusa poneki dobar Jarcev savet, nesloga i nezadovoljstvo su na vidiku. Sexualna vrelina je sklona brzom hladjenju kada sve njihove razlikosti isplivaju na povrsinu. Jarcem vlada ozbiljni Saturn, a Blizancima drustven i govorljiv Merkur. Jarac pripada zemljanim znacima zodijaka i zainteresovan je za ucvrscivanje svojih stavova i ciljeva i stvaranje privatnog bogatstva, dok Blizanac voli biti slobodan i leteti gde god ga vetar nosi. Blizanceva prirodna potreba za komunikacijom moze biti potisnuta pod dejstvom Jarca. Oboje moraju glasati za primirje da bi napravili korak napred. Sve to i nije tako lose jer su tu komplimentarni faktori u igri, uz Jarcevo iskustvo i visoku srcanost Blizanca. Blizancev bezazleni stil cesto tezi da razljuti stabilnog, konzervativnog Jarca, koji je opste konvencionalan. Posesivni Jarac je u stvari zabrinut za sigurnost, dok je Blizanac znacajno vise zabrinut naizglednim gubitkom svoje slobode. Jarac voli planski red i rutinu, bez iznenadnih i neocekivanih upadica, dok takav nacin zivota Blizanca zna da dovede do ludila. Sa druge strane, Blizanceva potreba za stimulacijom moze zabrinuti Jarca i izbaciti ga iz ravnoteze. Jarac je vodjstvom orjentiran kardinalni znak i osobe rodjene u ovom znaku su samim tim zainteresovane za dostizanje dalekih ciljeva. To ih cini ambicioznim i stimulira kvalitet njihove lojalnosti i istrajnosti. Ako sve ide po Jarcevoj zamisli, zajednicki zivot ce biti siguran i isplaniran, ali trezven pogled na sve okolno definitivno ce ugusiti Blizancev entuzijazam. Jarac je nenametljiv i tih, dok je Blizanac rodjen za zabave i druzenja. Jarac je svojeglav, Blizanac flexibilan. U zajednickom zivotu ovo dvoje moraju posedovati razlicite i strogo definisane uloge, da jedno drugom ne bi stajali na putu ka razvitku. Njihove filozofije i sposobnosti sticanja se jako razlikuju: Blizanac je brzoplet i hitro donosi zakljucke, Jarac je rado spreman da se i pomuci za uspeh… Blizanac bi trebao da kontrolise svoj ostri jezik i smanji svoj sarkazam, da nebi izazvao Jarcevu zlovolju, ili sto je jos gore – napad Jarcevih rogova! Poslovni odnosi uz kombinaciju ova dva horoskopska znaka nisu preporucljivi!

Blizanci & Vodolija

Oba znaka pripadaju vazdusnim horoskopskim znacima, pa je mentalna konekcija u ovoj kombinaciji exelantna. Oboje poseduju intelektualne sposobnosti, vole razgovor i razmenu ideja i poseduju puno energije za zajednicko trosenje. Uzivaju u medjusobnim inteligentnim izjavama i zakljuccima i rado vode dugotrajne, fascinantne razgovore o ljudima, idejama i lokacijama. I jedno i drugo preziru gubljenje vremena! Vodolija zeli slobodu da se pozabavi svojim projektima i planira svaki korak unapred. Blizanac zeli intelektualnu slobodu, sposoban je da posmatra situaciju sa nekoliko tacaka gledista i time razume Vodolijine razloge za izbor projekta koji podrzava. Nekonvencionalni Vodolija voli da bude spreman za svaku pustolovinu ili experiment, sto ce i Blizanca drzati u formi. U svakom slucaju, Vodolija poseduje stabilnost i jacinu duha i spoznavsi to Blizanac ce se osecati zbrinuto saznanjem da ce imati na koga da se osloni ako vremena postanu teska. Brizne i humanitarne namere Vodolije izazvace postovanje i odobravanje kod Blizanca. Uran, vladar Vodolije, pun je iznenadjenja i neocekivanih promena. To ce u potpunosti odgovarati Blizancu – retko ce biti dosadno u ovoj kombinaciji i Blizanac ce dobijati dovoljno stimulacije za svoju dualnu licnost. Vodolija je podanik odgovornog Saturna i nezabrinutog Urana, dok Blizancem upravlja komunikativni Merkur, bozanstveni glasonosa. Vazduh je elemenat svesti, komunikacije i transfera znanja. Vodolija je uvek pun velikih ideja, jer Uran podrzava progresivno i originalno razmisljanje, a Saturn daruje odlucnost pretvaranja tih ideja u delo. Vodolija ponekad tezi da postane emocionalno zavistan i spreman je da isproba sve novo uz partnera, cak i kada se radi o ljubavi i sexu. Blizancu to odgovara i cesto ce uzivati u zajednickim diskusijama „posle akta“. Ali za razliku od Blizanca, Vodolija voli ponekad biti „vuk samotnjak“ i s vremena na vreme ce mu trebati period odstojanja i samoce, za punjenje svojih unutrasnjih baterija. Upozorenje: kada Vodolija pozeli period samoce, Blizanac ne treba reagovati uvredjeno! Radi se o prolaznom stanju koje ce brzo nestati. U ljubavnoj i sexualnoj umetnosti Vodolija je spreman da pokusa sve novo i fasciniran je sexualnim experimentima. Ovo dvoje ce se retko dosadjivati jedno s drugim, pa cak i ako do toga dodje, Vodolija ce teziti ka bludnom predlogu da u ljubavnu igru pozove i ponekog gosta! Ljubomora i ideja o posedovanju partnera nekarakteristicna je za ovaj spoj. Oni dobro funkcionisu kao tim: kao bracni drugovi, ljubavnici, poslovni partneri ili samo prijatelji. Najbolji aspekt odnosa izmedju Blizanaca i Vodolije je njihova sposobnost da saradjuju i deluju kao tim. Zajedno ce biti u stanju da obezbede dobru podlogu za njihove inspiracije i fantazije. Njihova uspesna verblna interakcija moze ovaj spoj uciniti veoma srecnim i uspesnim.

Blizanci & Ribe

Susret ova dva znaka moze biti uzajamno saosecajan, jer oba znaka poseduju dualnu prirodu. Ribe plivaju u okruzenju svojih snova i fantazija, dok Blizanceva zivahna dosetljivost i razboritost oivicava svako novo zajednicko iskustvo. Oboje imaju otvorene i siroke poglede na svet, sposobni su prilagodjavanju i s vremena na vreme su nesigurni i nestabilni. Lozinka ovog spoja je „flexibilnost“. Ribe su sanjari upravljani dejstvom Jupitera (planeta snova i otvorenih horizonata). Element ovog znaka je Voda. Osobe rodjene u znaku ribe su jako osetljive i sklone da sve oko sebe gledaju kroz ta svoja unutrasnja osecanja, koja naglasavaju duboke i spiritualne strane planetarne snage – i sve se to dobro uklapa sa Blizancevim intelektom pod dejstvom Merkura i sa njegovim komunikativnim sposobnostima. Da bi ziveo sa partnerom u znaku Ribe, Blizanac mora biti spreman da se oprosti od svih svojih vanjskih aktivnosti i svo svoje vreme i misli posveti svom partneru. Senzitivna i nepoverljiva priroda Ribe konfliktirace sa slobodoljubivom prirodom Blizanca. Blizanci zive u svetu ideja, a Ribe u svetu emocija, uslov zajednickog uspeha je medjusobni respekt i respekt partnerovih osobina. Blizanac tezi da bude varljiv, nepouzdan i prepreden, dok Riba zbog svojih sanjarenja cesto ne uspeva da izadje na kraj sa realnoscu. Riba zahteva regularne dokaze ljubavi i Blizanac mora svoje flertove sa strane strogo drzati pod kontrolom, da ne bi izazvao jos vecu nesigurnost svog vodenog partnera. Sve u svemu, Blizanac mora biti spreman da iz korena promeni sve svoje zivotne navike, ako zeli srecan zajednicki zivot sa posesivnom i privrzenom Ribom. Oboje pripadaju mutirajucim znakovima, sto znaci da u zajednicku vezu ulaze kao ravnopravni partneri, gde ni jedan od njih ne namerava da kontrolise ili dominira drugog. Oboje podrzavaju moto „zivi svoj i pusti druge da zive svoj zivot“, mada ipak dolazi do konflikta: Blizanac je uvek u zurbi i veoma aktivan, u potraznji za mentalnom stimulacijom, dok je Riba s druge strane intuitivna i prepustena snovima, senzitivna i emocionalno povodljiva. Ova veza funkcionise preko intuitivnih i emocionalnih kanala. Retko ce im biti dosadno jer se uvek nesto dogadja, pa ova kombinacija moze biti veoma flexibilna i progresivna zajednica. Mutirajuci (promenljivi) znaci Zodijaka (Strelac, Devica, Ribe & Blizanci) vole izlaske, javne zabave i flert, ali generalno instinktivno traze nekog jaceg partnera za oslonac u kriznim situacijama emotivne prirode. Ako ovaj spoj dobro krene – dobro je, ako ne, preti frustracija i nezadovoljstvo, kao i prekid efektivne komunikacije. Oboje poseduju neogranocenu mastu, pa se retko desava da se jedno pocinje dosadjivati dok drugo istrazuje nove teritorije. U ime zajednickog uspeha, moraju naci zajednicke externe interese, kao na primer putovanja ili socijalni rad, sto ce im oplemeniti vezu i omoguciti joj duzi vek trajanja. Ako su poslovni partneri, skloni su da funkcionisu kao pravi tim, mada ako Blizancu dosadi poslovni projekat zbog nedostatka intelektualne stimulacije, Riba tezi da sledi njegov primer i posao brzo pada u vodu. Ovo bas i nije najkompatibilnija kombinacija Zodijaka, ali je vredna pokusaja. Moto: Uzivaj dok traje!
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Petak 04.06.2010, 10:10, Naslov:
Znak/Podznak Profil – Blizanci
Blizanci / Ovan:

U ovoj kombinaciji, strana Blizanaca, uvek spremna da prodre i istražuje duše drugih osoba, zahvaljujući svom elastičnom načinu razmišljanja i upadljivoj sposobnosti prilagođavanja najrazličitijim situacijama, prima od podznaka Ovna snažne impulse volje, preduzimljivosti i energije. Rađa se tip koji hitro misli i deluje, ponekad suviše naglo i riskantno,

uvek pun velikog entuzijazma, ali često bez postojanosti i stvarne dubine. Živost njegovog duha čini ga sličnim permanentnom obdarenom adolescentu: sve ga zanima, uz rizik da se raspe jer ga stalno privlače novi centri interesovanja.

Pre svega je impulsivan i otvoren pa često pokušava da miri suprotnosti na intelektualnom planu. Ali njegovo shvatanje sveta nije uvek odmereno, a nestrpljenje mu ometa put smirenosti, tim pre što nema dovoljno promišljenosti, opreznosti i zrelosti. Čak i kada ima odgovornosti, on izgleda površan i stalno nekud žuri, pa mu se događa da donosi nagle odluke iz čista mira. Njegova stalna pažnja za sve što je novo često ga vodi u originalne stavove i rizike, što bi moglo da uplaši one koji žele da sa njim sarađuju. U svakom slučaju, reč je o veoma privlačnoj osobi, predodređenoj, zbog svojih jedinstvenih sposobnosti, za upravljačka mesta.

Oportunista je i ume da improvizuje u teškoj situaciji koja se drugima čini nerešivom. Osnovne vrline pomoću kojih ovaj tip Blizanaca uspeva da ostvari svoje ciljeve su inventivnost, rečitost, intuicija i ta neukrotiva sposobnost da večno ostane mlad i da se ne boji udaraca sudbine. Neumoran je optimista i ne okleva da ide van utabanih staza, i da iznenađuje druge načinom na koji prevladava okolnosti spektakularnim gestovima…

- Vaš pristup svetu je neposredan pre nego diplomatski. Ne držite jezik za zubima i nikada se ne ustručavate da kažete šta mislite, bez obzira kome ćete stati na žulj. Prilično ste ekstrovertni i tvrdoglavi, ne drži Vas mesto! Stalno u pokretu, komunicirate sa svetom, puni ste entuzijazma i optimizma. Idete nalik na „blic“ prema svetu, prema životu, sa neverovatnom radoznalošću i idealizmom koji je skoro neiscrpan.

Ovan donosi Vašem znaku hrabrost i dinamičnost. Borite se za svoja ubedjenja kad je to potrebno, ali više volite da koristite duh. Žeđ za slobodom i pustolovinama, sklonost riziku i stremljenje idealima čine od Vas velikog preduzetnika, istraživača, tvrdoglavog prethodnika i rođenog pionira – uglavnom ste obdareni velikom pokretljivošću i nepomerivim samopouzdanjem. Dok stvari idu onako kako ste planirali, sve je u redu, ali kada krene naopako, brzo planete i sami sebe onemogućite. Potrebno Vam je da malo obuzdate naglost temperamenta i da negujete doslednost.

Inteligentni ste, pa dobro strukturišete svoje ideje i razvijate misao u smeru efikasnosti. Od onih ste koji će uložiti ogromnu energiju u ono u šta veruju. Vaš duh koji je mladalački i kreativan, proizvodiće mnogo zamisli i projekata. Znate da se ophodite sa drugima i da ih zavedete, da učestvujete sa njima u projektima, da delite rizik, ali i dobitak. Strastveni ste ali niste budala. Ipak, naučite da se odmarate, zašto stalno trčati?…

Blizanci / Bik:

Jasno izražena intelektualnost, rečitost, promenljivost i snalažljivost, koje u ovom spoju znaka i podznaka potiču od Blizanca, sjedinjuju se ovde sa ekstremno realističkim i materijalističkim pogledom na svet jednog Bika. Ova sinteza sveta čula i sveta intelekta proizvodi konstantno interesovanje za svet oko sebe i realno sagledavanje stvari i situacija. Takva priroda se obično ispoljava na tri načina:

Kada u horoskopu preovlađuje Bik, putovanja, lutanja i radosti života i ljubavi, draž povremenog odmaranja na nekom mestu ili pronalaženje porodičnog korenja ili sopstvene kuće, stvaraju harmoničnu osnovu u karakteru uravnoteženog Blizanca – Bika. Odisej koji se vraća Penelopi posle svog dugog i čudesnog putešestvija, ostavši za nju verno vezan, uprkos avanturističkom duhu, pošto je prebrodio bure muka i zadovoljstava.

Kada se radi o prilagođenom tipu Blizanci – Bik, koji zna da izvuče korist iz svojih psiholoških varijanti, on u društvu ostvaruje svoju mnogostranu ličnost, vešto krmani kroz hijerarhije i provlači se između pravila i zakona, da bi bolje osigurao situaciju i spokojstvo svoje porodice, mesto ispoljavanja njegovih osećanja i strasti. Sposoban je za čudesne zaokrete da bi izašao iz nezgoda i ne plaši se suočavanja sa najvećim opasnostima, na visini svojih osvajačkih ambicija.

Kada preovlađuju Blizanci, ovakve osobe su uhvaćene u dvostruku dilemu: težeći da se osećajno vežu, na mukama su zbog prozdiruće čulnosti koja ih gura da uđu u „povlašćen“ odnos sa drugim polom, i zbog svoje posesivnosti ponekad isključive, koja ih sprečava da se lako otrgnu od sopstvene telesne strasti. Ove kontradiktorne potrebe ih osuđuju, na duže ili kraće vreme, na samoću ili na nezadovoljstvo. Oni koji ne uspeju da pronađu svoju ravnotežu u ljubavi, koja je istovremeno seksualna, fizički angažovana a intelektualno, mentalno odeljena, rizikuju da dugo vremena oklevaju između neženstva i života udvoje, i da prođu pored sreće kada se ona pojavi…

- Podznak u Biku će usporiti Vaš ritam; potrebno Vam je izvesno vreme da primite utiske i naučite novo; kad, međutim, jednom nešto naučite, retko to zaboravljate. Vaš Blizanački živahni, Merkurovski humor, zahvaljujući Biku sada ima jedan „zemaljski kvalitet“. Senzualniji ste i stabilniji nego prototip Vašeg Sunčanog znaka. Vaš osnovni problem je u tome što u isto vreme čuvate svoju slobodu i svoju stabilnost. Vaš imidž: čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete. Vi ste pragmaticar koji pokazuje umešnost i zdrav razum.

Ponekad Vam zameraju da umete vrlo dobro da izvučete deo iz odnosa koje gajite ili da pronađete dobru „zaštitu“ koju i te kako umete da osvojite, zahvaljujući svome šarmu. Ali, veza Blizanci – Bik je složena i u onoj meri u kojoj će se Sunce nalaziti u drugom polju praktičnost će odnositi pobedu nad razumom. To će Vam biti od ogromne važnosti ukoliko Vas prevashodno interesuju poslovi i karijera. Ali, na planu emocija teško je prevazići protivrečnosti koje su u Vama; ravnotežu između strasti i ravnodušnosti, osećanja i razuma postići ćete posle dosta lomova…

Blizanci / Blizanci:

U ovoj sintezi znaka i podznaka srećemo se sa svim osobinama tipičnim za Blizance, koje daju karakteristični pečat ovoj ličnosti: hitrinu njenog intelektualnog uviđanja, lakoću u donošenju sudova i nedostatak stvarne duhovne dubine. Iz ovog spoja rađa se briljantan, duhovit tip, pokretljiv i zainteresovan za sve probleme sveta, mada bez filozofske sposobnosti da dođe do prave suštine stvari i samog života.

Poput matematičara koji će pojednostavljivati svoje račune sve sažetijim i sažetijim obrascima, Blizanac – Blizanac je domišljato lenj. Dešava mu se, međutim, da ustukne pred previše teškim problemom ili preprekom, te da je žurno zaobiđe i, ako mu pomisao na to smeta, zaboravi. Ako ne stigne na cilj koji je prvobitno odredio, on će jednostavno odrediti drugi, a niz uspeha tumačiće kao niz iskustava koja vode nečem neopisivom, u svakom slučaju ostvarenju njegove ličnosti.

Ali, često se dešava da zbog stalnog povlačenja dupli Blizanac zapravo nigde ne dospeva. Nesposoban da se trajnije usredsredi, da prodre u suštinu stvari, on preleće kulture i situacije, menja zanimanja i adrese. Stvarnost doživljava kao apstrakciju: mnogo su manje važne same činjenice od načina na koji ih on doživljava. Danas je ovde, sutra tamo i nema mu ravnog u sposobnosti prilagođavanja i izbegavanja neprijatnosti.

Ova kameleonska ličnost kadra je da se srodi sa sredinom u kojoj dela i da svoje ponašanje prilagodi ljudima koji je okružuju. Taj večiti mladić sa više lica i u stalnom pokretu ume da menja pravila igre, da oko sebe seje uznemirenost, da izmeni poredak koji je izgledao tako stabilan. Blizanac – Blizanac je majstor dvostruke igre, šampion dvosmislenosti. Beži od svake navike, namerno je neuhvatljiv, prilagođava se duhu vremena, plovi prepušten okolnostima. Ali ko je on u stvari, kuda želi da stigne… da li to i on sam zna?…

- Vrlo ste prilagodljivi, promenljivi kao vreme, danas ste ovde – a sutra ko zna gde! Imate veoma razvijeno osećanje za praktično a promenljivost Vam zavisi od naknadnog, često mudrijeg razmišljanja. Dupli Blizanci se vrlo često pretvaraju u Strelca, što bi se reklo u prirodu suprotnog znaka. Imate potrebu za pokretom, za mobilnošću, takođe i sklonost ka tome da se raspete, da ne ispunite uvek ono što obećate i vešti ste u obavljanju više stvari istovremeno. Zato povedite računa o nestabilnosti! Morate naučiti da se koncentrišete, a da ne delujete impulsivno.

Vi ste zabavni, društveni, živahni, nemirni. Neverovatna je lakoća kojom komunicirate. Vaša želja za druženjem, za poznanstvima više je nego dominantna. Brzim zaključivanjem možete izvući ono najbolje iz drugih. Pošto ste sposobni, duhoviti, društvo Vam oprašta površnu crtu koju posedujete. U svakom slučaju, sa takvom prirodom imaćete teškoća da izgradite sopstveni identitet, jer ste podeljeni između onoga što jeste kao osoba koja želi da dejstvuje na štetu emocija, i što jeste kao osoba koja želi da emotivno reaguje na uštrb akcije…

Blizanci / Rak:

Ovde se strana Blizanaca, intelektualna, na distanci od drugih, kontrolisana i kritički nastrojena, sjedinjuje sa bogatstvom osećanja, subjektivnih ubeđenja, nejasnih misli i s onim neodređenim i nesigurnim stavom tipičnim za Raka. Ovaj spoj intelekta sa instinktom može biti temelj velike intuicije, istinske sposobnosti hvatanja u letu i nepogrešivog procenjivanja situacija i mogućnosti.

U ovoj kombinaciji Mesec i Merkur udružuju svoje napore da bi produžili detinjstvo i mladost sve do zrelog doba i da bi stvorili jedno od onih bića za koje se kaže da „umeju da ostanu večno mladi“. Ovaj mešoviti tip nije čist beskrvni intelektualac. Baš naprotiv. On je nestalan, maštovit, osetljiv. Njegova duboka osećajnost ga goni da se zanima za ljudske stvari i društvene odnose. Ali, on se koleba između intimnosti svog porodičnog života i zamora spoljašnjeg sveta u koji bi tako rado uronio.

Stalno pokušava da pomiri raspoloživost sa osećanjem sigurnosti, društveni život sa privatnim, san sa lucidnošću. To nije uvek jednostavno! Ponekad mu je teško da se dokaže kao ličnost jer lako pada pod uticaj okoline. Njegov unutrašnji život koji pokreću brojni i složeni snovi, određuje središte njegovog duha zaljubljenog u novotarije i čudesa što se često graniči sa fantastikom.

Takva osoba podložna je kako dobrim tako i rđavim uticajima, te je stoga sposobna i za najbolje i za najgore stvari. Kao usamljenik u gomili, Blizanac – Rak ume nenadmašno da krči puteve. Ali zbog svog temperamenta, koji je istovremeno miran i sanjalački nežan ali i živ, prevrtljiv i prilagodljiv kretanjima sveta koji ga okružuje, on teško nalazi svoje pravo mesto, misleći stalno da bi mu negde drugde bilo bolje i brzo se umara od druženja sa istim osobama. Dešava se, takođe, da ne može da podnese odgovornost uspešnog coveka, pa se povlači u svoje detinjstvo, nalazi zadovoljstvo u melanholiji i uživa u pričama o dobrim starim vremenima…

- Vi ste mirniji, osećajniji i stidljiviji nego što je to prototip Vašeg znaka Blizanca. Vaša egzistencija je u velikoj meri pod uticajem porodičnih slika iz detinjstva i zbog Vam može biti teško da dosegnete zrelost. U Vašem spoju znaka i podznaka se ujedinjuju adolescentni, nezreli Blizanac i dojenče Rak. Sa ovo dvoje treba dobro „veslati“ da biste izašli iz detinjstva, da biste osvojili svoju samostalnost, prestali da od drugih tražite da umesto Vas nešto učine.

Puni ste mašte i ponekad živite u jednom nestvarnom svetu. Raspoloženje Vam je puno uspona i padova i dešava Vam se da se zapletete u nekim emocionalnim situacijama. Velika osetljivost Raka ne spaja se najbolje sa Vašim glavnim osobinama, pa će kod ove kombinacije biti često izražena dvostrukost; s jedne strane osećaji, a s druge razum i volja. Najčešće će jednom preovladavati jedne, a drugi put druge osobine, dakle neujednačeno, skokovito ponašanje i unutrašnje nezadovoljstvo, jer će Vam se uvek činiti da jednu stranu svog bića niste zadovoljili…

Blizanci / Lav:

Može se reći da je kombinacija ova dva znaka prilično povoljna, jer usmerava ličnost ka pozitivnom odnosu prema životu i ljudima. Bistra i živa inteligencija, jaka volja i visoka svest o samom sebi odlike su ovog tipa. S Lavom u podznaku, Blizanci dobijaju širokogrud, dostojanstveniji stav. Reč je dakle o značajnoj ličnosti, kojoj život može da ponudi mnogo toga, ukoliko uspe da svoje sposobnosti usmeri ka suštini stvari, bez lutanja i gubljenja u nepotrebnim detaljima…

Zar je važno šta se zapravo radi ako se to čini veličanstveno? Ali ovo tanano, pametno i prilagodljivo biće ume da nađe dovoljno razloga da veličanstvenost vidi i u nekoj niskosti. Jer, njegovo lično mišljenje, njegovo poimanje vrednosti, ima prevagu nad mišljenjem drugih. Umesto da bude samokritična, ovakva osoba će radije vešto promeniti mišljenje, ubeđujući sebe da je u pravu i tako naći izlaz iz neke neprijatne situacije. Ponekad može da se pokaže preterano velikodušnom prema svojim srodnicima, pod uslovom da je na bilo koji način zainteresuju.

Obično je svesna svoje uticajne moći. Sklona nezadovoljstvu i promenama, retko se zadovoljava sitnim novotarijama i trudi se da u svojim planovima ide do kraja. Veliki je optimista i dešava joj se da propusti neku sjajnu priliku zbog nečeg sasvim neizvesnog jer joj se čini da je to upravo ono što traži. Ali, šta to ona u stvari traži? To najčešće ne zna ni sama. Jedino što možemo utvrditi to je da je sasvim sigurna da je na dobrom putu, znajući da u svakoj situaciji može koristiti savršenu gipkost svoje ličnosti…

- Posedujete mnoge talente. Ali kao i mnoga druga bića koja imaju talente, tako i za Vas ništa neće biti teže od toga da se odlučite, da izaberete, da se orijentišete. Za Vas je nemoguće da ne budete „u svakoj čorbi mirođija“, i to na duže vreme. Romantični ste i idealista, pa ipak, ako niste savladali lekciju iz velikodušnosti, ponekad možete biti egoistični, tvrdoglavi i nedisciplinovani. Po prirodi egocentrični i ponosni, umete da se plasirate, društveni ste, esteta, jednom rečju kreativac.

Raspršujete se, ali stvorićete dosta prijatelja koji su Vam potrebni da biste živeli. Veoma ste probirljivi o bilo kojim izborima da se radi. Zahtevate puno i negujete izvesne principe, a osrednjost Vas prilično rastužuje. Ambiciozni ste, Vaši ciljevi moraju da budu uzvišeni. Vaše prisustvo se oseća u svakoj situaciji, u svemu što radite ste dramatični i volite da se projektujete na publiku. Rođeni ste organizator i lojalni prema onima do kojih Vam je stalo. Imate stav, magnetizam, zahtevate mnogo od drugih, ali i od sebe.

Normalno, u životu Vam neće baš sve ići glatko; neke se teškoće ne mogu izbeći. Povedite računa o svojoj gordosti koja će Vas nagovarati da ubedite sebe da ste nepobedivi. Slobodni ste i emancipovani, zapaženi zbog svoje naročite ličnosti, intelektualnosti, naprednih ideja, šarma… Sve te osobine, čine Vas osobom koja je stvorena za društveni život, karijeru… Ali cena koju za to morate da platite ponekad je previsoka: tiče se Vašeg privatnog života, doma, porodice…

Blizanci / Devica:

U ovom slučaju ujedinjuju se Zemljani znak Device sa Vazdušnim znakom Blizanaca. Time je udvostručeno dejstvo vladaoca ovih dvaju znakova, planete Merkura. Ono što je zajedničko za oba ova znaka je način razmišljanja lišen sentimentalnosti, mada najčešće ispravan. Kod Vas je inteligencija ta koja vlada, sa svim onim fascinantnim i tužnim. Vaš um je kritičan i deluje kao mač; sudovi su Vam racionalni i logični, ali ipak strani životu.

Želja za znanjem je vrlo razvijena, ali to je znanje skup činjenica koje teško razvijaju misaonost i dublje prodiranje u problematiku. Zahvaljujući ovoj hladnoći i vrlo umerenom temperamentu, Vi ste gotovo uvek gospodar situacije, u čemu se i krije izvor Vaših problema. I, dok s jedne strane postoji intelektualni podstrek, želja za komunikacijom i sva ona vazdušasta lakoća tipična za Blizance, s druge sve to čini težim strana Device, vezana za zemlju. Tako Vam je brzina i elastičnost pomešana sa izrazitom sklonošću za tačnost i red, metodu i preciznost, savršenstvo i detalj…

Ascendent u Devici Vam daruje zdrav razum i inicijativu; uredni ste i organizovani, sposobni za svaki posao, ali ste u svom delovanju prilično jednostrani i imate sklonost ka tome da se iscrpljujete nevažnim detaljima. Vi znate tajnu večne mladosti, a posedujete i sposobnost da uočite slabosti drugih i da od toga izvučete neku korist. To ćete obično raditi diplomatski i sa taktom; druge osobe često nisu ni svesne tog Vašeg talenta. Ako ponekad i izgledate oholo i sigurni u sebe, to je najčešće samo način da sakrijete svoj razvijeni kompleks niže vrednosti. To može da iznenadi i one koji Vas bolje znaju, jer ste poznati kao ličnost visokih duhovnih kvaliteta i razvijene moći rasuđivanja.

Ali, Vi ste stvorenje koje je tako puno obzira, zaljubljeno u detalje i u dobro obavljen posao, da uvek mislite kako je moguće doći do boljih rešenja i bojite se da su za to drugi možda sposobniji od Vas. Opsednuti ste granicama svoje moći: želeli bi da ih prekoračite i nikada niste u potpunosti zadovoljni svojim kvalitetima. A kada Vas jednom obuzme sumnja i postanete duboko nespokojni, teško Vas je utešiti uveravanjem da se varate i da su drugi mnogo ograničeniji nego što mislite. Uvek nalazite razlog za brigu i suvišnu strepnju, što proizilazi iz Vaše osetljivosti prema drugima i prema okolini u kojoj živite. No, ipak se trudite da svoju neposrednu okolinu ne opterećujete ličnim problemima.

Ponekad se može javiti nesklad između Vaše intuitivne inteligencije i promišljenog uravnoteženog delovanja. Imate težak karakter i zbog toga Vaš sentimentalni život može biti težak i pun problema. Onoliko, koliko Vam je lako da uspostavite poslovne odnose, biće Vam teško da održite svoje afektivne veze. Morate da pronađete dobar način da sinhronizujete svoje ponašanje. Zbog svog temperamenta, koji je istovremeno miran i sanjalački nežan ali i živ, prevrtljiv i prilagodljiv kretanjima sveta koji ga okružuje, Vi teško nalazite svoje pravo mesto, misleći stalno da bi Vam drugde bilo bolje, zbog čega se brzo umarate od druženja sa istim osobama…

Blizanci / Vaga:

U ovoj kombinaciji radi se o dva Vazdušna znaka, pa prema tome njima nedostaje stabilnost i „korenje“. Ipak, ova veza odiše skladom, jer su oba uravnotežena, otvorena prema novim iskustvima i jer oba poseduju srećnu prirodu ljudi koji znaju da uživaju i raduju se životu.

Zbog toga Ascendent Vaga prilično dobro nadopunjuje znak Blizanaca. Intelektulnost koju nose Blizanci, obogaćuje se umetničkim interesovanjima Vage, emotivnošću i njenom životnom radošću. Samim tim je i prenaglašena intelektualnost osnovnog znaka mnogo suptilnija nego u kombinacijama sa ostalim znacima. A kako je, vremenom, intelekt dublji i bliži zžvotu, tako će i osećaji biti umniji. Osobe sa ovakvom kombinacijom znaka i podznaka uglavnom imaju mnogo društvenih prednosti i uživaju simpatije svoje okoline – najčešće su zabavni i prilagodljivi, pa zato i omiljeni…

- Sposobni ste da se opustite, zabavite, da komunicirate. Vi ste poslovična, društvena osoba koja bi htela da se nađe svuda (u svakoj čorbi mirođija). Volite da ste okruženi ljudima koji Vam se dopadaju. Obdareni ste sa dovoljno šarma, smislom za humor i visprenošću da dovedete i izbavite sebe iz svake situacije. Ljudi su Vam dosta naklonjeni jer imate ukusa, takta; međutim može se dogoditi da ponekad posumnjaju u Vašu iskrenost, jer iako imate čudesnu sposobnost prilagođavanja, ipak ste slabe volje.

Podložni ste uticajima, često idete linijom manjeg otpora i ne održavate uvek svoja obećanja. Težite ka procenjivanju spoljnog sveta, naginjući ponekad ka površnom i nestalnom stavu u odnosu na život. Vaš ozbiljan nedostatak može biti i sklonost blefiranju, zavaravanju sebe i svojih bližnjih – pripazite na vetropirasti utisak koji ostavljate…

Rađanje nekog novog plana omogućuje Vam da, kroz maštovite, kreativne, ali katkad i nestabilne poduhvate, naglasite šarm svog nacina života i uskladite ga sa intuicijom. U mladosti, prilikom izbora budućeg zanimanja, odlikuje Vas težnja ka rasplinjavanju – procenjujuci stalno pro i contra neke situacije često ćete biti neodlučni. U svakoj stvari vidite i ono što je pozitivno i ono što je negativno, pa Vam je teško da zauzmete stav. Puni interesovanja za sve što postoji i obdareni otvorenošću duha i intelektualnom okretnošću – možete ponekad da se pokažete kao površni. Uvek pokušavate da i mentalno i emocionalno na neki način izbalansirate stvari; ipak teško to ostvarujete.

Miroljubivi ste, imate dara za mirenje i razvoj odnosa sa drugim ljudima. Da biste zaista nešto ostvarili, potrebno Vam je partnerstvo. Svojstvena Vam je neverovatna lakoća u komuniciranju i sklapanju poznanstava sa najrazličitijim ljudima. Mada ste spretni kada trebate da se oko nečeg nagodite i sposobni da se prilagodite sredini u kojoj se krećete, Vi nikada ne dovodite ozbiljno u pitanje stavove koje zastupate. Umećete da usaglasite ponekad i sasvim suprotna mišljenja i da iz teških situacija intuitivno prokrčite sebi izlaz. Mogućnost uspeha Vam zavisi od umešnosti da pomirite unosnost posla sa mogućnostima razvoja svoje ličnosti…

Blizanci / Škorpija:

Ovo je jedna od najinteresantnijih kombinacija, zbog snažnog uticaja Škorpije na znak Blizanaca. Ovde se bistar um i gospodarenje emocijama, što je tipično za Blizance, suočavaju sa karakterističnom žestinom Škorpije: kada se udruže ležernost i ozbiljnost, strepnja i elastičnost duha, dobija se tragikomična priroda, naizmenično nehajna i podložna strahovima. Rađa se osoba širokih vidika, razvijenog intelekta, sklona dubokom razmišljanju. Gvozdena volja udružena sa produktivnim delovanjem i živom inteligencijom, pokušavaju da odgonetnu tajne čovečnosti.

Ovakva ličnost poseduje izražen istraživački i analitički način razmišljanja. Ipak, pronicljivost Blizanca – Škorpije je takva, da ovoj osobi pruža ponekad toliko živu viziju postojanja, da ona ne može sasvim da izbegne iskušenja. Bude li uz to Škorpijin deo ove ličnosti prigušen, potiskivan, u njoj se konformizam i antikonformizam oštro sukobljavaju, što ponekad može da dovede i do neuroze i veoma velikih teškoća prilagođavanja, kao i izvesne nesposobnosti da se nađe prava sreća, blažena i bezbrižna.

- Ovo nije skladna kombinacija, jer se strastvenost Škorpije ne slaže s Vašom vrstom osećajnosti. Škorpija je prvenstveno okrenuta tamnim dubinama života, voli da analizira i pokretana je jakim strastima, dok su Blizanci društveni, površni i prilagodljivi. Ipak, ova struktura je i đavolski inteligentna. U ovakvom podznaku rođen je i Jean Paul Sartre, taj lucidni filozof koji je uticao na mlade, i na celu jednu epohu ali i i Clint Eastwood koji je opet na svoj nacin obeležio ovo naše doba.

Nije Vas nimalo lako upoznati, jer mnogo toga leži prikriveno ispod površine. Često delujete kao spokojna i jednostavna osoba, a u suštini ste izuzetno komplikovano ljudsko biće, daleko osetljivije nego što pokazujete. Imate snažnu volju, pomalo rezervisani, drugima ulivate poštovanje i skloni ste da stvari sagledavate u celosti, do samog dna. Vaša pronicljivost Vas čini izuzetnim psihologom, intuitivni ste i ništa ne shvatate olako.

Vi ste intenzivniji i misteriozniji od ostalih Blizanaca. Više no ostali Blizanci Vi izgleda znate kuda idete, ne dozvoljavate da Vas ometaju drugi interesi. Seksualnost predstavlja bitnu stavku u Vašem razvoju, i Vi je ljubomorno sakrivate. Onda kada se od Vas očekuje da budete strastveni, ravnodušni ste i obratno. Vodite računa o svojim mazohističkim ponašanjima u ljubavi ili reskiru da se samouništite ako naiđete na nerešive konflikte.

Svoj identitet često konstruišete i izgrađujete na bolnim doživljajima. Stalno u potrazi za nekom svojom istinom nisu Vam nepoznati ni užas nespokojstva i strah od ponora. Ali, Vi imate poleta i borbenosti i umete da se izvučete zahvaljujući svojoj inteligenciji. Sunce u osmom polju samo pojačava snagu Škorpije u Vašoj kombinaciji. Eksperimenti Vas transformišu, menjate se u tišini, ali iz korena i odjednom se ponovo rađate iz pepela, kada drugi već pomisle da ste izgubljeni u svom nemiru. Vaše unutrašnje bogatstvo je veliko, ali Vas Vaše protivrečnosti čine napornim za druge ljude. Treba Vam se približavati sa oprezom!…

Blizanci / Strelac:

Ova osovina suprostavlja dva znaka; Blizanci – Strelac, to je veza jedne ekstremne mobilnosti, pokretljivosti, i ima potrebu da iz drugog crpi stabilnost, svoju sigurnost. Prvi problem ovakve osobe je da ne može nigde da se skrasi. Jednostavno, ne drži je mesto. Nezavisna je, žudi za nepoznatim i za pustolovinama. Njena potreba za slobodom se teško može uskladiti sa ograničenim horizontima, ona odbacuje granice.

Ne plaši se da će sablazniti time što će skrenuti sa utabanih staza. Pod haotičnom plimom raznovrsnih doživljaja, teško ostvaruje jasnu i sintetizovanu sliku stvarnosti. Sve je zanima istim intenzitetom, i najbeznačajnije stvari svakodnevnice i velike ideje – u isto vreme veruje u sve i ne veruje ni u šta: ideje menja kao košulje! Zbog toga je stalno u opasnosti da se u lavirintu svojih iskustava zauvek i beznadežno izgubi. Kako joj razum nije uvek u stanju da odgonetne bezbrojne doživljaje, ona ukazuje poverenje svojoj intuiciji, kako bi shvatila šta se u njoj i oko nje dešava.

Ovo gipko biće kratkog daha, neguje svoje sposobnosti intelektulne improvizacije i kako mrzi svako moralno ili materijalno sputavanje, njemu nema ravnog u iznalaženju načina za izbegavanje svih životnih teškoća, a dvosmisleno ponašanje je njegovo glavno oružje. Bez posledica će se prilagoditi bilo kojoj situaciji, i poseduje sposobnost da se u toj finoj igri pretvori čak i u svoju sopstvenu suprotnost. Ipak, u suštini, ovo je moralniji i pošteniji tip Blizanaca. Reč je o prirodi koja sa velikom lakoćom uspostavlja kontakte i stvara nova prijateljstva koja se, zahvaljujući njenom izraženom šarmu, mogu pokazati plodnim i dugotrajnim…

- Vaša ključna reč je sloboda – sloboda misli, govora, akcije. Volite slobodu i nezavisnost i nikome nećete dopustiti da Vam se meša u život ili u poslove. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilično nemirni, međutim, kako ste intuitivni i idealista, često Vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasite.

Puni ste energije i optimizma, lako se uzbudite, smejete se na način koji pleni pažnju, tako da ste osoba kojoj se retko može dogoditi da ostane neprimećena u gomili. Uvek ste spremni za akciju i ništa ne može da uništi veliki elan koji Vam daje snagu – Vaš idealizam je moćan i često proističe iz preokupacije za duhovnim redom.

Ascendent u Strelcu Vam daruje dobar, zdrav humor i nonšalantno ponašanje. Imate smisla za inicijativu i osećate se prijatno u gotovo svim sredinama. Lakoća u izražavanju će Vam pomoći da „prodate“ sve što hoćete, i ponekad ćete obećati i više nego što možete da uradite. Verujete da treba da kažete ono što mislite. Uprkos tome znate kako treba privući simpatije okoline.

Vase želje i mogućnosti su vrlo često u kontradikciji. Istine se menjaju u zavisnosti od „jačine vetra“ i Vašeg raspoloženja. Zato treba da imate „kompas“. Vaša vezanost za nekog ili nešto je dublja nego što izgleda, ali zavisi od razvoja situacije. Pošto ste u horoskopu Blizanac, Vi tražite brata (ili sestru) koji su „incestuozni“…

Blizanci / Jarac:

Između adolescenta (Blizanac) i jednog starca (Jarac) ima malo zajedničkog. Ali, podznak Jarca stabilizuje Blizanca u Vama, daje mu više mudrosti i dubine – ovaj Ascendent stavlja ozbiljnu masku na Blizančev „lako ćemo način“. U ovoj kombinaciji praktični razum Blizanaca nudi intelektualne sposobnosti, elastičnost i promenljivost ličnosti, kao i prilagodljiv karakter i snalažljivost, dok Jarac daje izuzetnu sposobnost za dugotrajan rad, istrajnost, dubinu interesovanja i sposobnost koncentracije.

Ove dve inteligencije su komplementarne i mogu se staviti u službu Vaše ambicije. Ali, treba im vremena da sklope mir, jer jedan voli da se igra dok drugi igru prezire; jedan voli da vara dok drugi poštuje samo ono što je vredno poštovanja. Evo, dakle karaktera koji s jedne strane gubi svoju tipičnu lakoću a s druge strane neodlučnost, tromost i inertnost, da bi postao društveniji i spontaniji.

Ovakve osobe se nikada ne gube u iracionalnim maštanjima, već se isključivo rukovode iskustvom i proverenim činjenicama. U širem smislu, prevladava strana Blizanaca, koja daje ovim osobama veliku preduzimljivost, budući da imaju jaku potrebu da se potvrđuju pred drugima…

- U Vama uporedo žive dve ličnosti – egzibicionista i povučen čovek. To je čest uzrok burama, borbi između razuma i nagona. Kada se jedna usredsredi druga se raspline, kada se jedna prilagodi druga tera po svome; jedna voli društvo mladih, a druga vreme provodi u razgovorima sa starijima.

Ovaj stalni sukob mladosti i zrelosti, nemira i stabilnosti, nestalnosti i discipline, ima za posledicu česta unutrašnja cepanja koja škode duševnom miru, ali s druge strane može da podstiče duhovni razvoj. Uostalom, možda je i bolje da se u čoveku događaju unutrašnje borbe, da se razrešavaju suprotnosti, da se duh kali kroz probleme, nego da se, ne postavljajući sebi nikakva pitanja, uplovi u mirne ali zgusnute vode mentalne paralize.

Mnogima izgledate ukočeniji nego što ste u suštini. Teško pokazujete svoja osećanja i više ste okrenuti tradicionalnom stilu i konzervativnim vrednostima. Sposobni ste da preko svojih leđa preturite razne brige i probleme, a da se nikome posebno ne žalite. Orijentisani ste na uspeh, autoritet, savesnost i osećate potrebu da se osvedočite u konkretne rezultate svojih napora; vredan ste radnik i veoma ambiciozni. U detinjstvu Vam verovatno nije bilo lako; čini se da nikada niste dovoljno mladi, nikada niste onaj vetropirasti tinejdzer. Međutim, isto tako lepo starite, tako da ćete kasnije delovati mlađe nego što stvarno jeste.

Ukoliko Vam pođe za rukom da uspostavite duhovni sklad, stoji Vam na raspolaganju veliki asortiman korisnih osobina za plodno uključenje u sve životne delatnosti; duhovna elastičnost, razboritost, brza koncentracija, delotvornost i diplomatija, jesu osobine koje će Vam omogućiti da više ne lutate od jednog do drugog plana, već da ambicije podredite samo jednom cilju. Uostalom, koji god put da izaberete, ostaćete lucidni i nećete sebe shvatiti previše ozbiljno…

Blizanci / Vodolija:

Genijalnost Vodolije i elastičnost Blizanaca nalaze neku svoju ravnotežu u ovoj kombinaciji. Ali takva kombinacija je uvek na ivici kraha: oba ova Vazdušna znaka stalno traže mogućnost da se rašire na račun onog drugog.

Jedna madagaskarska izreka kaže: „divlja mačka će uzalud biti obešenjak, time neće steći javno uvažavanje“. Takvo može biti i stanje Blizanca – Vodolije, tog nezavisnog, originalnog bića, zanetog komunikacijom. Njegovo uobičajeno dobro raspoloženje čini ga vidno društvenim i iz njega zrači takav osećaj različitosti da se njegova okolina često zbog toga nalazi zatečenom i izmenjenom, kao da je pretrpela uticaj nekog nepokolebljivog ubeđenja, raspoloživog u prirodnom i nesvesnom stanju ove simpatične i poletne ličnosti koja je iskonski branilac lične slobode i koja ne zna za druga ograničenja osim onih koje je sama sebi postavila…

- Delujete prilično samouvereno, a naročito kada postanete zreli odišete atmosferom: „Ako Vam se dopadam, baš lepo – ako Vam se ne dopadam nema problema“. Međutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugačiji, čak se ponosite svojim individualizmom. Ponekad ste ekscentrik koga ne brine šta drugi misle – idete ka sopstvenim ciljevima na svoj način. Možete biti i buntovni – ali uvek sa „razlogom“. Reč je o Vašem „razlogu“.

Imate dovoljno magnetizma da privučete druge ljude, i oni će često prihvatiti čak i onakvo ponašanje kakvo kod drugih ljudi ne bi tolerisali. Vrlo ste napredni u svojim razmišljanjima. Oko Vas uvek lebdi dašak neobičnog i jedinstvenog.

Zahvaljujući ovoj Vašoj vezi znakova, imaćete interesovanje za sve. Ovo je zaista Ascendent koji Vas tera da pravite sopstvena pravila i da budete originalni. Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj ćete se izraziti, za bližnjima sa kojima ćete se identifikovati, da bi ojačali svoju ličnost. Svesni da sebe upoznajete kroz druge Vi posmatrate, zaključujete i bez gorčine se mirite sa životom.

Obuzeti svojom slobodom i nezavisnošću niste ništa manje angažovani ni u grupi za koju vezujete svoju sudbinu. Vi ste anti – konformista koji je otvoren prema svetu. Nikad se ne izgubite u gomili. U stvari, što je veća publika tim bolje po Vas. Drugi Vas smatraju velikim „kompanjonom“, mada ste ponekad rasejani (u stvari, rasplinete se na mnogo stvari) i često menjate prijatelje. Večiti student, volite slobodu, nove stvari, verujete u srećnu sutrašnjicu… Jedno je sigurno – nikada nećete postati šablonista.

Dva Vazdušna znaka utiču na Vašu ličnost strastvenom inteligencijom i vrlo uočljivom radoznalošću duha. Ali, postoje i rizici; dve opasnosti Vam prete: jalova nepostojanost i prevelika utopija. U Vašoj glavi ključaju ideje, planovi koji nisu uvek i ostvareni – obdareniji ste da zamislite, izumete i prenesete, nego da nešto sprovedete u delo. Zato izbegavajte da se igrate svojim željama za kreacijom, originalnošću a da pri tom ne težite da ih ikada konkretizujute. Imate inventivni duh do krajnosti, ali Vam je potrebno da se prizemite, da se savladate i da se disciplinujete…

Blizanci / Ribe:

Ovo je teška struktura dva dupla i potpuno različita znaka, oba podjednako neizražena, često beskrajno talentovana, ali nesigurna, malo sigurna u sebe i psihološki krhka: hladnog, praktičnog, bistrog i uvek svesnog uma Blizanaca, s jedne strane, i snažne osećajnosti, instinktivne i često nebulozne Riba, koja je plod stalnog rada u podsvesnom. Tako se prozirnost ideja, misli i logike prvog nikako ne uklapa u neodređenu i pasivnu prirodu drugog znaka.

Ovde dolazi do neizbežnih unutrašnjih sukoba intelekta i osećanja, gde pobeđuje čas jedno, čas drugo; nekad srce, nekada um. Ali postoji i drugo rešenje: situacija u kojoj vrline i mane ova dva znaka uspevaju da se savršeno uklope, kompenzirajući se u jednoj često neuhvatljivoj ličnosti.

Kada se razgovara sa ovim bezbrižnim bićem stiče se utisak da mu nedostaje samouverenost i izgleda kao osoba nesposobna da sebe izgradi u čvrstu ličnost. Izgleda da utisak ne vara. Blizanac – Ribe ima više lica i ne zna uvek baš najbolje da odabere ono koje će se drugima dopasti. Zbog toga je sklon grubim greškama i svakojakim omaškama, a često mu ponestaje i takta.

Radoznao, ekstrovertan i nametljiv, on ne preza da napravi i po neki skandal. On je oličenje nesuzdržljivosti i neodređenosti, apologija nejasnosti i nestabilnosti. Oduševljava se svim i svačim i teško se skoncentriše na jednu stvar, pa prelazi sa jednog cilja na drugi, srljajući u neizvesnosti. Često ga muče problemi identiteta, krhak je i podložan uticajima i u velikoj meri zavisi od osobina svoje okoline…

- Ribe su dvostruki znak i postoje dva različita tipa. Prvi tip su delatni ljudi koji umeju da crpe energiju iz viših izvora, imaju dobru intuiciju, mirno i tiho rade, saosećajno i pomalo distancirano. Drugi tip čine sanjalice koje nisu u stanju da se suoče sa neuspehom pa onda neće ni pokušati da nešto učine, jer nisu sigurni u uspeh. Muzika ima veoma važnu ulogu u životu obeju tipova; ona ublažava njihovo loše raspoloženje.

Koji god da ste tip, veoma emotivno reagujete na život. Često živite u suprotnostima sa svojim željama: privlači Vas ono što ne možete da imate. Vi ste romantičar sa sklonostima ka poeziji i izgledate emocionalniji nego što ste zaista. U stvarnosti ste mnogo hladniji i iznenenađivaće Vas što Vas ljudi uzimaju tako ozbiljno. Drugi će ceniti Vašu kreativnost i percepciju. Ne odlikuje Vas neka velika fizička energija i imate potrebu za pomoć sa strane, za podrškom; treba da izbegavate da se suviše raspršujete, da se krećete u svim pravcima.

Porodični problemi mogu da još više iskomplikuju stvari i da čine deo destabilizujućih faktora ili konflikta koji se nagomilavaju. Ponekad možete biti žrtva neizbežne fatalnosti. Vašem mutnom kameleonskom biću nedostaje borbenost i odlučnost. Samo ukoliko uhvatite korena u realnosti uspevaćete da izbegnete neke ozbiljne poteškoće i da se zadovoljite okolnostima. U tom slučaju, sve se može promeniti nabolje…
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 94
Koliko clanova ima idealna porodica?