More, deca ???

  • 1
Hattersheim am Main
Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 04:05, Naslov: MORE,DECA???
Sada prvi put vodimo decu na more, sin je 3 godine, cerka 9 meseci???Jeli imate neka iskustva, kako da se ponasam, sta da pripremim??? Koje su kreme najbolje za decu??? Kada ih treba voditi vani??? Sta trebaju jesti???

Napisite mi svoja iskustva i savete, bicu sretna Vrlo srecna

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 14:01, Naslov:
Akice, spisak je podugacak, i zao mi je sto ti moram reci, sa decom tog uzrasta kad kreces na more, prinuden si da svoju garderobu svedes na minimum, osim ako ne idete kombijem. Vrlo srecna
Salim se, ali skoro da je tako.
Od lekova nosis obavezno sumeci Kalcijum sa vitaminom C, lekovi za dijareu, kao sto su linex ili slicno i nesto protiv povracanja, kao i obavezno Nelit-to su elektroliti koji se gube u slucaju povracanja(slana supica), krema za zastitu od sunca sa faktorom od 30 pa navise( decu mazati 20-30 min, pre izlaganju suncu) Pogresno je mazati kozu zastitnim faktorom i odmah izloziti kozu na sunce ili uci u vodu. Krema sa zastitnim faktorom treba prvo da se primi na kozu, da koza primi faktor pa se kasnije suncamo. Postupak ponavljati cesce u danu. Isto vazi i za decu i za odrasle. Kapa na glavu obavezno i par belih majica. Kad opece sunce mozete se kupati i sa majicom. Na plazu se ide od 10-12 ili najkasnije 13 casova. I poslepodne od 17 do 19 casova. Zvuci smesno, neko ce reci pa mi smo dosli za more ne da bi sedeli u sobi, ali debela hladovina ( ne suncobran) bice dobra zamena u kriticnim satima. Eh, da ovo govorim kad su temperature iznad 32 stepena. Puno vode, sokoca. Gazirani sok neka vam bude pri ruci, kao koka kol na primer. Koliko god glupo zvucalo u slucaju dijareje ili povracanja, kad se gubi elektroliti, kokakola moze popraviti stanje.
Obavezno poneti nesto protiv ujeda insekata kao i kremu za posle ujeda ili opekotina.
Gde god isli nosite vodu koju obicno mala deca konzumiraju i kuci, izbegavajte vodu iz cesme za malu decu. Flaster,zavoj, kapi za oci, kapi za nos, kapi za usi, naki antibiotik u prahu-nerastvoren, sirup za temperaturu i sirup za kasljanje i za smirenje kaslja, , vitamin B6, i tek za odrasle mleko ili krema za posle suncanja.
Probaj ovo sve podrediti, jer ja sam haos.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 15:34, Naslov:
Bravo, Kalina...Osmeh To se zove spremna majka! Ja bih tom spisku dodala i gomile vlažnih maramica, tj. važno je da su deci čiste ruke, pa su dobre i flašice sa vodom kojima ćemo im ih često ispirati, naročito bebi, jer one trpaju ruke u usta, pa je važno da ne unesu pesak, i ostalo...
Kreme za sunčanje proveri na deci pre polaska. Namaži im deo podlaktice, i samo ako nema reakcije maži ih kasnije sa njima. Moje dete je alergično na parfeme u kremama, pa sam jedva našla preparat koji mu ne smeta.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Hattersheim am Main
Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 17:40, Naslov:
Hvala vam mamice...bas sam se obradovala i sada znam od prilike sta i kako. Vec sam napisla spisak sto mi je Kalina predlozila, hvala jos jednom.

I ja se malo brinem ali nadam se da ce biti sve OK. Jer na Istri nije toliko toplo kao na Crnogorskom primoriju.

Bas bi mi trebao kombi, dok sve potovarim, pemparse, kase, garderobicu, kolica, montazni krevetac... :0)

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 05.07.2007, 18:20, Naslov:
Ne brini procice i ova teska nomadska faza, dogodine ces umesto pampersa nositi nosu i toalet papir, umesto kasica, lonce, miksere ili blender. Umesto kolica, nosicete dusek za vodu, misice i gume za plivanje, lopatice i igracke za plazu. Pa kad vidis bice promena u pakovanju Osmeh Osmeh Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 06.07.2007, 01:53, Naslov:
Akica, ipak nemoj zaboraviti zdravstvene knjizice Heheheh Kod male djece nikad se ne zna, a kad su u torbi obicno nam ne trebaju Wink
Za sve one (velike i male) koji imaju razlicite alergije, postoji gel Fenistil, koji smiruje i hladi kozu nakon suncanih opekotina ili prevelike osjetljivosti na suncanu svjetlost, kod razlicitih ujeda insekata i kod dermatitisa alergijskog izvora i urtikariji.
Postoji jos jedno takvo sredstvo koje moze koristiti citava porodica, to je kozmetika Dr. Hauschka. To sredstvo stiti pred suncem, vjetrom i drugim utjecajima odmah nakon nanosa. Sitni mineralni pigment prekrije kozu kao nevidljiva koprena. Ne sadrzi kemijska sredstva i umjetne boje.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Petak 06.07.2007, 02:02, Naslov:
E, sad sam se setila... Dok mi je sin bio bebac nosila sam i mali bazenčić na naduvavanje. On bi sedeo u njemu na plaži, pod suncobranom, i tako je bar jedno vreme bio zaokupljen vodom i igračkicama, a ja sam mogla da predahnem. To je vrlo isplativa investicija, veruj mi, jer treba ih nečim zabaviti i sprečiti da ne bauljaju non-stop po pesku... Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Hattersheim am Main
Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 18:01, Naslov:
Sve sam vase savjete napisala i sada sam spremna.Nadam se da ce biti sve Ok.Vec sam pocela i da pakujem i u petak akobogda insallah krecemo.Bas se radujemo da se malo odmorimo i opustimo.

Sve sam pripremila za moje drage bebice i njima ce biti lijepo u vodi i na pijesku.

Cmokic

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Sreda 18.07.2007, 18:48, Naslov:
E super! Lepo se provedite!
____________________
"Od 30. juna nisam aktivna... sto znaci da se ovom nedozvoljenom aktivnoscu bavim vec duze vreme".... stoga se posipam pepelom i skruseno molim za oprost!

Profil

Posaljite privatnu poruku

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 91
Koliko clanova ima idealna porodica?