Oprema za novorodjence

svugdje pomalo
Broj postova: 1414
Reg. datum: 23.10.2008
Datum unosa: Nedelja 25.07.2010, 11:43, Naslov:
buduce mamice nemojte se puno opterecivati s tim sta treba od opreme za bebu!normalno krevetic,neki ormaric,nesto malo robice(ali stvarno malo jer oni sve to prebrzo prerastu),pelene broj 1,onda nesto platnenih,2-3 svedske(ne treba vam vise jer to se malo koristi),toplomjer,kadicu za kupanje(ali meni je to suprug uzeo na dan kad smo ga htjeli kupat)


sve sto vam zatreba lako vam suprug ili bilo tko kupi i kad osjetite da vam to nesto treba!ja nisam kupila ni flasicu ni adaptirano mlijeko do onog dana kad sam izasla iz bolnice(po savjetu doktorice Oklagija )!dojili smo (i jos uvijek dojimo Vrlo srecna ) tako da je novac za tu nukovu bocicu i mlijeko uzalud bacen,jer sa 6 i nesto mjeseci mu ne smijem dati u ruke staklenu flasicu....

kolica su meni najbolja investicija jer obozava se voziti(o samo sjednju bez voznje bi se dalo pricat Vrlo srecna ),napravimo zajedno kilometara i kilometara...

ako se jos sta sjetim(a vjerovatno hocu)napisem Vrlo srecna Vrlo srecna Vrlo srecna Vrlo srecna Vrlo srecna Vrlo srecna
____________________
MOJ MALI LEON JE STIGO 19.9.2009 U 10.25

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 5
Reg. datum: 09.09.2010
Datum unosa: Cetvrtak 09.09.2010, 14:21, Naslov:
Nisam jos sve spremila,ali za sada ima:Nosiljku,par pelenica,kengura,garderobicu,perjanicu.Uskoro uzimam krevetac,posteljinu za krevetac,kadicu,mazalice za bebu,jos pelena,peskircice,cebence...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 471
Reg. datum: 01.11.2008
Datum unosa: Cetvrtak 09.09.2010, 14:28, Naslov:
Meni je sve ostalo od cerke,tako da smo samo kupili stvarcice za decaka.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Novi Sad
Broj postova: 1
Reg. datum: 21.11.2013
Datum unosa: Cetvrtak 21.11.2013, 00:25, Naslov:
Evo jednog tekstiá o tome, preuzetog sa jednog sajta
Kako izabrati opremu za novorođenče?

Dugoočekivani bebi-šoping može da se pretvori u roditeljsku moru već u prvoj prodavnici: anatomska kadica ili obična? Peškir sa kapuljačom ili bademantil? Pelene sa porubom ili bez njega? Za roditelje, razapete između želje da detetu obezbede najbolje i ograničenog budžeta, ovako široka ponuda ume da bude itekako zbunjujuća. I dok roditelji zbunjeno posmatraju, trgovci po pravilu nude robu na kojoj su istaknute najviše cene. Pritom, razlike su daleko od beznačajnih: u zavisnosti od modela i dodatnih funkcija, cena opreme može da varira i po nekoliko hiljada dinara po komadu.

Za BeBerzicine prijatelje, patronažna sestra Jovana Isakov otkrila je tajne racionalne kupovine prve opreme za bebu:

Tetra pelene – veličina 80 puta 80 B - stize bebacentimetara je odlična jer omogućava obavezno široko povijanje bez puno muke. Bilo bi dobro da pelene budu porubljene, jer se neće parati prilikom pranja i duže će zadržati pravilan oblik.

Jednokratne pelene – za početak, uzmite nekoliko manjih pakovanja različitih proizvođača pa vidite na koje pelene dete najbolje reaguje. Važno je da vlaga ne probija kroz pelene ili oko nožica, da nema osipa i ojeda i da se pelene ne urezuju bebi u kožu. Izbegavajte pelene koje su delom izrađene od najlona.

Švedske gaće – obavezne su u prvim danima, bez obzira na tip povoja za koji su se mame opredelile. Najbolje je da budu krute kako bi držale kukove, a pertle na njima dovoljno duge da omoguće vezivanje bez prevelikog okretanja bebe. Do sada su se kao najbolje pokazale švedske gaće sa pertlama na oba kraja, i prednjem i zadnjem.

Benkice – ako je moguće, izbegnite kupovinu bodića u prvo vreme, pogotovo ako se oblače preko glave. Benkice su od stoprocentnog pamuka, jeftinije su, a mnogo se lakše oblače. Birajte jednobojne, bez aplikacija, kako biste mogle da ih otkuvavate bez problema.

Štramplice – opredelite se za pamučne, jednobojne zekice. Jeftinije su, pamuk je najbolji izbor za nežnu kožu novorođenčeta, a pogodne su i za česta iskuvavanja i peglanje na visokoj temperaturi. Nikada ne uzimajte više od jednog odelceta u najmanjoj veličini (56), jer bebe brzo rastu i već sa petnaestak dana vaše će dete prerasti ovu veličinu.

Posteljina – bebe ne koriste jastuke, pa im jastučnice nisu potrebne. Obavezno pripremite najmanje dva pamučna donja čaršafa. Dovoljna je jedna ogradica za krevetac, a ako koristite zaštitne navlake, jedno ćebe će biti sasvim dovoljno za prve bebine dane. Moj savet je da se bira pamučna posteljina, a da ogradica i ćebe budu od prirodnih materijala koji se mogu mašinski prati.

Oprema za kupanje – najbolja je obična kadica, ravnog dna, ali duga najmanje 60 do 70 centimatara, kako bi beba u njoj mogla da se kupa nekoliko meseci. Uz nju je neophodan bokal za ispiranje, kao i kutija za sapun. Nije potrebno trošiti mnogo novca, sve ovo možete kupiti u prodavnici plastike u vašem kvartu. Bademantili nisu naročito korisni u ovom periodu, dovoljan je peškir 80 puta 80 centimatara, kako bi beba mogla da se uvije u njega.

Kozmetika – za bebu su u prvim danima dovoljni kvalitetan bebi-sapun i masna krema za guzu. Važno je da sapun bude neutralne ph vrednosti i da ne sadrži dodatke koji izazivaju alergije, a krema bi trebalo da bude bez ikakviih ekstrakata i bez dodatog talka. Kupke, šamponi, losioni koriste se tek kasnije.

Flašice i varalice – trebalo bi birati plastične flašice jer se lako iskuvavaju i pritom se ne mora strahovati da će bunovna majka ispustiti i razbiti tešku flašicu. Najbolje je odmah uzeti one od 250 ml. Duda mora imati prilagođen protok, a najbolje bi bilo da bude od silikona, baš kao i varalica.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Novi Sad
Broj postova: 8
Reg. datum: 11.10.2015
Datum unosa: Sreda 04.11.2015, 10:02, Naslov:
Posto je dosta napisano na ovu temu , ja cu samo dodati jos da je mnogo jeftinije ( daleko jeftinije) da vecinu stvarcica kupujes preko oglasa ( kupujem prodajem ) ili preko razno-raznih grupa na Fejsbuku gde ima cak i zamene da ne moras da dajes novac. Ja sam kolica kupila ovde u Novom Sadu , takodje preko oglasa , platila ih 50e, a ista takva kolica u Bertoniju kostaju 350e. Tako da izguglas malo i ustedis sebi novce Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Novi Sad
Broj postova: 1
Reg. datum: 05.06.2016
Datum unosa: Nedelja 05.06.2016, 14:25, Naslov:
Ovde se može pronaći spisak potrebnih stvari,
pa ukoliko ima neko kome treba ili znate nekoga kome će zatrebati
možete mu pomoći da sazna koje stvari će biti najpotrebnije u početku

Spisak stvari za majku i bebu http://www.bebolino.rs/wp-content/uploads/2016/04/Spisak-opreme-za-majku-i-bebu.pdf
____________________
@bebolinos

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 79
Koliko clanova ima idealna porodica?