Oprema za novorodjence

beograd
Broj postova: 59
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Sreda 01.08.2007, 00:27, Naslov: baby-shoping
uskoro cu se porodit pa me zanima
sta prvo trebam kupiti bebi...mozete mi pomoci
____________________
seli

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Sreda 01.08.2007, 05:50, Naslov:
Za pocetak ce ti sigurno trebati robica u kojoj ce beba ici iz rodilista. Kasnije su nuzne pelene, pamucne maje, benkice, pajaci sa stopalima, kapice. Trebati ce ti jekoderm krema, puder, banjica i neki bebi sapun, gaze, stapici za ciscenje usiju i nosica, flasice, cucle. Dobro je da imas pri ruci caj od kamilice, kapljice protiv grceva i jos sto stvari za koje ces usput vidjeti da su neophodne.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 91
Reg. datum: 03.05.2007
Datum unosa: Cetvrtak 09.08.2007, 03:51, Naslov:
Pelene,krevetac,flasice,makazice,kadica,benkice,carapice,rukavice da se ne grebucka po licu,ad kapi,cucla,posteljina,jonizator za sobu,povidon za pupak.valjda je to sve za pocetak...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Cetvrtak 09.08.2007, 04:00, Naslov:
Pavlovićeva mast, ali potraži originalnu u apoteci. Odlična je, efikasna protiv svake vrste crvenila na nežnoj bebinoj koži.
Sterilizator za flašice, meni je baš koristio, da ne bi sve morala da prokuvavaš u šerpicama.
Toplomer običan i onaj za proveru temperature vode kad se beba kupa.
Zgodno je bilo i nešto što se ranije zvalo baby-kupko, to je kao mala ležaljka za kadu, pa bebu ne moraš sve vreme držati u ruci dok je kupaš...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

beograd
Broj postova: 59
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Ponedeljak 08.10.2007, 16:29, Naslov:
hvala vam....
____________________
seli

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Beograd
Broj postova: 373
Reg. datum: 05.07.2007
Datum unosa: Cetvrtak 15.11.2007, 05:10, Naslov:
Devojke tj. zene ne znam iz kojih ste krajeva ali danas u domu zdravlja, u Beogradu, ne bitna opstina, pridje mi momak i da flajer koji reklamira bebi opremu sa zaista jako niskim cenama. Kaze da je sve pamucno i ok! Da moze da se pogleda, on je u radno vreme kod "Gradske bolnice" ali moze i na drugoj adresi po dogovoru! Cak vrsi dostavu nakucnu adresu. Ne znam mu ime (ne pise), ali evo za sve mame i buduce mame, tel.064 30 82 492. Pa ako ste zainteresovane.
Ja samo znam da su cene izuzetno niske, velikoprodajne, a nista nisam videla od robe, planiram sledece nedelje! Mogu tada da vas izvestim o detaljima!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Cetvrtak 15.11.2007, 08:24, Naslov:
Krajnje je vreme da se potpuno skine porez sa bebi opreme i hrane za bebe! To je sramota da su isto oporezovani i alkohol i hrana i odeća za bebe u zemlji gde natalitet svakim danom sve više opada!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Petak 16.11.2007, 00:23, Naslov:
Moje drugarice i ja smo razmenjivale odeću za bebe jer je sve to bilo novo i neiznošeno jer bebe brzo rastu!Skupila bih sve lepe stvarčice koje su ostale od starijeg deteta i odnela ih drugarici čija je beba bila mladja godinu dana. Kad se rodilo moje mladje dete i ona je meni donela hrpu potpuno novih stvari za bebu!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 16.11.2007, 04:33, Naslov:
Kod prvog djeteta nezamislimo mi je bilo da ne bi kupila novu robicu i sve potrebno za rodjenje bebe. Tek kad sam rodila drugo dijete shvatila sam da djeca tako brzo rastu da nemaju vremena unistiti svu tu robicu, koja nakon upotrebe ostane kao nova. Zbog toga predlazem svim mladim mamama da iskoriste sve sto im kolegice ponude, a da bi ipak utjesile zelju za kupovanjem, kupite samo komplet za izlazak iz rodilista i jos koji komad odjece za setnje ili posjetu doktoru. Vidjet cete i same da djeca tako brzo rastu da je sva ta robica brzo neupotrebljiva.
Korisnije je kupiti stol za previjanje bebe, kojim cete si ocuvati ledja, koja bas kod previjanja najvise trpe.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Moderator
The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 588
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Petak 16.11.2007, 06:07, Naslov:
Interesantna tema Osmeh
ja sam bas razmisljala o stolu za povijanje, samo ako bude mogao da stane u sobu Osmeh toliko toga je potrebno za bebu, a toliko je reklama za razne bebi-proizvode, kako odabrati najbolje...
____________________
The journey may be long, but the end is the beginning

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 16.11.2007, 06:45, Naslov:
Kazu da za pocetak ne trebamo puno stvari ali tek kad se pocne nabrajatei, spisak postane malo duzi Osmeh

Vjerovatno zvuci cudno ali prvo cete trebati djecje sjedalo za auto.
Na drugom mjestu je leziste. Mora biti tvrdo i ravno, zasticeno ogradom. Uz to trebate posteljinu.
Na trecem mjestu je povrsina za previjanje bebe. Kazu da dobar stol ne smije biti prenizak, najbolje je da je 75x75 cm i da je stabilan i iz materijala koji se lako odrzava.U trgovinama se moze naci prakticna podloga koju postavimo na stroj za pranje. U kupaoni je obicno i najidelnija temperatura za previjanje. Povrsina je dovoljno stabilna i siroka, a i voda nam je pri ruci.
Vrlo prakticna je i komoda, koja na gornjem djelu ima povrsinu za previjanje, a u ladicama je spremljena oprema na bebu. Kad beba odraste, gornji dio se skine i jos uvijek nam ostane praktican elemenat za djecju sobu.

Djecja kolica moraju prije svega biti sigurna. U mnostvu modela koji se danas nude, morate prvo pomisliti na prakticnost. Neki modeli sastavljeni su iz sjedala koji moze sluziti kao auto sjedalo.
Kod izbora kolica pomislite i na kotace. Veliki kotaci su bolji za makadam, nego mali. Ako ste sportski tip, izaberite kolica sa tri kotaca, koja su lakse vodljiva.

Za kupanje bebe nakon sto joj zacijeli pupak, trebat cete banjicu. Bebu se kupa svaki dan. Koristite neutralan sapun ili neutralno ulje za kupanje, a nakon toga bademovo ulje iz apoteke i kremu koja hladi. Za ciscenje pupka koristite 70% alkohol.
Uz to vam jos trebaju djecje skarice za nokte,
mali cesalj
toplomjer za mjerenje vode ili lakat Osmeh koji je isto dobar pokazatelj








Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Petak 16.11.2007, 20:10, Naslov:
Sto za povijanje bebe mi je napravio muž! Veoma je praktičan a ako niste dovoljno vešti može vam napraviti tapetar sličan.
Izmeriti komad iverice ili drveta tako da je 20 cm duži od širine krevetića za bebu a da dude širine oko1 m ili 1, 20 m. Preko te table staviti sundjer debljine 2 -5 cm istih dimenzija. Preko sundjera staviti platno ili mušemu dužu i širu za oko 15 cm nego što je ploča i sundjer.Krajeve platna sa naličja ploče pričvrstiti heftericom ili zakuckati manjim ekserčićima široke glave. Ploča se stavlja preko ogradice kreveca kad povijate bebu a skida kad nije potrebna. Obavezno na ivici zadnjeg dela ploče sa donje strane postaviti i ram koji će sprečavati da ploča sklizne s ogradice kreveca .( L profil)Još je bolje to staviti sa obe strane ploče.. Veoma je praktično, lako se pravi , ne zauzima mesto kao sto za povijanje , odlažete je iza krevetića kad vam ne treba i jeftinija je nego sto.Ako je napravite sami, još i uživate u pravljenju. Kasnije skinete te sigurnosne profile i evo vam postolje za igru na podu.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Cetvrtak 10.01.2008, 14:46, Naslov:
Mi smo bili kupili sto za previjanje koji je istovremeno i kadica za bebu, pa to preporučujem kao jednu od nakpraktičnijih stvari. Nema savijanja nad kadom, ne treba vam korito koje je nezgodno za punjenje i pražnjenje vode... Voda se ovde jednostavno naspe iz kofe, a postoji cevčica da se voda ispusti nakon kupanja. Samo zatvorite tapaciran poklopac i možete otpočeti brisanje i prepovijanje.
Da, postoje i udubljenja za šampon i ostalo što vam treba za kupanje, i dve velike pregrade za peškir i pelene i odelce, bar meni su za to služile.
Važno je da onaj ko kupa bebu bude u stabilnom neopterećujućem položaju, kako zbog opterećenja kičme, tako i zbog sigurnosti bebe, da se ne bi desilo da nam isklizne, pogotovo kad malo porastu, pa shvate kako je zanimljivo kad voda prska dok se one praćakaju...Osmeh
Uz kadicu vam treba:
- jedna veća kofa za sipanje vode, i još jedna manja plastična posuda za ispiranje,
- toplomer za vodu (temperatura vode treba da je 37 stepeni C)
- veći peškir u koji možete uviti celu bebu,
- meka cetka za kosu
- anatomski štapići za uši (imaju kratak vrh, a okolo zadebljanje), suvim štapićima se čiste uši, a navlaženim se čisti nos,
- makazice za nokte
- specijalni hanzaplast za pupak dok ne otpadne, jer ne sme da se kvasi
- kapica posle kupanja je obavezna jer kosu ne sušimo drugačije nego vlagu nežno upijemo peškirom, pa onda stavimo kapu. Ako primetimo da je kapa posle par minuta vlažna, zamenimo je suvom. Kod brisanja, češljanja četkom moramo paziti na fontanelu (meko tkivo na glavi iznad čela koje je otvoreno do oko godinu dana). Još jedan savet u vezi s tim, ako primetite da je fontanela malo udubljena znači da je beba žedna, a ako je izbočena više nego obično, treba se obratiti lekaru.
- pavlovićeva krema, jekoderm ili odgovarajuće bebi ulje se nanosi na osetljivim pregibima
- za široki povoj trebaju dve obične i jedna švedska pelena, kasnije samo jednokratne pelene
- obučemo benkicu, pa zekicu i cisti smo i spremni za podoj Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Apatin
Broj postova: 25
Reg. datum: 01.10.2008
Datum unosa: Cetvrtak 11.12.2008, 03:02, Naslov:
Zanima me da li neko od vas zna na kojem sajtu online mogu naručiti bodije, trebaju mi hitno a ovde kod nas u Apatinu ih nigde nema? Unapred hvala!
____________________
oli

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

örebro
Broj postova: 150
Reg. datum: 11.11.2008
Datum unosa: Cetvrtak 11.12.2008, 10:44, Naslov:
www.bebac.com pogledaj ovde ima li to sto te interesuje, moja zaova narucuje u bebcu. Ili idi na stranicu www.011info.com, www.yumama.com

____________________
Zivi dobrim i casnim zivotom. Kad ostaris moci ces se osvrnuti i jos jednom uzivati u zivotu.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 1045
Reg. datum: 31.10.2008
Datum unosa: Petak 12.12.2008, 15:33, Naslov:
probaj i na www.encimenci.com
____________________
Jedan klik,molim vas http://www.e-castig.com/index.php?r=q164w

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

svugdje pomalo
Broj postova: 1414
Reg. datum: 23.10.2008
Datum unosa: Ponedeljak 09.03.2009, 13:49, Naslov:
cure kupila sam kolica za svoju bebu!
muz mi je ispunio zelju za 8.mart,a nisu bila preskupa,jer
smo uzeli polovna,ali predobro ocuvana!
nova takva kostaju 350 eura,bez ikakve opreme,a
mi smo ih platili 50 eura,i jos smo dobili navlaku za zimu,
kosaru za do 6 mjeseci,navlaku za kisu!to su kolica sa 3 kotaca!
veceras cu ih unjeti u kucu (jos su u autu)pa cu slikati i staviti
sliku...
____________________
MOJ MALI LEON JE STIGO 19.9.2009 U 10.25

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Novi Sad
Broj postova: 2337
Reg. datum: 11.12.2008
Datum unosa: Ponedeljak 09.03.2009, 13:51, Naslov:
Bas mi je drago zbog tebe katy posto znam kakav je to osecaj Sreca
____________________
Life is a moment in space when the dream is gone...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

svugdje pomalo
Broj postova: 1414
Reg. datum: 23.10.2008
Datum unosa: Ponedeljak 09.03.2009, 13:58, Naslov:
bas ti hvala tatjana sto dijelis tu Sreca sa mnom,jutros kad sam rekla
dvjema komsinkama na kafi da sam ih uzela,cudno su me pogledale,
ono 3 mjeseca trudna,vec uzima stvari,bas su me naljutile
____________________
MOJ MALI LEON JE STIGO 19.9.2009 U 10.25

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 855
Reg. datum: 14.01.2009
Datum unosa: Ponedeljak 09.03.2009, 13:58, Naslov:
Tako si me katy podsetila na te slatke stvari koje su potrebne za male andjeleSrecaPoljubac

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 339
Koliko clanova ima idealna porodica?