Gnezdenje

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 00:43, Naslov: Gnezdenje
Recimo da se vecini muskaraca najvise svidjaju devojke oko dvadesete. Pri tome je svejedno da li imamo sami nesto vise od deset ili nesto manje od devedeset. Jedna od najvecih gluposti savremenog drustva je da na svaki nacin zeli izjednaciti zenu sa muskarcem ili suprotno, pa bi iz muskarca najradije napravili romanticnu, placljivo siroce, prozeto sa iracionalnim osecajima i osetljivo ko vrag dok je jos bio u teen godinama, a zenu bi voleli videti kao odlucan, beskompromisan muskobanjasti stvor, neustrasan i psihicki stabilan, kao sto je bio Humphrey Bogart u svojim najboljim ulogama. Pa razliciti smo, bre. Ne bolji, ne slabiji - razliciti. I ne samo to. Da bi bila ironija jos veca, u stvari potpuna, su vecini muskaraca jos uvek pri srcu zenstvene zene, a zenama muskarci, koji ostanu muskarci.
Covek, pa bio on muskarac ili zena, jednostavno funkcionira ovako: da sam sretan, potreban mi je fokus. Ako imam fokus, znam ko sam i sta moram raditi. Ako sam u svom fokusu uspesan, jos sretniji sam. Pored tog temeljnog fokusa mogu se opustiti, zurirati i trositi, jer taj deo zivota tako i tako nije neke ozbiljne prirode. I tu dodje do opste zavrzlame. Stvar je u tome da imamo muskarci potpuno drugaciji fokus od zena, pa cak i da imamo isti, imamo ga u potpuno drugim zivotnim razdobljima.
Zenski deciji i kasnije tinejdzerski fokus je skola. Kod najbolje odgojenih i emocionalno barem malo uskladjenih devojaka moze biti taj fokus prisutan jos u studentskim godinama i mnoge od njih zavrse fakultet. U tim godinama su stvarno najkompatibilnije sa muskarcima. Ako se skoluju, onda je njihova zelja "biti uspesna" zadovoljena, a na izvan one su zabavne, prijatne, zanimljive, potpuno neopterecene i pune smisla za humor. Ne pitaju previse, zadovoljne su sa malim stvarima i vide smisao prije svega u tome da im je fino. A onda se u kasnim dvadesetim u njima probudi hormon gnezdenja, srusi im prioritete i promeni fokus. Odjednom postanu nestrpljive, ljubomorne i posesivne. U fazi gnezdenja one su same i zbog toga manje uspesne nego u skoli. Pa cak i one koje jesu uspesne, izlozene su kontraindikacijama hormona gnezdenja...

Pitanje je: Sve devojke su prekrasne, zasto do vraga ima toliko nemogucih zena?
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 09:37, Naslov:
Citat:
Zenski deciji i kasnije tinejdzerski fokus je skola.

Sa ovim se ne bih mogla sloziti. Gledajuci tinejdzere u mojoj okolini, fokusirani su na sve drugo osim na skolu. Evo primera: toliko su fokusirani na muzicke zvezde, na nekog novog zgodnog frajera, na sminku i na najnoviji parfem, na Novu Spansku seriju, na novootvoreni kafic, na shemu (shema je novi izraz koji oznacava stil, in/out, ponasanje, mesta za izlaske i sl)

Citat:
A onda se u kasnim dvadesetim u njima probudi hormon gnezdenja, srusi im prioritete i promeni fokus.

Citat:
Recimo da se vecini muskaraca najvise svidjaju devojke oko dvadesete. Pri tome je svejedno da li imamo sami nesto vise od deset ili nesto manje od devedeset.

O cijim hormonima je ovde bilo reci? Wink
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 09:51, Naslov:
Taj deo u glavi nesredjenih mladih devojaka sam namerno izostavio, Divan. Nisu bile u mom fokusu na ovoj temi, jer sam ih izmedju redaka obradio na No way, gospodine Armani!
Slazem se, to je onaj deo ovisnika zute stampe, zaljubljenika u zvezde i princeve na belom konju u belim Armanijevim gacama, koji bi bio spreman cak na redaljku sa vise princeva zelenih povrsina, mastajuci pri tome kako ce postati nove Victorie.

Pitanje je kompleksnije, tako da cak cinican odgovor "Izbegavajte slobodne devojke izmedju dvadesetpete i cetrdesete" i nije neka genialna ideja...

Citat:
Divan: O cijim hormonima je ovde bilo reci?


"Svidjati se" nema puno veze sa hormonima. Pitanje je koliko ko moze dati Osmeh
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 10:17, Naslov:
Citat:
Jedna osoba osjeti privlačnost prema drugoj onda kad joj ova izazove osjećaj ugode i želje, bilo vizualnim podražajem (prije svega fizionomijom), bilo nazalnim podražajem, što znači djelovanjem feromona. Ove molekule, koje luče ljudska i životinjska tijela, proizlaze iz spolnih hormona i služe za razmjenu informacija o međusobnoj seksualnoj kompatibilnosti jedinki. Kad nečiji feromoni, nakon što su kroz olfaktorni sustav prodrli do mozga, izazovu osjećaj privlačnosti, doživljavamo spoznaju da nam se druga osoba sviđa u spolnom smislu.

Kad nam se netko dopadne, mreža neurona između čeonog režnja i moždanog debla počinje proizvoditi hormone ugode, čija je aktivnost tim jača što nam je predmet sviđanja bliže. Jedan od bitnih hormona koji čine da nam se netko sviđa zove se feniletilamin (kratica PEA), koji među ostalim smanjuje apetit i potrebu za snom. Ubrzo nakon nastanka privlačnosti, otkrivamo da nam prisustvo dotične osobe ili neki znak da se i mi njoj sviđamo pojačava osjećaj ugode, a da nam njeno odsustvo uzrokuje osjećaj duševne boli.

U muškaraca se zatim uzburka testosteron, koji jače podražuje mozak i druge organe, stvarajući želju za tjelesnim dodirom. Uz testosteron budi se i hormon stresa adrenalin, koji nas čine spremnima na borbu da bismo ustrajali u udvaranju i odagnali eventualne suparnike koji također pretendiraju na istu osobu. Zajedno s feniletilaminom, taj nam hormonalni koktel smanjuje potrebu za hranom i spavanjem, jer za vrijeme ljubavnog osvajanja nije svrhovito gubiti vrijeme na manje bitno.
ZZB
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 322
Reg. datum: 30.10.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 10:30, Naslov:
Ajoj, Divan, dobro se onda mi svi i drzimo, kad smo po tom tvom kopiranom teksticu hodajuce hormonske bombe. Osmeh
Vidi, normalno je da se ljudi privlace, svidjaju jedni drugima, zavole se. Da li se to desava uz hormonsku pratnju mislim da i nije vazno. Ovde pricamo o posledicama koje neko hoce da izvuce iz tog dopadanja. Neko hoce da bude blizak i jednostavno uziva, a neki bi da se ugnjezde i naprave od svega zakopcanu tvorevinu.
Cinjenica je da postoji sindrom gnezdenja, ali da li treba za sve kriviti hormone, ili obicaje, ili nesigurnost u licnu slobodu, ostaje da vidimo na ovoj temi.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 10:50, Naslov:
Citat:
Dark:[/ Stvar je u tome da imamo muskarci potpuno drugaciji fokus od zena, pa cak i da imamo isti, imamo ga u potpuno drugim zivotnim razdobljima.

Hajde da cujemo i taj razvoj muskog fokusa, mislim da je bitan za temu, pa da mozemo uporediti tok misli i potreba s obe strane.
Postoji tradicija u ljudskom rodu koja se u manjoj meri menja, ali ipak su muškarci ti koji zatraže ozakonjenje jedne veze, ozvaničavanje tog gnezda, sa par birenih reči i gestova koji se još uvek nazivaju - prosidba. Osmeh
Za svijanje gnezda potrebno je dve ptičice. Nemojte me samo ubeđivati da su muške ptice listom prisiljene ili naterane na gneždenje. Možda pokoji, ali velika jata "zgneždenih" su u pitanju, pa sumnjam Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 10:55, Naslov:
Mene kao osobu zenskog pola pomalo vredja ta insinuacija i asocijacija na kokosi i ostale pernate-zivotinje. Malo sam se zapalila na rec Gnezdenje. To potice od polaganja vozackog ispita, kad sam sva uplasena vozila komisiju. Pazeci slepo da postujem pravila, nisam fokusirala rupu na putu, pa sam jednim tockom upala i epilog je bio istruckan clan komisije koji mi se obratio recima:-Kokosko gde gledas! (verovatno imajuci neka poznavanja iz medicine o kokosijem slepilu ili o malom mozocicu kod kokosi). Zaustavila sam auto propisno, i zamolila komisiju da izadje, a doticnom sam se obratila recima da je onda njegova majka guska, cim je rodila tako nevaspitanog gusana.
Da posle sam polagala ponovo, ali sa drugom komisijom.
A da i jos me iritira i nesto drugo, kod vas muskaraca, izvinite sto generalisem, vas sve od 9 do 89, Wink
Ali o tome cu drugi put... Vrlo srecna Vrlo srecna Vrlo srecna
(kucam smajlice, da se neko ne uvredi mojim pisanjem)
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 10:59, Naslov:
A nenenene, ne Osmeh
Ovde su u pitanju devojke i zene. Ne prihvacam pitanje na pitanje, Darst Osmeh u stvari, to moze biti nova tema.
Ipak, tema je na Stanje duha, ovde razmisljamo o stanju duha mnogih zena Osmeh

Vazi i za tebe, Divan. Ovo nisu veze i vezice, vec ozbiljna tema koja je uzdrmala svet savremenih zena. Osmeh

____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 11:22, Naslov:
Karijerom zena sama sebi i okolini dokaze da je sposobna i za nesto drugo, ali uvek, u 99,999 posto slucaja zena treba porodicu. To je za zenu najveci predizvik(kako bese srpska rec?), uspeti formirati i odrzati porodicu, ili gnezdo. Kad muskarac u starosti izgubi suprugu, on se tesko oporavlja i spravlja sa samocom, dok je kod zena to drugacije. Stariji muskarac, veoma brzo nadje novu suprugu jer nemoze sam, dok je vrlo malo starih zena koje se posto poto udaju ponovo. Zena moze bez muskarca u starosti, dok je muskarcu mnogo teze.
Jos nesto onako na brzaka. Kad je u tranzicionom periodu ostalo bez posla puno radnika iz fabrika, muskarci su se (vecina), odali picu i padali u depresije sto nemaju posao, dok su zene bez previse kukanja uzele stvari u svoje ruke. Mnogo njih, je silom prilika od nezaposlene domacice, postalo snalazljiv hranioc porodice.
Znaci zenama su muskarci potrebni, oprostite na iskrenosti, samo u jednom periodu gnezdenja, kad se formira to gnezdo, jer posle su neupotrebljivi, hocu reci, jedina obaveza im je kako ce izlizati trosed-lezeci naravno na njemu.
Da treba muskarac zeni,treba, da bi se osecala voljenom, pazenom, mazenom, i kao takva sposobna je puno toga uraditi cak i nemoguce,ali ako je muskarac kao ptica selica,nepostojan, ne treba joj takav, jer se opet mora muciti za dvojcu.
A fokus na gnezdo nije tako mala stvar, jer je taj fokus sastavljen od vise manjih fokusnih tacaka, koji formiraju osobu sa sirokim pogledom-zenu Vrlo srecna
Inace jos nesto, verujem da je genetika u pitanju, zato sto koliko god se trudili da od devojcice napravite momcica u ponasanju i razmisljanju, kad tad ce proraditi u njoj nesto, kad ce pozeleti da osvaja. Kad ce stati ispred ogledala u nekoj haljinici,ogledavace i odmeravace se kako izgleda. Ako pitate zasto je to tako, verovatno da bi osvojila nekog -suprotnog pola. U svakoj devojci proradi nekad TO, ma koliko obrazovana ili neobrazovana bila. Neke to uspevaju da prikriju, maskiraju, ali protiv prirode se nemoze.
Inace toplina doma(gnezda), (koju vredno grade sve pticice) je kao sunce, bez cije energije ne bi postojali...
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 11:37, Naslov:
Ma vidi se Divan da si ti zena sirokih pogleda. Ipak daj, suzi malo taj pogled pa fokusiraj pitanje Osmeh

Citat:
DaRkDuDe: Pitanje je: Sve devojke su prekrasne, zasto do vraga ima toliko nemogucih zena?


A svi koje tema iritira, bolje je da prespavaju pitanje. Osmeh
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 11:43, Naslov:
E, hajde pa dogovorite se onda ti i Dejan, da li se radi isključivo o stanju ženskog duha ili ipak ima reči i o posledicama.
Izvini, ali činilo mi se da je tema postavljena baš iz muškog ugla, pa mi nemoj zameriti što pitam za genezu vašeg fokusa, ne bismo li konkretizovali problem gde nastaju muško-ženski razlazi u gledištima (pa i potrebama).
Ako se "sindrom gneždenja" pripisuje samo ženama onda je u redu da se to izdvoji kao poseban polni fenomen, ali mislim da i muška populacija nije imuna na njega, pa sam zato pitala, iako nije baš po bontonu da se na pitanje uzvraća pitanjem. Osmeh
Inače, ženska potreba za gneždenjem de fakto postoji, a i de jure, jer se s vašim uplitanjem i ozvaničava. Osmeh Ima istine da se fokusi kreću od školovanja, do zapošljavanja, karijere, pa do emotivne ispunjenosti. Ide redom to. Uradimo za sebe kao pojedinci sve što se tiče svoje društvene i profesionalne pozicije u životu, a onda se posvetimo i socijalnom fokusu. Tražimo maksimum iz svojih veza i nezadovoljne smo površnošću. To upravo znači da smo istrajne u fokusiranju.Osmeh Svakako da dobrim delom u tome učestvuje i potreba za majčinstvom, što je itekako prirodno, iako je sasvim u redu što postoje i osobe koje tu potrebu ignorišu ili je nemaju. To što je nekom potreba za brakom isključivi cilj u životu, to je ono što meni smeta, i što ne odobravam. Pogotovo ako se u brak uleće bez ikakvog promišljanja. Jasno je da žena mora napraviti distancu i ako treba posvađati se i sa svojim emocijama, i sa hormonima, ako sve realno ukazuje na to da su životne činjenice u suprotnosti s njenom potrebom da se ugnjezdi. To je ono što me nervira kad vidim da se pristaje na sve, nauštrb lične sreće. A sve što ljubav i zreo odnos dvoje ljudi može da izgradi dovoljno je dobro ako u tome oboje učestvuju bez prisile i ucenjivanja, ili potiskivanja pojedinačnih ambicija i želja.
Što će reći, ne vidim problem u "gneždenju", ako je gnezdo ispunjeno veselim cvrkutom Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 25
Reg. datum: 02.01.2008
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 11:44, Naslov:
Ja mislim da su muskarci duhovno jaci od zena, a zene kao slabije, imaju vecu potrebu da se gnezde. Recimo, ja sam jos mlada, jos studiram, i kada slusam svoje prijateljice kada pricaju u svojim ambicijama, planovima i td, primetila sam da uvek zastanu oko tridesete. Taj period su namenile za udaju i radjanje, jer je posle toga "sve teze", bar po njima. Onda - sve izjavljuju da im je vazno da njihov partner bude takav da se uz njega mogu osecati sigurno. A zasto moraju da se osecaju sigurno ako ne zbog toga sto su slabije? Nisam cula od nekog svog druga da je izjavio da mu je vazno da oseca sigurnost uz partnerku. Ma ima toga jos. I pustite te price o tome kako zena drzi kucui na sebi, kako je snalazljiva i sve to. To stoji, ali je ovde rec o necemu drugom, bar sam ja tako utripovala.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 11:56, Naslov:
Dok su devojke, ispunjuju sve zelje i neiskusno i naivno veruju u obecanja, ali kad postanu zene, ocekuju, da im se nesto od obecanog ispuni. Vrlo srecna
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 12:22, Naslov:
Citat:
Odjednom postanu nestrpljive, ljubomorne i posesivne.

Uh i ovo je interesantno misljenje.Vrlo srecna
Pa na ovoj planeti ima vise zena nego muskaraca. Vrlo srecna
Znate li kako je tesko naci nekoga koji ispunjava visoke zenske kriterijume, pa jos ga potom moras i prevaspitati(obrisati mu temeljito iz glave sve sto ga je mama naucila), pa tako izfiltriranog, da ga prepustis nekoj drugoj, e nema shanse...Vrlo srecna
Drzi se cvrsto, taze ulovljen plen, a razjure se sve hijene okolo Sokirana Vrlo srecna Vrlo srecna
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 13:38, Naslov:
Citat:
just_me: Ja mislim da su muskarci duhovno jaci od zena, a zene kao slabije, imaju vecu potrebu da se gnezde.

Just_me, ako studiras, to vec dosta govori o tebi, prvenstveno da si fokusirana na pravu stvar. Osmeh Sigurno poznaješ neke devojke iz svoje generacije, a i mlađe koje su se već udale, imaju decu, ugnjezdile su se...Osmeh To i jeste osnovna razlika između tebe i njih, a sve ste pripadnice ženskog roda. Koji preteže? Govoriš u ime drugih žena, svojih prijateljica, o njihovim planovima, ali nisi pomenula kakvi su tvoji. Wink
Svi mi imamo neku izgrađenu sliku života kojem težimo, neku viziju srećne budućnosti koja nas tera da sve činimo kako bi joj se što više približili i maksimalno je ostvarili.
Po meni je jedino važno da čovek zadrži svoje jedinstvene parametre sreće i uspeha, i da to ne mora, ali i može da se uklapa u jednu opštu sliku. Znači ne udajem se zato što se svi udaju, nego zato što to mene usrećuje, zato što je to uzajamna potreba mene i onog ko je uz mene. Ne ostajem sama da bih terala inat društvenim kodeksima, nego zato što to sama želim i osećam...
Ne mislim da su muškarci generalno jači od žena u duhovnom smislu, mislim da su jednostavno rečeno drugačiji. Ne usuđujem se da govorim u ime celog ženskog sveta jer ima nas raznih. Iako je opšte je mesto da žene govore o svojim slabostima i potrebama pre nego muškarci, može možda doprineti odgonetanju ove teme. Imaju s tim veze i običaji koje je Dejan pomenuo, a i realne polne osobenosti. Muškarac će retko reći da želi sigurnost zato što neće da izlazi iz kalupa uobičajene muške čvrstine i zatvorenosti po tom pitanju. Ne mislim da su neiskreniji, samo su žene sklonije da otvoreno čačkaju svoje duše i polemišu. Osmeh
Citat:
Dark: Pitanje je: Sve devojke su prekrasne, zasto do vraga ima toliko nemogucih zena?

Ne znam kako da odgovorim jer mislim da nisu sve devojke prekrasne, neke su babe već sa 18 godina. Osmeh A za ovo drugo... Hm, pa "nemoguće" može biti sve ono što nama lično ne odgovara, zar ne?

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 14:12, Naslov:
Citat:
Darstellerina: Hm, pa "nemoguće" može biti sve ono što nama lično ne odgovara, zar ne?

Pa, rekao bi da, ako si mislila sa "nama" iskljucivo na "vama", jer to je pitanje koje je uzdrmalo takozvani feministicki pokret Osmeh
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 14:37, Naslov:
Osmeh
Mislila sam na svakog od nas lično, bez obzira na pol. Svi mi reagujemo tako što kažemo "Ijao pa to je nemoguće", kad je za nas same nešto neprihvatljivo. I nije to rezervisano samo za žene Osmeh
I nisam ja feministkinja, ja sam za solerstvo koje ima otvorenu mogućnost sporazumnog pridruživanja. Osmeh
Moram da rastumačim pitanje pre nego što na njega odgovorim. Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 541
Reg. datum: 07.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 15:11, Naslov:
Citat:
ja sam za solerstvo koje ima otvorenu mogućnost sporazumnog pridruživanja


Joooj Darst,svaki ti dao! :-D :-D za ovu recenicu...cijeli dan izbjegavam ovu temu...ali kad sam ovo procitala,moram da se oglasim.

____________________
You don't love someone for their looks, or their clothes, or for their fancy car, but because they sing a song only you can hear.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 15:27, Naslov:
Citat:
Darstellerina: ...ja sam za solerstvo koje ima otvorenu mogućnost sporazumnog pridruživanja.


Hehehe, dobar odgovor. A ko bi drugi ako ne ti stavio tacku. Ipak, to je stav manjine. Steta.
Zbog toga jer vecina ne misli tako je toliko nemogucih zena Osmeh
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 25
Reg. datum: 02.01.2008
Datum unosa: Cetvrtak 03.01.2008, 17:51, Naslov:
A zasto su Darstellerina vazni moji planovi? Ja ne govorim o planovima svojih prijateljica niti govorim u njihovo ime, samo kazem da one kada pricaju o njima, naprave tacku tamo negde kod tridesete godine. Volela bih ja da imam decu i porodicu, ali i ako ne budem imala, pa sta! Nije mi to jedini cilj, trudicu se da imam svoje "ja' i bez toga. I znam ja da nas ima raznih. Mozda i generalizujem, ali govorim o vecini zena. I imam razloga zasto kazem i mislim da su muskarci jaci, svidelo se to nama da cujemo ili ne. I ipak mislim da je zenama mnogo vaznija sigurnost nego muskarcima, a upste se ne radi o tome da oni o tome ne zele da pricaju.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 397
Koliko clanova ima idealna porodica?