Vi pitate,lekari odgovaraju!

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Ponedeljak 08.02.2010, 12:28, Naslov:
Lecenje:
Treba razlikovati mladeže od bradavica !
Za uklanjanje bradavica koriste se mnoge biljke koje izlucuju sok nadražujuci kožu.
Medu najdelotvornijima je Sempervivum tectorum L. – poznata u narodu kao cuvarkuca ili eševerija. Biljka raste po krovovima, stenama i zidovima, a mnogi je drže i u loncima po krovovima.
Samim sveže istisnutim sokom mažu se bradavice i kurje oci radi odstranjivanja.
Bradavice takoder nestaju ako se duže vreme namažu obolela mjesta sokom od obicnog luka (Allium cepa L.)
Bradavice je dobro svaki dan namazati svežim sokom od rosopasa žutog (Chelidonium majus L.), ili se pripremi tinktura pomešana s medom.
Za lecenje se koristio sok rosulje ( Drosera rotundifolia).
Smokvin mlecni sveži sok podstice varenje i tera crevne gliste, a bradavice namazane time sokom nestaju.
U vinu kuvana kora ili pepeo od vrbove kore lek je protiv bradavica i kurjih ociju, a pranje lugom od pepela bele vrbe lece se razni osipi i prištevi na koži.

U grupu biljaka koje nadražuju kožu treba pre svega ubrojati one biljke koje sadrže etericna ulja, jer upravo ona nadražuju kožu. Ipak, valja napomenuti da nakon dužeg delovanja i oštecuju kožu ( izazivaju crvenilo kože, upalu, plikove pa i samo raspadanje kože) ukoliko se ne apliciraju direktno na bradavicu. Još intenzivnije deluje na kožu smola raznih crnogoricnih biljaka; a smola se dobiva tako da se zarezivanjem u stablo dobiva sok. Tu spada bor, odnosno njegovo terpentinsko ulje koje nadražuje, pali, ali i uništava kožu. Takodje se može koristiti i ulje od lažnih boba obicne borovice ( Juniperus communis), te gorušicino ulje.
Mlecike vrste roda Euphorbia su pretežno zeljaste biljke, redje polugrmovi, a sve se vecinom odlikuju što njihov mlecni sok namazan po bradavici( ili bradavicama), narocito na prstima, uklanja ih, ali i druge izrasline na koži. Sok je štetan za oci i otrovan za ribe.

Za lecenje kožnih bolesti i bradavica koriste se i paskvica (Solanum dulcamara) kao sok koji se nanosi na bradavice ili kao preparat kojim se poboljsava razmena materija u organizmu, ali je potreban oprez zbog otrovnosti kod unutrašnje pripreme.
U lecenju bradavica preporucujem da se koristi i propolis, koji daje vrlo dobre rezultate

LECENJE BRADAVICA 2
Pokušali ste sve moguce nacine da se rešite bradavica, i ako vam ništa nije pomoglo, probajte sa urinom !
U svoju jutarnju mokracu umocite komadic vate i njime nekoliko puta premažite bradavice. Nakon nekoliko minuta isperite bradavice vodom. Postupak ponavljajte dok bradavice u potpunosti ne nestanu. Ako vam se ideja s urinom ne svidja, pokušajte s oblogom od zdrobljenog luka. U borbi protiv bradavica trebali bi pomoci i oblozi natopljeni u mleku maslacka

MLADEŽI I BRADAVICE – KOJA JE RAZLIKA?

Za bradavice i mladeže se katkada misli da su srodna stanja, a u nekim slucajevima su i slicni.
Medjutim, UOPSTE NISU SRODNI !
BRADAVICE su mala podrucja dugotrajne infekcije koju uzrokuje vrsta virusa.
MLADEŽI su lokalizovana podrucja kože koja je vrlo pigmentirana melaninom - materije koja koži daje boju.
Bradavice su raznovrsnog izgleda, a ni bradavice ni mladeži nisu opasni, ukoliko se ne diraju ili iz nekih razloga se pocnu menjati.
U retkim slucajevima maligni melanom može se zameniti mladežom.
MLADENACKE BRADAVICE su malo uzdignuti, smedjkasti cvorici obicno glatke površine. Najcešce se javljaju u grupama, ponekad i duž ogrebotina. Ta je vrsta bradavica najcešce kod dece. Cesta lokacija im je i iznad gornje usne.
Vrsta koja lici na bradavice (Molluscum contaginosum) nije bradavica, to su sitni belkasti cvorici ispunjeni sirastom tekucinom. Uzrok im je isti kao kod bradavica - lokalizirana virusna infekcija. Javljaju se u grupama, narocito kod dece.
OBICNE BRADAVICE su vrsta koja obicno raste na šakama ili na stopalima, u tom slucaju ih medicina naziva veruke . Tipicna obicna bradavica je tvrda kvržica s hrapavom površinom nalik na karfiol. Unutar te kvržice mogu se videti sitne crne mrljice.
LOJNE CISTE se ponekad zamenjuju s bradavicama, iako nisu srodne. Lojna cista se tipicno javlja kao meka, glatka, žuckasta kvržica odmah ispod površine kože. Katkada se na koži vidi tamna tacka iznad središta ciste. Ove se bezopasne izrasline javljaju cesto na vlasištu.
SEBOROICNE BRADAVICE su tamne kvržice katkada hrapave površine, koje se cesto javljaju u velikom broju u kasnijoj životnoj dobi. Poput svih bradavica, ni ove nisu opasne, no zbog slicnosti s malignim melanomom valja se obratiti lekaru.

MLADEŽI se mogu javiti bilo gde na telu. To su mala, okrugla mesta na koži koja su mnogo tamnija od okolne kože. Iz velikih mladeža mogu rasti oštre dlake, ali to nije znacajno, no, vecina mladeža postoji na telu od rodjenja; kod nekih ljudi razvijaju se u detinjstvu.
Svaka površina kože promenjene boje koja je prisutna od rodjenja ili koja se javlja ubrzo nakon rodjenja – to je mladež. Postoje dvije glavne vrste : masa sitnih krvnih žilica u koži (nevus) i mrlja kože bez boje, tzv. pigmentni madež.
Mladeži nisu štetni, ali mogu potrajati godinama, a neki mogu biti i ružni.
KAVEROZNI ANGIOM je uzdignuta jarkocrvena mrlja na koži koja raste u prvih nekoliko meseci, a nakon otprilike šest meseci mjadež se pocne skupljati i nestajati, te u vecini slucajeva postaje beznacajan.
NEVUS FLAMMEUS ili vatreni mladež obicno se sastoji od plosnatih ili malo uzdignutih mrlja grimizne boje, prekriva prilicno veliku površinu i pojavljuje se pojedinacno, najcešce na licu ili udovima. Ovaj mladež obicno ostaje nepromenjen u toku života, iako se ponekad može malo povuci. Ako vas takav mladež nagrdjuje, primena tekuceg pudera je jedan od nacina prikrivanja mladeža, a u nekim slucajevima se savetuje i plasticna operacija.
PIGMENTIRANI MLADEŽ poznat pod nazivom «bela kava» zbog boje – obicno se javlja u obliku plosnatih pega potamnele, smedjkaste kože, koji je najcešce nepravilnog oblika.
Pigmentni mladeži su obicno vrlo mali i pojavljuju se pojedinacno, ali retko mogu biti i veliki i u grupama. Obicno se ne menjaju u toku života, stoga primena tekuceg pudera boje kože može biti jedno od rešenja za prikrivanje te pege iz estetskih razloga. U retkim slucajevima može se primeniti plasticna operacija.
Mladeže treba uvek imati «na oku», jer se lako zamene s rakom kože; postoje najmanje tri glavne vrste malignih izraslina na koži: to su bazaliom, spinaliom i maligni melanom. Vrste raka kože se prilicno ( u vecini slucajeva) razlikuju po izgledu. Kao i kod vecine drugih tumora, rano otkrivanje i hirurško odstranjenje raka daje dobre izglede za preživljavanje i izlecenje.
STOGA VALJA UVEK LEKARU POKAZATI SVAKU SUMNJIVU KVRGU, RANICU ILI CIR NA KOŽI, UKOLIKO NE NESTANU ZA NEDELJU DANA!
ULCUS RODENS BAZALIOM je vrsta raka koji obicno raste vrlo polako, te se retko ili nikada ne širi na druge delove tela. Raznovrstan je po izgledu. Najcešce lokacije su skoro uvek na licu, cesto blizu oka ili uz nos. Postoji i krastavi tip ovoga raka, kada se krasta skine, ulkus se ponovno otkriva. Cisticni tip bazalioma javlja se kao razmerno meka kvržica boje kože koja se postepeno povecava; u kvržici se ponekad naziru male krvne žile.
SPINALIOM se tipicno javlja na licu, narocito na usnama ili pokraj ušiju, te na šakama. Ulcerozni oblik spinalioma je trajna otvorena ranica koja polako raste.
BRADAVICASTI oblik spinalioma se katkad iskazuje kao tvrdi cvoric koji postepeno prelazi u bradavicastu kvržicu i poput ulcerativnog oblika ni bradavicasti tip ovog raka obicno ne izaziva bolove
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Vrsac
Broj postova: 742
Reg. datum: 25.01.2010
Datum unosa: Ponedeljak 08.02.2010, 16:11, Naslov:
Ne znam za te virusne bradavice sada ovako iz glave da posavetujem nesto, a knjiga iz virusologije mi nije pri ruci da se sa njom konsultujem, a i vidim da je Jekalina dosta toga isceprkala na internetu.
Sto se tvojih pitanja tice Jekalina, hajde da krenem redom...
Ja verujem da znas sta je endometrijum, ali za one koje nisu upucene to je unutrasnji sloj materice, tj sloj koji je u dodiru sa supljinom materice i on je zasluzan za "udomljavanje" ploda u matericu i za ishranu ploda kasnije. Njegova debljina je promenljiva u zavisnosti od perioda menstrualnog ciklusa. Na pocetku mesecnog ciklusa on je deskvamiran, tj nakon pocetka menstruacije on se sastoji od tankog sloja endometrijske strome i eventualno jednog sloja epitelnih celija, jako je tanak manje od 1mm. Onda pocinje prva faza menstruacije-Proliferaciona faza(koja traje oko 11dana) u toj fazi pod dejstvom estrogena, celije brzo proliferishu(umnozavaju se). I u toku 4 do 7 dana endometrijum se ponovo epitelizuje(dobija vise slojeva celija). Zatim u toku nedelju dana pre nastanka ovulacije veoma se poveca debljina endometrijuma, zahvaljujuci povecanju broja celija i zbog progresivnog rasta zlezda i novih krvnih sudova u endometrijumu. U ovulaciji endometrijum je debljine cini mi se od 3-5mm. Zatim dolazi sekreciona faza menstrualnog ciklusa (traje 12 dana), kada se izlucuju velike kolicine i estrogena i progesterona. Na vrhunscu sekrecione faze, otprilike 1 nedelju nakon ovulacije, endometrijum je najdeblji i iznosi do 6mm. Svrha ovih promena je naravno nastanak endometrijuma sa veoma razvijenom sekretornom sposobnoscu, koji sadrzi velike kolicine deponovanih hranljivih materija, koje sadrze odgovarajuce uslove za implantaciju oplodjene jajne celije u toku druge faze mesecnog ciklusa. E sada ako je zena zatrudnela dalje to sve tece drugim tokom a ako nije, oko dva dana pre kraja mesecnog ciklusa, znacajno se smanjuje sekrecija hormona jajnika i sledi menstruacija. Tokom menstruacije endometrijum se bukvalno "ljusti" sve one celije koje su se stvarale tokom meseca i predhodno navedenih faza nisu iskoriscene (nije nastala beba) i one se ljuste i javlja se degeneracije samog endometrijuma na oko 70 % njegove debljine, krvni sudovi iz endometrijuma krvare jer se celije odvajaju od samog organa i tada se gubi oko 40 ml krvi i cini mi se malo manje serozne tecnosti (od tih celija endometrijuma). Tada se oslobadja i veliki broj leukocita koji obezbedjuju materici u toku menstruacije veliku otpornost prema infekcijama.
E sada vidim da si isla na papanikolajev test, mozda i kolposkopiju? To koliko znam se ide nedelju dana nakon pocetka menstruacije?
znaci tebi je tada endometrijum bio u proliferacionoj fazi i debeo oko 3, 4 mm?
Ja bi trebalo bas sledeci mesec da idem na taj test, tj trebalo je odavno ali nikako da odem. Potpuno neodgovorno sa moje strane znam i stidim se, ali evo idem prvom prilikom da popravim to. Ispitacu ja mog ginekologa sta i kako sve, pa cu da ti javim moje rezultate i iskustvo.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Vrsac
Broj postova: 742
Reg. datum: 25.01.2010
Datum unosa: Ponedeljak 08.02.2010, 16:19, Naslov:
Sto se tice ostalih tvojih pitanja, zbog tih bacila i kokobacila javila ti se infekcija, ali to je toliko cesto kod zena(koje imaju redovne seksualne odnose, pa cak i sa stalnim partnerom) da je postalo normalno samo treba redovno da ides na kontrole, znaci triput godisnje je dovoljno, a papnikolajev test se radi jednom godisnje kod starijih zena a kod mladjih moze i redje. Prepisao ti je orvazil da bi unormalila mikrobiolosku vaginalnu floru.
Znaci da bi bakterije koje su normalno prisutne u vagini ostale zive a ubili kokobacile koje su dospele tu. Neutrofili su kratkozivuce nase celije koje odmah dolaze na mesto neke infekcije i dobro je da su tu, znaci tvoje telo i bez antibiotika se brani i verovatno bi te odbranilo ali za neki duzi period da ne koristis orvazil. Plocaste celije su ti od endometrijuma i to je normalno da se tu nalazi. Polimorfonukleari je izraz za celije u krvi koji imaju vise jedara i predstavljaju predke buducih linfocita, leukocita i drugih celija krvi, njihov povecani broj moze znaciti samo da su i one dosle tu da se razviju i odbrane te od infekcije.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 411
Reg. datum: 03.10.2009
Datum unosa: Ponedeljak 08.02.2010, 19:35, Naslov:
hvala Passiflora, shvatila sam da će me sada stalno spopadati jer je već jednom se vraćao, samo što meni ne izlazi na ustima nego na leđima...Najgore mi je što ne mogu da vježbam Ljuta Nadam se da ću uskoro da saniram to sasvim...
____________________
...ali je najbolje kadu životu imaš nekog s kim možeš ovako da æutiš...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Utorak 09.02.2010, 12:35, Naslov:
po ovome shto si napisala,rekla bih da je samnom sve manje vishe ok za sada..Zakazala sam kod ginekologa za petak u 3 popodne,tako da cu javiti rezultate tek u ponedeljak..Idem na kontrolni ultrazvuk zbog ciste zutog tela,koja bi trebalo da je do sada vec pukla i da vidim da li mi je orvazil pomogao Wink
Bila sam 25.12.2009. i tada mi je rekla za tu cistu,a radila sam komplet pregled(pap test,kolposkopiju,ultrazvuk,grupu vaginalnog sekreta).Tada sam uradila i mokracu,krvnu sliku i tumor marker za svaki sluchaj,bili su rezultati ok,tako da necu za sada da davim sa tim....
Tada kada sam bila na tom prgledu,otihla sam nedelju dana pre nego shto sam trebala da dobijem menstruaciju,i endmetrijum je bio debljine 9,4 mm,pa po onome shto si napisala,rekla bih da je to mnogo Sokirana Da li je to zbog toga shto imam polje neznog mozaika na grlicu??? Ceo epitel je pozitivan na jod,ali taj mozaik je slabije pozitivan od ostalog,pa s'obzirom da se ipak koliko toliko boji jodom,i da je PAP II grupa,rekla mi je da nema potrebe za biopsijom,bar ne sve dok je PAP u redu...
E sad,ono shto mene nervira i brine je shto ja sad pre svaku kontrolu treba da se brinem da se taj mozaik nije promenio?Imash li neki savet kako bi mogla da ga lechim?Verovatno te sad malo smaram,ali ja se stalno mnogo brinem jer sam vec imala par puta upalu jajnika,pa sad i ovu cistu,pa mozaik vec 100 godina vuchem,esherihiju koli,ali je bio mali broj pa sam je brzo sanirala i nije se vratila,Hlamidiju nisam nikad imala,hvala Bogu!I onda se brinem jer bih zelela jednog dana da imam decu,a sve ove stvari utichu na steriltet Place
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Vrsac
Broj postova: 742
Reg. datum: 25.01.2010
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 12:38, Naslov:
Au sada sam ga nadrljala Wink salim se. Rado cu ti odgovoriti i reci sta znam.
Mozaik nema veze sa debljinom endometrijuma, i u pravu si ako ti je rezultat PAP testa II onda je sve super i ne moras da brines u vezi biopsije, tumor markera i ostalog, uostalom jos si mlada za takvu vrstu problema, ali dobro bitno je da se na vreme pregledamo Osmeh Ne znam zaista kako se leci taj mozaik, cak mi se cini da je to genetski nasledjeno, bar se tako secam da smo ucili? Potrazicu neku literaturu za to, nisam se jos susrela sa devojkom koja mi se pozalila na to pa sam se manje i interesovala o tome.
Mislim da znam sto ti je tolika debljina endometrijuma i ne znam kako nisam postavila to pitanje odmah, jer onda je mesecni ciklus potpuno drugaciji. Da li uzimas kontraceptivne pilule? U tom slucaju debljina endometrijuma ti je normalna.
Ne brini sve zene imaju probleme sa infekcijama i cistama i sve one ostaju fino u drugom stanju cak im to stanje donese poboljsanje osetljivosti materice i jajnika. Naravno da u nekim slucajevima to dovodi do komplikacija, ali vidim da ti redovno ides na kontrole, lecis to tako da nema razloga za paranoisanje. Sto se tice infekcija sa E.coli i drugih cestih posetilaca te njima zabranjene zone preporucicu ti da se ispires cajem od zalfije, ali to kada ne koristis orvazil ili neke druge antibiotike, pa i kada nemas infekciju cisto prevencije radi. Mnogi ginekolozi to ne prepisuju jer je to deo alternativne medicine i neki u to ne polazu neke nade, a neki ginekolozi uglavnom dobri znaju da posavetuju svoje pacijentkinje. Znaci caj od zalfije je provereno dobar za to Wink

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 12:42, Naslov:
Da pitam i ja nesto....svi kazu da je brusnica dobra za E.coli,jel' to istina?Nisam znala za tu zalfiju.I ja imam tu dosadnu E.coli...stalno se cuvam,ali ona je bas uporna i dosadna.
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 12:44, Naslov:
Ne,ne,ne koristim i nikad nisam koristila kontraceptivne pilule Ne
Pa onda stvarno ne znam shto je tako debeo Mislim
A shto se tiche chaja od zalfije,odavno sam kupila irigator i ispiram se...Sada malo redje jer mi je doktorka rekla da preterujem..dovoljno je jednom u dve nedelje,valjda... Wink
hvala passiflora Sreca
chim opet budem u nekoj dilemi,pishem ti Vrlo srecna
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 12:47, Naslov:
Sanjche,meni su rekli za esherihiju da pijem dosta mineralne vode,flashirane,brusnicu koja je savrshena za urinarne infekcije kao i chaj od pershuna i uve.Uz to sam pila lek pipen,koji je slab,ali je meni pomogao jer sam imala jako mali broj bakterija Wink
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 12:49, Naslov:
Meni je pre par godina dr dao pipegal da pijem,ali nista mi nije pomogao.Sada mi je ginekolog rekao da nece da mi daje lekove zbog trudnoce,ali da nije nista opasno i ne utice na bebu.Samo da pijem dosta vode...a ovde skoro svi piju flasiranu!
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 12:50, Naslov:
pa da..taj pipegal je verovatno isto shto i pipen,samo drugi naziv...Samo ti pij vodu i te chajeve i videcesh rezultate,ali morash biti uporana Vrlo srecna
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 12:53, Naslov:
mislim da imam oko 10 000 000....a to ima puno nula!Vrlo srecna
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Novi Sad
Broj postova: 4192
Reg. datum: 02.10.2008
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 12:58, Naslov:
Za esherihiju je dobar jedan domaci lek....u pola litre belog vina skuva se 7 glavica belog luka ali se luk ne cisti samo opere,kada to provri malo stavi se u teglu kada se ohladi i u frizider.....21 dan se popije 3 do 4 gutljaja tog napitka.....mnogima je pomoglo
____________________
Ne cini drugima ono sto ne zelis da tebi drugi cine

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 13:00, Naslov:
E tini cula sam za to....mislim da sam cak jednom i probala.Grozan je ukus,ali mi je jedna drugarica rekla da je njoj bas pomoglo.Bolje nego da pijem lekove!
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Novi Sad
Broj postova: 4192
Reg. datum: 02.10.2008
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 13:01, Naslov:
Jeste grozan ukus ali pomaze samo treba biti uporan 21 dan
____________________
Ne cini drugima ono sto ne zelis da tebi drugi cine

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 13:06, Naslov:
Lud uuu fuj..ali shto kazete,bolje to,nego lekovi...
Srecno,ako krenesh sa tim Vrlo srecna Ne zaboravi samo da operesh zube i pozvacesh kutiju zvaka Vrlo srecna
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Athens
Broj postova: 2208
Reg. datum: 09.09.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 13:08, Naslov:
Hvala vam drage moje na savetima i informacijama!Poljubac
____________________
Tuga gleda unatrag, briga gleda okolo, a samo vera, gleda gore.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 13:12, Naslov:
Ja sam chula da kada bi chovek popio svaki dan jednu sholju chaja od zalfije da se nikada ni od chega ne bi razboleo!!!
Za vreme kralja Luja XIV,zalfija se smatrala kraljevskom lekovitom biljkom koja se uzgajala samo u kraljevoj bashti,pa su seljaci preskakali ograde i bili streljani zbog kradje zalfije!!!To je bila bozanska biljka...Jos tada se znalo za njena lekovita svojstva... Sokirana
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Sreda 10.02.2010, 13:24, Naslov:
A chula sam da je svaki chaj toksichan ako dugo stoji i ako se podgreva...
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 3811
Reg. datum: 27.11.2009
Datum unosa: Utorak 16.02.2010, 11:52, Naslov:
Bila sam kod ginekologa,nemam vishe cistu,pukla je Sreca i sekret je super!!!!
____________________
mozda su mushkarci inteligentniji od zena,ali,ja nisam videla nijednu zenu koja juri za glupim mushkarcem i divi se njegovim lepim nogama..

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 52
Koliko clanova ima idealna porodica?