Kako do zdravog života?

  • 1
Indjija
Broj postova: 1
Reg. datum: 04.02.2007
Datum unosa: Ponedeljak 05.02.2007, 03:18, Naslov: Kako do zdravog života?
Ovo pitanje je jedno od najtežih pitanja, obzirom na uslove života u 21. veku. Trebalo bi da bude mnogo bolje nego u 16. veku, ali nažalost naša planeta je toliko zagađena, da je svaki pojedinačan korak samo kap u moru borbe do boljeg života, ali kap po kap i napuni se čaša...

Bar na lićnom planu, ljudi ne treba da budu ravnodušni, jer ko će brinuti o našem telu i iznutra i spolja ako ne vlasnik istog, zato dajte sebi najbolje, umesto kutije cigareta kupite voćni sok (100 % pomorandža, bez šećera). Promenite stil života, ustanite rano, iskoristite dan, ja sam od onih koji i rade i studiraju, ne živim na visokoj nozi, ali mi je duh na visokom nivou, jer život treba da vam bude bajka, a ne noćna mora, napravite prvi korak, čime god da se bavite u životu, budite jaki, mislite o sebi, učinite sve za svoje zdravlje, drugi se neće setiti, budite kovač svog života!
____________________
Sanjica

Profil

Posaljite privatnu poruku

Moderator
The Teacher - Zenski forum
Broj postova: 588
Reg. datum: 01.12.2006
Datum unosa: Ponedeljak 05.02.2007, 21:46, Naslov:
"mislite o sebi, ucinite sve za svoje zdravlje, drugi se nece setiti..."
sasvim tacno. ovoga treba stalno da se podsecamo (a mislim da se i setimo kad nam dodje tesko i kad smo u teskoj zdravstvenoj situaciji) - uvek smo mi sami ti koji nas dovedu do toga, pa prema tome samo mi sami mozemo sebi pomoci i organizovati svoj zivot na najbolji nacin.
____________________
The journey may be long, but the end is the beginning

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 14
Reg. datum: 04.02.2007
Datum unosa: Sreda 07.02.2007, 06:42, Naslov:
Ja cu se nasaliti, za zdravlje treba naci jednog ko sto je moj muz- 'on uvek ima kade', za razliku od mene i cesto ima terapeutsko dejstvo.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 04.06.2007, 21:36, Naslov:
Kako do zdravog zivota?
Za pocetak izbacite sve bolesno i nezdravo iz svojih misli, pa posle iz tela.
Riba od glave smrdi-jel se tako kaze?
Osnova za zdrav zivot je prvo ocistiti svoju dusu. Mozete se hraniti najzdravije, ako ste u dusi nezdravi nece vas bolesti zaobici. Neke se bolesti radaju u glavi.
Tesko mogu objasniti,ali je istina.
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 08.06.2007, 04:49, Naslov:

Divan &
Citat:
Za pocetak izbacite sve bolesno i nezdravo iz svojih misli, pa posle iz tela


I usporite. Uzivajte u ovom trenutku i budite ovdje i sad.

Najjednostavniji nacin za usporavanje je naci neku aktivnost koja prkosi ubrzavanju, poput meditacije, vrtlarenja, citanja ili jednostavno promatranja ptica.
Zivot je pun problema, ali vecina tih stresova i promasaja ponovno su prozivljavanje starih povreda ili zabrinutosti zbog neizvjesne buducnosti. Zato nadjite aktivnost koja nas tjera na ravnomjerno disanje, kao sto je plivanje, setnja, trcanje... Moze imati smirujuci ucinak poput disanja dok ronite.
Unesite malo pustolovine u svoj svakodnevni zivot i ne brinite o tome koliko je sati. Usredotocite se na sadasnji trenutak i pokusajte se "izgubiti". Unesite malo pustolovine u svoj svakodnevni zivot. Osim sto je zabavno i korisno je.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Petak 08.06.2007, 17:48, Naslov:
& Divan

Citat:
Kako do zdravog zivota?
Za pocetak izbacite sve bolesno i nezdravo iz svojih misli, pa posle iz tela.


Bravo. Posto sam musko biram kraci put Wink
Predlazem: Prvo izbaciti sve bolesno i nezdravo iz tela, time cemo si dokazati da zdravo mislimo, a ostalima (ako nam to znaci), da zdravo zivimo.

:-D
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1043
Reg. datum: 06.06.2007
Datum unosa: Petak 08.06.2007, 18:01, Naslov:
@ Sanjica
Citat:
napravite prvi korak, čime god da se bavite u životu, budite jaki, mislite o sebi, učinite sve za svoje zdravlje, drugi se neće setiti, budite kovač svog života!

Da se vratim temi, mnogo je istine u tome sto si napisala Sanjica. Zdravlje nam mora biti apsolutno na prvom mestu, jer ce svaka bolest postati jako skupa. Nadam se da ce se tvojoj temi pridruziti jos koja clanica iz dijaspore.
____________________
O Ana, o Ana, tugo mojih dana...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Hattersheim am Main
Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Petak 29.06.2007, 23:35, Naslov:
Kako do zdravog zivota???

Iz svog jelovnika izbaciti masnu i sltaku hranu je danas jasno svakome djetetu.Mislim da je to tema tabu.

Ja se bavim vec duze vremena o zdravoj ishrani.

Moj predlog je da se jede sto vise zitarica,kao sto su Lece,pirinac,hljeb od psenice,zoba,jecma ....
Da se jede jedna vrsta zitarice koja je nama mozda nepoznata a zove se "AMARANTH" to je jedna zitarica starih Inka,koji su ziveli i po 100 godina.Ova zitarica ima toliko kolicinu minerala,proteina,vitamina da je za oduseviti se.

Jos postoji jedna bakterija koju su otkrili Bugari a zove se: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus....ova bakterija je jako vazna za nase zdravlje ima je najvise u joguritma ali specijalnim koji se zovu YAKULT.

I jos nesto cajevi...napr: kantarion,majcina dusica,salvejov ca,zelini caj pogotovu koji je jako dobar...


I tako ima puno nekih stvari ali hajde da i od vas nesto cujem...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 16:52, Naslov:
Evo ja recimo ne pijem, ne pusim, ne drogiram se Vrlo srecna Ne pijem cak ni kafu, jedino nes ali ni nju ne pijem svaki dan. Mrzim masno, cini mi se da bih povratila kada bih stavila u usta ono belo gnjecavo, maa fuuuj! Ali slano i slatko je vec druga prica. Momak me opominje kako preterano solim ali sta cu kad ne mogu bez toga? Slatkise tamanim sve u 16... Takodje i junk food jedem iako znam da ne valja. Ali i pored toga imam 52kg, nikako da se ugojim Tuzna
Cajeve obozavam, bez mleka i mlecnih proizvoda ne mogu da zamislim dan. Mozda sam napravila neki balans, na jednoj strani dobre navike a na drugoj to slano i slatko.
____________________
"Od 30. juna nisam aktivna... sto znaci da se ovom nedozvoljenom aktivnoscu bavim vec duze vreme".... stoga se posipam pepelom i skruseno molim za oprost!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 17:08, Naslov:
Eh, kad sam ovo sve pročitala, zabrinula sam se za sebe, i od sekiracije zapalila cigaretu...Osmeh
Šta ću, volim kafu, a i pušač sam. To što sam se izjasnila kao pušač prvi je korak u odvikavanju, zar ne? Osmeh Iskreno, ne volim puno o tome da razmišljam, prihvatila sam te stvari kao štetna zadovoljstva, ali ipak zadovoljstva.
Drugih većih poroka nemam, pa se tešim da ću svim ostalim dobrim, zavarati ovo zlo. Naime, moglo bi se reći da vodim računa o ishrani. Mislim da su raznovrsnost i umerenost osnova za zdravu ishranu...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 22:16, Naslov:
Jednom sam rekla da je preduslov za zdrav zivot da izbacimo sve bolesno iz svojih misli i tela. Posto nisam apsolvirala svoj stav pokusacu primerima koji su poznati. Sigurno ste cule bar za neke stare ljude koji su dugovecni sa minimalnim zdravstvenim problemima- jeste da se hrane veoma jednostavno neoptereceni novitetima prehrambene industrije, ali prvenstveno nemaju kome da pomisle zlo, niko im ne misli lose, ne zive u zajedljivoj, egoisticnoj i zavidljivoj sredini. Optereceni su samo osnovnim problemom koji se odnosi na njihov opstanak-hrana(vazduh i voda se podrazumevaju). Nema jurnjave za poslom, za vecom platom, stanom , kolima, stvarima koji su nam neophodni da izdrzimo tu jurnjavu. Odvojicemo pre vreme za meduljudska prepucavanja na TV, za video igre u kojima je destrukcija osnov (vise ili manje prikrivena), nego to cemo okusati da svoju energiju korisno istrosimo. Zivot sa zivotinjama i biljkama, oplemenjuje ljude, zato osecamo prijatno misticno opustanje kad god smo medu drvecem u prirodi.
Ljutnja bes nezadovoljstvo, sve to nagriza nas iznutra. Znam licno osobu koja je celog zivota nekome ljuta, zamerena i (nedostaju mi reci da opisem takvu osobu). Njena negativna energija-osecam da mi smeta, donela joj je veoma losu bolest. Njene reci su : Zasto bas meni to da se desi, sta sam skrivila? - Celog zivota nije nikome osim sebi pomislila ili rekla dobru rec. Znaci nije uvek sta smo ucinili nego i sta nismo ucinili.
Verujem u neraskidivu povezanost duhovnog sa telesnim.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 27
Reg. datum: 12.09.2007
Datum unosa: Nedelja 16.09.2007, 06:23, Naslov:
Ja sam odnedavno resila da unesem korjenite promene . To znachi da pocnem da se bavim sobom umesto sto stalno bdim nad drugima. Zapustiti sebe ( duhovno i fizicki ) je jedan od najvecih zlocina . E pa pocelo je sa rekreacijom , usledio je prestanak pushenja a nastavak sledi : pocela sam da odlazim u crkvu ponekad , da se ucestalije molim i naravno postim.
Neverovatno - kako se psihofizicki osecam ! Preporucujem svakome da se poigra sa sobom . Npr . idem ulicom i ljuta sam i pusi mi se , imam cigare u torbi ali ja pocinjem da mislim na Boga i posle par trenutaka mi ni ne pada na pamet da zapalim cigaru, naprotiv vedrija sam .

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 02:18, Naslov:
Ako se pridržavamo osnovnih postavki zdravog života uz savremenu i prirodnu medicinu na dobrom smo putu da produžimo svoj život i živimo mnogo duže nego naši preci. naučnici predvidjaju da će ljudski vek biti produžen do oko 200 godina u najskorijoj budućnosti.Za najstarijeg stanovnika Zemlje se do sad smatra 122-godišnja Francuskinja Žana-Luiza Kalma, koja je umrla 1997. godine.

Prema podacima UN, prosečna dužina ljudskog života je poslednjih 55 godina uvećana za 18 godina i dostigla 66. Uz održavanje ovakve dinamike, ljudi će živeti u proseku po 220 godina do 2050- ako je verovati naučnicima!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 348
Reg. datum: 04.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 12.11.2007, 15:40, Naslov:
Ako nas ne unisti pre toga selfdestruction, pozivecemo se, blago nama....
Vrlo srecna
____________________
Oboji me!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

becej
Broj postova: 1363
Reg. datum: 22.07.2008
Datum unosa: Nedelja 28.06.2009, 14:47, Naslov:
moze sport za pocetak! veceras imam trening i jedva cekam! dva treninga nismo imali i vec mi jaako nedostaje!!! sport i dobro raspolozenje( u prevodu puno veselih zena)!!! Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 2015
Reg. datum: 14.05.2009
Datum unosa: Nedelja 28.06.2009, 19:54, Naslov:
slazem se... sport, izbalansirana ishrana i provoditi vreme na svezem vazduhu... popravljeno raspolozenje popravlja mentalno zdravlje...
____________________
Pazi sta zelis, mozda ti se i ostvari.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 3217
Reg. datum: 07.05.2009
Datum unosa: Nedelja 28.06.2009, 20:53, Naslov:
Dopala mi se ova priča,navela me na razmišljnje i koju želim da podjelim sa vama:

Citat:
Četiri Žene

Jednom davno ziveo je jedan bogati kralj i imao cetiri zene. Najvise je voleo cetvrtu zenu i ukrasavao ju je raskosnim haljinama i najfinijim delikatesima. Davao joj je samo najbolje.

On je takodje jako voleo trecu zenu i pokazivao ju je susednim kraljevstvima. Ipak, znao je da ga ona moze napustiti u bilo kom trenutku.

Drugu zenu je takodje voleo. Ona je bila veoma poverljiva i uvek fina, razumna i strpljiva sa njim. Kad god bi se kralj suocio sa problemom, odmah bi se sa njom posavetovao i ona bi mu pomogla da prodje kroz teska vremena.

Kraljeva prva supruga je bila veoma lojalan partner i odrzavala ga je u svakom pogledu. Ipak, nije je cenio i zanemarivao ju je.

Jednog dana, kralj se razboleo i receno mu je da preostalo je malo vremena za zivot.
Pomislio je na svoj luxuzni zivot i zapitao se: "Sada imam cetiri zene samnom, ali kada umrem bicu potpuno sam."

Stoga, pitao je cetvrtu zenu "Voleo sam tebe najvise, ugadjao sam ti, cinio sam sta god da si pozelela i zasipao sam te velikom paznjom. Sada kada umirem, hoces li me pratiti i praviti mi drustvo? "
"Nema sanse. Jednostavno nije moguce da idem sa tobom." odgovorila je cetvrta zena i otisla je od njega bez ijedne vise reci.

Njen odgovor je zasekao poput ostrog noza njegovo srce.

Tuzan kralj je tada pitao trecu zenu, "Voleo sam te citavog zivota i dobro sam se brinuo o tebi. Bio sam tako vezan za tebe. Sada kada umirem; hoces li poci samnom i praviti mi drustvo?"

"Ne, nemogu!" odgovorila je treca zena. "Neko drugi ce me voleti i postati vezan za mene, bas kao sto si ti bio."
Njegovo srce je potonulo i postalo hladno.

On je tada pitao svoju drugu zenu, "Uvek sam ti se obracao za pomoc i uvek si bila tu za mene. Kada umrem, hoces li poci samnom i praviti mi drustvo?"
"zao mi je, nema nicega sto bih mogla da uradim da ti zaista pomognem," odgovorila je druga zena. "Najbolje sto mogu da uradim jeste da te otpratim do tvog groba."
Njen odgovor ga je pogodio poput groma i kralj je bio urnisan.

Tada je jedan glas doviknuo: "Ja cu poci s tobom. Ici cu sa tobom bez obzira gde da odes." Kralj je pogledao gore, i tu je bila njegova prva zena. Ona je bila veoma mrsava jer patila je od nedovoljne ishrane i zanemarivanja. Jako ozaloscen, kralj je rekao, "Trebao sam vise paziti na tebe dok sam imao prilike! Ti si bila zaista najbitniji deo mog zivota, ali te nikada nisam prepoznao."

I zaista, mi svi imamo cetiri supruge u nasem zivotu:

Nasa cetvrta zena je nase telo. Bez obzira koliko napora i vremena ulozimo u njega, napustice nas kada umremo.

Nasa treca zena je nas posed, ugled i bogatstvo. Kada umremo, sve ce otici drugima.

Nasa druga supruga je nasa porodica i prijatelji. Bez obzira koliko su tu bili za nas, najdalje sto mogu ici s nama je do nase smrti. Oni nas nemogu spasiti od smrti.

I nasa prva supruga smo mi, dusa, cesto zanemarena u trci za bogatstvom, moci i zadovoljstvima ovog sveta. Ipak, dusa je jedina stvar koja ostaje nakon sto sve u ovom svetu ode. Kultivisite svoj duhovni zivot ozbiljno, ojacajte i cuvajte ga sada. Nista drugo ne traje..


preuzeto sa: http://www.atlantidaforum.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=108

____________________
pulsate et operietur vobis

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 69
Reg. datum: 05.03.2019
Datum unosa: Ponedeljak 22.04.2019, 09:33, Naslov:
Hm, osetljiva ali vazna tema...mnogi bi rekli da joj i nije mesto na forumima, jer priznacete zdravlje ne lecimo na ovakvim mestima. Ali da ne bi doslo do poremecaja i narusavanja zdravstvenog stanja, smatram da treba da damo sve od sebe. Bar sam ja tako odlucila pre par godina i za sad mi mnogo dobro ide.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 69
Reg. datum: 05.03.2019
Datum unosa: Ponedeljak 22.04.2019, 09:37, Naslov:
Prvo i mnogo vazno i najvaznije, po meni je fizicka aktivnost. bez nje tesko bilo sta. Ja sam iskreno lenj tip, i nisam mogla da pronadjem motiv zelju za necim po pitanju toga. Ali onda sam skontala da mi prijaju setnje, plivanje i ples Osmeh pa onda naizmenicno kombinujem.Nekad ne mogu, a nekad se nateram. Dovela sam i kilazu u red, jer sam skontala da mi i to pravi problem, i izvor negde nezadovoljstva.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 69
Reg. datum: 05.03.2019
Datum unosa: Ponedeljak 22.04.2019, 09:45, Naslov:
Pozitivne misli, to je mozda i broj jedan za zdrav zivot, samo mirna i pozitivna glava donosi zdrave odluke i rezone u zivotu. E sad ja sam neko kome je zdravlje bilo relativno i naruseno dok nisam shvatila sve ovo o cemu sam pisala. Ali ako ste citali moja iskustva onda i znate da sam i to resilla uz MAKAMU biljni preparat. Koji me je zapravo i energetski podigao kako bih mogla da radim sve ovo iznad o cemu sam vam i pisala.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

  • 1

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 247
Koliko clanova ima idealna porodica?