Da li Vam je i koliko bitna markirana garderoba?

Broj postova: 512
Reg. datum: 28.05.2007
Datum unosa: Subota 02.06.2007, 00:16, Naslov: Da li Vam je i koliko bitna markirana garderoba?
Kada kupujete garderobu, da li vodite računa o tome da bude markirana ili ne?

Kako pomiriti dva "sveta": "markirano" i "nemarkirano"?

Da li vodite računa o tome?
____________________
Misli samo onaj koji se iz mase izdvoji.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Subota 02.06.2007, 01:06, Naslov:

Kod kupovanja odjece uglavnom gledam na kvalitetu i cijenu. Ako mi ta dva elementa odgovaraju, obicno se odlucim za kupovinu. Volim markiranu odjecu i ako mi je trenutna cijena previsoka, pricekam popust. Kod izbora sportske odjece, koja mora biti kvalitetna, uglavnom kupujem markiranu odjecu i obucu. Kod te garderobe ne smijemo si priustiti jeftine proizvode, jer oni obicno ne sluze namjeri zbog koje je kupujemo. Tako cemo u ormaru imati samo jedan komad odjece bez prave funkcije. Uglavnom drzi pravilo "Koliko para, toliko muzike".

Uz dobar ukus i malo spretnosti, svaki komad odjece moze se odlicno kombinirati, bez obzira da li je ekstra luksuzan proizvod ili tek modna muha za jednu sezonu.

Profil

Posaljite privatnu poruku

...
Broj postova: 201
Reg. datum: 31.05.2007
Datum unosa: Utorak 05.06.2007, 05:43, Naslov:
Da,obavezno moja garderoba mora biti markirana!!!
U mom ormanu ne postoji garderoba koja nije markirana,jednostavno ne mogu kupiti nesto sto je jeftino i ne markirano.Samim tim cim je jeftino znaci da je nekvalitetno!!!Samo jednom u zivotu sam se usudila da kupim jedne jadranke nemarkirane i vec za samo 3 dana su mi se pocepale.Hocu da kad kupim nesto da traje a ne da ga bacim u djubre za 3 dana!!!
Ako je nesto jeftino,ne mogu da verujem da je i dobro!!!Ne postoji jeftina stvar koja je dobra a isto tako skupa koja je losa!!!Najvise mrzim kad moja prijateljica kupi npr iste naocare kao moje,ista marka(bar ima onaj znak za channel)kupila u china shopu platila 200 dinara a ja 40-50 evra.Pa kad mi se pohvali kako je nasla jeftinije.Kad ono nije proslo ni pet dana,otpao joj sraf,pa onda puklo staklo...itd...
Bas kao sto Tara kaze:''KOLIKO PARA,TOLIKO MUZIKE''!!!
____________________
Iskoristi danasnji dan maksimalno,jer ne znas sta te ceka sutra...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Broj postova: 618
Reg. datum: 16.06.2007
Datum unosa: Sreda 20.06.2007, 02:55, Naslov:
Ne bih se bas slozila sa Cherry da se ne mogu naci kvalitetne a jeftine stvari. Mogu itekako!
Ja nisam opterecena markom sem kada se radi o patikama. S obzirom da sam po ceo dan u njima nalazim neke koje ce biti cvrste i koje ce dugo trajati. To ipak mogu biti samo Adidas, Nike i slicne marke. S druge strane kada se radi o manje potrosnoj robi (torbe - necemo nositi samo jednu, majicice..) bitan mi je izgled.

Lepo je kad neko toliko dobro zaradjuje da moze ceo ormar da ispuni Chanel i Dior stvarima ali prosecnom coveku u nasoj drzavi to je i dalje samo san...
____________________
"Od 30. juna nisam aktivna... sto znaci da se ovom nedozvoljenom aktivnoscu bavim vec duze vreme".... stoga se posipam pepelom i skruseno molim za oprost!

Profil

Posaljite privatnu poruku

...
Broj postova: 201
Reg. datum: 31.05.2007
Datum unosa: Sreda 20.06.2007, 06:52, Naslov:
wooneetza,verovatno da dovoljno nisam trazila nemarkirane stvari cim nisam nasla nesto jeftino a dobro...Ne mogu da kazem,ima u China shopu dosta lepih stvari ali nekako me ne privlace da ih kupim...
Nije mi ceo orman ispunjen Chanel i Dior stvarima...Imam otprilike pola garderoe koje su Chanel,Dior,Guci...Druga polovina su mi takodje stvari iz butika(imaju brend),ali nemaju toliko poznatu marku(Toliko sebi mogu da priustim)...Mislim da u Srbiji ne postoji covek koji ima orman samo sa Chanel,Dior itd stvarima izuzev poznatih licnosti...
Kad kazem markiranu garderobu ne mislim samo na Dior,Guci,Chanel(mislim na garderobu iz butika)...
____________________
Iskoristi danasnji dan maksimalno,jer ne znas sta te ceka sutra...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Sreda 20.06.2007, 15:28, Naslov:
Meni licno marke nista ne znace. Kod nas je u zadnje vreme popularna rec brend. U tim kako Cerry kaze buticima, ja sam nalazila i vrlo nekvalitetne stvari.
A za neke sezonske ili trend stvari ne bi dala puno para. Vise cenim ljude koji se drze svog stila, koji uopste ne mora biti u korelaciji sa brendovima.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 44
Reg. datum: 05.12.2006
Datum unosa: Cetvrtak 21.06.2007, 17:45, Naslov:
Cherry , oprosti na indiskreciji ,ali stekoh utisak da ti lezis na parama i da ti je bitno samo materijalno a najbitnije da ostali znaju sta i koliko ti imas. Nadam se da ustvari nisi takva. Bitan je nacin na koji se ta odeca nosi. Cak ni Dior, ni Gucci ni Chanel nisu carobnjaci pa da nadoknade sve nedostatke jedne osobe. Njihove kreacije jesu skupe i jesu vecinom lepe, ali cak ni one ne mogu od zabe princa da naprave a i nisu dostupne dzepu normalnih smrtnika. Sudeci po tvom avataru ti si izuzetno lepa devojka, mislim da bilo sta obuces lepo ces izgledati.
Ako pricamo o kopijama markiranih stari, onda je to druga prica...

Sto se mene tice ja kupujem i nosim odecu za koju mislim da mi dobro stoji, bez obzira na marku.

Profil

Posaljite privatnu poruku

...
Broj postova: 201
Reg. datum: 31.05.2007
Datum unosa: Petak 22.06.2007, 05:13, Naslov:
Ako kupujem markiranu garderobu ne znaci da lezim na parama,st definitivno nije tacno...Necu na internetu da pisem koliko imam i sta imam,ali da ''lezim na parama''sigurno ne bih zivela u Beogradu u stanu osrednje velicine(a ima nas ukupno 6,uskoro i 7),da ''lezim na parama''sigurno ne bih na letovanje isla u Grcku vec na Sejsle ili na Havaje!Slazem se sa tobom,da je jako bitno da covek ono sto nosi,prvenstveno UME to da nosi!Na ovoj temi pitanje je:''Da li vam je i koliko bitna markirana garderoba?'',jasno sam napisala da meni JESTE bitna i da verovatno gresim(To mi kazu svi iz porodice)i ne znam sta pink tu tebi smeta?
Kupujem u buticima(imam farmerke koje sam platila 800 dinara)kupila u butiku,i ne znam zasto mislis da su stvari u butiku tako skupe,da mogu da ih kupe samo oni(u ovom slucaju ja),koji leze na parama??
U butiku sam nasla bluzu za 400 dinara(ko kaze da se u butiku ne mogu naci jeftine stvari?)Iskreno,u mojoj porodici,samo ja kupujem te markirane stvari,niko osim mene(cak ni moja rodjena sestra) nema ni jednu Guci,Versace i tako te stvari...Moja mama je zena koja kupuje garderobu u china shopu,pijaci(svi se pitaju na kog sam povukla,pa da budem tolika kupoholicarka)...Sebi,mogu da priustim markiranu garderobu(nisam od onih,koji uzimaju od roditelja pare pa samo trose),sve markirane stvari sam kupila od para koje ja zaradjujem...Sada,dok sam mlada jos uvek mogu tako da trosim pare koje zaradim,ali kada budem osnovala svoju porodicu,mocicu da se oprostim od markirane garderobe.. Tuzna Osmeh
____________________
Iskoristi danasnji dan maksimalno,jer ne znas sta te ceka sutra...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Petak 22.06.2007, 05:56, Naslov:
Cerry, mislim da razumem o čemu pričaš. Mlada si, pratiš trendove, i može se reći da za sebe hoćeš samo najbolje. To nije greška. Koliko procenjujem, uz to te vodi i stav da je, ako kupiš nešto markirano, manja verovatnoća da pogrešiš. I to je tačno. Iza tih brendova uglavnom stoje firme koje drže do kvaliteta svoje robe. Neću se ovde osvrtati na plagijatore, kojih takođe ima (Dadidas, Nake i sl.)
Pokušala bih da razlučimo da ovde pričamo o markiranim stvarima, a ne o cenama. Pretpostavlja se da to uvek ide u paketu, ali svi znamo za rasprodaje na kojima je moguće naći markiranu robu po veoma povoljnim cenama. I sama volim da tada kupim sebi nešto što mi je inače skupo. S tim, da mislim da je kupovina van rasprodaje čisto bacanje para.
Ja ne posećujem kineske butike, niti se oblačim po pijaci, niti u seckond-hand radnjama (imam neke tripove u vezi sa tim). Ali kad kupujem po prodavnicama, često mi se desi i da ne pogledam etiketu. Isključivo biram model i vrstu materijala.
I Cherry, samo da ti napomenem da neke čuvene robne kuće i poznati butici prodaju kineske stvari. Baš sam u Mangu pljusnula dobre pare za mantil - made in China. I stvari koje dolaze iz Kine ili iz Turske mogu biti kvalitetne, a predrasude smo stvorili zbog robe nižeg kvaliteta po kineskim radnjama.
I nemoj da misliš da će sa udajom prestati i potreba da se dobro i kvalitetno oblačiš i neguješ. Naravno da i tada treba da nastaviš da vodiš računa o svom izgledu. Samo što ćeš tada verovatno poklanjati više pažnje sastavu tkanine, obući u kojoj lakše možeš trčati za detetom i sl. Pa moraš kupiti i nešto obično, nećeš valjda u Diorovoj kreaciji zavijati sarmice i dojiti bepče...Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Dubai
Broj postova: 1
Reg. datum: 26.05.2007
Datum unosa: Petak 22.06.2007, 07:57, Naslov:
Tacno, i u eksluzivnim svetskim buticima markirane garderobe moze se na etiketama procitati "Made in China", zato sto se ti odevni predmeti siju u Kini a sto opet ima ekonomsku racunicu.

Ono sto se moze videti po kineskim radnjama kod nas uopste nije reper.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Broj postova: 44
Reg. datum: 05.12.2006
Datum unosa: Petak 22.06.2007, 16:59, Naslov:
Draga Cherry nemoj mo pogresno razumeti. Nemam ja nikakav problem sa time sto ti volis lepo da se obuces! Naprotiv, lepa si cura i zasluzujes to. Svi mi pazimo na nas izgled i to je OK. Mislila sam da ti kupujes zaista original stvari od svih tih modnih kreatora pa mi je bilo zao da bacas toliki novac na bezvredne stvari, mogla bi ga iskoristiti na bolji nacin, na primer priustiti sebi jedno letovanje na Hawaii-ma. Medjutim, rekla si da to sto kupujes u sustini nisu originali i ne kostaju tako puno. Najbolje od svega je sto sama zaradjujes novac za to, jer covek se oseca zadovoljnijim kad sam sebi nesto priusti. Respect. Budi mi pozdravljena i nastavi tako!

Sto se "Made in China" produkata tice ima ih itekako kvalitetnih i oni u skladu s tim kostaju malo vise.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Sombor
Broj postova: 24
Reg. datum: 20.06.2007
Datum unosa: Petak 22.06.2007, 19:34, Naslov:
Nisam neki zaludjenik markirane garderobe, nosim pretežno farmerke i starke(one su mi omiljene),trenerke ali volim imati koju lepu stvarčicu za neku posebnu priliku ili ovako ...kad mi dodje . A dešavalo mi se i da platim dosta novca neku stvar koja je promenila oblik nakon 2 pranja, ili jeftinu a da je nosim i dan danas. Što se tiče kineske robe, sigurno da ima više klasa te robe i u buticima je uglavnom ona kvalitetnija. mada bude nekad svega... Nemam nešto preterano stvari, ali imam par stvari na kojima mi još stoji etiketa, dopale su mi se pa sam ih kupila, ali jednostavno sam se uglavnom radje odlučivala za ono u čemu ću se sigurno dobro osećati.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Hattersheim am Main
Broj postova: 36
Reg. datum: 25.06.2007
Datum unosa: Utorak 03.07.2007, 06:29, Naslov:
Nisam ni ja za neke marke.Meni je bitno da mi se stvar svidi i da lijepo stoji.Nisam bolesna kao neke moje prijateljica,koje zude za nekom .Eto toliko od mene

Profil

Posaljite privatnu poruku

Wiena(Bec)
Broj postova: 65
Reg. datum: 05.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 23.07.2007, 05:35, Naslov:
Pa vise volim kad kupim markiranu garderobu,ali ne mogu da kazem imam odecu koja nije markirana a opet su to lepe stvarcice i kako kazu ''krpice''...
____________________
MY LIFE IS VERY INTERSTING AND NICE...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 30
Reg. datum: 19.08.2007
Datum unosa: Subota 15.09.2007, 04:01, Naslov:
Nije mi bitna markirana garderoba...... nije kao da mi zivot zavisi od toga sta cu da obucem. Ne znam ni sama da li imam nesto markirano....jednostavno kupim sta mi se svidi, i gledam da cena nije preterana. Vise volim sav taj novac da potrosim na neki koncert, putovanje (ma koliko kratko bilo)...na nesto sto me stvarno cini srecnom i zivom. Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Beograd
Broj postova: 373
Reg. datum: 05.07.2007
Datum unosa: Subota 15.09.2007, 05:38, Naslov:
Volim pre svega prirodne materijale, zbog toga mi se desi da izgledam i ne ispeglanoOsmeh. Najbitnije mi je da mi je stvar udobna, da mi se dopada, nekad je i cena presudna. Imam i markiranih ali i stvari kupljenih kod Kineza.
Ali na racun price o naocarima, tako pre mozda i osam godina moja kuma kupi kupaci u butiku i plati ga pet puta skuplje nego ja na OTC (popularno: buvljaku) na Novom Beogradu. Dezen identican, njen dvodelni moj jednodelni. Ona se vrati s mora posle 10 dana sa takoreci raspadnutim kostimom, sav rastegljen, so ga progrizla... Ja posle mesec i po dana na moru, nosila sam ga i sledece i naredne godine. Trece godine mi vise nije bio "glavni" vec rezerva.
Jos mislim da kvalitet moze da se prepozna, i da nije jedino merilo kvaliteta cena. E sad, sto kazu neko ima stofa prstima, nekog su naucile majka ili baka... A mislim da ovce sluze za sisanje!

Profil

Posaljite privatnu poruku

beograd
Broj postova: 12
Reg. datum: 10.09.2007
Datum unosa: Subota 15.09.2007, 17:22, Naslov:
uz dobre farmerke i interesantnu ogrlicu pamucna jednobojna kineska atlet majca ide ' k'o bog ' !!!!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Subota 15.09.2007, 18:15, Naslov:
Volim markiranu sportsku odecu i obucu jer mi to najcesce garantuje kvalitet ,udobnost i trajnost! Za ostalo mi nije toliko bitno i ne patim za tim nobles stvarcicama, iako ,kad mi se nesto jako svidi lako izvadim novcanik! Nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftine stvari!!Ili pustaju boju ili se otegle posle prvog pranja!Zato su rasprodaje kvalitetne odece prava stvar! Volim lepo, kvalitetno donje rublje,Znam da se to ne vidi ali obozavam dobar dodir koze i neceg finog.
Kineske radnje uglavnom zaobilazim u sirokom luku.Ako sam i nekad kupila nesto u njima to je bilo samo po preporuci da je stvarno dobro!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

beograd
Broj postova: 59
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Sreda 03.10.2007, 17:25, Naslov:
meni nist neznaci markirano ili ne...
chula sam da je iznosena garderoba hit ove sezone...
pa....
____________________
seli

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Beograd
Broj postova: 4
Reg. datum: 23.04.2008
Datum unosa: Sreda 14.05.2008, 18:44, Naslov: za Cherry
Cherry moram da te ispravim.Te naocare koje nosis takodje nisu original.Original Channel naocare kostaju oko 200eur-250eur.To moze da ti potvrdi svako ko se iole razume u firmirane stvari.Stvari koje kupujete u show roomu su takodje "fake",s tim da su sve te stvari super odradjene kopije.Pozdrav, Cool

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 101
Koliko clanova ima idealna porodica?