Trudnice javite se

Broj postova: 29
Reg. datum: 11.01.2007
Datum unosa: Petak 27.07.2007, 23:39, Naslov:
Ja sam prva tri mjeseca toliko povracala da sam na kraju zavrsila na infuzijama i smrsala sam 5 kg. Do neki dan sam bila jako zgodna trudnica, nigdje viska samo izbacen stomacic. Sada vec imam pozamasnu guzu i butke i moj muz je odusevljen kako sam `cvrsta i obla` Vrlo srecna Nisam ni znala da ne voli kad sam mrsava :-o

Profil

Posaljite privatnu poruku

Beograd
Broj postova: 373
Reg. datum: 05.07.2007
Datum unosa: Utorak 31.07.2007, 20:36, Naslov:
Pa i nije moderno ugojiti se uopste (a u mom stanju vise nego sto je neophodno). Imam 2kg viska od pocetka trudnoce, sad sam u cetvrtom (15 nedelja). Mada, to je individualno. Ja se hranim manje kaloricno nego pre trudnoce, jedem vise voca, mesa i povrca, a obozavala sam testa i slatkise koje sada ne mogu. I eto 2 kg!
Moja kuma, nije jela tako reci nista ( jednu plazmu dnevno - ne kutiju,vec keks), povracala non stop prvih 6 meseci, a i posle je jako slabo jela i ugojila se 30 kg. Skinula ih je za mesec i po! Sada izgleda kao avion!
Za vreme trudnoce a i posle mazala se strietom (saljic) i susamovim uljem! Nigde nema opustenu kozu! Inace, susamovo ulje je super i za lice! Ima i antisepticko dejstvo. I nije preterano masno, pa ne prljate garderobu.
A inace i moj muz voli punije! Izgleda da je potpuna zabluda da muskarci vole 'cackalice' , samo mi volimo da lepo i mrsavo izgledamo zbog nas samih!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Utorak 31.07.2007, 21:13, Naslov:
Citat:
ugojila se 30 kg. Skinula ih je za mesec i po! Sada izgleda kao avion!

30 kg je mnogo i nemoze se skinuti za mesec i po.
Ja sam jela normalno, i ukupno sa plodom i plodovom vodom popravila se u prvoj trudnoci 9, u drugoj trudnoci 11 kg. Znaci posle porodaja imala sam 2-3, t.j. 4 kg viska. E sad lako je teoretski reci da trebate paziti da se puno ne popravite. To sto se nisam puno ugojila u trudnoci, nadoknadila sam u period dojenja. Tako da sam u vreme kad je moje drugo dete imalo 6 meseci, ja sam imala vise od 20 kg viska ili 86 kg. E to sam dugo skidala-dete mi sad ima skoro 6 godina, pa vidi kako se to lako skidaTuzna
Preporuka: Stari, a i doktori, kazu-trudnica treba jesti za dvoje, da samo mi to prevodimo kao da treba jesti duplo-sto nije isto.Osmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 29
Reg. datum: 11.01.2007
Datum unosa: Petak 03.08.2007, 03:05, Naslov:
Ja se uopste ne opterecujem kilazom, jedem sve sto pozelim i sto mi padne na pamet, nekad volim u sali da kazem da se nasa beba `othranjuje` na bureku Osmeh inace volim dosta tijesta i i dalje ih jedem, voca dosta unosim, mlijeka, jedino sto ne jedem slatkise jer nikada nisam bila ljubitelj. Na pocetku sam uzasno povracala i nista nisam mogla da jedem i bila sam zeljna svega, pa cak i korice hljeba. Nista sebi ne uskracujem a ne krecem se puno jer mi je u pocetku bila rizicna trudnoca i odrzavala sam je kod kuce, ali nisam se uopste mnogo ugojila do sada. Bitno mi je samo da beba ima sve sto joj treba i da skupim snagu za porodjaj a kilaza... ce se istopi kad prodje period apstinencije OsmehOsmeh

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 03.08.2007, 04:07, Naslov:
Meni je doktor rekao da je sasvim normalno ako se trudnica ugoji i do 15 kilograma. Ja sam se za svaki slucaj udebljala 17 Osmeh Mislila sam da ce to nakon porodjaja brzo proci. Zato sam u bolnicu uzela svoju staru haljinu, u nadi da cu se kasnije nekako ugurati u nju Osmeh Kad ono shipak. Kcerka je imala svega tri kilograma, ono malo vode je donijelo jos kilogram ili dva, a ostala kilaza je uporno ostala na meni :-? Nakon par neprespavanih noci i stalne brige oko prvog djeteta, kilogrami su se stvarno gubili. Kad sam krenula na posao, imala sam cak manju kilazu nego prije trudnoce :-P

Profil

Posaljite privatnu poruku

Beograd
Broj postova: 373
Reg. datum: 05.07.2007
Datum unosa: Ponedeljak 06.08.2007, 20:14, Naslov:
ZNAM DA ZVUCI NEVEROVATNO! Verovatno ti sad ovo izgleda kao iz reklame, ali ona je zaista se vratila na svoju kilazu za tako kratko vreme. Ja to sigurno ne bih uspela! Nju sam navela kao extreman primer u svakom smislu. Mnogo se ugojila, jako brzo smrsala. Imala je i neke stresne situacije, ali i uporne iscrpljujuce vezbe su ucinile svoje.
Ja ne pravim paniku oko viska kilograma. Jednostavno, kako bude!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 482
Reg. datum: 15.06.2007
Datum unosa: Ponedeljak 06.08.2007, 20:27, Naslov:
E ako nije dojila dete, mozda moze, ali ako se posvetis dojenju, kg, ne idu bas lako nadole. Pa samo pre nego pocne podoj popila bih, 1/2litre mleka-hladnog iz frizidera.
--------------------------------------
Inace ja sam trudnica u najaviOsmeh

Najavljujem mom muzu vec 4 godine, trece dete. Heheheh
Zasto najavljujem, pa zato sto planira poduzi sluzbeni put, ako dobijemo trece,dok beba ne poraste bar da navrsi 4-5 godina Sokirana

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 29
Reg. datum: 11.01.2007
Datum unosa: Utorak 07.08.2007, 05:05, Naslov:
E drage moje slatke dame, mene zanima jos jedna stvar. Postoji ona narodna, vjerovatno znate, da ne valja nista uzimati unaprijed za bebu. ja sam pred kraj osmog mjeseca, i mi smo opremu tipa krevetac, dusek, nosiljka, posteljina itd izabrali, platili ali to je ostalo u prodavnici do datog momenta. Sto se tice garderobice, ja sam otprilike pocela kupovati pomalo, sitnice, bodici, bebi set u kome ce izaci beba iz bolnice itd, obzirom da mi tako vise odgovara finansijski. Kad imam novca uzmem neku stvarcicu jer mi je tako lakse nego da pred kraj sve platim u komadu. Kad sam donijela prvu stvar kuci, cijelu noc sam sanjala te bodice i nikako nisam dobro spavala. STA VI MISLITE O TOME? Da li sam pogresila sto sam vec pocela sa kupovinom?

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1306
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Utorak 07.08.2007, 05:15, Naslov:
SInCerITy, ja sam skoro sve što mi je bilo potrebno za bebu imala u kući pre porođaja. Bila su takva vremena, ratna i morali smo sve na vreme nabaviti jer su bile nestašice svega. Čak smo uzeli i hranu za bebe u većim količinama da ne bi nestalo iz radnji, onako, za svaki slučaj. Znači, kad smo doneli bebu iz bolnice, apsolutno mi ništa nije više trebalo, osim što sam dokupila neka odelca.
Mislim da je to sujeverje, zapravo iskustveno to i tvrdim. I ne znam kakve bi veze imalo bilo sa čim. Možda je u pitanju ranije bilo to da se ne nakupuju roze stvari ako ipak trebaju plave ili obratno, jer se ranije nije mogao ustanoviti pol. Ako ne želiš znati pol, ti nakupuj dosta belog, žutog, to su univerzalne bojice, zar ne?Osmeh I opremi se slobodno. Bolje da ti sad sama izbiraš sve što ti se sviđa, nego da posle tatu šalješ sa spiskovima da juri po peškiriće, benkice i flašice.
Mislim da to stvarno nema veze.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

jagodina
Broj postova: 9
Reg. datum: 06.08.2007
Datum unosa: Utorak 07.08.2007, 05:45, Naslov:
bas vam zavidim dok citam...jedva cekam da mi zakmeci jedno u kuci...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Beograd
Broj postova: 373
Reg. datum: 05.07.2007
Datum unosa: Sreda 08.08.2007, 18:24, Naslov:
Mislim da nije bitno ako kupujes pre porodjaja za bebu. Kako u americkim filmovima spremaju sobu, namestaj, pletu carapice cim saznaju da su trudne. Pretpostavljam da im je to i inace praksa, ne samo na filmu.
Za bebu treba dosta stvari i gomila sitnica koje bi zbunjene tate i zaboravile (posebno ako je prvo dete).
A ako to opterecuje sto kupujes unapred, mozes te stvari da uskladistis kod roditelja.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Sreda 08.08.2007, 21:24, Naslov:
Ja nisam mogla odoljeti da ne bi prelistala sve one revije u kojima su bile one slatke bebe u chicco cipelicama i njeznoj garderobi. Posto mi je jedan od hobija pletenje, time sto sam isplela dekicu izvezenu njeznim cvjeticima, uplela sam u nju svu ljubav do buduceg djeteta i pri tome se odlicno osjecala. Naknadno sam kupovala stvari za koje sam znala da su neophodne. Kazu da je zena u trudnoci ko ptica koja polako i sa puno ljubavi plete gnijezdo, zato ne treba gusiti taj nagon u nama. Neka nase pticice ulete u sretno i sigurno gnijezdo.

Profil

Posaljite privatnu poruku

beograd
Broj postova: 59
Reg. datum: 28.09.1973
Datum unosa: Cetvrtak 16.08.2007, 17:11, Naslov:
ja sam trudna vec 3 mjeseca.
____________________
seli

Profil

Posaljite privatnu poruku

Msn messenger

Blog

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Petak 17.08.2007, 00:18, Naslov:
Ja sam jela orahe u trunoci-cula sam da je to super za razvoj bebinog mozga.(Oba deteta su super djaci u skoli...haha-ako ti to nesto znaci!)
Samo ne preteruj-nekoliko oraha dnevno.
Jedi ribu i sargarepu.Puno vitemina C zbog imuniteta!
Ne brini zbog pospanosti-vecina trudnica se tako oseca.
Budi smirena,stalozena-sva svoja osecanja prenosis i na dete.Ono oseca sve sto i ti i psihicka stabilnost majke je predispozicija za dete koje nece biti placljivo i nervozno bez ikakvog razloga.
Joj toliko bih ti mogla puisati o tome....Uzivaj u svom stanju i pusti da ti svi ugadjaju!To je divan period!!!!
Setaj sto mozes vise ako se dobro osecas.Ako previse sedis(pogotovo u zadimljenim prostorijama )to nije zdravo ni za tebe a ni za bebce.A i porodjaj je puno laksiako si fizicki aktivna.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Petak 17.08.2007, 00:19, Naslov:
Vrlo srecna

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Bg
Broj postova: 21
Reg. datum: 21.06.2007
Datum unosa: Petak 17.08.2007, 18:46, Naslov:
Evo i mene ponovo! Jutros sam radila test i bio je pozitivan. Nismo mogli vise da cekamo da vidimo da li cu dobiti. Presrecni smo i moj decko i ja, jer smo zeleli bebu.
Malo se brinem kako reci svojima jer to nije neka duza veza, ali prezivecu to.
Sad mi je najvaznije da odem kod ginekoloa na prvi pregled.
Malo me hvata trema zbog toga sto mi je prva trudnoca, a nemam pojma nista o trudnoci i bebama, ali naucicu, a i vi ste tu da mi pomognete, zar ne? Prvo i najvaznije sto cu da uradim je da od danas ostavljam cigare. Sad imam savrsen razlog za to.
Pisem vam posle pregleda da vam javim kako je proslo.
____________________
Sto pozelis pažljivo biraj, to se može i dogoditi...

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1664
Reg. datum: 16.05.2007
Datum unosa: Petak 17.08.2007, 19:21, Naslov:
Nify i seli82 cestitam vam Osmeh

Za vas ce to biti posebno razdoblje. Pokloniti novi zivot velika je odgovornost. Svaka zena zeli napraviti sve sto je u njenoj moci da bi se njena beba zdravo razvijala. Zbog toga je Nify tvoja odluka o prestanku pusenja za svaku pohvalu Osmeh
Sada ce se vasa prehrana morati sastojati od vitamina i minerala koji su nuzno potrebni za zdrav razvoj ploda. Ako trudnica ne dobije hranom dovoljno tih tvari, ukljucujuci zeljezo, kalcij i folnu kiselinu, tijelo ce koristiti zalihe, sto dovodi do anemije, slabosti i cak do osteoporoze.
Zbog toga doktori preporucuju multivitaminska i mineralna sredstva koja pomazu kod slabosti i mucnine u pocetnom stadiju trudnoce. Jedno od takvih sredstava je Elevit, koji je koristan za pravilan razvoj i rast ploda do rodjenja.

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 29
Reg. datum: 11.01.2007
Datum unosa: Subota 18.08.2007, 01:50, Naslov:
Nify i Seli CESTITAM !!!!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Beograd
Broj postova: 373
Reg. datum: 05.07.2007
Datum unosa: Subota 18.08.2007, 04:16, Naslov:
Ja takodje cestitam Nify i Seli!!!
Ja sam sada u 17-toj nedelji i ovih dana mi se desava neki cudan osecaj u stomaku, a posto mi je prva trudnoca ne znam koji je osecaj kada prvi put osetite da se beba mrda?
Inace poslednja cetiri dana sam provela u krevetu, imala sam virus. Jedno vece sam morala da popijem i "eferalgan' da mi padne temperatura. Doktorka nije bila preterano zabrinuta, posebno sto mi je krvna slika 'toliko dobra da odavno nije videla bolju' .Valjda nece stetiti bebi to moje stanje?

Profil

Posaljite privatnu poruku

Broj postova: 1214
Reg. datum: 13.08.2007
Datum unosa: Nedelja 19.08.2007, 03:59, Naslov:
Kad se prvi put pokrene beba osetices u stomaku blago treperenje,golicanje koje je drugacije nego bilo koji osecaj koji si ikada osetila.Kao krilo leptira koje drhti u utrobi...Zatim ces to osecati sve cesce i sve snaznije.Dok se ne pretvori u prilicno vidljivo pomeranje bebe.Mojim bebama je smetao odredjen polozaj kad sedim ,pa su me dobro "tukle" iznutra u 7-8 mesecu.Jasno se video lakat,koleno...kroz moj stomak kako se beba vrti.Prelep osecaj!!!!

Profil

Posaljite privatnu poruku

Blog

Pravilnik ponasanja na forumu

Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 254
Koliko clanova ima idealna porodica?